Natascha de Jongh

Alpe d'HuZes 2024

AMOUNT RAISED

2402.00

Team Vlint in actie op de Alpe d'HuZes!

2022 is een van de zwaarste jaren in mijn leven geweest. In april '22 kreeg mijn vader te horen, dat hij weer getroffen was door kanker. Na eerder 2x darmkanker te hebben overleefd, werd er in maart 2020 een melanoom weggehaald. De eerste lockdown vanwege corona was toen een feit. Zijn operatie ging gelukkig door. Maar in maart ’22 kreeg hij gezondheidsklachten en na de nodige onderzoeken was de boodschap niet best: meerdere uitzaaiingen van de melanoom. Wij als gezin wisten: misschien is het geluk nu wel op, nu kanker voor de 4e keer op zijn pad kwam. Een zwaar behandeltraject volgde om meer tijd te krijgen. Wat wij toen niet wisten, is dat de klok in werkelijkheid terugliep. Het behandeltraject was bijzonder zwaar voor hem, maar had wèl aangeslagen. De onderzoeken wezen uit dat de kanker geslonken was! Maar hij heeft veel moeten incasseren en hij wilde persé doorzetten. Voor mijn moeder, voor mijn broer en ik en zijn kleinkinderen. Opgeven was voor hem echt geen optie! Hij knapte echter niet op van de behandelingen, zijn lichaam had teveel moeten incasseren en op 14 oktober 2022 is hij helaas overleden….

Hoewel het een beste uitdaging is (14,5 km met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,9%), besef ik dat het behalen van de top van de Alpe d’Huez in het niet valt met wat mijn vader heeft doorstaan en zoveel andere mensen die getroffen worden/zijn voor kanker.

Daarom ga ik dit doen en samen met mijn collega’s hoop ik een mooi bedrag op te halen voor onderzoek naar kanker èn naar verbetering van kwaliteit van leven van mensen met kanker.

Wil je mij steunen in deze uitdaging? Elke donatie is van harte welkom en waardeer ik enorm! Doneren kun je rechts op deze pagina doen.

Het liefst had ik dit hem persoonlijk willen vertellen: Pap, ik draag je in mijn hart mee naar de top! x

My Achievements

Ik heb me ingeschreven

Foto's toegevoegd

Zelf een eerste donatie gedaan

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag gehaald

Streefbedrag hoger dan 3500 ingevuld

Emails verstuurd

Pagina gedeeld op social

Donateurs bedankt

My Updates

Het is bijna zover!

Over 9 dagen is het dan zover: de Alpe d’HuZes. De afgelopen maanden hebben bij mij vooral in het teken gestaan om mij hierop voor te bereiden. Fysiek, maar ook mentaal. Bij de kickoff in Papendal op 28 april voelde ik al dat dit echt een bijzonder evenement is. Iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal/motivatie om mee te doen. Helaas 1 gemene deler met elkaar: kanker.

 

De fysieke voorbereiding staat vooral in het teken van kilometers maken en hellingtraining in de sportschool. Mijn man en ik gaan er regelmatig op uit en lopen veel op de Veluwe, maar ook de N70 wandeling hebben we gedaan (daar heb ik wel een paar dagen last van gehad 😊) en afgelopen week de avond3daagse in Lelystad. Ja, je leest het goed. De loopavond van vandaag is afgelast vanwege het slechte weer dat verwacht wordt. Op de 1e dag hebben we een wolkbreuk gekregen. Ik dacht alleen maar: het kan ook slecht weer op de berg zijn, dus dikke prima (en: opgeven is natuurlijk geen optie). Ook al was ik nat tot op mijn onderbroek en was de binnenkant van mijn wandelschoenen via mijn sokken ook nat geworden.

Die uitrusting wordt ook steeds groter. Ik heb een nieuwe wandel rugzak gekocht. En toen ook maar een regenhoes daarvoor. O ja, een thermoshirt (want: laagjes) is misschien ook wel handig. Vergeet niet een regenponcho. Eten! Ja, wat ga ik eten onderweg? Ik ben over het algemeen tijdens het wandelen niet zo’n eter, drinken doe ik uiteraard wel. En daar toch maar even nieuwe Doppers voor gehaald. Dan de medische uitrusting: blarenpleisters, sporttape, paracetamol. Niet alles gaat mee in de rugzak hoor, maar als ik dan eenmaal boven ben, wil ik mezelf graag kunnen oplappen om voor de 2e keer de klim te maken.

 

De mentale voorbereiding daar vind je niet zoveel tips over. “Probeer vooral ook te genieten van het evenement”, zie ik veel voorbij komen en ga ik ook echt doen. Toch dwalen mijn gedachtes soms af, denk ik aan wat nog had kunnen zijn. Dan zijn mijn ogen ineens weer gevuld met tranen, want mijn vader is er niet meer. Dat kan soms zo keihard binnenkomen. Maar het herinnert me er ook gelijk aan waarom ik dit zo graag wil doen. Voor hem en voor al die anderen! Het is zo hard nodig dat er meer onderzoek komt naar kanker, maar ook voor verbetering van kwaliteit van leven van mensen met kanker. Vooral dat laatste, want ik heb nu van veel te dichtbij gezien dat dat niet altijd het geval is.

 

Daarmee kom ik op die andere voorbereiding: is het halen van je streefbedrag. Het streefbedrag per deelnemer is € 2.500,-. Ik ben al heel aardig onderweg (als ik dit schrijf, staat mijn teller op € 1.946,-) en het totaalbedrag voor deze editie staat al boven de 14 miljoen! Wauw!

Voor iedere donateur die mij steunt, maak ik een hartje. Ieder hartje hangt straks aan mijn rugzak en zo neem ik iedere donateur ‘mee naar boven’. Met een hart èn in mijn hart want ik ben jullie allemaal superdankbaar (vandaar ook de regenhoes en de poncho, want de hartjes moeten wel droog blijven). Op sommige hartjes staat een naam of foto van iemand waarvan we afscheid hebben moeten nemen door kanker…

 

Wil je mij nog steunen en een donatie doen en kan ik jouw hartje meenemen? Rechts op deze pagina kan dit. Er staan wat standaard bedragen, maar je kunt uiteraard ook zelf een bedrag kiezen.

Je kunt me ook volgen tijdens mijn klim naar boven. Dowload dan de Alpe d’HuZes 2024 app en zoek mij als deelnemer. 

Thank you to my supporters

26

Rita Van Laar
6 June 2024

Heel veel succes Natascha. Super dat je dit doet, ik denk aan jou en aan je paps!

26

Anonymous
5 June 2024

Heel veel succes, Natascha!

19

Adrianne Schipper
5 June 2024

Zet hem op topper jij kan dit 💪

26

Rudolf Arendshorst
4 June 2024

26

Anonymous
4 June 2024

Ook als er doorheen zit is lopen de ene voet voor de andere voet zetten. Heel veel succes!

26

Francis
3 June 2024

Heel veel succes Natascha! 🍀🩷

66

Rachel Straetemans
3 June 2024

Heel veel succes kanjer 💪🏻

25

Toos En Carol Hol
2 June 2024

Lieve Natascha, heel veel succes met je loop! En bij iedere kilometer denken we met je mee aan Ron!😘

50

Marloes
30 May 2024

Lieve Natasha, Zet hem op, je kan dit! Je vader kijkt mee ♥️.. Liefs Marloes

44

Opa, Peter En Opa Bob Van Kammen (yaron)
28 May 2024

Ik doneer in de naam van mijn lieve Opa Ronald, Peter en jouw lieve Opa Bob. Desondanks dat ze er in fysieke vorm er niet meer zijn in ons leven zullen de mooie herinneringen altijd blijven bestaan die ik aan mijn Opa heb en jij aan jouw lieve vader, Oom en Opa. Vergeet nooit hoe trots ik op je ben en hoe trots ze wel niet zijn op jou Mama, terwijl jij daar loopt twijfel ik niet dat ze met je meelopen.

26

Carin Nuij
28 May 2024

Veel succes kanjer!

50

Talitha
28 May 2024

Lieve Natas, een donatie van mij, omdat ik je een wereldwijf vind met een gouden hart. Veel liefs en zet 'm op ♥️

26

Anonymous
27 May 2024

20

Kim Alebregtse
27 May 2024

Succes topper!

26

Tirza Storimans
26 May 2024

Zet ‘m op topper, you got this! Heel mooi dat je dit doet en met welke gedachte er achter. Ik ben sowieso super trots op je! Liefs x

106

Ilse Van Kammn
22 May 2024

Zo stoer van je!

66

Kirsten Hania
15 May 2024

Zet hem op🍀 ik zal aan “jullie” denken ❤️

26

Wil Eisenberger
14 May 2024

Knap van je Natasja dikke kus

50

Lisa Van Troost - Margot Berkenbosch - Annelies Spaan
8 May 2024

Deze donatie is van Annelies, Margot en mij❤️❤️

60

Eva Van Someren
8 May 2024

Lieve Natascha, dat je tijdens jouw bijzondere reis een hartje met de foto van mijn broer meedraagt betekent ontzettend veel voor mij en raakt me diep. ❤ Bedankt en heel veel succes! 💪🏼

25

Anuska Lenior
4 May 2024

Succes 💪🏻

500

Glascompleet Glascompleet
3 May 2024

Heel goed dat je dit doet voor je vader! En natuurlijk voor iedereen die te maken heeft met deze vreselijke ziekte..

66

Anja Potocco
28 April 2024

30

The A-team
28 April 2024

Lieve Natas, wat heb je de strijd van je vader mooi verwoord. Zet em op topper. Veel liefs Anita en André 💛

26

Piet En Trudy
28 April 2024

Wat mooi geschreven Natascha met een mooie foto van jou samen met je vader! We wensen je héél véél succes met dit prachtige doel.

50

Lisa Van Troost
28 April 2024

Kleine bijdrage voor het goede doel, zet m op!!!

65

Niciëlla Benning
17 April 2024

26

Maureen Vd Bos
16 April 2024

Lieverd, fantastisch dat je dit gaat doen. Een tocht die je vast veel gaat brengen. Een tocht die jij niet alleen maakt. Een prachtig eerbetoon aan jouw lieve vader.

106

Fam De Jongh-mul
10 January 2024

Natas, Wij zijn super trots op je dat je deze uitdaging aan gaat voor een nobel doel. En wensen je natuurlijk veel suc6 :)

20

Saskia De Jongh
31 December 2023

Super trots op jou dat je dit doet . Weet zeker dat je vader van uit de hemel met een trots gevoel naar je kijkt . Zet hem op xxxxx

26

Natasja & Heley
27 December 2023

Lieve (tante) Natascha. Wat ontzettend goed en knap dat je dit gaat doen. Ook al blijft het een groot gemis, het is een prachtige manier om hem te eren. Wij hopen dat deze bijdrage je gaat helpen om de top te bereiken. Weet dat we sowieso erg trots op je zijn. Je bent een bikkel net als je vader. Zoals mijn zalige vader altijd zei: Zet em op!!! We duimen voor je. Dikke knuffel, kus en lobie van ons. ❤️

150

Anonymous
27 December 2023

🧡

50

Anonymous
24 December 2023

💪🏻😘

26

Joke Van Kammen
24 December 2023

Geweldig dat je dit gaat doen. Trots op mijn nichtje.

26

Anonymous
23 December 2023

Lieve Natascha Wat vind ik dit ontzettend goed en dapper van jou om de berg op te gaan . Je vader zou zeker trots op je zijn en zal van boven af het avontuur met jou meebeleven. Heel veel succes en zet hem op het gaat jou lukken 💪😘

50

Jan En Marjolein Versteijne
23 December 2023

Maak veel mooie herinneringen toppertje

50

Vanessa Willems-kooima
23 December 2023

In liefdevolle herinnering aan jouw papa. Zo oneerlijk; en ik weet echt wat je voelt. Mijn mama en jouw papa een maand na elkaar van ons ontnomen. Wij delen ons verdriet en kracht. En hiermee een bijdrage voor allen…

100

Inske Van Kammen
22 December 2023

Natascha papa zou trots op je zijn.Succes voor het hele team.👍

26

Lars
22 December 2023

Je toewijding om deze uitdaging aan te gaan ter nagedachtenis aan je vader is zowel inspirerend als krachtig, en ik voel me vereerd om in zijn naam bij te dragen aan kankeronderzoek. Veel succes en sterkte.

26

Pepijn Jurgens
21 December 2023

Een kleine bijdrage voor een prachtig initiatief! De mooie herinneringen met je ouders koester ik voor altijd. Was ook een beetje mijn opa 🫶🏼

26

René
21 December 2023

Mooi doel en succes. Groetjes van een collega van Yaron.

66

Koos Van Der Straaten
21 December 2023

Sterkte. Stoer dat je dit doet!

50

Yaron De De Jongh
21 December 2023

Voor mijn sterke en lieve moeder & Opa

26

Natascha De Jongh
7 December 2023

My Activity: Wandelen