Mar de Zeeuw-Hierck

Alpe d'HuZus 2020

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Wil je het echt weten? Eerlijk gezegd weet ik het zelf niet meer zo precies.

Het begon in 2011 met het zieker worden van mijn grote liefde Hans. Om hem een hart onder de riem te steken kocht ik het boekje van Peter Kaptein over de Alpe d'Huzes. Natuurlijk, we hadden er wel over gehoord maar het fijne wisten we er niet zo van. Tijdens een ziekenhuisopname las Hans het boekje gretig en hij ging ervoor;  hij zou die berg, ondanks zijn lichamelijke ongemakken, ook weer gaan beklimmen. Die berg was bekend terrein. Met zijn vrienden had hij er gefietst en met regelmaat waren we daar met het gezin als de berg opgenomen was in het schema van de tour de France. Dus hij wist wat hem te wachten stond. Helaas,  de ziekte won het van hem en de kans om de berg te beklimmen is hem ontnomen. Daarom ging ik in 2013 uit zijn naam de uitdaging aan en heb die berg opgelopen. Vond ik het leuk? Nee, zeker niet. Gaf het voldoening? Dat zeker wel. Ik was er zó trots op. Niet voor mezelf hoor maar dat ik mee geholpen had aan misschien wel het redden van één mensenleventje....dat voelde zo goed. Sinds die tijd ben ik daar jaarlijks om te helpen. Ik sleur, ik sleep, ik beul; ja natuurlijk in 1e instantie ging ik er naar toe met Hans in mijn gedachten: maar inmiddels zijn er heel wat dierbaren bij gekomen. Kortom: ik ben daar voor ons allemaal. Zolang er nog steeds mensen overlijden aan kanker ben ik daar nog niet klaar.

Bedelen om geld is niet mijn sterkste punt maar weet dat ik daar écht ben voor een ander en dat ik hoop zoveel mogelijk geld in te zamelen voor dé oplossing tegen kanker. Daarom heb ik besloten om dit jaar weer zelf die berg op te lopen. Dat vrijwiliigerswerk doe ik uiteraard ook maar dat 'bergje pak ik ook effe mee'. Doeik dat graag? Nou, echt niet maar ja..ook voor mij geldt dan dat opgeven geen optie is. Dus ga ik ervoor, waarschijnlijk weer hijgend als een stoomboot, maar ga er maar van uit dat ik hoe dan ook boven kom. 

Daarom mjn vraag..steun mij in mijn geploeter naar de top en doneer.

My Achievements

Ik heb me ingeschreven

Foto's toegevoegd

Zelf een eerste donatie gedaan

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag gehaald

Emails verstuurd

Pagina gedeeld op social

Donateurs bedankt

5 keer deelnemer

My Updates

Angela de Jong (AD 21 jan) keek: heel Holland bakt.

Angela beschreef in haar colom hoe triest zij zich voelde bij het zien van die uitzending. 

Hieronder mijn ingezonden reactie op de AD colom van Angela de Jong keek Heel Holland Bakt.

"Ook ik heb met gemengde gevoelens naar Heel Holland Bakt gekeken. Emotie en humor lagen zó dicht bij elkaar. Angela beschreef precies hoe ik het ook voelde.

Eerder dit seizoen al de hommage aan Martine Bijl en nu weer het verlies van Martin Elferink, de man van André. Wat een kracht zit er toch in dit team om alles zó luchtig over te laten komen.

Ik ben zelf al jaren actief voor de vrijwilligersstichting Alpe d’Huzes en hoop dit keer met dezelfde kracht als team HHB de berg in Frankrijk op te lopen.

Martin gaf zijn lichaam aan de wetenschap. Voor die wetenschap halen wij jaarlijks miljoenen op zodat mensen met kanker mogen overleven en een goed leven kunnen leiden.

Een leven wat ik André en Martin samen zó had gegund, het doet namelijk zeer om je partner te verliezen.

André, ik wens je heel veel sterkte ….en…. weet dat er daar op die Franse berg straks in ieder geval één iemand omhoog gaat met een diep respect voor jouw Martin.

https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/MardeZeeuw

 

Thank you to my Sponsors

66

Kevin, Devita en onze kleine Rosalie

Heel veel succes namens ons

66

Mavis

Toppertje Mam!! Pappa kan weer trots op je zijn

26

Anonymous

succes ermee en.....hou vol!

26

Ron en Sonja

Succes Mar, we zijn trots op je

10

Richard Keus

Succes

50

Jolanda Lamboo

Succes Met de voorbereidingen Mar! Xxx

15

Plonie Bierman

Go hoe it

26

Carla

Succes Mar 😘

Show more