Jorg van Heesch

Alpe d'HuZes 2021

My Activity Tracking

10,812
kms

My target 1500kms

Raised until 1st October 2020

3443.50

Raised from 1st October 2020

3993.50

Help mee in de strijd tegen kanker!

Ik doe mee aan Alpe d’HuZes omdat ik geloof dat we samen aan een betere wereld kunnen werken! Samen maken we een verschil. Daarom doe ik, samen met de O.E.F.C.,  mee aan de Alp d’huzes om mijn steentje hier aan bij te dragen. 

Kan ik op je steun rekenen?

My Updates

Loempia workshop OEFC

Afgelopen donderdag hebben we met 5 leden van de OEFC een workshop loempia's maken gevolgd bij Margret. In 3 jaar tijd heeft Margret een kleine 20.000 loempia's gemaakt om geld op te halen voor de Alpe d'HuZes, dus succes gegarandeerd. 

Het bleek al gauw dat loempia's maken toch iets lastiger was dan oliebollen bakken. Er zitten veel ingredienten in de vulling, waaronder 3 kg kip, knoflook, wortel raps, noedels, spitskool, prei en chineese kool. De keuken begon ook aardig naar knoflook te ruiken. De vulling moest eerst even afkoelen voordat we konden gaan rollen. Het rollen was lastig voor sommige omdat de servetjes dun zijn en constante druk vereist was. Daardoor zit er veel verschil tussen de loempia's:P. Ooit een knakworst formaat en anders een bratwurst formaat.

Uiteindelijk konden ze mooi gefrituurd worden in de oliebollen frituur, per 40 stuks tegelijk. Uiteindelijk hebben we een kleine 200 loempia's gevouwen en ready to sell.  Ze moeten in de oven (25 min op 180 graden) of airfryer (13 min op 180 graden). Ze kosten €5 euro voor 4 stuks en je kunt ze bestellen via OEFC leden. Het idee is om nog een keer een batch loempia's gaan maken, want ze vliegen als warme broodjes over de toonbank!!! Weer een succes!!!

 

 

Loterij actie tijdens het WK darts

Haha, ik hoor jullie al denken: "Een loterij tijdens het WK darts? Hoe heeft hij dat voor elkaar gekregen?". Toch is het echt gelukt. Tijdens het Wanroij Kampioenschap (WK) darts heb ik een loterij georganiseerd met prijsjes van de lokale ondernemers uit Wanroij. Ik ben tot deze actie gekomen, omdat darten een van mijn hobbies is. Ik deed voor de tweede keer meer aan het WK darts. In mijn eerste deelname kwam ik gelijk tot een 2de plaats dus de verwachtingen waren deze editie weer hooggespannen. 

De loterij werd, zoals eerder vernoemd, mogelijk gemaakt door de lokale Wanroijse ondernemers:

- Cafe de Batavier

- Kapsalon La Bata

- Thijs Hendriks tweewielers

- Slagerij Derks

- VV  Constantia

- Teun Vloet Dubbeldooiers

 

Meer dan 300 lootjes werden gekocht door de aanwezige darters en hiermee hebben we 265 euro opgehaald voor de Alpe d'HuZes. Een geweldig resultaat. Met het darten kwam ik uiteindelijk tot een derde plek. Ook een mooi resultaat. Ik heb een foto bevoegd van de prijsuitreiking. Organisatie bedankt voor de goede zorgen!!

 

Oliebollen actie O.E.F.C.

Eerste actie van de O.E.F.C. is een feit!

Afgelopen dinsdag hebben wij oliebollen gebakken voor de Alpe d'HuZes. Op bestelling konden mensen oliebollen bestellen bij ons. We hadden afgesproken om maximaal 1000 oliebollen te verkopen. Bij Rens H thuis hadden we een standje opgebouwd om te frituren. Op het begin was het flink tobben met het beslag en het proces op te starten, echter ging het snel beter. Zeker door de hulp van familie Hanegraaf. De extra handjes waren geen overbodige luxe. Lars had zo hard gewerkt dat hij na 6 uur buiten staan geen gevoel meer had in zijn voeten.

Op het begin bleek ook dat we te weinig oliebollen mix hadden, waardoor de nodige winkels in de omgeving waren afgereden voor extra beslag. De vijf kilo zakken van de sligro boden uitkomst. Wel vervelend dat we op het begin geen weegschaal hadden. Toch had Ad (vader van Rens H) ergens nog eentje kunnen vinden. Ik wil via deze weg Ad bedanken voor de gastvrijheid, echt geweldig. Ook wil ik familie Hanegraaf bedanken voor de hulp, heel onverwacht maar broodnodig. Super fijn!! 

In totaal hebben we deze dag 1355 euro opgehaald voor de Alpe d'HuZes. Super mooi bedrag en een leuke dag met alle mensen. Samen staan we sterk!

 

Eerste bergtraining een feit

Vandaag de eerste hoogtemeters in aanloop naar de Alpe d'HuZes gewonnen in België. Michel had deze week het goede idee om alvast een keer de kuiten te trainen in de ardennen. Vanochtend om 06:00 haalde hij mij op om vervolgens door te rijden naar Trois-Ponts. Eenmaal daar aangekomen volgden Rens H en Rens B snel. Michel had een route voorbereid naar Spa. Mooie lus van 50 km. Navigeren was af en toe lastig voor Michel, achja dat kan gebeuren. 

De eerste km's, begin of na de pauze, waren erg koud. Het zal niet warmer dan 1 graad zijn geweest. Vooral Rens H had hier last van. In totaal 72 km gehad met 1400 hoogtemeter. Voor meer detail kun je mij volgen op strava. 

------

Dank jullie wel voor alle donatie op de pagina en de oliebollen actie. Ik waardeer het enorm. Ik wens iedereen via deze weg alvast een mooi, gezond en sportief 2020 gewenst! 

 

Veilingborrel s.v. Industria

Wat. Een. Avond. 

Op donderdag 12-12-2019 organiseerde studie vereniging Industria, als ieder jaar, weer de veilingborrel. Industria is een studie vereniging van de TU/e voor studenten van Technische Bedrijfskunde. Ik ben hier sinds 2014 actief lid en heb al vele dingen georganiseerd. Vroeger is de veilingborrel georganiseerd voor Serious Request van radio 3FM. Tegenwoordig bestaat het glazen huis niet meer en heeft de veilingborrel een nieuw goede doel gekregen; KWF. Vorige week, onder het genot van een bakkie koffie, zaten we met een paar studie vrienden hierover te buurten. Koen vertelde dat het goede doel was veranderd naar het KWF. Ik heb vervolgens de stoute schoenen aangetrokken en gevraagd aan de kroeg verantwoordelijke of ze het goede doel willen veranderen naar de Alpe d'HuZes/KWF. Rebecca vond dit een super idee en zodoende zou een dienst van mij ook geveild worden. Je kon bieden op een rondje fietsen met Jorg, en eerlijk is eerlijk; wie wil dat nou niet?

 

Toen ik aankwam op de veilingborrel waren de veilingmeesters (zie foto) al enthousiast bezig om item te slijten aan het publiek. Een breed scala aan items werd geveild: een keer zweefvliegen, paar sokken + pet van Industria), schaatsen met Rebecca, een fotolijstje in de kroeg, enzovoort.. Ik heb eerst een pilsje besteld en heb vervolgens een woordje gedaan op het podium over de Alpe d'HuZes en wat ze al betekend hebben voor kanker patienten. De microfoon ging nadien weer naar de veilingmeesters om mijn kavel te veilen. Uiteindelijk heeft een vriendengroep €50,- betaald om met mij te gaan fietsen (en darten). Super!! Mooi om te zien dat er ook internationals in de kroeg waren en studenten van andere faculteiten. Twee internationals hebben samen €45,- gedoneerd, zonder iets te kopen. Ze vonden het concept fantastisch.

 

Hoe zatter de mensen werden, hoe meer er geboden werd. Het topstuk bleek "een fotolijstje ophangen in de kroeg" te zijn en is uiteindelijk voor €150,- weggegaan. Op het einde hebben de veilingmeesters nog staan free wheelen en hebben vanalles bedacht op geld op te halen. Zo kon je 15 adtjes uitdelen aan ieder lid van een vriendengroepk, toch weer €70,- in de pot voor de Alpe d'HuZes. Het laatste biertje ging voor een soort gelijk bedrag over de toonbank. Gedurende de avond is de tussenstand bijgehouden op grote posters. Echter hadden ze de graadmeter niet groter dan €1000,- gemaakt, wat achteraf wel nodig bleek. 

 

Dankzij het bier, de studenten, de veilingmeesters en de goede kavels is er een geweldige €1800,- opgehaald voor de Alpe d'HuZes. Echt super veel geld en het dubbele van vorige jaar. Niet Normaal!!!!

 

Ik wil nogmaals de villa crew bedanken voor de medewerking!

 

 

 

 

 

 

 

 

Officiële start BIG challenge

Afgelopen zaterdag de officiële kick-off van de BIG challenge Alp d'HuZes in Wageningen. BIG challenge is een subgroup binnen de officiële Alp d'HuZes die naast geld ophalen voor kanker onderzoek, zich ook inzet voor een postiever imago voor de agrarische sector. 

De dag begon met een kopje koffie en een plakje cake op de informatie markt. Samen met Rens van Hoof en Rens Bonekamp hebben we rond gevraagd over de appartementen tijdens de week, voeding gedurende de grote dag en  afstelling van de fiets. Hierna hebben we kleding gepast zodat we dit door kunnen geven bij de hoofd organisatie*. Vervolgens was er een plenaire sessie gepland met ondere andere praktische zaken, maar vooral motivatie speeches van verschillende deelnemers. Het is erg mooi om te zien dat iedereen er vol voor gaat, fietser of geen fietser, wandelaar of geen wandelaar, met zijn/haar eigen motivatie. 

#goforit 

#samensterk

Komende weken gaan we, als O.E.F.C., de eerste actie op touw zetten: de oliebollen actie met oudjaar. Interesse? Stuur mij een berichtje.

*Interesse om met een (bedrijfs)logo op ons shirtje te komen staan? Stuur mij een berichtje!!

Thank you to my Sponsors

26

Arthur en Marian van Heesch

Héél véél succes Jorg! Prachtig initiatief! Zet 'm op!

10

Harm Van Duijnhoven

Mooi doel, mooie ervaring. Succes Jorg!

10

Wouter van Nuland

Heel veel succes!

540

SolFeed Feedservice BV

Veel succes team OEFC! Edward, Eric en Joris van SolFeed.

10

Marcel v Crey

Goed bezig.

10

Meike Martens

25

Ruben Wientjens

10

Daphne Jaspers

Veel succes jorg!

26

Hilde Grondhout

Een steuntje in de rug voor een mede kandidaat! Zet hem op en tot in Frankrijk!

50

Kasper Smeets

Namens de gehele botstraat een stukje compensatie voor het weekend

10

Ronald van Horsefighter

25

Jasper Foolen

10

Brent

10

Daan

Succes baaske!

30

john van creij

heel veel succes Jorg

10

Frank Haver

Klasse Jorg zet hem op! 🤙🏼

54

Vriendinnen carmen

10

Anonymous

13

M.E.A. van Hout

50

Yela Weitkamp

Kan ik eindelijk weer zeggen wat ik wil

10

Ine en Ari Van Asseldonk

Succes!

21

Mark van Hout

Een financiële steun namens mezelf en het weekend.

50

Carmen Wientjens

Heel veel succes en ik ben trots op je!! kusjes

5

Lennart Eringfeld

Succes!

50

Driessen ICT Diensten

Pubquiz

10

Rob Delisse

Klasse Jorg! Heel veel succes en geniet van de mooie ervaring!

10

Renee Hendriks

Jorg heel veel succes met deze uitdaging!! Top van je!!!

75

Anonymous

Loempia en opener geld

10

Rens van Boxel

Veel succes in de voorbereiding! Zien elkaar daar 💪

5

Frank Hoepel

7

Sjoerd

10

Lotte Kersten

10

Renate Maresch

Succes Jorg!

10

Luc Geelen

Succes met deze uitdaging

8

Thomas vg

Succes Jorg! Mooi initiatief!

25

Anonymous

Succes met de loempiaverkoop

265

Loterij WK darts

20

Fleur V Heesch

66

Eric Gloudemans

Super Jorg dat je mee doet aan AD6 2020, strijd tegen kanker! Succes!!!

15

Kasper Smeets

20

Kasper Smeets

25

Jorg Heesch

20

Anonymous

Je bent goed bezig

14

Carmen Wientjens

Omdat je gewonnen hebt met blackjack.. asjeblieft xxxx

1.800

PSB The Villa

Beste Jorg, namens PSB The Villa en Industria willen wij je ontzettend veel succes wensen met deze uitdaging!

10

Robbert Reijnen

En nou die berg op!

20

Yannick Van der Voort

5

Sophie Stalpers

Mooi initiatief! Succes

6

Paul Kaandorp

Ik wou eigenlijk €9,99 doen maar dat mocht niet dus dan maar zas. Succes machine! - TBKLeo

10

Aniek van Creij

Super goed Jorg! Heel veel succes!

11

Mark v Hout

Succes Jorg

25

Kasper Smeets

Lekker gewerkt ouwe loempiavouwer

50

Kasper Smeets

20

Job Meijer

Bedankt voor de pils Jorg!

20

Rens en Nina

25

Dirk Van Creij

5

Joep Atol

Succes Jorg!

10

Maurits de Koning

Lekker bezig Jorg!

5

Frank Thelosen

Goed bezig !

66

Maarten Koek

Succes met de voorbereiding!

206

Magnetic Innovations BV

Heel mooi initiatief Jorg dat je dit doel hebt gekozen. Succes met fietsen en ga niet te diep, want we zien je graag weer terug bij ons op de zaak.

Show more

Select a Christmas decoration