Milton Knoppers

Alpe d'HuZes 2022

OPGEHAALD TOT 25 SEPTEMBER 2021:

320.00

OPGEHAALD VANAF 25 SEPTEMBER 2021:

62

My Activity Tracking

11,503
kms

My target 0kms

ik doe mee aan Alpe d’Huzes omdat ik geloof dat op een dag kanker niet meer zal zijn als een chronische ziekte!

Zomer 2014 werd bij mijn vader voor de eerste keer longkanker geconstateerd. Een relatief kleine tumor en het weghalen van een halve long zou voldoende zijn! 
De eerste controles nadien waren allen positief, tot sept 2015. Bloedwaardes niet ok, dus weer een scan. Weer een tumor, ditmaal achter het borstbeen tussen de luchtpijp en een belangrijke ader. Met de vorige ingreep nog in het achterhoofd denk je nog dat het weer snel 'opgelost' kan worden en maak je je nog niet zo heel veel zorgen. Een gesprek met de behandelend arts maakte daar een einde aan. Een zwaar traject van bestralen en chemo volgde. Een periode die Pa (en de rest van ons gezin niet in de kouwe kleren is gaan zitten.. Maar ook deze beproeving doorstonden we! Tumor was stabiel en geen direct gevaar meer. Tot een half jaar later. Weer een nieuwe tumor! Bestralen was niet mogelijk, to snel na de vorige...  dus alleen een chemokuur. Die leek in eerste instatie goed aan te slaan maar na de derde kuur werd Pa alleen maar slechter. Bloedneuzen die niet meer wilde stoppen, humeurig, zwak. Tot er bij een onderzoek geconstateerd werd dat het beenmerg na de chemo niet snel genoeg herstelde. Dus in het najaar van 2017 was Pa officieel uitbehandeld. Er was nog wel een behandeling maar dat was enkel nog rekken, geen redden. Immunotherapie werd het. Dat leek aan te slaan. Pa knapte een beetje op. Durfde weer een beetje vooruit te kijken (niet te ver maar toch) tot hij op de begin februari griep kreeg waardoor ie op 8 februari 2018 helaas zijn meerdere heeft moeten erkennen in die vreselijke ziekte. Op de avond van die 8e februari heeft mijn vader in oa mijn bijzijn zijn laatste adem uitgeblazen😢😢

 

Lang verhaal kort, ik ga die berg op en hoop daar veel geld mee op te halen om nog meer onderzoek naar kanker en de genezing daarvan mogelijk te maken! 

 

Thank you to my Sponsors

10

Martie Teulings

Succes

20

Rike Nijhoff

26

Anonymous

26

Anonymous

Succes Milton!

300

Stichting Clubhuis Tiel

In gedachten gaan we allemaal met je mee de berg op! Succes

Show more