Masja Duijster

Alpe d'HuZes 2020

OPGEHAALD TOT 25 SEPTEMBER 2021:

13093.75

OPGEHAALD VANAF 25 SEPTEMBER 2021:

0

My Activity Tracking

3,181
kms

My target 0kms

Ik fiets omdat ik het kan

Het hebben van kanker, of elke andere vorm van ziekte, is in de eerste plaats verschrikkelijk verdrietig voor degene die er direct mee te maken heeft. Daarnaast geeft het veel frustratie en machteloosheid bij de mensen die er 'maar' omheen staan en moeten toe kijken hoe iemand een persoonlijke strijd voert tegen deze ziekte. Ik ga deze uitdaging aan om in de eerste plaats een kleine bijdrage te leveren aan het onderzoek naar kanker. Daarnaast vind ik dat als je in de positie bent om te helpen, je dat moet doen. Ik fiets daarom voor mijn moeder en de moeders, vaders en geliefden van anderen die zelf kanker hebben of hebben gehad. Maar ik fiets ook voor mijn kinderen en de kinderen van anderen, omdat ik hen graag een toekomst wil geven zonder kanker. 

My Achievements

Ik heb me ingeschreven

Foto's toegevoegd

Zelf een eerste donatie gedaan

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag gehaald

Streefbedrag hoger dan 3500 ingevuld

Emails verstuurd

Pagina gedeeld op social

Donateurs bedankt

My Updates

Mijn alternatieve Alpe d'HuZes

Toen ik besloot deel te nemen aan de Alpe d’HuZes in juni 2020 onder de vlag van De Heus BIG Challenge had ik geen moment gedacht dat het evenement niet door zou kunnen gaan. Naarmate de eerste maanden voorbij gingen, werd het scenario echter steeds aannemelijker. Tot uiteindelijk het besluit viel…de Alpe d’HuZes 2020 wordt verplaatst naar 2021.

Natuurlijk is dat vervelend nieuws als je al een tijd met je team volop in training bent. Als je hebt besloten mee te doen, wil je er immers ook voor gaan. Nu moet je een heel jaar wachten. Maar al snel besef je dat jij de luxe hebt om een jaar te wachten. Er zijn deelnemers die van harte hopen er volgend jaar nog bij te kunnen zijn. Voor hen is een jaar onnoemelijk lang, een cadeautje als het ze gegeven is.

Om die reden besloten wij met onze De Heus teams, ieder onze eigen Alpe d’HuZes challenge te doen. In juni gingen wij lopend of fietsend ieder onze eigen uitdaging aan. Niet aangemoedigd door honderden mensen langs de kant maar, vanwege de Corona, deden we dat alleen en in stilte. Met onze gedachten bij de mensen waar we voor lopen en fietsen, maar ook om al onze sponsoren te bedanken. Met de hulp van alle bedrijven, familie, vrienden, bekenden en collega’s hebben we samen al € 89.770 opgehaald voor de Kankerbestrijding! Helpen jullie ons volgend jaar naar de  € 100.000? Tot in juni 2021!

Ode aan je ouders

Vroeger draaide alles om hen. Je vader en je moeder, de belangrijkste personen in een wereld die niet verder reikte dan de straat. Veilig aan je moeders hand ging je op avontuur. Aan het einde van de straat gleed jouw handje uit de hare en besefte je dat je los liep. Geschrokken keek je om maar moeders lach nodigde je uit om door te gaan. Zo stapte je de buurt, de stad en het land uit. Je keek achterom en zag haar nog zwaaien als een stipje aan de horizon. Je ging over landsgrenzen, de wereld in, altijd met de zekerheid dat er thuis iemand op je wachtte. Dat gaf je de kracht en zelfvertrouwen om in die wereld op zoek te gaan naar jezelf. Je vond waar je naar zocht en nam ook een maatje voor het leven mee terug naar huis. Nu stappen jullie samen door het leven met aan elke hand een kindje. Als hun handje uit jouw handen glijdt, snap je pas echt wat onvoorwaardelijke liefde betekent. En zoals zij trots is op jou, ben jij nu trots op haar omdat ze zo sterk was toen haar wereld op de kop stond door kanker. Dat ze de mooie momenten in het leven bleef vieren terwijl ze zo ziek was. Dat ze door haar wilskracht en het onderzoek die rottige ziekte overleefde. Maar vooral omdat ze er nog altijd voor je is. Daarom fiets ik nu voor haar. En verkoopt zij taarten voor mij. Allebei om geld op te halen voor de Alpe d’HuZes. Samen in de strijd tegen kanker!

De race

Ik geef gas en suis over de weg. Eén lange rechte weg naar eindeloosheid. Mijn hartslag schiet omhoog. Ik kijk even achterom, maar heb een riante voorsprong op mijn twee achtervolgers. Snel concentreer ik me op de weg en dat is nodig. Het eindeloos recht maakt plaats voor bochten maar ik snij ze moeiteloos aan. Zoek een optimum tussen veiligheid en roekeloosheid, als een volleerd coureur. Een snelle blik op mijn boordcomputer. De finish is in zicht!

Dan kondigt zich een probleem aan. Verkleumde vingers zorgen ervoor dat de grip op het stuur verslapt. Wat een tegenvaller! Mijn snelheid keldert naar beneden. Mijn achtervolgers zullen nu op me in lopen. Ik buig me dieper over het stuur. En dan komt de genadeklap...mijn bil! Het schiet erin en verlamt me. Ik probeer nog krampachtig te verzitten, iets naar voren of naar achter? Maar ik besef, ik ben verloren. Beschaamd schakel ik en neem gas terug. Ik rij de race uit met een gebogen hoofd. Enkele meters voor de finish word ik ingehaald door mijn achtervolgers. De vrouw groet vriendelijk, haar man knikt me toe. Hun grijze haren wapperen vrolijk in de ijzige wind. “Heerlijk winters dagje om te fietsen, he?!” roepen ze me na vanaf hun Stella E-bikes. Na de finish kijk ik naar rechts en zie in de ramen een spiegeling van een vrouw. Ze ziet er gebroken uit, haar gezicht is rood en adem zichtbaar in de kou. Ze is moe en verkleumd. Bij het afstappen, verkrampt haar gezicht en grijpt ze naar haar bil. Toch geeft ze niet op, de volgende keer stapt ze weer op de racefiets. Dan wint ze het van Ome Piet en Tante Nel. Zo strijdt ze verder voor de Alpe d’HuZes, want opgeven is immers geen optie…

Voor Tijd

De wekker gaat. Het is Tijd. Ik wil nog even blijven liggen, maar Tijd is ‘m al gevlogen. Ik spring snel onder de douche, samen met Haast. Nog zoveel te doen, aankleden, boterhammen smeren, tassen mee en jassen aan. Door Haast zijn de kinderen op tijd op school.

Ik stap in de auto. Achterin stapt Haast en samen rijden we naar kantoor. Ondanks Haast ben ik toch te laat. Ik begin de werkdag met vertraging. En vertraging vergezelt mij vandaag de hele dag. Afspraak na afspraak is hij bij me. In een poging vertraging af te schudden, sla ik de lunch over. Dat pakt eerst goed uit, maar even later stribbelt mijn hoofd en lijf tegen. In de gang kom ik toch vertraging weer tegen. Aan het einde van de dag zit ik met hem en honger in de auto naar huis. Ook Haast springt op de achterbank want ik had beloofd op tijd thuis te zijn. Tijd...er is genoeg maar waarom heb ik het niet? Of altijd te weinig?

Plotseling sta ik voor het stoplicht. Het is rood. Ik sta stil en kijk achter me. De achterbank is leeg. Ik bedenk me dat ik Vertraging en Haast verzonnen heb. Ze zitten in mijn hoofd. Ik heb toch nog minuten, uren, dagen en hopelijk jaren tijd? Waardevolle tijd voor mijn kinderen, mijn man, ouders, zus, familie en vrienden. Ik mag niet zeuren, hoeveel mensen zouden alles over hebben voor een extra jaar of dag? Of misschien een extra uur?

Het is groen. Ik glimlach en geef gas. Ik ontvlucht de haast en omarm de Tijd. Vanaf nu vecht ik niet meer tegen de minuten, uren en dagen maar ga genieten van de tijd. Je kunt het immers alleen maar verliezen. Daarom ga ik de Alpe d’HuZes fietsen. Fietsen voor de Kankerbestrijding en onderzoek. Fietsen voor extra Tijd, voor diegenen die het echt nodig hebben. Voor wie er echt geen tijd meer is...

Een berg geld

Ik tel de berg met geld en probeer mijn tranen in te houden. Tranen van ontroering, verwondering, geluk maar ook oud verdriet. De berg bestaat uit briefjes van 20 en 10, muntgeld en een rolletje wisselgeld.

Mijn oog valt plotseling op een allerliefst klein paars zakje met, naar het lijkt, de inhoud van een kinderspaarpot. Allemaal kleine centjes maar wat zijn ze mij veel waard. Ik kan er niks aan doen, nu landt er toch een traan op de stapel euromunten.

Wat voel ik me rijk! Rijk door de donaties van alle ouders, kinderen, opa’s en oma’s, juffen en meesters van basisschool CBS Het Baken Harderwijk. Ik vroeg hen om hulp en zij gaven uit hun hart. Zij gaven aan de Kankerbestrijding en de stichting Alpe d’HuZes. En samen gaven zij het ongelofelijke bedrag van €499,25!

 

Ik ben ze allemaal zo dankbaar.

 

Masja Duijster

Jij en ik...

Ik heb online naar jou gezocht en je gevonden, maar durfde de stap niet te wagen. Ik besloot dat het beter was om je in levende lijve te zien.

 

Het was niet meteen liefde op het eerste gezicht. Ik vond je mooi donker en slank, maar je leek me ook een tikkeltje oncomfortabel. Toch had ik meteen het idee dat ik het met jou wel zou redden, ik kan het immers niet alleen.

 

Onze eerste echte date was samen een stukje fietsen en ik heb je meteen meegenomen naar mijn ouders. Een bakje koffie en een snelle kennismaking, maar ook zij waren meteen van jou onder de indruk. Als het met iemand moest lukken, dan was het wel met jou. Hun goedkeuring had ik en nu zijn we los. Niemand houdt ons tegen! We fietsen wat af: jij en ik. De tochten worden langer, de snelheid gaat omhoog en zelfs met de vrieskou hou je mij warm.

 

We gaan er samen tegenaan of misschien beter gezegd, tegenop. Samen die Alpe d’Huez bedwingen, mijn racefiets en ik.

Thank you to my Sponsors

500

Robert Balk

Succes met het fietsen!!

206

Iduet

Hoi Masja, veel succes met je actie, ik heb hem zelf ook gereden en je hebt er een aardige “kluif” aan! Nogmaals succes!

26

Kobus & Gea Bruins

Heel mooi initiatief👍🏻 Zet ‘m op Masja!

344

collega's Kindcentrum Lea Dasberg (Zutphen)

Kanjer Masja, Namens alle ex-collega’s van je moeder van de Lea Dasbergschool uit Zutphen, wensen wij jou enorm veel succes bij het trainen voor en op 4 juni bij de beklimming van de Alpe d’Huzes. Als je maar een beetje van het doorzettingsvermogen en de werklust van je moeder hebt doorgekregen, dan zijn we er van overtuigd dat je dit gaat lukken. “Opgeven is geen optie”! Laat dit jouw motto zijn, zodat er in de toekomst nog veel meer mensen de strijd tegen deze rotziekte gaan winnen. “Opgeven is geen optie is de leus”, maar hoe vaak je de berg opgaat, is je eigen keus! (ervaringstip) Wij staan achter je!

25

jop van oort

Hoi Masja, Heel veel succes en waardering Groetjes jop

75

Masja Duijster

Geld taartenbak-actie De Heus

56

Masja Duijster

26

Loes Hulshof en Elly Laman

Masja, fantastisch dat je dit op je neemt. We wensen je heel veel succes!!!👍👍

26

Anneke Bakker

Geweldig, dat je deze uitdaging aangaat. Wens jou van harte succes met de voorbereidingen en vooral veel moed met het “beklimmen” van deze berg. 💪Liefs

66

Kees

Goed bezig!

80

Inge

Zet hem op masja! Sowieso trots op je!!

1.000

Euro Feed Services Holland bv

26

Thil Nijhof

Veel succes bij de voorbereidingen en later bij de uitwerking!!

50

Steven

Succes

1.000

CRM Partners

26

Bruil

Beste Masja,geweldig dat je dit initiatief neemt,en het getuigt van een sterke persoonlijkheid,top!! Daarom steunen we je héél graag,en wensen je heel veel sukses.

26

Diewertje

Superstoer dat je ervoor gaat!!! Hierbij een steuntje in de rug! X

10

Anonymous

Hallo Masja, Top dat je meedoet aan deze sportieve strijd tegen kanker. Oude buren IBB laan Zutphen Peter Jansen & Matty Smit

75

Henk Manting

Succes Masja.

50

Jan Bouwman

15

Marieke Bosch

Goed bezig kerel! Als je nog een keer een trainingsmaat zoekt om een dagje af te zien dan weet je mij te vinden!

240

Masja Duijster

Dankjewel lieve vrienden Job Munten, Robbert Blonk en Henrice Jansen voor jullie deelname aan de wijnactie! Geniet lekker van de wijnen.

50

Jan Bouwman

500

McCoy & Partners B.V.

75

S Hoekstra

106

Bas Hennekam

Knap dat je dit doet hoor, voor een erg mooi doel!

150

Hannie Lensing

Een mega goede actie, lieverd. Jij en allen die jou steunen zijn bruggenbouwers met dit initiatief: zowel voor nu, als voor de toekomst waarin deze ziekte ooit te genezen zal zijn. Met heel ons hart steunen we jou, zoals jij -en alle andere dierbaren- mij toen gesteund hebben. Ga er voor: we zijn zó trots op jou!

26

Tony Duijster

Zet hem op!!

26

Jan-Willem Steenbergen

Hallo Masja, Top dat je dit doet! Heel veel succes gewenst!

2.500

CRM Partners

10

Gerben

40

Masja Duijster

BIKE SHOP Amersfoort, bedankt voor al jullie adviezen en ik zal aan jullie denken bovenop de berg ;-)

50

Laurens Sibelt

Zet hem op topper!

26

Jan en Ineke Sibelt

Marja, heel veel succes. Je bent een TOPPER !

10

Christian Bruil

600

Anonymous

50

Rianne Lensing

Topper, ik wens je heel veel succes. Fantastisch wat je gaat doen! Love you!!

1.000

Cyso Group BV

Cyso geeft De Heus een duwtje in de rug!

499

CBS Het Baken

Bedankt ouders, kinderen, juffen en meesters van basisschool Het Baken voor alle donaties tijdens de kerstviering. Samen gaven jullie dit fantastische bedrag. Ik ben jullie dankbaar!

179

Tulbandenactie via Ellen en Hans Bruil

Lieve Masja, vele vrienden, familie en kennissen hebben enthousiast meegedaan met de tulbanden-bakactie en we wensen jou enorm veel succes tijdens je voorbereiding én de beklimming op 4 juni van de Alpe d'HuZes. Wij staan achter jou en de prachtige actie, zet 'm op!! Familie-, vrienden- en kennissengroep van Ellen en Hans Bruil

50

Peter en Loes Lensing

Fantastisch! Wij staan achter je!!

56

Neil Duijster

Nu al trots op je!

106

Mariëlle Mooijekind

Super dat je je zo inzet. We hebben zelf ook meerdere dierbaren die met kanker geconfronteerd zijn, huidkanker, prostaatkanker, borstkanker en herkennen het gevoel van machteloosheid. We hopen door jou te steunen dat we kunnen bijdragen aan kennis over en mogelijkheden tegen deze ziekte. Superveel succes!

106

Job Munten

Goed bezig Piet!

30

Anonymous

26

Wilma Van Dalen

Lieve Masja, fantastisch dat je dit doet. Succes meis; Je bent een topper! 😘

1.000

EFS Holland

26

Henrice

trots op dat je dit doet Masj!

700

InQdo BV

26

Ruud Kok

Goed bezig, topper! Groeten uit Zutphen ;-)

277

Atelier V (Almen)

Lieve Masja, en dan staat je wereld op z‘n kop en wordt je moeder ziek….Ik ken als geen ander het gevoel van machteloos aan de zijlijn staan. Je wilt alles doen maar je kunt niets. Dat jij dit nu vertaalt, door zelf daadwerkelijk een actie te gaan ondernemen, is heel dapper! Hoe knap is het om die hoge berg op te gaan, fietsend, lopend, maakt niet uit. Het vergt lichamelijk heel wat van je lijf, maar ook psychisch zal je jezelf behoorlijk tegenkomen, verwacht ik. Om jou te steunen heb ik je moeders tulbanden actie opgepikt. Hoe mooi is ook dit plan, om op deze manier jou en het KWF te steunen. Ik heb aan mijn cursisten gevraagd een tulband te kopen. De opbrengst is natuurlijk voor het KWF en om jou te steunen. Ik heb alle mensen jouw verhaal verteld en zie wat er gebeurde: velen kochten een tulband. Wij smullen ervan en denken aan jou! We steunen het KWF en hopen met z’n allen dat, met behulp van deze financiële steun, het onderzoek naar kanker uiteindelijk een positief resultaat zal krijgen. Heel veel succes met het fietsen, op naar de top! Liefs Jacqueline Atelier V

20

Robin Zijp

Wat een zinvolle actie. Heel veel succes en we zijn benieuwd naar je resultaat.

150

Anonymous

100

Henriëtte Duijster

Heel veel succes lieve schat

50

Marie-José & Rob Cozijn

Hallo Masja, wat een geweldig initiatief. En wat een creativiteit zet je in om je doel te bereiken. We bewonderen je doorzettingsvermogen en wensen je heel veel succes met de voorbereiding en bij het fietsen op de Alp.

26

Catharina

Goed werk gedaan zeg!

500

Diederik van Dommelen

Show more