Jos de Haan

Alpe d'HuZes 2024

AMOUNT RAISED

2553.35

Mijn Alpe d'HuZes Reis

Hey lezers,


Ik hoop dat je even  een moment kunt om dit bericht te lezen. Ik wil jullie meenemen op een reis, niet zomaar een reis, maar mijn persoonlijke reis in 2024 naar de top van de Alpe d'Huez.
Waarom? Omdat ik geloof dat dit een bijdrage is die een verschil kan maken.

Waarom de Alpe d'Huzes? Het is een vraag die ik vaak heb gekregen en eerlijk gezegd, het antwoord is simpel: Omdat ik het kan.

Maar laten we dieper graven. We worden allemaal op de een of andere manier geraakt door kanker, of het nu onszelf, vrienden, familie of collega's betreft. Ik kan zonder veel moeite een lijst maken van mensen in mijn leven die dagelijks de strijd tegen deze vreselijke ziekte aangaan. De lijst van mensen die deze strijd verloren hebben is helaas pijnlijk langer  dan die van overwinnaars. Het is niet alleen de patiënt, maar ook hun gezin, hun geliefden die elke dag moedig meestrijden.

Ik heb met deze mensen meegeleefd, maar het voelt alsof mijn steun tekortschoot. Daarom besloot ik deel te nemen aan de Alpe d'Huzes, een kans om samen met anderen een impact te maken. Het is een eerbetoon aan het leven en een herinnering aan de kostbaarheid van gezondheid.

Terug in de tijd was ik betrokken bij een vergelijkbaar evenement in Costa Rica. We richtten ons daar vooral op directe zorg, van het vervullen van laatste wensen tot het voorzien in praktische behoeften zoals pruiken en behandelstoelen en laatste wensen. Nu, na enkele jaren in Nederland te hebben gewoond, kreeg ik de kans om nog één keer deel te nemen.

Toen hoorde ik van het Sterker Samen-team, en het voelde als thuiskomen. Wie anders dan deze geweldige vriendengroep zou mijn Alpe d'Huzes-avontuur compleet kunnen maken?

Hier sta ik nu, voor de persoonlijke uitdaging om die berg op 6 juni zo vaak mogelijk te beklimmen, en de collectieve uitdaging om de toegezegde fondsen bijeen te brengen. Het zal niet gemakkelijk zijn, maar ik weet dat ik het niet alleen doe. Samen met dit ongelofelijke team hoop ik niet alleen de top van de Alpe d'Huez te bereiken, maar ook een verschil te maken in de levens van degenen die vechten tegen kanker.

Natuurlijk wil ik je vragen mij en ons te steunen.

Bedankt voor het lezen en voor je steun.

My Achievements

Ik heb me ingeschreven

Foto's toegevoegd

Zelf een eerste donatie gedaan

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag gehaald

Streefbedrag hoger dan 3500 ingevuld

Emails verstuurd

Pagina gedeeld op social

Donateurs bedankt

5 keer deelnemer

My Updates

Trainen trainen trainen

Het begon enkele maanden geleden op de home trainer later de eerste kilometers op de fiets met pijn en. Moeite kreeg ik er 30 km uitgeknepen. Nu 130 km gereden, niet zonder pijn en niet zonder moeite. Maar wel een hele stap gezet en we gaan door nog 2 maanden #opgevenisgeenoptie

Een Kaars van Hoop

 Op 6 juni 2024 zal Team Sterker Samen deelnemen aan Alpe d'HuZes, een uitdaging waarbij ze alles op alles zetten om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. Jij kunt ook je steentje bijdragen door een wenskaars te kopen voor minimaal 6 euro.

 

Een Kaars met Betekenis

Deze wenskaarsen bieden niet alleen warmte en licht, maar ook de mogelijkheid om een persoonlijke boodschap of wens achter te laten. Koop een kaars voor iemand die wel wat extra steun kan gebruiken of voor degene die je helaas moet missen. Jouw boodschap wordt een straaltje hoop voor de ontvanger.

 

Samen Sterker tegen Kanker

Het doel van Team Sterker Samen is om samen de Alpe d'HuZes te beklimmen en daarmee geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Het team bestaat uit Mark Ipema, Gerben van Ommeren, Geoffrey Bons, Dirk van Oord, Michael van Honschoten, Jos de Haan en Karien van Gijn. Op de teampagina via www.opgevenisgeenoptie.nl kun je meer lezen over hun persoonlijke motivaties en betrokkenheid bij dit indrukwekkende initiatief.

 

Hoe kun jij helpen?

Koop een wenskaars en draag bij aan de strijd tegen kanker. De opbrengst gaat voor de volle 100% naar het KWF, dat zich inzet voor wetenschappelijk onderzoek met als doel een toekomst waarin niemand meer aan kanker hoeft te overlijden.

 

Een Lichtpuntje voor Iedereen

Op 6 juni 2024 zullen de kaarsen met speciale boodschappen branden tijdens de beklimming van de Alpe d'HuZes. Het team zal foto's maken en na afloop worden de kaarsen mee teruggenomen naar Nederland. Als je je eigen kaars weer wilt ontvangen, kun je dit aangeven bij de aankoop.


Laten we samen een lichtpuntje zijn voor degenen die vechten tegen kanker. Elke euro telt in de strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte. 

Dank je wel voor je steun en laten we samen hoop verspreiden met een wenskaars.

  

Team Sterker Samen

 

 

 

  Een Warme Kerstmarkt voor het Goede Doel!

Op 16 december organiseerden we onze allereerste gezamenlijke fondsenwerving activiteit en wat een geweldige ervaring was dat! Onze kraam stond op een prachtige plek, recht tegenover de nog in aanbouw zijnde ijssalon van een van onze teamleden. Gehuld in onze gloednieuwe teamjassen trotseerden we de kou, klaar om iets moois te bereiken.

Met de hulp van alle teamleden die ook familieleden inzette bakten we heerlijke wafels, schonken we warme chocolademelk en koffie, en natuurlijk verkochten we onze betekenisvolle wenskaarsen. Iedereen vond snel zijn rol: de beste sprekers stonden op straat om bezoekers te informeren en te inspireren, terwijl de bakkers achter het wafelijzer stonden te stralen.

Het succes van deze dag was niet alleen te meten aan het opgehaalde bedrag, maar ook aan de bijzondere gesprekken die we voerden met mensen op straat. We kwamen in contact met mensen die daadwerkelijk vechten tegen kanker of die recentelijk een geliefde hebben verloren. Deze ontmoetingen herinnerden ons eraan waarom we ons inzetten voor dit belangrijke doel.

Na twee dagen gewerkt te hebbe om ons doel dichter bij ons doel te brengen, sloten we het samen af met een eenvoudig etentje. Het was een prachtige kerstgedachte, waarbij we beseften hoeveel kracht en eenheid er schuilt in ons streven.

Aan alle teamleden, familieleden en vrijwilligers: hartelijk dank voor jullie onvermoeibare inzet, steun en donaties.

Als je er niet bij kon zijn en toch wilt helpen, zou het fantastisch zijn als je ons sponsort via onze donatiepagina.

Team Sterker Samen bestaat uit 7 personen die met elkaar op 6 juni 2024 zo vaak mogelijk de Alpe d’HuZes met de fiets of te voet zullen beklimmen. Het team bestaat uit Mark Ipema, Gerben van Ommeren en Geoffrey Bons, Dirk van Oord, Michael van Honschoten, Jos de Haan en Karien van Gijn. Ieder teamlid heeft naast een gezamenlijk doel ook een persoonlijke motivatie om deel te nemen. Hierover kan je meer lezen op onze teampagina, te vinden via www.opgevenisgeenoptie.nl


Of koop een kaars, onze gedenk kaarsen kun je kopen voor minimaal 6 euro. Team Sterker samen zal alle kaarsen met een speciale boodschap meenemen naar Frankijk en op 6 juni 2024 tijdens de Alpe d’HuZes laten branden. Natuurlijk maken ze hier foto’s van. Na afloop van de beklimmingen worden de kaarsen weer mee teruggenomen naar Nederland. Als je je eigen kaars weer wilt terugontvangen kan je aangeven bij de aankoop.

Elke opgehaalde euro voor het Alpe d’HuZes/KWF-fonds komt direct en voor 100% ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar kanker en naar de verbetering van kwaliteit van leven van mensen met kanker.  

De Alpe d'Huzes Aftrap!

Nou daar gaan we dan leuk om je even mee te nemen op onze reis naar de top van de Alpe d'Huez, waar we met ons team Sterker Samen de uitdaging aangaan en deel  nemen aan de Alpeduzes.

Op 4 november maakten we een inspirerende start met de officiële aftrap van dit grote evenement.

Tijdens deze bijeenkomst konden we kennismaken met de diverse vrijwilligerscommissies, variërend van motorrijders tot mediateams en cateringcrew. Het was een kans om onze fietsuniformen te passen, te genieten van het gevoel van saamhorigheid en de spanning van wat komen gaat.

De Alpe d'Huez, die nu al 18 jaar wordt georganiseerd, is het resultaat van toegewijde vrijwilligers die het hele jaar door hard werken.

Met een groep van maar liefst 5000 deelnemers zullen we samen de berg trotseren, op de fiets wandelend en zelfs rennend. Onze volgende stappen zijn cruciaal: niet alleen werken aan onze fysieke conditie, maar ook fondsen werven om ons doel te bereiken.

We hebben al enkele ideeën in gedachten: een sfeervolle kerstmarkt, een hartverwarmend benefietconcert, een energieke spinningmarathon en nog veel meer, heb je nog leuke idieen laat het me weten .

Wil je ons helpen? Sponsor ons dan op onze pagina en draag bij aan het bereiken van ons doel en meer.

Houd onze pagina in de gaten voor updates over onze activiteiten. Jouw steun maakt echt het verschil en we zijn je ontzettend dankbaar voor elke bijdrage.

My activity tracking

3,689
kms

Thank you to my supporters

300

Anonymous
13 June 2024

Nabetaling van de topprestatie

50

Dineke Van As
7 June 2024

Namens Soroptimist Dineke

50

Bettina
6 June 2024

Namens Soroptimist Bettina

50

Emiel Van Loon
6 June 2024

26

Anonymous
5 June 2024

Nog even en volhouden

26

Ineke Wisse
5 June 2024

Veel plezier, Jos, dat je hier überhaupt al aan begint vind ik bewonderenswaardig,

51

Anton Fennema
5 June 2024

Hup Jos je kan het. En vaker dan je denkt!

5

Suzanne Van Hees
5 June 2024

Succes!

50

Jan Steenge
3 June 2024

Goed bezig kerel. Heel veel succes!!

66

Marijke Hogervorst
3 June 2024

Heel veel succes met deze mooie actie. Zet hem op!!!

106

Christine Van Hees
2 June 2024

Supertrots op jou! Zet m op!! We rijden en beleven het in gedachte met je mee! Xxx

30

Stefan De Haan
2 June 2024

Heel veel succes met het beklimmen van die berg, we zullen allemaal voor je juigen!

10

Anonymous
30 May 2024

Succes Jos!!

50

Kees Van Hees
27 May 2024

Nel en ik wensen jou veel succes. Ga ervoor! Je kunt het. Wij hebben alle vertrouwen in jou.

10

Anonymous
22 May 2024

35

Ruud & Gabrielle Remans
22 May 2024

Succes Jos !!

35

Carolien
22 May 2024

Succes Jos, zet em op

35

Rijka Verboom
22 May 2024

Zet hem op don Jos!

300

J.n.p. De Haan
16 May 2024

De donatie voor nu is voor 2x naar boven rijden. Voor elke keer dat het lukt om naar boven te gaan krijg je €150 euro. Heel veel succes

26

Jiska
12 May 2024

Heel veel succes Jos!!

26

Ida Tervoort
2 May 2024

Succes

106

Anneloes De Haan
22 April 2024

Succes!

154

Anonymous
7 April 2024

Flessen actie februari en maart

106

Folkert Hoekstre
7 April 2024

28

Jeffrey Van Der Linde
14 February 2024

106

Remans Vastgoedbeheer Bv
7 February 2024

Heel veel succes Jos!

65.35

Anonymous
3 February 2024

Flessen actie januari

100

Jos De Haan
14 January 2024

Hoi Jos, Heel veel sterkte voor jou en je team. Ik hoop dat je de 6 keer haalt want ik doneer 100 euro voor iedere keer dat jij de berg opklimt. Bij deze de eerste maal

50

Eba Van Hees Biesjot
14 January 2024

Ik wens jullie allemaal heelveel succes.

90

Anonymous
20 December 2023

Bedankt voor je inzet tijdens de kerstmarkt!

85

Sterker Samen
30 October 2023

Jos, Sterker Samen is blij dat jij in dit team zit! Samen zijn we sterker en samen gaan we dit avontuur aan!

26

Ida
21 October 2023

Succes kanjer

54

Maj De Haan
17 October 2023

Zet hem op broertje. Trots op je!

140

Anonymous
17 October 2023

50

Paul Kuiper
16 October 2023

56

Arno En Linda Van Der Maden
16 October 2023

Succes met deze mooie sportieve uitdaging!

My Activity: Fietsen