Jordy van den Bosch

Alpe d'HuZes 2023

AMOUNT RAISED

3685.00

Ik ben er bij!

Afgelopen zomer, ergens half juli, had ik in een week tijd een paar gemiste oproepen van een m'n fietsmaten Joep Gerrits. Met Joep fiets ik een aantal keer per jaar, maar bellen doen we niet vaak. Dan móet het wel belangrijk zijn, dacht ik nog. En toen vriend Mark den Elzen me ook nog appjes stuurde met "En? Heb je Joep al gesproken?" werd ik helemaal nieuwsgierig. Wat zou er toch aan de hand zijn?


Uiteindelijk kregen Joep en ik elkaar dan eindelijk te pakken op vrijdagmiddag 15 juli, op de oprit bij m'n schoonouders. Na het verplichte "Hé, hoe gaat het?" wilde ik eigenlijk maar één ding weten, waar wil Joep me nou toch over spreken? Hij kwam gelukkig snel ter zake: "Jordy, we hebben met een aantal mensen het idee om mee te doen aan Alpe d'HuZes 2023, en ik vroeg me af of jij ook mee wilde doen?" Inmiddels weet ik dat Joep een "nee" had verwacht. Want Alpe d'Huzes is niet misselijk, zes keer de Alpe d'Huez omhoog fietsen, alle trainingsuren die je moet maken, op je voeding letten... daar moet je maar net zin in hebben. Maar daar had ik júist wel zin in! Want Alpe d'Huzes, zo weet ik, dat is vooral ook een heel bijzonder evenement. Eentje met een enorme saamhorigheid, waarbij je keihard afziet op de fiets, en dat alles om geld in te zamelen voor een heel goed doel: onderzoek naar kanker. Daar wil ik m'n steentje zeker aan bijdragen. Toevalligerwijs stond ik dus op de oprit bij m'n schoonouders. Bij m'n schoonmoeder die precies vier jaar eerder, net klaar was met haar bestralingen. Mede dankzij het vele kankeronderzoek wat al gedaan is, is zij inmiddels alweer een aantal jaar vrij van kanker. Dus ja, natuurlijk doe ik mee Joep. Ik ben er bij op 1 juni 2023!

My Achievements

Ik heb me ingeschreven

Foto's toegevoegd

Zelf een eerste donatie gedaan

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag gehaald

Streefbedrag hoger dan 3500 ingevuld

Emails verstuurd

Pagina gedeeld op social

Donateurs bedankt

My Updates

Update april!

Laatste dag van de maand = een nieuwe Alpe d'HuZes update! 

En het is alweer mijn laatste reguliere (maandelijkse) update. Want over minder dan een maand vertrekken we al richting Frankrijk. Maar daarover later meer. Omdát het de laatste Alpe d'HuZes update is, ben ik zo vrij geweest om een wat uitgebreider verhaal op te stellen. Ga er dus maar eens goed voor zitten! 📚🛋

We trappen zoals altijd weer af met de 'road to Alpe d'HuZes' in cijfers (okt-2022 tm nu):
77 keer getraind, in totaal 158 uur
4.400 kilometer gefietst
8 kg afgevallen
o  FTP met 19 watt verbeterd
€2.700 aan donaties 

En dan de 'road to Alpe d'HuZes' in tekst. Allereerst met een korte terugblik op de maand april.
📻 Op zaterdag 8 april mochten we live op de radio bij BO (Bollenstreek Omroep) vertellen over onze deelname aan Alpe d'HuZes. We hebben veel leuke reacties gehad van luisteraars, en vonden het als team ook tof om dit een keer mee te maken.
🚴🏻 In het weekend van 14 - 16 april ben ik met AD6-teamgenootjes Ad, Bart, Joep, Mark en supporter (en tevens uitstekend soigneur) Dolf een weekendje gaan trainen in de Belgische Ardennen. Een uitstekende omgeving om te trainen; het is er heerlijk rustig, de omgeving kent vele mooie (en soms ook loeizware) beklimmingen, en het gezelschap was ook wel oké... (geintje boys 😉) 
🏳️ Vandaag was de officiële kick-off van Alpe d'HuZes op Sportcentrum Papendal. Hier konden we informatie inwinnen over vanalles rondom Alpe d'HuZes; training, voeding, kleding, materiaal, donatiewerving, events, verzin het maar. Degenen die mij een beetje kennen weten dat ik al die dingen al wel "aardig" voorbereid had (lees: 13 Excel-bestandjes met een shitload aan data). Voor mij was vandaag vooral een goed moment om alvast de sfeer te proeven van Alpe d'HuZes. Van oud-deelnemers en vrijwilligers hoor je keer op keer dat die sfeer heel bijzonder moet zijn. En vandaag hebben we daar zeker al aan kunnen ruiken. Het belooft echt een bijzondere week te gaan worden daar in Frankrijk. En ook leuk, we hebben vandaag op Papendal ook onze Alpe d'HuZes kleding ontvangen (zie foto ⬇). De komende weken kunnen we onze laatste trainingen dus mooi in Alpe d'HuZes style afwerken. Goed voor de moraal!
🤕 Het is tegenwoordig natuurlijk hip om 'real' te blijven, #bodypositivy enzo. Dus daar doe ik bij deze dan ook maar even aan mee. Alleen was het bij mij eerder een kwestie van #bodynegativity deze maand. Want sinds mijn (iets te enthousiaste) rit in Zuid-Limburg eind maart werkt mijn 'body' niet meer mee. Ik heb namelijk wat knieklachten. Het lijkt erop dat de spieren en pezen rondom mijn knieën iets overbelast zijn geraakt. Gelukkig is het door veel te rekken, door oefeningen te doen, en door iets rustiger te trainen, nog wel gelukt om redelijk wat trainingsuren te maken in april. 

En dan sluiten we af met een vooruitblik op de maand mei, de laatste maand dus van deze 'road to Alpe d'HuZes'! Wat staat er nog op de planning?
💰 Allereerst hopen we als Team Noordwijkerhout ons streefbedrag te gaan completeren. Ons doel is om €25.000 op te halen voor onderzoek naar kanker. We zitten inmiddels al op €22.000. Er rest nog een laatste eindsprint, zeg maar. 
🚴🏻 Ook qua trainen komt het nu aan op een spreekwoordelijke eindsprint. Half oktober schreven we ons in voor Alpe d'Huzes. Vanaf dat moment ben ik echt serieus gaan trainen. Nu is er nog één maand om die laatste paar procentjes beter te worden. Ik wil vooral graag nog een paar goede, lange duurtrainingen doen om het duurvermogen nog even te prikkelen.
🤕 Tegelijkertijd zal het ook een beetje balanceren worden; enerzijds goed trainen, anderzijds mijn knieën voldoende rust geven. Want op 1 juni hoop ik toch wel redelijk pijnvrij aan de eerste beklimming te beginnen. Fingers crossed!
🕓 In deze laatste fase wordt het ook tijd om mijn 'pacingplan' te maken. Het pacingplan is eigenlijk vooral een tijdschema waar ik me (ongeveer) aan wil gaan houden op 1 juni. Het gevaar is namelijk dat je op de eerste beklimming te hard vertrekt, waardoor je aan het einde van de dag geen energie meer over hebt. Daarnaast moet je natuurlijk ook op tijd (voordat de finish 's avonds sluit) binnen zijn. Daarom dus een pacingplan die me een beetje helpt om deze twee zaken niet uit het oog te verliezen. 
🍞 Naast het pacingplan, ga ik ook nog een voedingsplan opstellen. Dit heeft weer een ander doel, namelijk om voldoende voeding, of beter gezegd energie, binnen te krijgen. Tijdens de zes beklimmingen van de Alpe d'Huez verwacht ik zo'n 8.000 á 9.000 kcal te verbranden. En die moeten natuurlijk ook wel weer tijdig en goed aangevuld worden. Voor de beeldvorming: ik zou ongeveer 50 bruine boterhammen moeten eten om me de hele dag van voldoende energie te voorzien. Maar iedereen snapt, 50 boterhammen eten wordt 'm natuurlijk niet. Ik zal vooral heel veel sportvoeding, zoals repen, gelletjes, en andersoortig astronautenvoer tot me nemen. 
🚙 En dan is het straks zaterdag 27 mei, de dag van vertrek. Alle deelnemers uit Team Noordwijkerhout reizen op deze zaterdag al af naar Frankrijk, een aantal supporters komen wat later die kant op. We verblijven hier in drie mooie chalets op een camping in het dorp Bourg d'Oisans. Echt aan de voet van de Alpe d'Huez. Hier zullen we de dagen voor Alpe d'HuZes nog wat laatste voorbereidingen treffen, zoals ons startnummer ophalen, een keer de Alpe d'Huez verkennen, wat events vanuit Alpe d'HuZes bijwonen, et cetera. 

En dan moet het uiteindelijk op 1 juni gaan gebeuren! Maar voor die tijd ontvangen jullie nog wel een update vanuit mijn kant. Stay tuned!

Update maart!

Hier is 'ie weer... de maandelijkse Alpe d'Huzes update!

Kilometers maken, dat is wat er moet gebeuren richting Alpe d'HuZes. Gewoon, heel veel kilometers maken. En dat is deze maand goed gelukt! Ik heb vier ritten van meer dan 100 kilometer weten te maken, met als uitschieter de Joop Zoetemelk Classic van maar liefst 187 kilometer. Ik was vooral blij om te merken dat ik aan het einde van die rit nog goed door kon blijven trappen. Het duurvermogen begint vorm te krijgen.

Zoals bij elke update... de 'road to Alpe d'HuZes' in cijfers (okt-2022 tm nu):
68 keer getraind, in totaal 131 uur
3.700 kilometer gefietst
8 kg afgevallen
o  FTP met 20 watt verbeterd
€ 2.350 aan donaties

Ook blik ik graag even kort vooruit... wat staat er komende maand op de agenda?
📻 Op zaterdag 8 april zijn we met Team Noordwijkerhout te gast bij BO (Bollenstreek Omroep) in het ochtendprogramma Cappuccino.
🚴🏻 In het weekend van 14 - 16 april gaan we met de fietsers uit ons team een weekendje trainen in de Belgische Ardennen.
🗣 Op zondag 23 april komen we met alle deelnemers en supporters uit ons team samen voor een teambespreking bij Joep en Sietske thuis.
🏳️ Op zondag 30 april vindt de officiële kick-off van Alpe d'HuZes op Sportcentrum Papendal plaats. 

En dan nu de afsluiter, een terugblik op onze bingoavond. Na een lange voorbereiding was het op zaterdag 25 maart zover, we mochten maar liefst 120 enthousiaste bingo-spelers ontvangen in De Parade. Er werd gespeeld om een zeer goed gevulde prijzenpot. Na 15 bingo-rondes en aansluitend een loterij, gingen uiteindelijk alle aanwezigen met een prijs naar huis. Soms groot, soms klein. Maar er was deze avond hoe dan ook één hele grote winnaar, namelijk "de" kanker-patiënt. Want de totale opbrengst van deze avond bedroeg maar liefst €5.260! Echt niet normaal! Dit fantastische bedrag is inmiddels gestort op op onze deelnemerspagina's, en gaat dus volledig naar het KWF. 

Door deze riante bijdrage heb ik inmiddels bijna mijn streefbedrag van €2.500 behaald. Wie helpt mij over de streep?

Update februari!

De klok begint te tikken! De maand februari zit er op. En daarmee zijn stiekem al 5 van de 8 maanden voorbereidingstijd verstreken. Nog maar 3 maandjes tot de grote dag. Tijd om weer eens de balans op te maken.

Zoals bij elke Road To Alpe d'HuZes update doe ik dat met een korte cijfermatige samenvatting van mijn gehele voorbereiding (okt-2022 tm nu):
58 keer getraind, in totaal 99 uur
o  ongeveer 7 kg afgevallen
o  FTP met 14 watt verbeterd
o  bijna €1.800 aan donaties
Lig ik hiermee op schema? Ja.. ja, ik denk het wel eigenlijk. Voor al deze punten geldt dat ik inmiddels (ruim) over de helft ben van de doelen doe ik mezelf gesteld heb.

Dankzij de 26 uur die ik deze maand getraind heb, merk ik dat er nog steeds een stijgende lijn zit in m'n fietsconditie. Begin deze maand heb ik namelijk weer eens de Alpe du Zwift (de digitale variant van Alpe d'Huez) bedwongen. En dat lukte me in een recordtijd van 1 uur en 1 minuut (vorige record was 1u10m). 

En dan nog even een blik vooruit op de komende weken. Er staan namelijk wat leuke activiteiten op de planning. Allereerst organiseren we op zaterdag 25 maart met ons Alpe d'HuZes team een heuse bingo. Voor €25 kan je een plekje bemachtigen voor deze bingoavond. En we gaan spelen om een groot aantal prijzen, die we van heel veel ondernemers uit de Bollenstreek hebben mogen ontvangen. Het belooft echt een hele leuke avond te worden, met hoe dan ook een prachtige opbrengst voor het KWF!

Verder staan er ook op sportief vlak nog wat leuke evenementen op de agenda. Op zaterdag 18 maart doen we met de fietsers van Team Noordwijkerhout mee aan de Joop Zoetemelk Classic. Het plan is om de volledige 'Joop' van 150km te rijden. Verder zullen we half april met dit zelfde groepje fietsers afreizen naar de Belgische Ardennen. Drie dagen lang trainen op de steile Waalse heuvels, een klein trainingskamp(je) zeg maar ;)

Update januari!

De eerste maand van het jaar zit er (bijna) op, tijd voor een nieuwe Alpe d'HuZes update.
Januari was in meerdere opzichten een 𝙍𝙀𝘾𝙊𝙍𝘿 maand!
Allereerst heb ik een 𝙍𝙀𝘾𝙊𝙍𝘿 bedrag aan donaties mogen ontvangen. Tijdens mijn laatste update stond de teller op €773. Daar is in januari ruim €800 bij gekomen, echt te gek! Het totaalbedrag is meer dan verdubbeld in een maand tijd, en bedraagt nu €1.613. Ik ben iedereen die gedoneerd heeft onwijs dankbaar voor dit fantastische bedrag. Dank. Jullie. Wel!
Daarnaast was januari ook een 𝙍𝙀𝘾𝙊𝙍𝘿maand op sportief vlak. In al die jaren dat ik fiets heb ik nog niet eerder zo vaak, zo veel en zo lang getraind als in deze maand:
- 𝙍𝙀𝘾𝙊𝙍𝘿 aantal trainingen: 16 trainingen
- 𝙍𝙀𝘾𝙊𝙍𝘿 aantal trainingsuren: 28:40u
- 𝙍𝙀𝘾𝙊𝙍𝘿 aantal kilometers: 830 km
- 𝙍𝙀𝘾𝙊𝙍𝘿 hoeveelheid kcal verbrand: 17.360 kcal
- 𝙍𝙀𝘾𝙊𝙍𝘿 aantal hoogtemeters: 5.570m
En last but not least, mijn gewicht is in meer dan tien jaar niet zo laag geweest als op dit moment. Ook een soort van 𝙍𝙀𝘾𝙊𝙍𝘿 😉
De oplettende lezer begrijpt dus dat het zowel financieel (qua donaties) als sportief (qua trainingen en afvallen) de goede kant op gaat. Maar zoals ze in het wielrennen zeggen, "Parijs is nog ver". Of in dit geval, "1 juni is nog ver". De eerste belangrijke stappen richting Alpe d'HuZes zijn gemaakt. Maar er zal ook zeker nog een spreekwoordelijk stapje bovenop moeten. Het doel is de komende maande vaker een sportieve 𝙍𝙀𝘾𝙊𝙍𝘿maand te behalen. Het aantal trainingsuren zal steeds verder toe moeten gaan nemen, om straks op 1 juni echt topfit te zijn. En ook qua donaties zou ik natuurlijk heel graag nóg een keer een 𝙍𝙀𝘾𝙊𝙍𝘿maand vestigen. Wil je mij helpen om van februari een donatie-𝙍𝙀𝘾𝙊𝙍𝘿maand te maken? Dat zou ik geweldig vinden! Gebruik dan de doneer-button hier op mijn deelnemerspagina.

Update december! (Hoe train je voor #AD6?)

Nu zo'n beetje iedereen in mijn omgeving weet van mijn deelname aan Alpe d'HuZes, krijg ik steeds vaker de vraag: hoe train je daar dan precies voor? Nou, die vraag zal ik in deze post beantwoorden.

Maar eerst even, zoals altijd, een korte recap van de maand december:
o  niet afgevallen (maar ook niet aangekomen ;) )
11 keer getraind, in totaal 17 uur
€176 aan donaties ontvangen

En dan, voor de liefhebbers, een recap van het jaar 2022:
10 kg afgevallen
130 keer getraind, in totaal 226 uur
o  bijna 6.500 kilometer gefietst
o  FTP met 26 watt verbeterd
o  van 22 donateurs al €773 mogen ontvangen

En dan dus het antwoord op de vraag "Hoe train je voor Alpe d'HuZes?".

Die vraag krijg ik vooral als duidelijk wordt dat ik van plan ben om zes keer 'de Alp' te gaan bedwingen. Zes keer ruim 13 km klimmen, in totaal dus zo'n 80 kilometer bergop. Hoe ga je in Nederland, ons vlakke kikkerlandje, dat bergop fietsen simuleren? 

Het eerste wat ik doe is krachttraining verwerken in mijn fietstrainingen. Tijdens beklimmingen fiets je vaak op een lage trapfrequentie (weinig omwentelingen) en fiets je automatisch wat meer op spierkracht, en minder op souplesse. Nou, dat is dus precies wat ik ook doe tijdens die krachttrainingen op de fiets; een lage trapfrequentie en veel kracht leveren. 

Verder train ik, met name in de winter, veel indoor met de fietsapp Zwift. En in Zwift heb je ook de mogelijkheid om bergen te bedwingen. De Alpe d'Huez is zelfs helemaal nagebouwd in Zwift, onder de naam Alpe du Zwift. Met enige regelmaat plan ik daarom een beklimming van de Alpe du Zwift in. 

Naast de trainingen op de fiets ga ik vanaf januari ook wat oefeningen naast de fiets doen. Bij het bergop fietsen doe je zoals gezegd veel op kracht. En zeker omdat je dat urenlang gaat doen, heeft dat een flinke impact op bepaalde delen van je lichaam. Met name je knieën en rug vinden dat continue trekken en duwen niet heel prettig. Daarom wil ik wat core stability oefeningen gaan doen, zodat mijn "core" sterker wordt en mijn lichaam beter tegen die urenlange belasting kan.

En dan in mijn optiek het meest belangrijke aspect in de voorbereiding op Alpe d'HuZes, is dat je simpelweg heel veel uren moet maken. Als het mij daadwerkelijk lukt om 6 keer 'de Alp' op te gaan, zit ik die dag waarschijnlijk 12 uur of langer op de fiets. Om zo'n lange inspanning vol te kunnen houden, zal ik mijn lichaam hier op moeten voorbereiden. Met hele lange trainingen dus. Zeker in de maanden april en mei zullen er soms trainingen van 5 uur of nog langer op het menu staan.

Tot slot heb ik een "trainer" ingehuurd om mij de juiste trainingen voor te schotelen. En die trainer is geen fysiek persoon. Nee, ik maak gebruik van de app Join. In deze app kan ik aangeven wanneer ik de aankomende week tijd heb om te trainen, hoe lang ik per dag kan trainen, en Join stelt dan een trainingsschema voor. Dit vind ik heel erg prettig. En zeker omdat de trainingen die Join voorstelt behoorlijk afwisselend zijn, blijf ik gemotiveerd om te trainen. 

Update november!

Tijd voor mijn tweede update! Tijd om terug te blikken op de maand november.

In mijn update over de maand oktober gaf ik al aan dat ik vier doelen heb op weg naar mijn deelname aan Alpe d'HuZes 2023; afvallen, veel trainen, m'n FTP verbeteren en bovenal veel geld inzamelen. Voor degenen die wat minder van het lezen zijn, en wat meer van de cijfertjes, hieronder een korte, cijfermatige samenvatting van mijn vorderingen tot en met de maand november:
o  ruim 4 kg afgevallen
o  19 keer getraind, in totaal 29 uur
o  FTP met 8 watt verbeterd
o  al €597 aan donaties ontvangen

Lees hieronder verder voor de uitgebreidere samenvatting.

Het afvallen is deze maand, met een gewichtsverlies van 2,4 kg, eigenlijk boven verwachting goed gegaan. Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat ik in november een aantal dagen goed ziek ben geweest. En dat heeft het afvallen ook wel een flinke boost gegegeven. Maar goed, kwijt is kwijt, zeggen ze dan toch? In totaal, sinds de'officiële' start half oktober, ben ik al ruim 4 kg afgevallen. En misschien nog wel leuk om te melden, vanaf maart 2021 ben ik zelfs al 15 kg afgevallen!

Voor mezelf heb ik een planning gemaakt voor de periode half juli 2022 (toen we besloten om mee te gaan doen) tot 1 juni 2023 (de dag van de Alpe d'HuZes), met daarin het aantal uren dat ik graag zou willen trainen. Volgens die planning zou ik eind november 88 uur getraind moeten hebben. De teller staat nu op 87 uur. Ik lig mooi op schema dus. En ook hier leuk om te melden; in heel 2022 heb ik inmiddels al 210 uur gefietst. In m'n beste jaar ooit kwam ik tot 101 uur. Nu al een ruime verdubbeling van mijn record!

Vorige maand merkte ik op de heuvels in Zuid-Limburg al dat ik op de goede weg zat qua fitheid. Maar om te zien waar ik nu écht sta, heb ik mezelf in november weer eens onderworpen aan een FTP-test. Zo'n test is eigenlijk heel simpel, je rijdt 20 minuten lang zo hard als je kunt. Het gemiddelde vermogen van die 20-minuten test, doe je maal 95%, en dat is je FTP. Zo'n test is geen pretje kan ik je vertellen. Maar als het resultaat dan goed is, vergoedt dat wel heel veel. En dat was bij mij zeker het geval. Ik had gehoopt het resultaat van mijn vorige FTP-test met 2 of 3 watt te verbeteren. En uiteindelijk kwam ik tot een verbetering van 8 watt. Ik zal eerlijk bekennen dat ik heb zitten juichen op m'n fiets ;) En wat betekenen al die cijfertjes dan concreet? Nou, door die toename van 8 watt op mijn FTP, en mijn gewichtverlies van ruim 4 kg, ga ik ongeveer 6 minuten sneller de Alpe d'Huez op.

En dan het allerbelangrijkste doel van mijn Alpe d'HuZes deelname; geld inzamelen. Deze maand is door verschillende donateurs weer een prachtig bedrag van €141 gedoneerd op mijn pagina. Hierdoor staat de teller nu op bijna €600. Daar ben ik echt enorm blij mee. Dus een hele dikke dankjewel aan alle donateurs! 

Dan tot slot een korte vooruitblik op de maand december. Het doel is om wederom wat af te vallen, zo'n 1,5 á 2 kg. Dat zal een opgave worden in deze feestmaand, maar we gaan er voor. Verder is het plan om iets meer dan 20 uur te gaan trainen deze maand. Ik heb geen FTP-test op de planning staan, dus of ik nog "vooruitgang" boek zal ik pas later weten. Wat ik wel zeker weet is dat ik mezelf in december weer hard ga inzetten voor de nodige donaties. In deze feestmaand komen we vaak wat nader tot elkaar, wensen we elkaar uiteindelijk een gezond nieuwjaar. En juist dat laatste, geldt voor heel veel kankerpatiënten natuurlijk niet. Die gaan helaas geen gezond nieuwjaar tegemoet. En daarom is elke donatie zo welkom! Klik dus op die DONEER button bovenaan mijn pagina om ook jouw steentje bij te dragen aan een gezond nieuwjaar voor iedereen.

Update oktober!

Zo, de eerste maand op weg naar Alpe d'HuZes 2023 zit er alweer op. Daarom is het tijd voor mijn eerste maandelijkse update!

In deze maandelijkse updates wil ik jullie graag meenemen in mijn vorderingen en belevenissen richting Alpe d'HuZes. En vorderingen... die heb ik gelukkig wel gemaakt deze maand! Na een wat slordige septembermaand, met weinig trainingsuren en de nodige extra kilo's (met dank aan de verder heerlijke vakantie op Mallorca), ging het deze maand een stuk beter op fietsgebied. Op weg naar Alpe d'HuZes heb ik mezelf drie doelen gesteld. Of nou ja, eigenlijk vier... maar over dat vierde doel straks meer. 

Drie doelen dus: 
(1) De eerste is afvallen. Bij het bergop fietsen is het namelijk vrij simpel: hoe lichter de wielrenner, hoe sneller je een berg op fietst. Het is niet voor niks dat de winnaars van de Tour de France vaak 65 kg of minder wegen. Maar maak je niet druk hoor, zo extreem zal het bij mij niet worden. Richting Alpe d'HuZes wil ik graag een kilootje of 8 á 9 kwijt raken. 
(2) De tweede is: trainen, heel veel trainen. Dat doe ik inmiddels aan de hand van een hele prettige app. Deze app (Join) schrijft mij trainingen voor, hele afwisselende trainingen. En dat helpt enorm, trainen blijft op deze manier echt leuk. En omdat er heel veel getraind moet gaan worden richting Alpe d'HuZes is het wel zo prettig als dat trainen ook een beetje leuk blijft. Het doel voor de aankomende winter is vooral om mijn conditie een beetje op peil te houden. "Een goede basis leggen", zeg maar. En vanaf januari zal het aantal trainingsuren dan langzaam uitgebouwd gaan worden.
(3) Mijn derde doel is min of meer een combinatie van de eerste twee doelen. Ik wil namelijk mijn "FTP" verbeteren de komende maanden. Voor de niet-wielrenners onder ons: het FTP van een wielrenner is het maximale vermogen, of anders gezegd de kracht, die je gedurende één uur kunt leveren. Hoe hoe hoger dat vermogen, hoe beter de wielrenner. Dat is het idee. Bovendien wordt FTP vaak uitgedrukt in watts per kilogram. Ofwel, dat maximale vermogen dat je kunt leveren, delen door je gewicht. Nou, dat vermogen gaat hopelijk toenemen door de vele trainingsuren. En mijn gewicht zal juist afnemen door af te vallen. Op die manier moeten mijn "watts per kilogram" de komende maanden dus gaan toenemen. 

En hoe dat dan ging in oktober? Nou eigenlijk dus best wel goed! 
(1) Ik ben namelijk ruim 2 kg afgevallen deze maand. Dat was ook ongeveer het doel dat ik voor ogen had, dus daar kan een vinkje achter. 
(2) En het trainen dan? Ook daar kan een vinkje achter. Ik heb elke week 3 keer gefietst. In totaal kwam ik tot ruim 21 uur in de hele maand oktober. Een prima score, en ook precies zoals beoogd. 
(3) Nou, en die twee (afvallen en uren maken) moeten dan dus samen komen in een verbetering van mijn FTP. Nu heb ik deze maand geen zogenaamde "FTP test" gedaan waarmee ik mijn FTP echt goed kan meten. Maar, eind oktober heb ik nog wel een heerlijke rit gemaakt in de Zuid-Limburgse heuvels, samen met mijn Alpe d'HuZes teamgenoot Mark (zie ook de foto hierboven). En omdat ik de afgelopen jaren al heel vaak in Zuid-Limburg heb gefietst, kon ik mijn klimtijden op de Cauberg, Keutenberg, Eyserbosweg, en al die andere klimmetjes goed vergelijken met de tijden die ik in de jaren hiervoor heb gereden. De eindscore was: een (dik) persoonlijk record op 9 van de 10 klimmetjes die we gedaan hebben. Op basis van die records durf ik de stelling wel aan dat mijn FTP verbetert is de afgelopen tijd. Kortom, nóg een vinkje!

Maar goed, allemaal leuk en aardig dat trainen en afvallen... het uiteindelijke doel van Alpe d'HuZes is natuurlijk vooral om veel geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Dat is dus dat vierde doel waar ik het eerder over had! En ook daar heb ik al lekker wat vorderingen mee gemaakt. Ik heb ingezet op een streefbedrag van €3.500. Dat is het bedrag wat ik in totaal op hoop te halen de komende maanden. Op dit moment staat de teller al op een kleine €500. Daar ben ik eigenlijk al best wel trots op, en enorm blij mee. Dus iedereen die al gedoneerd heeft, jullie zijn toppers!  

Dan tot slot een kleine vooruitblik op de maand november. Ik hoop eigenlijk min of meer hetzelfde te doen als in oktober. Allereerst, hoop ik elke week zo'n 4 á 5 uur te kunnen trainen. Verder blijf ik opletten met wat ik eet, met als doel om weer een kilootje of 2 af te vallen. En dan het meest belangrijke: ik hoop ook in november weer een mooi bedrag aan donaties op te halen. Wil je mij een moreel steuntje in de rug geven? Gebruik dan nu die DONEER button bovenaan deze pagina! Mijn dank is heel erg groot.

My activity tracking

5,337
kms

Thank you to my supporters

10

Anonymous

15

Cynthia Van Den Bosch

20

Dave Vd B.

Zet ‘m op toppers, knallen en rammen tot aan de top💪🏻! Goed bezig👊🏻

50

Jos En Anita Van Der Poel

Succes met de voorbereidingen en veel 🚴🏻 plezier met z’n allen 🏔️!

6

Greet Van Der Heijden

Succes met de beklimmingen. En geniet van dit evenement.

5

Aniek Van Schie

Laatste lootjes!! Je kan het 🔥🍀

26

Cock En Conny

Een duwtje voor de Alpe! Succes!

5

Pauline Spruijt

Suc6!

25

Theo Van Schie

Succes Jordy met trainen en de voorbereidingen. Ga er ook van genieten.

25

Marcia Kraaijvanger Hooijmans

Geweldig initiatief! Heel veel succes!

100

Arie Van Houwelingen

Super idee, Jordy. Veel succes

10

Anonymous

Gas op die lollie!

10

Anonymous

Lekker bezig!

6

Jolanda Begelinger

Heel veel succes voor dit mooie doel!

20

Anonymous

Heel veel sterkte en Succes Jordy!

10

Anonymous

10

Jacqueline Van Schie

Jemig man wat doe je het onwijs 👍 goed! Groetjes, van een Trotse tante

26

Nico En Thea Immerzeel

Veel succes

10

Tessa Van Schie

Succes topper!!👏🍀

26

Thijs Jonker

Succes Jordy!! Zet ‘m op!

5

Tessa Van Schie

Lekkeer Jordy!! Trots op je💪

21

Kylian Van Schie

Zet hem op Jordy! Wat ben je al goed bezig knap hoor 🫡💪🏼

15

Timo & Annemiek

Zet hem op gasten!

10

Eveline Hillen

Heel veel succes, Jordy! Zet 'm op!

20

Björn

Succes Jordy, gaat je zeker lukken bikkel

16

Anonymous

Zet h’m op Jordy !

113

Anonymous

Heel mooi en nuttig doel! Succes en veel plezier!!

10

Ilian Markelo

Succes Jordy!

10

Jorge Reuvers

526

Anonymous

Opbrengst bingo

5

Sabien Van Schie

Topper ben je!

26

Anonymous

Succes .. van het hardloopmaatje van je moeder

100

Anonymous

Wat mooi dat je dit gaat doen. Je gaat het zeker halen. Top!

15

Cynthia Van Den Bosch

Super goed bezig broer!!

26

Mark Verschuren

8

Cynthia

Je kan het💪

15

Anonymous

Succes kerel !

200

Chantal Van Den Bosch

Zet hem op, topper!!

50

Cees En Annelies Van Den Bosch

Een extra duwtje in de rug voor de Alpe!

50

Cees Met Dank Aan De Babyfaaten Noordwijkerhout Van Den Bosch

Ik hoop dat er meerdere personen doneren zodat jullie je streefbedrag halen.

25

Kees En Lucia Zethof

Jordy, heel veel succes!

20

Frank Van Schie

Succes topper

20

Jos En Marja Duindam

Heel veel succes Jordy 💪

26

Anonymous

Heel veel succes Jordy 💪🏼

26

Jack & Miranda

💪🏻

6

Anonymous

Omdat je moeder zo trots over je vertelde en omdat alle kleine beetjes helpen doneer ik een klein symbolisch bedrag. Zet 'm op en veel plezier gewenst. Groet Judith.

6

C&c Van Schie

5

Fnm Van Schie

Topper

26

Johan Bakker

25

Anonymous

5

Anonymous

20

Anonymous

Succes met de 6 beklimmingen voor het goede doel

10

Anonymous

Top idee!! En lijkt me super om te doen en mee te maken. Heel veel succes! Groetjes Fia

10

Anonymous

Topper!

106

Bizon Software Bv

En bizon ook

30

Cock & Conny

Hoi Jordy, wat ontzettend leuk dat je naar de Alp gaat! Cock heeft ‘m 4x beklommen. Het jaar erna als deelnemer - met een gekneusde rib - 2x en daarom ik - ongetraind - ook 2x. Dus dat moet jij beter kunnen! Het motto wat je daar hoort: dichter bij de hemel kom je niet. Heel indrukwekkend en fantastisch om mee t erbij te zijn! Heel veel succes met de training en geniet van de Alp!!

20

Jos Van Schie

Jordy, heel veel succes. Zelf zit ik op 1 Juni in de Sevennen, best wel dichtbij. Maar aanmoedigen doe ik dan in gedachte die dag. Ik geloof in je. SUCCES

20

Anonymous

Super goed dat jij je hiervoor inzet, Jord! Heel veel succes en plezier natuurlijk!

15

Laura&dylan

succes

100

Johan En Corrie

Veel succes topper

26

Anonymous

Succes Jordy en ook je maten waar je mee fiets!!

10

Wout & Maud

Lekker bezig kerel, zet hem op!

100

Patrick

Succes Broertje! Je hebt genoeg uren gemaakt om hem op te knallen!! Hou de alp alleen wel heel:)

30

Ruud Stijnen

Mooie uitdaging. Succes met de voorbereiding: 4 Watt per kilo betekent onder het uur per klim😀

10

Cynthia

Gefeliciteerd!!🥳 zet hem op!!

26

Cynthia Van Den Bosch

Jullie zijn fantastisch bezig!💪

26

Cynthia Van Den Bosch

Vanuit Nederland moedig ik je aan met dit steuntje in de rug!

5

Anonymous

26

Sylvia Mesman

Succes met de voorbereiding en geniet van de Alpe d’Huzes.

203.50

Myrtax Bewindvoering Bv

Succes Jordy. Ik heb er maar voor gezorgd dat je je streefbedrag hebt gehaald.

10

Han Van Paassen

Succes!

26

Anonymous

30

Siem Nulkes

Succes allemaal, maar vooral ook veel plezier in de voorbereiding en bij de uitvoering!

26

Cynthia Van Den Bosch

Je bent een topper!

50

Anja Van Dooren

10

Loïs Van Schie

Succes!!! 💪🏼🤗

10

Sillies Vos

12

Ed Walkier

5

Karin Van B.

Heel veel succes Jordy! Zet hem op voor dit goede doel.

26

Roon Walkier

Succes tijger!!!

26

Jaap

Succes!

5

Anonymous

10

Anonymous

Succes Jordy, groet Jelena

106

Budget Solutions Bv

Succes Jordy, alle medewerkers Budget Solutions

50

Dennis En Eveline Oostdam

Succes Jord!!

10

Marcel Bonsee

Succes man

50

Sjoerd En Bianca Van Kampen

Zet ‘m op!!

66

Anonymous

26

Cynthia Van Den Bosch

Fantastisch bezig!

10

Anonymous

25

Anonymous

Heel veel succes 🍀

50

Joost Nulkes

Succes in Frankrijk!

106

Lennaert & Joris

Zet hem op!!

5

Loïs Van Schie

Topper!! 💪🏼🚴

25

Bart En Rian

Topper! Heel veel succes met deze uitdaging! Zet 'm op! Gr Bart en Rian

26

Frank Van Lieshout

Jordy je gaat het halen !!!!!!

30

Gijs Gerrits

6x naar de top. Toppers!!

26

Jan En Lesley Burg

Succes, Jordy! Alle vertrouwen dat het goed komt 💪!

10

Bep Den Elzen

Jordy, Zet hem op! Groetjes, Bep den Elzen

10

Anonymous

Groetjes van Ans , de tante van Ans , vriendin van Patrick . We waren 1 dag samen daar aan het klussen . Job was er ook , hij is m’n vriend Succes ! Respect !

20

Kees Nulkes

Jordy, mooie actie van jou, veel succes. Topper ben je!

10

Jos Duindam

Zet hem op Marrie. Geef alles voor dit goede doel.💪💪💪

5

Ron Das

10

Cynthia Van Den Bosch

Je bent lekker bezig broer💪

7.50

Anonymous

Veel succes

66

Ton Van De Ven

Jordy goed bezig zet hem Op, in een PSV SHIRT VERDUBBEL IK DE INZET !!

50

C & A

We zijn super trots op je en je bent goed op weg. Zet hem op de komende maanden!

My Activity: Fietsen