Lodewijk van Klaveren

Heeft deelgenomen in 1 vorige edities

My Activity Tracking

1,729
kms

My target 0kms

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Wie heeft er geen relatie die aan kanker is overleden? Juist, iedereen. Waar een tiental jaren geleden kanker nog redelijk ver weg was qua persoonlijke relatie en aantal, is de ziekte steeds vaker en dichterbij gekomen tot in onze eigen kring van naaste familie en vrienden.

Ik doe mee aan Alpe d’HuZes omdat ik een bijdrage kan en wil leveren aan het dagelijkse gevecht van de medische wetenschap en onze families en vrienden. 

Ik geloof erin dat we uiteindelijk oplossingen kunnen bedenken om deze ziekte te beteugelen. Hiervoor is wel geld nodig, veel geld.. 

Wil je mij in dit gevecht steunen door een bijdrage te doen?

My Updates

update 18 December

Beste Sponsors,

Hartelijk dank voor al jullie bijdragen! Dit inspireert mij enorm!

Inmiddels is het trainen begonnen. Drie a vier keer per week ben ik nu aan het fietsen. Ik heb voor thuis een Tacx Neo (thanks Arthur Huizer) gekocht en ben iedere dinsdag met mijn ploeggenoten aan het fietsen bij Aafje.

Het is nu vooral kwestie van veel uren maken in de D1 en D2 hartslagzones. In de volksmond betekent dit dat ik bezig ben kilo's te verbranden. Ik blijf nu steken op 115 kg, maar wil in de buurt van de 105 kg komen.

Gelukkig gaan we pas in Juni fietsen en heb ik nog even.

We houden vol!

Met vriendelijke groeten Lo 

Update 16 Januari 2019

Trainen, trainen, trainen...

Op de Tacx, maar ook buiten. Fijn is als je met een groepje maten bent.. dan ga je ook fietsen als het miezert of gewoon snertweer is.

De Tacx gebruik ik met name om binnen op een lage hartslag vet te verbranden. In het kader van; 'alles moet straks de berg op'..

Buiten wordt er stevig doorgetrapt. Afgelopen zaterdag stond er 100km op het plan, maar door het slechte waren we genoodzaakt ons rondje tot 80km in te korten. Ik merk wel dat het fietsen me steeds beter afgaat.

De eerste kosten zijn ook anchter de rug. Nadat mijn zitpositie is verbetert door Andre Hartman, zag hij ook dat mijn achtervelg aan het scheuren was en dat mijn ketting en casette ook hun langste tijd hebben gehad. 

afgelopen vrijdag mijn fiets naar 12Gobiking gebracht en daar heerlijk kunnen werken dankzij de gratis Wifi in de coffeecorner, terwijl mijn ros werd gefixt. Ook meteen nieuwe balhoofdlagers en binnenkabels... Rib uit mijn lijf, maar goed..

Zaterdag nog fietsen en dan een week voor mijn werk naar Orlando. Alsik terugkom wil ik eens contact gaan leggen met iemand die me trainingsschema's kan uitleggen. Om mijn trainingsarbeid te optimaliseren. tot de volgende keer!  

 

De tijd vliegt voorbij...

Het is alweer bijna April... zo langzamerhand begint het toch wel heel erg echt te worden. Het weer wordt langzamerhand een beetje beter, het trainen op de Tacx begint toch wel moeizaam te worden..

Met de voorlaatste sessie heb ik op een onbewaakt ogenblik een kwart bidon water over mijn laptop laten vallen... Geen goede combi, mijn laptop is na een kort ziektebed rustig ingeslapen...

Van de week weer met nieuwe frisse moed en dito laptop weer aan de gang gegaan. Voor de 2e keer de Alpe d'Hues opgeklauterd. Wat een puist! Tot 10% is het goed te doen, maar daarboven is het echt zwaar. 

Mijn conditie begint echt prima te worden, mede door ook nog 2 x in de week te hockeyen naast het fietsen.

Volgende wek gaan we met ons team een paar dagen trainen in Spanje; leuk! Ik hoop daar nog wat meer ervaring te krijgen met rijden in de bergen, en natuurlijk gewoon de km's te kunnen maken om toch nog wat van mijn gewicht af te schaven.... #allesmoetomhoog

 

Terug van trainingskamp!

Daar zijn we weer! Terug vanuit Spanje, vier dagen trainen met de mannen van Rotterdamfundracers 3.

Hartelijk dank @marcvanson voor de gastvrijheid; superdagen!!

Bijna 400km in de vier dagen, voor het eerst ervaring opgedaan in echte bergen. In zowel in omhoog fietsen, als het dalen.. Een hele belevenis om met een rotvaart af te dalen op twee smalle bandjes...

Vandaag een goede sprong kunnen maken qua sponsorbedrag, waarvoor uiteraard mijn hartelijke dank!!

 

Nog een klein maandje...

Nu gaat de tijd toch wel weer erg snel. De voorbereiding is in volle gang. Ik merk dat ik sterker begin te worden, maar het gewicht blijft nog hangen op 114kg. En dat moet allemaal omhoog...

Ik ben inmiddels ook lid geworden van de NTFU. Een organisatie die allemaal mooie toer routes uitzet. Het mooie is ook dat je deze routes bij een vol lidmaatschap (paar tientjes) eenvoudig kan downloaden en op de fietsnavi kan uploaden..  Afgelopen Zaterdag tussen alle buien door de Midden Nederland Route gereden, 114km tussen alle buien door. 

Het klimmen gaat voorzichtig aan steeds beter. Ik ben voor de 4e keer de Alp opgekrabbeld vorige week. Het gaat steeds beter, maar ik moet me er bij neerleggen dat mijn fysiek niet garant staat voor spetterende resultaten in de bergen.... Dat weerhoud me niet om mijn stinkende best te doen, zeker straks als het er om gaat!

Ik wil nogmaals mijn dank uitspreken naar al mijn sponsoren, dankzij jullie heb ik mijn streefbedrag van Eur 2500 bereikt!! Dat geeft weer een beetje rust in de voorbereiding.... Ik ben er erg trots op dat ik zoveel steun krijg vanuit al mijn familie, vrienden en collega's. 

Van de week maandag hockey, dinsdag fietsen, woensdag Champions League, donderdag hockey, vrijdag hockey training geven, zaterdag fietsen en zondag hockey competitie....  

#opgevenisgeenoptie..

Nog twee dagen...

Het begint nu wel erg dichtbij te komen. Vandaag is het vrijdag, en zondag gaan we op pad naar de Alpe d'Huez. 

Toen ik mij begin vorige zomer liet overhalen deel te nemen is er zoveel gebeurd! Waar te beginnen?

Het sponsorbedrag is bereikt! Met het inschrijven geef je ook een commit voor het genereren van minimaal Euro 2500 aan donaties. Met het bereiken van het bedrag viel er toch wel een stukje druk weg en kon het vizier echt alleen maar worden gericht op het trainen.. Sponsoren, nogmaals iedereen heel hartelijk dank voor jullie steun!

Fysiek is er ook het een en ander gebeurd; ik ben nu 12 kg lichter dan een klein jaar geleden. Met 112kg kan er natuurlijk nog het een en ander worden weggesaneerd, maar we zijn op de goede weg.

Qua kilometers zit ik nu bijna aan de 2695km voor 2019, dat zijn er exact 2995 meer dan vorig jaar om deze tijd. Ik ben pas in Juni vorig jaar actief gaan fietsen...

Op Hemelvaartdag heb ik met mijn maatje Xander deelgenomen aan de klimclassic, een supergoed georganiseerde toerrit vanuit Maastricht naar het zuiden Belgie in. De 110km en paar pittige klimmetjes gingen eigenlijk heel makkelijk, dat geeft wel een enorme boost. een aantal maanden geleden in Limburg ging het klimmen nog een stuk moeizamer, maar tijdens deze rit waren er stukken boven de 15%...... die ik op het koffiemolentje toch kon bedwingen! 

Het klimmen gaat dus steeds beter... in mijn geval betekent dat de juiste cadans vinden en dan wachten tot je boven bent. Verwacht geen spectaculaire geit-achtige super klimprestaties. Het dalen kan ik kort over zijn... hier valt nog heel veel te verbeteren. Het gaat al beter, vooral als het droog is. Als de weg nat is...... Ik hoop maar dat het droog is!!

Vandaag heb ik mijn fiets ingeleverd voor transport. Voelde erg definitief. Mijn fiets zie ik zondagavond weer. Op maandag en dinsdag nog trainen rond en op de Alpe. Op de woensdag hebben we rust en komt Nicole! En dan gaan we donderdag los.

Het zal een mentale worsteling vormen. De voorbereiding is nu voorbij. Dit stuk heb ik goed gedaan, nu door naar het echte werk. 

 

   

Thank you to my Sponsors

26

Mattias

Lovenswaardig! Zet hem op en maak er een prachtige dag van, go Lo!

56

Erkko Skantz

Good cause mate.

26

Tom Van der Hulst

Keep up the good work Lodewijk!

20

Ramon

Succes, knallen die berg op!

26

bert arnauts

blijven gaan!!

250

KlaToVer

15

Jaap V.

Zet hum op jonguh !

50

MiRo Financial Services

Succes mannen!

56

Philippe Blankers

Never give up!

100

Nicole Van Klaveren

Right behind you schat ?

26

Menno

Als je echt niet meer kunt, dan ga je nog een x die berg op #opgevenisgeenoptie succes kerel ;-)

26

Henk Arts

Veeam speed, Compete to Win, From the heart

50

Remi Adriaansens

Succes Lo. Mooi en lovenswaardig initiatief. Niet te veel afvallen hoor! Anders waai je weg in bocht 25

26

V. Devilee

Succes Lo, we volgen je op de voet.

26

Stephen

Die extra euro is voor een ijsje! ???????

26

Tim van Calmthout

Zet m op, maatje! ??

30

Sam & Gabriëlle

GOED en STERK, Lo! #OpgevenIsGeenOptie

26

Rene Schepers

25

Bram de Laat

Fietsen jij!

26

Karian Van der Schans

Zet hem op! Je kan het??

50

Bianca Heijnen

Al zo goed aan het trainen, dat gaat je lukken! En anders schreeuwen we je de berg wel op ?

26

Nicholas Canty

Best of luck in reaching both your fund raising goal and the finish line!

56

Hans

Succes

30

Marina en Robert

Zet m op Loodje!!!!!

21

Ramon

Go for it Lo! mooi streven en mooi doel.

27

Lloyd

Goed bezig. Succes Lo!

44

wizzkidkiko .

25

Joeri van der Schans

Geweldig maatje! ??‍♂️??

25

Familie Maas

Succes!

25

Alexander Spoelma

Go high, Lo!

56

Anonymous

100

Jef en Marij Pleumeekers

33

IEPIE

Zet ‘m op maatje! Allez Louis! Bon courage!

25

Walter Geers

Respect Lody

25

Jeroen van den Berg

Op naar de top, toppert! Goeie actie Lo!

25

Bianca

Respect hoor Lo. Go for it!

50

John van Boven

Succes Lodewijk en team

25

Anonymous

Dat is alvast de eerste!

26

Michael

Goood luck !!

15

Robert Vincente

Succes Lodewijk!

26

Bert Van Meel

Knallen !

35

Markwin

Suc6 topper??

25

Patrick Dingenouts

Kom op Lodewijk...4 keer...je kunt het! ??

56

Philip van Klaveren

You go Bro! Trots op je dat je je hier voor inzet. Stumpen voor het goede doel!

56

Filip De Cock

100

Karel van Klaveren

10

E & M

GOGOGOLO!

20

Rino Reuvekamp

Heel veel succes, Lodewijk!

50

Harold Veelenturf

Lodewijk, top dat je dit doet! Veel succes en geniet er ook van.

21

Lara Del Pin

Go go go Lode!!!

25

Dennis

Respect hoor Lo! Met Veeam speed die bult op, heel veel succes ?

15

Mech Carlier

??‍♂️Heel veel succes metvoorbeteiden en uitvoeren??‍♂️ Mooi?

50

Anonymous

Veel succes maatje

26

Ronald Ooms

50

Raymond Vos

Respect!!

100

Julia Pleumeekers

513

Anonymous

Succes vriend !

26

Patrick Veelenturf

Belofte maakt schuld. Veel succes Lodewijk!

26

Fabiënne

Succes Lo???☀️

15

Ron van Overhagen

Goeie aktie Lo!

Show more