Marion Moerland

Alpe d'HuZes 2023

AMOUNT RAISED

2530.00

10 jaar geleden... en nu weer!

Na 10 jaar doe ik weer mee aan Alpe d’HuZes. 🤩

2013: 

Achterop de tandem met stichting 2climb2raise, nog bijkomend van de behandelingen voor borstkanker van het jaar daarvoor. Onder andere met lotgenoot/vriendinnetje Sabine en haar man Ferry heb ik toen deze tocht doorstaan.

2023: 

Sabine en ik zijn er nog, Ferry niet... Zijn -onoverwinnelijke- strijd, een strijd die velen nog steeds moeten leveren, waren voor mij de aanzet om die berg nog een keer te bedwingen en mij in te zetten voor een wereld waarin je gewoon niet meer doodgaat aan kanker!

Hoewel het niet altijd makkelijk is, ben ik blij en dankbaar met alles wat ik nog wel kan!

Samen met Sabine gaan we deze keer wandelend de berg op! En gelukkig mogen we dat weer doen met 2climb2raise, een club lieve en warme mensen, waar we veel support aan hadden en hebben!

Daar hebben ook wel wat financiële steun bij nodig. Doneer alsjeblieft wat jij wat wilt of kunt, alle beetjes helpen! Wil je mij steunen? 

Alvast heel veel dank! 😘🙏

My Achievements

Ik heb me ingeschreven

Foto's toegevoegd

Zelf een eerste donatie gedaan

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag gehaald

Streefbedrag hoger dan 3500 ingevuld

Emails verstuurd

Pagina gedeeld op social

Donateurs bedankt

My Updates

En we gaan weer door!! Bijna naar de top...

Er was even een kink in de kabel... nou ja, in  mijn knie, die liep een beetje moeilijk te doen en dus leek het er even op dat mijn avontuur iets anders zou verlopen dan gedacht. Maar gelukkig, hij doet het weer beter. 
25 Jaar geleden kon ik nog aardig skieën (en steppen en wandelen en dansen en springen en...). Helaas ging het toen een keertje mis in de Alpen -niet ver van de Alpe d'Huez vandaan- en scheurde ik mijn kniebanden. Jaren heb ik er goed mee kunnen lopen (nee, niet meer dansen en springen of steppen...). 
Maar de jaren gaan ook tellen en aangezien de kilometers er de laatste maanden ook bij opgeteld kunnen worden, vond mijn knie het wel even genoeg zo. Twee weken met een brace gelopen - àls ik al liep. En twee weken ingetapet en met aardig wat rust is het gelukkig weer weggetrokken. Het bezoekje aan de orthopeed bevestigde het vermoeden wat ik al een beetje had; slijtage. 
Tja... joh... 
Het advies wat hij me gaf, komt me alleen wat minder goed uit nu: of ik maar niet meer wil gaan wandelen, fietsen is beter. Maar ik ga echt niet met de fiets die berg op, dat was eens, maar nooit meer. ;-) 
Ik ga het dus rustig aan doen. Niet zomaar meer even tussen de geplande trainingen met 2climb2raise door een lange wandeling maken, maar mijn energie en rust bewaren voor die trainingen en vooral: voor straks op die berg.

Over een maand is het al zover! En heel langzaam begint de spanning ook te komen. 
Natuurlijk ga ik het redden. We gaan het allemaal redden. 
Maar voor mezelf vraag ik me wel eens af; hoe? Want ik ben nog steeds geen klimmer, ik ben al een hijgend hert bij de eerste meters die omhoog gaan, ik sta te puffen als een oud wijf als ik een stevige klim tussendoor moet doen. En iedereen moet op mij wachten... :-)
Mijn conditie is voor de lange afstand wel aardig. Dat heb ik inmiddels al 2 keer op de proef kunnen stellen en tot mijn eigen verbazing doen mijn benen het best goed (ook met zere knie) en ook mentaal zit het wel oké... maar mijn conditie qua klimmen... dat heeft nooit goed gezeten en dat zit het nog niet. 
Goh... en dan ga ik een berg op met de eerste kilometer op 11% ongeveer... 
Maar ik hou me maar voor dat er heel veel mensen zijn voor wie ik het doe, met wie ik het doe en dat we elkaar ook die berg wel op helpen. We kunnen en mogen er de hele dag over doen. 
En ja, ik zal vast wel even een mental breakdown hebben tussendoor. Of iemand anders en daardoor ik ook... Want dat weet ik nog wel van de vorige keer: emotioneel ga je ook aardig heen en weer op die berg. 

Het wordt mooi. Dat weet ik zeker. 
Het komt dichterbij, dat is ook zeker.
Zondag hebben we nog een training in Limburg met 2climb2raise. Fijn om nog een keer met z'n allen samen te lunchen en te trainen. En dan over een maand met z'n allen in dat hotelletje op de berg. 
We komen eraan!!

Oh, ik wil nog even vertellen dat er -naast alle lieve donaties op deze pagina- ook mensen in mijn omgeving zijn die me op een andere manier steunen. Bijvoorbeeld door een bijdrage voor het hotel, een weekendje in een vakantiehuisje voor een training op de Veluwe, het trainen bij de fysio, wat juiste kleding voor het wandelen... ik heb het niet breed, dus dit soort dingen zijn zó welkom. Superdankbaar!!
Dank je wel Edwin, Jeannette, Ingrid, Dorine! <3

Foto gemaakt door: Sabine. 


Aan de wandel

02 maart 2023
Het trainen is begonnen! 
De trainingen die gepland staan met 2climb2raise zijn de laatste zondag van februari gestart met de eerste training in Eindhoven. 
Nog wel rustig aan... want de training stond ook vooral in het teken van het kennismaken met de tandems voor de fietsende deelnemers. 
(Er zijn nog wat tandems vrij... Dus mocht je iemand kennen die ook graag de berg op wil, maar het fietsend niet alleen kan, kijk eens op de pagina van www.2climb2raise.nl)

Voor ons (Sabine en ik als 'doorgewinterde' tandemfietsers en nu vooral anti-fietsers-op-die-berg) betekende dat wandelend een rondje door de bossen in wandelpark Eckart. 
Met z'n vijven zijn we op aanwijzing van Arjan daar gaan wandelen. 
Nou ja, wandelen... afgewisseld met veel klauteren, soms bijna zwemmen en af en toe de bosgrond even van dichtbij bekijken (Ellen kan heel sierlijk neerstorten, weten we nu :-)) 
Oftewel: het was een ietwat moerassige en ruige omgeving, dus. Maar niet minder mooi en vooral ook gezellig. Met 8,5 km op de teller toch een leuk begin. Wat we niet aan percentages klimmen hebben gehad, hebben we wel in obstakels en omlopen gehad.

Zondag gaan we in Heeze trainen. Misschien wat meer kilometertjes, misschien een wat egaler pad? Niets kunnen we hier in Nederland vergelijken met die berg, dus wat we ook lopen, alles is meegenomen.

Binnenkort komen er ook meer acties om nog meer geld binnen te halen - want ik ben er nog niet, al gaat het best gestaag-... 
Als eerste: hou onze plaatselijke krant Het Streekblad in de gaten! 
Ten tweede: hou mijn pagina op Facebook en Instagram (Marimoredesign) in de gaten. Ik kom met een hele leuke houtbrand-actie. :-)

Tot zover. En doneren kan natuurlijk altijd (je hoeft niet perse te wachten op die acties natuurlijk), alles is welkom! 
xxxNieuw jaar, nieuw team, nieuwe training…

06 februari 2023
Nou ja, nieuw jaar? We zijn al ruim een maand onderweg in 2023, maar omdat januari nou eenmaal een grijze, sombere maand is, slaan we dat gewoon even over. 😏
Februari is de maand van de start. Starten met het nieuwe 2climb2raise-team 2023 en starten met ‘serieus’ trainen!

Vorige week zondag hadden we de kickoff-meeting met het nieuwe 2climb2raise-team. Supergezellig en veel informatie. Oude bekenden, nieuwe gezichten, herkenbare verhalen en mooie (en ook heftige 🥺) herinneringen. Ellen is inmiddels ook aangesloten en met z’n drieën (zie foto) vormen we  -naast dat we al een fotoclubje zijn- ook een echt wandelclubje.
Vooral veel zin om met z’n allen te beginnen. Eind deze maand -over 3 weken alweer- gaan we met dit team samen trainen. Dat doen we elke maand tot aan juni, her en der in Nederland, waar maar iets van een ‘bergje’ is.

Want dat is een gemis hier -en vooral bij ons in het westen-; er zijn geen echte bergen waar je kunt trainen. Met een percentage van 11% meteen aan het begin van de Alpe en een gemiddelde steiging van 8% over een lengte van meer dan 13 km, mag je best wel even trainen.
Ik moet eerst die 14 km nog maar eens gaan halen; ik wandel meestal rond de 5 à 6 km, dus er is werk aan de winkel!
Maar zó lief… ik mag op de loopband trainen bij Dorine! 
Dorine is kinderfysiotherapeut bij het Kinderfysiotherapeutisch Centrum Zoetermeer en toevallig ook mijn lieve ex-schoonzus. 
Nu kan ik even voelen hoe het is en trainen met die 11%! 
Vandaag een proef gedaan en met 3,5 km per uur is die 11% best te doen. Okeej… ik moet echt nog gaan oefenen op wat langere tijdsduur, maar energie-opbouw heeft m’n aandacht. 😉

Op naar de wat langere wandelingen!! Gelukkig blijft het langer licht en is de lente in aantocht (ja, echt wel een keer!).
Lopen voor een goed doel

10 december 2022
Daar sta je dan, met je goeie goed... of eigenlijk met je goeie doel!
De Santa Evening Run van Magisch Zoetermeer was een mooie gelegenheid om een beetje te trainen. De bedoeling is dan om 2,5 km verkleed als kerstman te rennen... maar  wandelen mag ook en dat is wat ik dus gedaan heb. 
Afgesproken met Ellen Borger die ook de Alpe d'HuZes gaat lopen met Sabine en mij... alleen had Ellen net even pech en moest ze deze training verstek laten gaan. 
Zodoende liep ik in m'n eentje een beetje alleen en eenzaam te lopen tegen eenzaamheid... :-)) nou ja ...samen met meer dan 100 andere kerstmannen, eh kerstmensen. Dat "in m'n eentje een beetje alleen en eenzaam lopen te lopen" viel dus wel mee! 
Gezellige ontmoetingen en leuke gesprekken gehad onderweg! Ik hou m'n mond niet stil; hoop dat ik dat op de berg straks ook nog kan, na het 11% omhoog klimmen bij de eerste bochten... 

De Santa Run is dus ook voor een goed doel: Eén tegen Eenzaamheid. Een doel waar ik me vaker voor inzet. En hoe mooi is het als je voor het ene goede doel, iets goeds kan doen wat ook voor het andere goede doel ten goede komt. Goed toch? :-)

Dat trainen, daar moet er dus nog een beetje structuur in komen. Vanaf januari gaan we met ons team 2climb2raise gezamenlijke trainingen doen, dus vooraf wil ik nog wel wat meer getraind hebben... Gauw een datum plannen met Sabine en Ellen en wat vaker lopend boodschappen doen... 

Oh ja, Ik ben zelfs nog geïnterviewd door twee lieve gasten van ZFM en heb natuurlijk verteld dat ik meerdere goede doelen heb. Uiteraard ook heel duidelijk deze site genoemd en mijn naam... nu maar hopen dat er veel mensen kijken en mijn naam vinden... en natuurlijk iets liefs doneren! (Ik zal nog even kijken wanneer het wordt uitgezonden.)
En doneren mag altijd... ook al is het klein, die beetjes helpen ook!
<3>

Geen pieken zonder dalen…

24 november 2022
Memories
Soms gaat het allemaal niet zo lekker (en soms is dat ook een understatement, hè?). 
Toen ik in 2013 meedeed aan de AD6 achter op de tandem van 2climb2raise, had ik net …of zat ik nog midden in een behoorlijk dal. 
In 2012 kreeg ik na de diagnose borstkanker alle mogelijke behandelingen met alles erop en eraan en m’n haar eraf. 
Wat ik er ook bij kreeg was een stukgelopen relatie. Daar was ik dan ook weer mooi vanaf. 
Maar ja… dan moet je dat wel nog  ‘een plekje geven’ en verwerken. 
Alles. 
Een dubbele opdracht dus. 

De vraag of ik achterop een tandem die berg op wilde gaan, kwam toen op het perfecte moment. 
Een berg opgaan als je in een dal zit. 
Met een lieve groep mensen die zich belangeloos inzetten voor het goede doel 🥰.  Een doel wat mij natuurlijk ook heel erg aansprak. 
Daarnaast gaf het mij een doel in de toekomst, iets om naar uit te kijken en er weer ‘bovenop’ te komen.  

Die berg bedwingen was dus niet alleen fysiek en in de praktijk een goed doel, maar vooral ook mentaal, als een metafoor. 

Dat ik nu weet hoe die berg aanvoelt (echt geen kattepis!) weerhoudt mij er niet van het weer te doen. 
Na nog wat andere dalletjes (that’s life nou eenmaal) en met wat blijvende mankementjes ben ik er best goed bovenop gekomen. Ik ben er gewoon nog en daar ben ik superdankbaar voor. 
Helaas is dat niet voor iedereen weggelegd. 
En na dat van wat dichterbij te hebben meegemaakt (de man van Sabine, Ferry, die notabene zelf voorop de tandem zat in 2013) voelde het zo logisch om die rotberg weer te bedwingen. 
Ik zeg rotberg, omdat dat voelt als die rotziekte die ook eens bedwongen moet worden. Dat mensen er gewoon niet meer aan doodgaan. 

En dat ik dat weer ga doen met Sabine en weer samen met 2climb2raise maakt dat die rotberg iets minder rot aanvoelt. 🥰

Thank you to my supporters

26

Ellen En Tim

Het gaat ons lukken!!!

15

Tjarda Hoven

Succes!

26

Sheila Wassink

Ik was toen al trots op je maar nu ben je helemaal een topper! Veel succes en vergeet niet te genieten! Kus

15

Manon Zohlandt

Succes kanjer!!!

15

Shannon Van Der Laan

Geweldig dat je dit (weer) gaat doen, lieve Marion; je bent een kanjer!! 💪🏼🙏🏼💐🥰

25

Bas Hogebrug

Veel succes Marion! We juigen hier voor je :)

15

Anonymous

Ik weet zeker dat je ook hier weer een succes van gaat maken! Succes met de klim 😘

26

Bas Ter Burg

57

Martin Houwer

Marion ... Van ❤e gefeliciteerd! Maak er een gezellige dag van.

220

Henny En Janny (80 Jaar!!)

10

Wendy Kraaijeveld

Succes!

10

Marion Moerland

26

Yvonne Hartkamp

Veel succes Marion! Het gaat je zeker weten weer lukken!😘

22.50

Ingrid Teeuwisse

You go girl! En nu ook maar veel gepersonaliseerde kaasplankjes verkopen in mijn winkeltje Store in Stall! ;-)

10

Marieke De Weger

Succes, Marion!

15

Anonymous

Succes

26

Desi De Knegt

Trots op jou! En ik ben ervan overtuigd dat dit jou weer gaat lukken. XoXo

20

Anonymous

Heel veel succes Marion. Het gaat je lukken! We denken aan je! Groetjes van ons, Ank en Patricia

952.51

Martin Houwer

Streefbedrag gehaald, nu de finish nog. Succes Marion ... You can do it!

26

Daphne Van Es

Zet’m op!

50

Anonymous

Trots op jou toen en nu. In gedachten bij jullie

20

Tineke S

Succes!

20

Marion

Bijdrage van een tante die niet op het 80-jarig feestje van m’n moeder kon zijn… totaal van het feestje: €240!!! Dank jullie wel! ❤️

10

Claudia Tas

Succes!liefs claudia

10

Anonymous

Heel veel succes Marion!!

50

Manon Vaartjes

Hi Marion , zet hem op! Dankzij Martijn deze bijdrage💪🏼💪🏼

26

Brigitte Berghahn

Hoi Marion, Wat goed dat je dit gaat doen. Heel veel succes ermee!! Groetjes, Brigitte

30

Anonymous

26

Fred En Tineke Bruinenberg

Lieve Marion nogmaals een kleine donatie omdat je bijna jarig bent. Trots op jou en succes met de heuveltjes die jij met gemak gaat bedwingen!! Succes

15

Marieke Hendriks

Heel veel succes Marion!

10

Anonymous

Veel succes

26

Margot Pors

Zet hem op topper ❤️

66

Anonymous

10

Anouk Pronk

Veel succes lieverd, Creatieve groetjes, Anouk

10

Linda

Succes!

40

Ria En Henny Schuchmann

Marion, heel veel succes met trainen!

25

Anonymous

6

Claudia

Zet hem op Marion!

26

Damiën

Beste Marion, na het lezen van het artikel in het Zoetermeerse streekblad ben ik geraakt door jullie verhaal. Ik wens jullie dan ook heel veel succes en sterkte met jullie sportieve uitdaging!

5

Anonymous

19.99

Etienne De Graaff

Zet 'm op, Marion! En uiteraard ook heel veel plezier samen!

106

Martin Houwer

Succes!

20

Tineke

Hey topper yoy can do it!!

50

Dorine Haarman

Super Marion dat je dit gaat doen.

50

Jeannette Moerland

Live strong! Dit gaat je ook lukken!!!

50

Hans En Janny

Dat gaat je zeker weer lukken, succes. Pap en mam

5

Pauline

Zo, dappere Dodo, wat een mooie verhalen op deze pagina. Veel trainen op de loopband en straks stralend die berg op! Veel succes.

10

Syl

Succes 🍀 Marion! ❤️

26

Alex & Edith Langerak

154

Martin Houwer

Succes Marion! De eerste €1,000 is bereikt. Wie volgt?

My Activity: Wandelen