Laura van Raaij

Alpe d'HuZes 2022

OPGEHAALD TOT 25 SEPTEMBER 2021:

2500.00

OPGEHAALD VANAF 25 SEPTEMBER 2021:

87

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

In 2012 wilde ik al graag meedoen met de Alpe D'Huzes voor en met mijn lieve collega Jose Komduur die op dat moment nog aan het strijden was tegen deze verschrikkelijke ziekte..

 Ik raakte dat jaar zwanger van ons eerste kindje, Jose was de 1e aan wie ik het heb verteld, helaas overleed zij kort na deze bekendmaking.

Na ons 1e kindje werden we gezegend met nog 2 prachtige kinderen en bleef het mooie idee om mee te doen op de plank liggen.

In die prachtige jaren die volgden heb ik ook verschillende verdrietige momenten gekend..

Mijn oud-collega Magda en verschillende kennissen verloren. Allemaal aan die rotziekte, kanker. Allemaal te jong, veel te jong overleden terwijl ze nog allemaal zo graag wilden.

Ook kregen een aantal mensen in die tijd de diagnose, van borstkanker, baarmoederhalskanker maar ook huidkanker kwamen voorbij.


9 april 2019. 

De dag dat we te horen kregen dat mama een hersentumor had. Een week later hoorden we dat deze niet te behandelen was. 8 dagen later is ze overleden.

Vanaf 9 april zaten we in een rollercoaster, en hoe toepasselijk.. het nummer van Danny Vera kwam uit. Onderweg met spoed naar het Elisabeth ziekenhuis in Tilburg in de auto hoorde ik dit nummer voor het eerst. Ik wist meteen 'deze moet gedraaid worden op haar crematie', wat een mooi nummer... Dat het zo'n hit zou worden had ik niet verwacht, maar ik ben dankbaar dat deze nog vaak gedraaid op de radio wordt zodat ik nog (extra) veel aan haar wordt herinnerd.

Dagelijks denk ik ontelbare keren aan mama. Een geweldige moeder die ik zo ontzettend mis. 

Wat een oneerlijke strijd moeten mensen leveren die deze rotziekte krijgen. 

De lijdensweg die veel mensen af moeten leggen vind ik ontzettend moeilijk om te zien. Ik heb kunnen ervaren hoe het is om van de zijlijn mee te kijken en niets te kunnen doen.

Tijdens mama's korte ziektebed stond al vast, de volgende keer ga ik ook meedoen aan de Alpe D'Huzes. Ik wilde ook mijn steentje kunnen bijdragen. 

Hopelijk draagt het ook bij aan een stukje verwerking, want nu besef ik pas hoe kwetsbaar we allemaal zijn en dat we in het NU moeten leven en meer moeten genieten van de kleine dingen.

Helaas heeft Corona roet in het eten gegooid in het jaar 2020 en 2021..

Wat heb ik gebaald en gemopperd dat we niet konden afreizen naar Frankrijk om de Alpe D'Huez te gaan beklimmen om oa waardering te tonen voor al mijn sponsoren en om een periode te kunnen afsluiten.


Uiteraard ben ik door blijven trainen, dagelijks wandel ik zeker 10 tot 20 kilometer.

Na een korte dip in de winter van 2021, mijn motivatie om nog een keer te kunnen gaan was tot het dieptepunt gekomen heb ik toch weer de smaak te pakken gekregen.

Ik heb iets af te ronden daar in Frankrijk. Ik wil de samenhorigheid voelen, over grenzen heengaan en eindelijk doen waar ik nu al 3 jaar voor train --> die berg minimaal 2 x omhoog.

Ik wil 'm ook graag lopen voor papa, die in januari 2020 de diagnose prostaatkanker kreeg. Maar ook voor familieleden, vrienden en aantal kennissen die nog steeds strijden tegen kanker,wat heb ik veel respect voor hun!

De 1e keer 's morgens al heel vroeg en aan het einde van de dag in mijn trouwjurk omhoog, want 'Dichterbij de Hemel komt ik niet'.


Alpe D'Huez , berg je maar!!


Liefs Laura


My Updates

Eindelijk is het echte aftellen begonnen!

Na 3 jaar is het bijna zo ver.... 
en ik heb er verschrikkelijk veel zin in!

Waar ik eerder dit voorjaar mijn bijltje erbij neer had gegooid ben ik blij dat ik toch geluisterd heb naar anderen en uiteindelijk ook mijn hart.
Iets waar je al 3 jaar voor traint, waar je zo naar uit hebt gekeken, waar je hopelijk een stukje verder kunt werken aan je rouwproces, je omringd bent met lotgenoten en mensen met maar 1 doel, dat moet je niet opgeven.

Dat ben ik me wel heel bewust geworden en ik ben intens blij dat ik de knop om heb kunnen zetten en eind volgende weke ga vertrekken naar Frankrijk.

Zaterdag 28 mei vertrekken we ( Ranomi, ons pap en ik) richting Frankrijk waar we 1 overnachting zullen doen en zondag 29 mei op doorreis gaan naar de Alpe.
Alles op ons gemak, genieten van de reis, de omgeving en elkaar.
Dit voorjaar heb ik me aangesloten bij Big Challenge, Team Meierij.  Big Challenge bestaat uit mensen die allemaal komen uit de Agri & food business.
Team Meierij bestaat uit 9 personen waarvan straks 6 personen fietsend de berg omhoog zullen en 3 wandelen.


Vanaf zondag volgt er een heel programma met alleen maar mooie, bijzondere en gezellige momenten.
Samen ontbijten, heerlijk lunchen, Ranomi gaat 4 dagen in de ochtend naar school zodat ik kan gaan trainen rondom de 6 meren bovenaan de berg , er vinden fotosessies plaats, motivatie bijeenkomsten, diners en een bezininningsavond.

Op donderdag 2 juni zullen we dan midden in de nacht afdalen naar beneden om om 4.30 ongeveer aan onze 1e beklimming te beginnen. Deze vind plaats in het donker, de berg zal dan helemaal verlicht zijn met kaarsen en in stilte gaan we dan omhoog..
Het schijnt heel bijzonder te zijn en dit wil ik echte meemaken.

'S middags gaat Ranomi met me mee tijdens de 2e beklimming, deze zal ik (mits het droog is!) in mijn trouwjurk gaan doen zoals ik beloofd heb aan al mijn sponsoren.

Ik zal te volgen zijn via de Alpe D'Huzes app, deze kan iedereen downloaden en hier zullen de hele dag live beelden en live radio te horen en zien zijn. Mijn deelnemersnummer = 7060 ;)

Ook zal ik regelmatig live gaan op de Berg om jullie ook mee te kunnen laten genieten van alles wat daar gebeurt.

Nogmaals wil ik iedereen enorm bedanken die heeft bijgedragen aan het mooie bedrag wat op mijn teller staat. Dankbaar dat jullie geloven in mij en geloven dat we ooit kanker de wereld uit kunnen helpen.

April 2022 Ranomi gaat mee!

Toen Ranomi hoorde dat de Alpe D'Huzes dit jaar wel door zou gaan moest ze heel hard huilen en vertelde dat ze heel graag mee wilde met mij en ook mee die Berg omhoog.
Ze heeft natuurlijk veel meegekregen van mijn trainingen en voorbereidingen de afgelopen 3 jaar en dat heeft haar blijkbaar meer bezig gehouden dan ik dacht.

Binnen no time haar verlof aangevraagd, haar aangemeld bij de Alpe D'Huzes en geregeld dat ze daar ook 4 ochtenden in de week naar school kan.
Ranomi is gelukkig een heel sportief meisje met veel energie, laatst hebben we ruim 10 kilometer gewandeld in het zonnetje en ze heeft alleen aar genoten en niet geklaagd.

Ik heb er dus alle vertrouwen in dat ze 's middags die Berg omhoog gaat met veel plezier en energie.Moeilijk 10-12-2020

Maandenlang bezig geweest met onze bruiloft die op 28-08 heeft plaats gevonden, het was een prachtige dag met veel familie en vrienden. Een dag om nooit te vergeten...

Na de herfstvakantie probeer ik het trainen weer een beetje op te pakken, maar ik heb er moeite mee.
Moeite om motivatie te vinden.
Op sommige dagen gaat dit beter dan andere, maar omdat het zo onzeker blijft of dit mooie evenement in 2021 wel door kan gaan is mijn motivatie toch een stuk minder dan vorig jaar.

Ik wil ZO ontzettend graag naar die berg in 2021.
Ik heb iets af te maken, ik heb iets bewijzen en ik heb een heleboel te verwerken....

Een paar weken geleden een hele mooie maar confronterende documentaire gekeken ; 'Ik rouw van jou' 
Zo ontzettend heftig, maar ook herkenbare dingen kwamen er in voor. Heb 'm inmiddels al 3 keer gezien, zo bijzonder vond ik 'm. 

03-06 en 04-06 We zijn er voor gegaan in Zuid-Limburg


In plaats van Frankrijk in Zuid Limburg.
Een paar maanden geleden even verschrikkelijk gebaald toen we te horen kregen dat de editie van 2020 niet door zou gaan maar al snel die knop om en er weer voor gaan.
Geen Frankrijk ?
Dan maar 1 doel ; Fysiek knallen en dat rond mijn favoriete plek in Nederland , Berg en Terblijt.

En wat hebben Petra en ik geknald.
Wat waren beide dagen mooi, bijzonder, emotioneel maar vooral fijn.
Fijn dat ik deze ervaring mag delen met een vriendin, fijn dat papa ons kan volgen op afstand maar na de verschrikkelijke diagnose bij de kleinkinderen kan zijn om op te passen, fijn dat ik me overal welkom voel ( dankjewel Nicole!)


Er zijn heel wat tranen gevloeid maar we hebben ook enorm gelachen.
En hoe bijzonder;
-1 vlinder gezien , gisterenavond tijdens de mooie zonsondergang
-2 roodborstjes vanmorgen in een prachtig gebied
-2 veren gevonden.

Weer die bevestiging dat ze er beide bij waren op deze voor ons zo speciale dagen. 💖
Dankbaar dat ik dit weer heb mee mogen maken. Klimmen met mensen die hetzelfde doel hebben.

Over een jaar hoop ik daar nog in Frankrijk te zijn en na te geniet van die 2 klimmen die we dan echt gemaakt hebben.
We kunnen weer aftellen!
Vol gas, want opgeven is geen optie!!

02-06-2020

Eigenlijk zouden we afgelopen zondag vertrokken zijn naar Frankrijk. Samen met ons team naar de Alpe D'huez.
Samen die berg met nog duizenden anderen beklimmen, afzien, tot het uiterste gaan om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor het KWF
Helaas heeft Corona een dikke streep door dit prachtige evenement gezet waardoor we helaas niet konden afreizen naar Frankrijk.
Maar de organisatie van de #ad6 heeft niet stilgezeten, ze hebben een bijzonder alternatief bedacht voor deze speciale dag. Online is vanaf 4.30 een mooi programma in elkaar gezet tot 20.00 'savonds, Deze is via een liveblog te volgen op  www.nu.nl maar ook via de site van de Alpe D'Huzes.

Petra en ik wilden deze dag niet achter de PC  volgen maar wilden beide graag toch op een andere manier deze dag een invulling geven.
Daarom hebben wij besloten op morgen en donderdag de heuvels van Zuid Limburg te gaan beklimmen. We hebben mooie routes uitgekozen en gaan er samen 2 bijzonder, speciale dagen van maken met mooie herinneringen.

Deze 2 dagen zullen wij geregeld op mooie en moeilijke momenten live verslag geven. Wij denken beide aan onze moeders maar ook aan andere familieleden, vrienden en kennissen die te maken hebben (of hebben gehad) met kanker.

09-05-2020

En zo zijn we ineens 2 maanden verder na mijn laatste blog.

2 hele spannende, vermoeiende, verdrietige, dagen van teleurstelling na teleurstelling  maar ook veel mooie dagen.

De uitslag van papa zijn onderzoeken zijn niet goed. De kanker is uitgezaaid naar zijn botten en hier is eigenlijk weinig meer aan te doen.
Wel zijn er behandelingen gestart om de kanker te remmen en zo hopen we toch nog dat we langer van elkaar kunnen gaan genieten. De 1e behandelingen lijken goed aan te slaan dus we zijn voorzichtig positief.
We gaan natuurlijk heel hard duimen dat we verdere uitzaaingen zolang mogelijk kunnen remmen en dat papa geen pijn gaat krijgen, dat is toch eigenlijk het voornaamste voor nu.

En alsof dat nog niet erg genoeg was kwam de Corona daar nog eens bovenop. 
In onze families is dit godzijdank nog allemaal gespaard gebleven en daar zijn we heel dankbaar voor.
Maar wat baal ik van het feit dat onze bruiloft uitgesteld moest worden en misschien nog wel erger, de Alpe D'Huzes mag niet doorgaan.

Uiteraard heel begrijpelijk en logisch maar ik had me echt zo verschrikkelijk verheugd op dit mooie evenement....
Voor mij voelde het echt even alsof ik al die maanden voor niks had getraind en me zo had ingezet om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen.
De loopband staat inmiddels onder een groot laken in het tuinhuis, daar wil ik voorlopig even niks mee te maken hebben ;)

Na een paar dagen van teleurstelling en frustratie (en veel snoepen...emotie eter ;)) kon ik de knop weer omzetten en ga er inmiddels weer langzaam voor.
De sponsorloop gaat volgend jaar plaatsvinden, de bruiloft is verzet naar 28-08-2020 en ik loop regelmatig weer veel kilometers op een dag.

Toch merk ik, dat ik nu ineens opzie tegen 04-06.
Ik had zo graag alles willen geven die dag om 2 x de berg op te gaan, om de mensen te herdenken die me zo dierbaar zijn, mijn emoties de vrije loop te laten gaan en me 100% in te spannen voor alle mensen die ons al gesponsord hebben.
Het is allemaal een jaar opgeschoven en dan lijkt juni 2021 heel ver weg...
Er wordt deze dag wel iets online georganiseerd. wat vast en zeker ook prachtig zal zijn maar ik wil maar 1 ding. Me fysiek inzetten.

Dat ga ik dan ook zeker doen, maar waar en hoe blijft nog even een vraag. Daar ga ik goed over brainstormen de komende dagen ;)Sound of silence

Waarom?

Net als je weer langzaam uit een diep dal begint te krabbelen, je druk bezig bent met voorbereidingen voor de bruiloft, voor de sponsorloop op school en de training voor de Alpe, je je weer druk kan maken over onnozele dingen, je weer uitkijkt naar de lente, leuke uitstapjes aan het plannen bent, je weer kan genieten van kleine dingen,

word je weer keihard onderuit getrapt....

 

Vorige week hebben wij het verschrikkelijke en heel onwerkelijke nieuws gekregen dat ook papa kanker heeft.

Weer die rollercoaster in van onderzoeken, spanning en dan de uitslag pas eind maart. We gaan een hele onzekere en emotionele tijd tegemoet...Waarom papa, waarom wij?...

Trainen trainen trainen

Net voor de carnavalsvakantie heb ik een ooglidcorrectie gehad, dus ik wist dat ik zeker een week niet op de loopband mocht.

Dat ik zo'n last zou gaan krijgen van deze ingreep had ik niet verwacht, ruim 1,5 week extreme hoofdpijn gehad en daardoor weinig kunnen doen. Het weer was regen en stormachtig maar mijn humeur lag ver beneden het vriespunt. Ondanks de hoofdpijn en de pijn aan mijn ogen heb ik wel kilometers kunnen wandelen, de koude wind voelde goed aan mijn ogen en zo kon ik toch mijn conditie op peil houden.

Deze week ben ik weer begonnen op de loopband en dat ging boven verwachting goed. Ik zit nu op de helft van het trainingsprogramma en train 2 x in de week op de loopband. Dan loop ik een uur op 6 % en dat is prima te doen met leuke afleiding, zoals de filmpjes op Youtube over de Alpe D'Huzes. Een uur vliegt dan voorbij!

Verder ben ik heel erg druk met het organiseren vn de sponsorloop op 26 maart op basisschool de Stokland. Er komt veel bij kijken, het is een hoop geregel maar ook hier heb ik zin in in!

Voor de carnavalsvakantie zijn Petra en ik een ochtend op school geweest om wat te vertellen over de Alpe D'Huzes en wat we allemaal gaan doen. De kinderen hebben allemaal vol aandacht zitten luisteren en waren allemaal super enthousiast! Nu nog de puntjes op de i gaan zetten en nog wat meer vrijwilligers zoeken voor dit evenement en dan zijn we er klaar voor :)

Nieuwe doelen!

Iedere week fysio doet me goed, ik kan weer kilometers maken buiten zonder daar last van te hebben en ook de helling op de loopband gaat super.

Verder heb ik toestemming van de school (De Stokland Breugel) waar Reaven en Ranomi op zitten om daar een sponsorloop te organiseren.

Dat gaat gebeuren op donderdag 26 maart van 9.00 tot 14.45 en ik heb er enorm veel zin in! Een hele organisatie maar zoals de meeste mensen wel weten hou ik van uitdagingen ;) En ik doe dit natuurlijk niet alleen, maar met ons team en een aantal lieve ouders van school die mee willen helpen.

Ik denk dat we ons streefbedrag van 17.500 kunnen gaan halen en dat houdt in dat ik in mijn trouwjurk omhoog ga. Ik kijk uit naar alle mooie dagen die staan te gebeuren deze lente!

Yes, de loopband staat er!

Afgelopen weken flink gezocht op marktplaats naar een goede 2e handse loopsband en deze gelukkig kunnen vinden in de buurt.

Woensdag hebben we deze op kunnen halen en na het verbouwen van de woonkamer staat hij er en kan deze in principe in gebruik genomen worden.

Helaas moet ik tot dinsdag wachten, dan hoop ik goedkeuring te krijgen van de fysiotherapeut. Afgelopen dinsdag nog daar geweest omdat ik nog steeds met momenten last heb van mijn linkerkuit. Na het los trekken van het spronggewricht en alle botjes in mijn voet (auw!) ging het deze week steeds beter. 2x bijna 14 kilomter gelopen 's avonds amper last.

Het tainingsprogramma ligtuitgeprint op me te wachten en ik heb er echt zin in. Zeker 1 a 2 keer in de week een uurtje helling op de loopband en dan moet het helemaal goedkomen in juni ;)

Hoe het trainen gaat

De trainingen hebben na 24 december bijna stil gelegen.

Ik bleef ontzettend veel last van mijn kuit houden en kon amper lopen, laat staan kilometers maken..

Ondanks de rust die ik heb genomen bleef ik last houden en ben dus afgelopen dinsdag naar de fysiotherapeut gegaan.

Daar bleek al snel dat mijn spronggewricht vast zit en die hebben ze dus los proberen te maken. Een hoop gekraak, maar gelukkig geen pijn. Mijn been voelde daarna wel wat beurs maar ik voelde al wel meteen verlichting.

De dagen hierna weer net zoveel last, maar sinds gisteren voelt mijn kuit stukken beter. Gisteren meteen weer 10 gelopen en daarna geen last, yes!

Vandaag rustig aan gedaan en morgen weer wat extra kilometers proberen te maken. Dinsdag weer terug naar de fysio en dan hoop ik deze week te kunnen beginnen op de loopband.

Prachtige opbrengst voor ons team!

Donderdag zijn Petra, ik en Milton 'smiddags gaan trainen op de VAM berg in Drenthe om vervolgens door te rijden naar Jacqueline waar we die nacht zouden blijven slapen.

Maar eerst gingen we met bijna het complete team gezellig wokken. Het eten smaakte heerlijk en de sfeer was super gezellig. We hebben elkaar nog beter leren kennen en we hebben ontzettend gelachen. 

Toch bijzonder dat je met een team die bestaat uit mensen die elkaar pas hebben leren kennen meteen zo'n klik hebt. We zijn allemaal super gemotiveerd en na deze avond heb ik nog meer zin om met dit team een week samen alles te gaan beleven en die berg te gaan beklimmen.

Na het etentje nog even samen gezeten om de presentatie voor te bereiden en daarna naar bed. Jacqueline had gezorgd voor een verrassing, een super leuk douchepakketje lag op ons bed te wachten :)

Het was een onrustige nacht met weinig slaap, maar toch stonden we allemaal op rond 6.00 om rond 7.30 fris en fruitg op school aanwezig te zijn en daar voorbereidingen te treffen voor deze dag.

De voorbereidingen liepen een beetje stroef, maar toen eenmaal alles werkte liep het als een trein.

Op deze school was een lege flessen actie gehouden, op de dag zelf hebben Petra en ik de klassen verteld over het KWF en de Alpe D'Huzes, verder was er een sponsorloop, een voetbalclinic en kon er live gefietst worden op de Alpe. Prachtig om te zien en Milton heeft 'm zelfs helemaal gefietst, wat een prestaie op deze dag!

Tussen de middag kregen de leerlingen en wij allemaal lekkere broodjes met knakworsten en daarna was het tijd voor een quiz en de uitslag van de opbrengst.

Maar liefst 1833,90 euro is er opgehaald en daar komt nog meer bij, dus waarschijnlijk is er rond de 2000 euro opgehaald op deze dag voor ons team. Wat een geweldig bedrag, zeker voor zo'n kleine school!!

 

Ontzettend moe maar enorm voldaan lag ik om 20.30 in bed waarna ik bijna 11 uur geslapen heb ;)

Het is me gelukt!

The day after...

Veel pijn in mijn linkerkuit, mijn rechterknie, een hoop zweet en ook tranen, maar ik heb de 40 kilometer gehaald!!

De weersvoorspellingen waren verschrikkelijk, maar de weergoden waren me toch gezind. Gestart in de regen, een uurtje in de regen gelopen en tussendoor nog wat korte buitjes gehad maar al met al viel het mee. Zelfs het zonnetje kwam nog even door ;) En ook de wind werkte mee, op de heenweg heb ik deze niet eens echt in de gaten gehad en op de terugweg waaide deze flink, maar in mijn rug, dat was een fijn extra zetje!

Stipt om 7.30 de live locatie gedeeld voor diegene die dat graag wilde en samen met 2 tantes van Pieter; Mien en Ria begonnen we aan de tocht.

Nog goed ingepakt want het tegende toch wel eventjes door op het begin. Op de hoek stond Annet (1 van de buurvrouwen) al te wachten, wat een verrassing! Al kletsend en flink doorstappend gingen door het centrum van Son, zo langs het kanaal en ook een stukje Ekkersrijt waar we na een uur afscheid namen van Annet, zij liep weer terug naar huis.

Toen verder richting het bos in Best waar mama en ik ontzettend veel kilometers hebben gewandeld, mooie gesprekken hebben gevoerd en samen genoten hebben van de honden. De weg richting dat bos was emotioneel, gesprekken over de laatste maand van mama. Ik blijf dat moeilijk vinden, maar fijn dat ik het kwijt was voordat we in het bos kwamen.

De mooiste boom bij de ingang van het bos had een inham, daar heb ik een kaarsje aangestoken en mooi neergezet. Eeven een korte plaspauze, broodjes erbij en verder. We wilden net weer het bos verlaten toen er ineens een auto stopte, tot mijn grote verrassing stapte daar Liesbeth uit, een hele goede vriendin van mama. Opnieuw tranen en weer samen door.

Nog geen kilometer later stonden daar 2 andere vriendinnen (oud collega's van de Campus waar ik jaren heb gewerkt) en dochter Mees om mij aan te moedigen, superlief en zo welkom! Eventjes gekletst en toen snel weer door ;)

De Boschdijk overgestoken en toen die enorm lange weg langs het kanaal waar ik een beetje tegenop zag.Maar het is een hele mooie, rustige weg en ondertussen sloten mijn beste vriendin Joukje en ome Janus (broer mama) nog aan. Weer die tranen, maar zo fijn dat ook zij aansloten bij ons groepje. Omdat ik non stop aan het kletsen ben geweest, heb ik geen seconde meer aan mijn kuit gedacht, de lange afstand of het weer. Het ging heel voorspoedig en voor ik het wist waren we bij het oude huis van mama, ome Janus en tante Mien. Daar kort wat herinneringen opgehaald en ook een kaarsje aangestoken en neergezet. Ook tante Reggy was erbij, heel fijn. Fijn om dit met deze mensen te kunnen doen.

Bijna halverwege, nog maar een klein stukje tot de kerk. Daar stonden inmiddels de fotograaf en de correspondente van het ED, ons pap, Marloes en de kids, Djon, Reggy en Ome Nol te wachten.

Foto's gemaakt, kaarsjes aangestoken en nog even snel naar binnen om bij de mooie kerststal te kijken. Afscheid genomen van de tantes van Pieter, Joukje en Djon, daarna door naar mijn tante Mien.

Daar werden we verwend met heerlijke worstenbroodjes en thee. Dat ging er wel in, zeker bij de kinderen ;)

Gezellig gekletst, even kunnen ontspannen, weer een plaspauze en toen was het tijd voor de lange weg terug.

Het 1e stuk gelopen met Liesbeth en ome Janus, ook weer gezellig en de tijd vloog. Ook heel erg fijn om die wind mee te hebben ;) Na een kwartier afscheid genomen van Liesbeth en bij de Decathlon in Best van ome Janus, Marloes nam het vanaf hier van hun over.

Samen terug gelopen door het bos in Best, Marloes ook nog even het kaarsje laten zien. Helaas hebben we wel wat korte buien gehad, maar dat kon ons niet deren, we hadden nog behoorlijk de pas erin. Stuk langs het kanaal gelopen, door het centrum van Son waar we allebei bij de Kruidvat spierbalsem hebben gehaald :)

Even later kwam papa aangereden en die heeft met ons meegelopen tot we thuis waren. De rest van de dag heeft hij opgepast op de kinderen, heel fijn zodat ik deze tocht kon maken!

Om 16.45 kwamen we terug thuis, moe maar heel voldaan.

Omdat ik helaas nog niet helemaal aan de 40 kilometer zat heb ik eerst alle honden uitgelaten en gingen papa en Marloes de auto ophalen. Toen de honden eenmaal waren uitgelaten en eten hadden gekregen ging in naar boven om dat heerlijke bad aan te zetten waar ik de hele weg zo naar had uitgekeken. Marloes ging ondertussen een heerlijke maaltijd voorbereiden.

Het was was zalig, ik had er wel uren in kunnen liggen! Toen ik uit bad kwam voelde mijn rechterknie enorm pijnlijk, ik heb natuurlijk heel anders gelopen dan normaal door die linkerkuit en dus waarschijnlijk mijn knie overbelast.

Maar goed, dat is de komende dag gewoon rustig aan doen, veel in bad en lekker blijven smeren......IK HEB HET GEWOON GEDAAN!

Maar niet alleen!! Iedereen die aansloot tijdens de tocht heeft mij er doorheen geholpen, echt superbedankt allemaal daarvoor! Ook wil ik papa bedanken voor het oppassen, Marloes voor de regelen van de leuke start en het avondeten en natuurlijk alle mensen die een donatie hebben gedaan :) Ik zit nu op de helft en ben daar heel blij mee!

 

Voor nu, allemaal een fijn, liefdevol, gezellig, mooi maar vooral GEZOND 2020, dat is toch het allerbelangrijkste ;)

 

Liefs Laura

 

 

Morgen is DE dag!

Maandenlang naar uitgekeken en morgen is het eindelijk zo ver, de sponsortocht van 40 kilometer :)

Vorige week zei ik nog tegen iedereen ; 'Als ik me maar fit voel en het droog is'.

Nou, beide wensen gaan niet uitkomen maar ik ga lopen en heb er zin in! De weersvoorspellingen zijn verschrikkelijk, 95% kans op regen. Veel regen dus en behoorlijke plensbuien maar mijn wandelschoenen heb ik net extra ingespoten, de poncho en droge kleren liggen klaar.

Zaterdag een geweldige hondenshow gehad met 3 honden en hele mooie resultaten behaald maar in de erering heb ik een verkeerde beweging gemaakt en dat resulteerde in een hele pijnlijke kuit. Zaterdagavond de hele avond mijn been omhoog gehad en gisteren een beenmassage en dry needling gehad en nu voelt het aan als een enorme blauwe plek maar lopen gaat redelijk. Duimen dat het morgen nog beter gaat ;)

De kaarsen staan klaar, straks nog wat pakjes drinken halen, eitjes koken voor onderweg en dan vanmiddag proberen rustig aan te doen. Vanavond vroeg naar bed en de wekker om 6.00 zetten zodat ik rustig op kan staan, de honden uit kan laten en me kan inpakken voor de plens water :)

Ik probeer soms live te gaan op Facebook, mensen kunnen me volgen in de groepsapp en 1e of 2e kerstdag zal ik hier een verslag plaatsen. Ik hoop dat ik qua sponsoring op de helft van de 2500 euro ga zitten, dan hebben we nog een paar maanden om andere acties te verzinnen.

Nou, laat deze dag maar snel voorbij gaan, ik heb er zin in!

Aftellen...

Nog een paar dagen en dan is het zo ver, mijn sponsortocht, eindelijk!

Al maandenlang gepland, en dan nu eindelijk bijna zo ver. De voorbereidingen zijn getroffen, nu hopen op een droge dag en veel energie.

De laatste dagen zit het qua energie een beetje tegen, ik ben gewoon moe. Maar dat komt denk ik ook, omdat ik toch wel spanning voel voor dinsdag. 40 kilometer is niet niks, haal ik dat wel?

Het zal een beladen dag zijn, maar ik kijk er ook naar uit. Iets fysieks kunnen doen om mijn geld bij elkaar te krijgen voor de Alpe D'Huzes, dat geeft een fijn gevoel en hopelijk een erg voldaan gevoel achteraf.

Ik ga de dag starten om 7.30 thuis en dan lopen er 2 tantes van Pieter mee.In Best zal ik het 1e kaarsje gaan aansteken bij het bos aan de Terraweg waar mama en ik heel veel kilometers samen gewandeld hebben. In Oirschot gaat mijn beste vriendin Joukje een paar kilometer meelopen wat ik ook erg fijn vind. Verder steek ik dan aan de Beerseweg waar mama gewoond heeft een kaarsje aan voordat ik verder loop naar de kerk om daar ook een kaarsje aan te steken met papa, de kinderen en familie van mama.

ik hoop tussen 11.30 en 12.00 bij de kerk te zijn.

Daar zal ook een fotograaf van het Eindhovens Dagblad aanwezig zijn en wordt er een kort interview afgenomen door een hele lieve correspondent van het ED. Ik heb haar al kort gesproken en dat voelde goed.

Bij de zus van mama thuis zal een korte pauze gehouden worden om vervolgens weer 20 kilometer terug naar huis te lopen. Ik hoop de laatste kilometers met papa te doen, want die laatste 10 kilometers zullen het zwaarst zijn..

 

Afgelopen zondag is Reaven geslaagd voor zijn C diploma. Wat had mama dit graag mee willen maken..

Dit zijn van die dagen dat we haar het meeste missen, ze was altijd overal zo bij betrokken en zo trots op ons en haar kleinkinderen.

Dinsdag zal ze de hele dag in mijn gedachten zijn, ik draag een sjaal van haar die zo vaak om had tijdens onze wandelingen in de winter. Nu proberen zoveel mogelijk uit te rusten zodat ik dinsdag fris en energiek kan beginnen.

Route 24 december uitgestippeld

Over 2 weken ben ik bezig met mijn wandeltocht van 40 kilometer. Hopelijk heb ik er rond dit tijdstip al 30 kilometer op zitten en ben ik op de terugweg.

De voorbereidingen zijn bijna allemaal getroffen, met mijn conditie en aantal kilometers oefenen zit het wel goed denk ik. Nu nog heel hard duimen, dat het zonnetje schijnt en het bijna windstil is ;)
Om 7.30 start ik met lopen!

De route is uitgestippeld en vrij 'makkelijk' (Het grootste gedeelte in langs het kanaal Son -best - Oirschot.)

Start;
Eendenputtenweg - Mosbulten -Vresselseweg -Planetenlaan -Hendrik Venemanstraat (richting centrum van Son) - Nieuwstraat -Kanaaldijk Zuid (richting Best) - Terraweg (Bij het bos aan de linkerkant steek ik ook een kaarsje aan, daar hebben mama en ik heel veel gewandeld.

dan steek ik de Boschdijk over Naar DE Dieze - Bij de Bata steek ik het kanaal over en ga het kanaal aan de rechterkant volgen.(Wilhelmina kanaal volgen) - Provinciale weg (Oirschot) Aan het einde van de provinciale weg ga ik linksaf de Beerseweg op en ik wil even stilstaan bij het oude huis van mama.
Hierna ga ik van de Beerseweg richting de kerk in Oirschot waar we een kaarsje gaan aansteken en waar ik heel even 'rust' . Ik verwacht hier tussen 11.00 en 11.30 te zijn .

Vervolgens loop ik vanuit de kerk weer terug naar de provinciale weg, dezelfde weg terug.

Deze dag zal ik regelmatig updates doen via Facebook en soms een live blog starten om te laten weten waar ik wandel en hoe het gaat ;). Verder maak ik een groepsapp aan voor deze ene dag waar mensen live kunnen zien waar ik me op dat moment bevind.
Mochten er mensen zijn die daarin willen om mij te volgen , hoor ik dat graag, dan voeg ik je meteen toe. Die app maak ik vandaag al aan, voeg mensen toe die dat willen , maar doe er verder niks mee alleen op 24 december zelf ;)
Ik waardeer het heel erg als mensen een stukje mee willen lopen, ik moet wel mijn eigen tempo blijven aanhouden ivm uithoudingsvermogen maar dat zal iedereen wel begrijpen toch?

Nu aftellen, heb er zin in!

Wie wil voor mij lege statiegeld flessen sparen?

Om mijn doel van 2500 euro te behalen wil ik in januari en februari zoveel mogelijk lege flessen gaan sparen, om die op 14 februari in te gaan leveren.

Zouden jullie samen met mij mee willen sparen?

Graag de lege flessen (of bonnetjes, maar flessen is leuker!), bij ons inleveren of bij een grote hoeveelheid kom ik ze een keertje ophalen :)

 

Groetjes Laura

Videoboodschap, delen mag ;)

Van die energieke dagen!

Soms heb je van die dagen dat het allemaal lekker loopt en je er tegen gaat. Gisteren had ik zo'n dag :)

Het zonnetje scheen, de kinderen naar school en het kinderdagverblijf dus hup, om 9.00 de wandelschoenen, winterjas en handschoenen aan.

Voor 12.00 al 10 kilometer gelopen met de honden en later in de middag nog eens 7 kilometer. Wat een fijne voorbereiding!

Over een maand

precies, ga ik eindelijk mijn eigen sponsorloop doen.

Dan lig ik rond deze tijd (19.30)  hopelijk supermoe, maar heel tevreden en voldaan op de bank met mijn voeten omhoog bij te komen van de tocht van 40 kilometer.

Vandaag hebben papa en ik de route uitgestippeld die ik ga lopen, een vrij makkelijke weg, maar wel een hele mooie. Langs het kanaal richting het huis waar mama als kind heeft gewoond, dan naar de kerk in Oirschot waar ik hopelijk een kaarsje kan aansteken en dan weer terug naar huis.

Ik hoop deze dag veel donaties te krijgen en aandacht voor de Alpe D'Huzes . Nog even geduld hebben maar ik kijk uit naar deze dag, die zal heel dubbel zijn maar dat mag ook net zo voor de kerst.

De 1e kerst zonder mama..

Als ik de 2500 euro haal...

dan ga ik de 2e keer in mijn trouwjurk de berg omhoog heb ik vandaag definitief besloten.

Het lied van Maarten Peters heeft mij afgelopen zondag de doorslag gegeven, 'Dichterbij de hemel kom ik niet '. 

Als jong meisje is je grote droom toch wel dat je gaat trouwen met de liefde van je leven in de mooiste jurk van de wereld met allemaal geliefden om je heen.

Van jongs af aan heb ik altijd gezegd dat ik niet meer wil trouwen als 1 van mijn ouders er niet meer zou zijn.

In maart 2019 ben ik ten huwelijk gevraagd door Pieter, een maand later is mama overleden. Toen we te horen kregen dat de hersentumor niet meer te behandelen wilde ik eigenlijk niet meer trouwen.

Trouwen zou de mooiste dag van je leven moeten worden en zonder mama zou dat niet meer kunnen...

Inmiddels zijn we gelukkig toch bezig met het plannen van onze prachtige bruiloft, mama zal er fysiek niet meer bij zijn maar ik weet zeker dat ze er wel op een andere manier bij zal zijn.

Een paar weken geleden kwam dit idee spontaan in me op, en na het nummer gehoord te hebben zondag weet ik het zeker, dichterbij de hemel kom ik niet en wat is er nu mooier om deze jurk op deze manier ook aan mama te laten zien?

1e Alpe D'Huzes dag 17 november 2019

Gisteren was het dan eindelijk zo ver, de 1e Alpe D'Huzes dag waar ik al maanden naar uitkeek! Geen idee wat we precies konden verwachten dus ik was toch ook wel zenuwachtig, maar eenmaal binnen verdwenen de zenuwen meteen.

De dag waar je alle informatie kan krijgen die je zoekt, leuke merchandise kan vinden en geinspireerd en gemotiveerd raakt door anderen.

En dat werden we :)

Petra, Gerda en ik (de lopers) waren gisteren al vroeg aanwezig om bij de plenaire sessie aanwezig te zijn. We vonden een mooi plekje in de zaal en namen alle informatie in ons op. Duidelijke uitleg wat er precies van ons wordt verwacht, maar ook individuele verhalen van oud deelnemers. Verhalen die mij (en anderen) regelmatig deden slikken, de hele zaal doodstil...luisteren naar hun verleden, maar vooral naar hun motivatie om die berg op te gaan en hoe ze dat hebben gedaan. Vol passie en emotie. Precies wat ook mijn doel is, tot het uiterste gaan, helemaal kapot gaan daar op die helse berg maar na afloop een totaal voldaan gevoel hebben die bijdraagt aan een stukje verwerking.

Maarten Peters speelde deze ochtend een nummer die ik natuurlijk wel ken maar nooit helemaal heb geluisterd omdat ik deze heel confronterend vind. Ik heb het nummer over me heen laten komen daar in die propvolle zaal en de tranen bleven stromen. Gelukkig niet alleen bij mij ;)

Vol goede moed, energie en lekker opgelucht verlieten we de zaal voor de workshop. Daar ben algemene zaken besproken voor de lopers. Fijn om te horen en weer met je neus op de feiten te worden gedrukt. Het lopen van deze berg is geen makkelijke klus, maar wel te doen met goede voorbereiding!

Hierna hebben we gezellig een broodje gegeten, wat kleding gepast ,nog een rondje gemaakt en wat spullen ingeslagen. 

Vol indrukken en ideeen  stapte ik weer terug de auto in. Ik heb er zin in, wat een fijne mensen, ontspannen sfeer en energie hing daar! 

Nu verder met trainen, proberen nog wat sponsoren te vinden en me richten op 24 december ;)

Kuitenspieren trainen in de heuvels van Zuid Limburg

Vorige week donderdag en vrijdag hebben Petra en ik onze kuitspieren getraind in de heuvels van Zuid Limburg.

Een paar weken geleden een leuk hotel gevonden, data gepland en oppas geregeld zodat we 2 dagen konden trainen, kletsen, lachen, lekker eten en genieten van de mooie uitzichten.

En wat hebben we genoten! Op donderdag was het prachtig zonnig weer en zijn we via Berg en Terblijt langs onze camping 'Oriental' gewandeld, heuvel af en daarna weer op om vervolgens een kop thee bij Nicole (eigenaresse camping) te drinken en verder te gaan.

Langs de mergelgroeves af, blijft geweldig om deze weer te zien, daarna weer terug richting het hotel. In een luxe restaurant gegeten, 's avonds in ene hotel een leuk stel leren kennen waar we gezelig mee hebben zitten kletsen. We hadden er ruim 12 kilometer op zitten en voelden ons beide nog behoorlijk fit.

Na een korte maar goede nacht zaten om 8 uur weer aan een voortreffelijk ontbijt, en na wat broodjes, yoghurt, gekookte eieren vertrokken we onze 2e training. Deze keer een hele andere kant op, langs de geul af.

Vervolgens Valkenburg in en toen hebben we de Cauberg beklommen. Een hele klim waarbij we soms bijna zonder adem zaten, maar na een korte pauze hebben we de top bereikt en zijn we de natuur weer ingegaan. Ook daar nog wat flinke beklimmingen gehad maar tot onze verbazing ging het ons erg goed af!

Tussendoor even ergens wat thee gedronken, nog ruim een uur gewandeld in de regen, waarna het tijd was voor een heerlijke afsluitende lunch.

Bedankt Petra voor de supergezellige dagen, ik heb echt genoten en kijk nu alweer uit naar onze volgende trainingsdagen :) 

En papa natuurlijk ook bedankt voor het oppassen van de kids en honden ;)

 

Gemiddeld..

Die vraag wordt aan iedereen dagelijks gesteld. Dat is fijn, maar geven we wel altijd eerlijk antwoord?

Meestal gaat het gelukkig goed en dat is dan ook ons antwoord. Dan gaan de gesprekken daarna weer snel over koetjes en kalfjes want weinig mensen vragen echt door. De afgelopen maanden heb ik die vraag ook vaak gekregen. Meestal zei ik dan 'wisselend'.Want het gaat ook wisselend. De meeste uren op de dag gaan zo snel en allemaal vanzelf, ben ik met leuke dingen bezig dus dan gaat het goed. Maar vooral 's avonds had ik het moeilijk, als de kinderen op bed lagen, alle honden waren uitgelaten en de logeerhonden weer verzorgd waren. 

Dan kwamen alle beelden weer voorbij van die verschrikkelijke weken in april 2019. Beelden die ik nooit zal vergeten. Mooie en liefdevolle beelden, maar helaas overheersen de nare beelden van mama's laatste dagen. Hoe die rotziekte mensen helemaal kapot maakt van binnen en buiten. Ik hoop dat ik dat ooit een plekje kan geven..

Maar de afgelopen week gaat het helemaal niet zo goed. Het gemis wordt met de dag erger, het besef dat ik haar echt niet meer kan zien of spreken wordt steeds meer voelbaar en is op dit moment gewoon ondraaglijk.

Afgelopen week met papa, Reaven en Ranomi naar de film geweest. Een hele mooie kinderfilm over een meisje Evi en haar opa. Samen beleven ze avonturen thuis. Het meisje komt op een gegeven moment foto's tegen van haar overleden oma en vraagt aan haar opa of hij haar mist. 'Ja' zegt hij, heel erg. Vervolgens zegt zij 'Ja, snap ik....want samen is alles zoveel leuker dan alleen'.  Zo, die zin kwam recht in mijn hart. Ik heb een aantal keren moeten slikken, zelfs Reaven en Ranomi waren er stil van.

Verder probeer ik bezig te zijn met leuke dingen, afleiding zoals bezig zijn met de Alpe, het vele wandelen en het plannen van onze bruiloft. Maar bij alles denk ik ' Was ze er nog maar bij of kon haar er maar over vertellen'.

 

Vanmorgen het ED magazine gelezen, daar stond een mooi interview in met Frits Spits. Mooi interview, mooi mens. En hij beschreef het precies zoals ik me ook voel.  Hoe gaat het? 'Gemiddeld' 

Het ene moment oke, en het andere moment wil je het liefst je bed inkruipen om daar een hele poos niet uit te komen. Slapen, zoveel mogelijk slapen omdat je dan even geen gemis en verdriet voelt.

Zakelijk doneren

Wij zijn nog op zoek naar bedrijven die zakelijk willen doneren.

Vanaf 500,- wordt uw bedrijfslogo gedrukt op de t-shirts van onze teamleden, ook komt uw logo op de website te staan.

Het logo wordt uiteraard ook op onze pagina gedeeld.

Wat zou het geweldig zijn als u ons daarmee kan helpen, des te eerder hebben wij ons mooie streef bedrag bereikt en steunen we allemaal het KWF!

Voor meer vragen graag een mail sturen naar laura_van_raaij@hotmail.com.

Doneren kan natuurlijk ook door op de donatieknop te drukken,

Veel groetjes Laura

 

Sponserloop 24 december 7.00 - ?

Gisteren was de dag waar ik enorm naar uitkeek!

Het officieel inschrijven van de Alpe D'Huzes. Het is gelukt en nu gaat het 'echt' beginnen.

Vanaf het moment dat ik besloten had echt door te zetten ben ik nog langere afstanden gaan lopen met de honden, dit ging me goed af.

Ik heb nieuwe wandelschoenen gehaald, nieuwe zooltjes laten aanmeten (wat waren mijn voeten daaraan toe!) en heb een hesje en een hoofdlampje besteld voor de donkere dagen en avonden.

100% gemotiveerd, dat voelt goed!

Vanaf gisteravond kan er gedoneerd worden. Wat zou het fijn zijn als mensen nu al wat willen doneren, maar ik kijk uit naar de dag waarop ik het meeste geld ga proberen op te halen.

Dinsdag 24 december is mijn doel om vanuit hier thuis naar Oirschot te lopen en weer terug.

Ik wil lopen naar het huis waar mama vroeger gewoond heeft en daar even stilstaan bij haar. Een kaarsje opsteken en dan weer terug naar Sint Oedenrode.

In totaal 40 kilometer en ruim 8 uur lopen.

Afgelopen zaterdag heb ik alvast een oefening gedaan van 20 kilometer (van hier naar papa's huis in Eindhoven) en dat verliep heel voorspoedig. Het was een heerlijke wandeling en op de terugweg heeft Liesbeth (Vriendin van mama) meegelopen. Dat was fijn en gezellig.

4 uur heb ik erover gedaan en dat smaakt naar meer;)

Zouden jullie 24 december in jullie agenda willen zetten en dan mijn tocht willen sponseren? Als je een stukje wilt meewandelen om mij te ondersteunen zou ik dat geweldig vinden. Graag hoor ik dan van je, zodat als ik de tocht heb uitgezet ik je kan vertellen hoe de route is en waar je eventueel kan aansluiten.

Op deze pagina zal ik alle ontwikkelingen de komende weken/ maanden gaan bijhouden voor de mensen die dat leuk vinden.

Heb je nog leuke ideeen om nog meer sponsoren te vinden, of wil je zelf sponser worden laat het me weten :)

Thank you to my Sponsors

10

Dorine J

250

Rien van Raaij

Succes vandaag met je wandeltocht voor het heel mooie doel.

56

Laurens Verhagen

Succes van de schapenboer

10

Elke Pijnenburg

Go Laura!! Xxx

26

Loes Appels

You go girl! Wees een inspiratie voor velen. Je moeder zit trots te glimlachen, dat geloof ik. Liefs en succes

26

Ada Geijtenbeek

Succes

20

Desirée Slaats

Lieve Laura, Je bent echt een bikkel!! Super knap wat je allemaal voor elkaar krijgt!! In gedachten bij jou en jouw lieve mama.. Ik wens je heel veel succes, vandaag en ook straks op de berg!! Liefs

5

Twan Verbakel

5

Anonymous

Lieve Laura en Petra Wat een kanjers zijn jullie! Heel veel succes!

25

Suus & Lindie

Yes you can 💖

5

Danielle Lange

Beste Laura, Wat een mooie prestatie ga jij leveren voor een enorm goed doel! Heel erg bijzonder. Ik wens je heel veel succes. Groetjes Danielle Lange (collega van Marloes)

24

Anonymous

Op naar de 24e, heel veel succes, zet m op. Xx

15

Marielle Drenth

Je bent een topper, eindelijk is het dan zover. Geniet ervan, zet 'm op en ga ervoor. Mooi hoe jij je hiervoor inzet!

10

Jurian & Marieke Nannenga

Veel succes Laura, zet m op!

250

Denise Gossen

10

Anonymous

Laura, super mooi dat je dit doet. Succes.

10

Esther Lub-Hilgers

Succes met alle voorbereidingen en komende zomer de tocht zelf!

106

KDV Piggelmee

Wat goed dat je dit doet! Ons hele team steunt je van harte!

10

Lotte en Elke

Setje kaarten

25

Lisette

Je bent een topper!!!! Al Teveel meegemaakt, Het is Zo oneerlijk allemaal echt geweldig dat je dit doet!!

10

Anonymous

Heel veel succes! Ben zó super trots op jouw! Je doet het toch maar eventjes. Dikke knuffel Kayleigh en Senna, Sylvia en Robert

10

Carina Mols

Lieve Laura en Marloes, Heel veel sterkte met het lopen van de Alpe d'Huzes. Ik weet wat het is om je moeder te verliezen aan deze verschrikkelijke rot ziekte.... Zet hem op! Lieve groeten Carina

25

Ome Peter Verhagen

50

Nol en Mien van de Schoot

15

Conny Diemers

Kanjer!

10

Angela van Hal

In memory aan jouw moeder 😘 Die vast ongelofelijk trots is op haar kanjer van een dochter en haar geweldige doelen! -X-

26

Wikke Repko

Succes Laura voor jouw vader en moeder voor de mijne voor ieders geliefde steun ik van harte deze strijd en doneer 🥰

10

Lisette Draad

Zet em op Lau!!! Je kan het!

20

Ria van Veenendaal

Laura, Succes op 24 december. Groeten Ria

30

Jan en Maria Verhagen

75

Tante Ria en Peter, Tante Petra en Peter, tante Mien en Ben

Heel veel succes Laura!

20

Astrid Groen

En nu mag je wel. Zet em op!

16

CC Fenna ?

50

Twan van Gastel

100

Anonymous

Goed initiatief. Succes

40

Cor en Liesbeth Smit

280

Lege flessen donateurs

Opbrengst lege flessen actie , bedankt allemaal!!

26

Irma

Een kleine bijdrage voor een héle grote kanjer!!!!!

15

Ingrid Appelhof

50

Addi Smetsers

26

Carolien Verhagen

Zet hem op Laura!

26

Janus en Reggy Roefs

Veel plezier en succes 👍😊

30

Niek en Wilma vd Heuvel

Heel veel succes en zet hem op!

10

Jeanet Hilberts

10

Anke

Laura, veel succes. En vergeet niet te genieten ook al is de actie emotioneel beladen. Veel plezier en gezelligheid samen.

50

Janus en Reggy Roefs

276

VVNijnsel 6

5

Wendy van Lint

Laura, je bent een topper!

66

Joop en Annelies van Raaij

26

Jan en Trees

Goed gedaan Laura ! Mama zou heel blij zijn met dit gebaar vandaag!

25

Bert en Milly Sanders

56

Wout en Jolanda Lievens

Lieve Laura We willen je graag steunen met jouw doel. Veel succes!!

100

Ricky-Jan-Annie-Nolda-Tinie van Moorsel

wij wensen je heel veel sucses ! Ricky en Piet -Jan en Annie-Annie en Jan -Nolda en Harrie-Tinie en Christ

100

Laura Raaij

Verkoop Cane Corso kaarten

5

CarolienVL

Succes!

Show more