Nellie Kuijpers

Alpe d'HuZes 2022

OPGEHAALD TOT 25 SEPTEMBER 2021:

7872.88

OPGEHAALD VANAF 25 SEPTEMBER 2021:

1142

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Al ruim 25 jaar ben ik bevriend met Geneviève, die ik leerde kennen toen we samen vrijwilligerswerk bij Vluchtelingenwerk deden. Daaruit is een hechte vriendschap ontstaan. Wat was het dan ook schrikken toen Geneviève vijf jaar geleden de diagnose galwegkanker kreeg, ze was toen 53. De vooruitzichten waren niet goed, ze zou nog negen maanden tot een jaar te leven hebben. Maar…wat niemand voor mogelijk hield: ze werd geopereerd en behandeld en staat nog altijd midden in het leven. De deskundigheid van de artsen in het VUmc, maar zeker ook de wilskracht en het doorzettingsvermogen van Geneviève  hebben hiertoe bijgedragen. Ik ben hier heel dankbaar voor.

Het waren pittige jaren, voor Geneviève, haar man Marc en de kinderen Jaap en Eva, familie en vrienden. We voelden ons vaak zo machteloos. Als ik Geneviève vroeg wat ik voor haar kon doen zei ze: “Samen wandelen, dat is goed voor mij”. En dat hebben we gedaan; ontelbare wandelingen met oneindige gesprekken, die voor ons beiden zo dierbaar zijn.

Het leuke van het hebben van vrienden is dat je ook weer kennis maakt met hún vrienden. Zo leerde ik jaren geleden Ellen en Arnold en hun dochters Chantal en Anouk kennen, die ik regelmatig zag op feestjes of bij andere gelegenheden. In 2011 kreeg Ellen de diagnose borstkanker, die na behandeling onder controle leek te zijn. Echter, in 2016 kwam het verdrietige nieuws dat de kanker terug was.

In juni 2019 maakte Geneviève een afspraak met haar vriendin Ellen. Ze spraken af dat ze in 2020 samen deel zouden nemen aan Alpe d’HuZes, dat ze samen op 4 juni 2020 op de Alp zouden staan. Op dat moment waren ze beiden volop bezig met chemobehandelingen waarvan ze wisten dat deze niet meer genezend maar hopelijk wel levensverlengend zouden zijn. Ze wisten allebei dat de kans dat ze sámen op de Alp zouden staan niet groot was. Dat maakte hun voornemen niet minder sterk. Het gaf hen kracht en ze hadden er samen plezier om.

Ellen is op woensdag 16 oktober, drie weken na haar 56e verjaardag, overleden. Het voornemen van Geneviève en Ellen, om op 4 juni 2020 samen op de top van De Alp te staan, kan helaas niet doorgaan. Maar Geneviève is vastberaden om er wél te staan en, zoals ze zelf zegt: “Ellen is erbij, ik neem haar mee in mijn hart”.  Het team 'Ellen onze Topper' werd opgericht en het voelde bijna als vanzelfsprekend dat ik met Geneviève mee ga; deze keer niet samen wandelend door de Brabantse velden maar samen de Franse alp op.

Ellen was een BIG Challenger in hart en nieren. BIG Challenge wordt gevormd door een grote groep mensen uit de agrarische sector die zich keihard inzet om een einde te maken aan de pijn en het verdriet die de ziekte kanker bij velen veroorzaakt. Jaarlijks beklimmen zo'n 200 fietsers en lopers van BIG Challenge de Alpe d’Huez om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar preventie en behandeling van kanker.

Het team 'Ellen onze Topper' wordt gevormd door BIG Challenge 8 en BIG Challenge 25. Voor de administratie vormen wij 2 teams, in de praktijk zijn we echter één groot team 'Ellen onze Topper'. Samen gaan wij de strijd met de Alp aan. De teamleden van BIG Challenge 8 vind je via deze actiepagina, het team BIG Challenge 25 via deze link:

https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/BIG-Challenge-25-Ellen-onze-Topper

Bij het beklimmen van de Alpe d’Huez neem ik in gedachten verschillende dierbare mensen uit mijn naaste omgeving mee die de diagnose kanker hebben gekregen. Maar zeker sta ik ook stil bij mijn eigen moeder, die al 36 jaar geleden op 58-jarige leeftijd overleden is aan kanker en voor wie destijds nog geen behandeling mogelijk was. Onvoorstelbaar wat er in korte tijd door wetenschappelijk onderzoek aan behandelmogelijkheden is bij gekomen. Afgelopen zomer kreeg Geneviève een behandeling die haar extra tijd van leven geeft. Dit type behandeling was vijf jaar geleden, toen ze de diagnose kreeg, nog niet eens mogelijk. En deze behandeling zorgt er nu voor dat ze er nog is.

Mijn voornemen is dan ook zo veel mogelijk geld voor onderzoek naar preventie en behandeling van kanker bij elkaar te lopen op donderdag 4 juni. Minimaal 5000 euro is mijn streven, maar liefst natuurlijk meer. Helpen jullie mij mee naar de top? Doneren kan via deze pagina. Ik ben jullie dankbaar voor jullie donaties. 

My Updates

02-05-2022
Een laatste zetje?
Zal Alpe D’Huzes dan over een maandje écht gaan plaatsvinden?
Twee jaar geleden zou ik, samen met mijn vriendin Geneviève, haar familie en vrienden, naar de Alpe d’Huez gaan. Zoals we allemaal weten kon dit, evenals de editie van 2021, niet doorgaan.
Op 12 februari 2021 hebben we met veel verdriet afscheid moeten nemen van mijn lieve vriendin Geneviève. Zij was zó gedreven om geld op te halen voor het onderzoek naar kanker, waarvan zij het belang aan den lijve had ondervonden, dat het bijna vanzelfsprekend was om door te gaan met actie voeren. Dat heb ik dan ook gedaan en ik hoop op 2 juni met Geneviève, en vele anderen, in gedachte de berg op te gaan.
De teller staat inmiddels op ruim €8.500,00 , een bedrag waar ik best trots op ben. Maar dat had ik nooit kunnen halen zonder de bijdragen van heel veel mensen om me heen. Of het nu een spontane donatie was, een bijdrage bij onze shirtverkoop of van onze hulp bij Kwizzut, de worstenbroodjesverkoop, de donatiebox bij Hospice de Cocon, de High-tea, de verkoop van natuurfotokaarten of van de nestkastjes. Daarvoor wil ik alle donateurs en sponsors van harte bedanken!! Een prachtig bedrag dat rechtstreeks gaat naar het KWF Kankerbestrijding / Dutch Cancer Society. Alle lieve reacties die ik ontvangen heb zullen mij straks helpen om de berg te bedwingen, met zijn 21 bochten, een lengte van 14,5 km en een stijgingspercentage van gemiddeld 7,9%.
Misschien wil je mij nog een laatste zetje geven? Het zou mooi zijn als ik de 9000 euro zou kunnen aantikken. Een donatie kan rechtstreeks via deze link: https://www.opgevenisgeenoptie.nl/.../alpe-dhuzes-2022
Nogmaals dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan de strijd tegen kanker!

20-12-2021
Nu onder de boom, straks in de boom.
Ook al is het nog onzeker of Alpe d’HuZes 2022 door kan gaan, wat zeker is is dat het onderzoek naar kanker wel doorgaat, iets wat hard nodig blijft. Zo hopen we met ons team ”Ellen en Geneviève onze toppers” in een 3e poging dit jaar wel op de Alp te staan.
Wie wil er voor het goede doel niet zo’n prachtig nestkastje kopen? Helemaal gemaakt van resthout, door mijn man Paul die zijn vrijgekomen tijd zinvol wilde doorbrengen en met het idee kwam. Nog net op tijd voor onder de kerstboom. En anders blijft het een leuk cadeau, aan jezelf of iemand anders. Ze zijn er in 2 uitvoeringen: basismodel (€15,00) en een kast met dubbele functie; in de winter een voederkast voor pindakaas, in de lente een nestkast €20,00)
Heb je interesse? Stuur mij dan een PB. In Oploo en omgeving worden ze thuisbezorgd.

Thank you to my Sponsors

20

Wil Bank

Een mooi doel. Veel succes

26

O Heyden

Succes Nellie , met dit fijne team gaat het zeker lukken !!

26

Christine

Ha Nellie. Wat een mooie actie!!! Heel veel succes!!! Christine

10

Anonymous

10

Miranda Van den Broek

Knappe prestatie Nellie. Heel veel succes

26

Cees Hetty Lenkens

10

Wilma en Huub

Succes Nellie

10

nellie keizers

heel veel succes

15

Cor en Annemie Broeks

Heel veel succes, Nellie!!

10

Roel Verberk

50

Jos en Erica.

Succes!

50

marja van veldhoven

Heel veel succes Nellie!!!

20

Miep van den Berg

Veel succes Nellie. Goed dat je het doet!

26

Loes

Go Nellie Go!

26

Anneke Peters

Fantastisch initiatief ! Heel veel succes met de voorbereiding. Tegen die tijd zal ik je prestatie met plezier volgen!

26

Annie van Haren

Succes Nellie!

15

Nellie Kuijpers

Nabestelling natuurfotokaarten

26

Anonymous

Heel veel succes Nellie!!! Wat een mooie uitdaging voor een heel goed doel! Liefs Loes

15

Okke Verberk

Succes en zet ‘m op! 💪🏽 Gr. Okke

26

René en Margriet Verberk

Wat heb je het mooi verwoord Nellie. Fijn dat je het machteloze gevoel om kunt zetten naar het goede gevoel om daadwerkelijk je steentje bij te kunnen dragen . Samen met topper Geneviève naar de top! We wensen jullie heel veel succes zowel met de voorbereidingen als op 4 juni.

50

Anonymous

Heel veel succes met deze grote uitdaging.

15

Maartje Kempen

Heel veel succes! Heel bijzonder om dit te gaan doen💪🏻😊

26

Hanneke Spaans

Veel succes met jullie bijzondere reis naar de top.

26

Ton Hubers

Veel succes!

320

Paul Kuijpers

Verkoop nestkastjes deel 1

20

Anonymous

10

juul van den Hombergh

26

Jan en Wilma van de Weijer

Nellie, heel veel succes op de berg! Uit ervaring weten we hoe indrukwekkend het is. En vergeet niet te genieten van de vele mooie momenten!

20

Zenna Brueren

Jullie verhaal maakt het levend, waardoor je het belang van onderzoek nog beter in kan zien. Heel mooi!

30

Nellie

uienvlechten

10

Petra Rongen

Wat een ontzettend mooi en goed initiatief Nellie, in gedachten gaan we met jou mee naar de top.

26

Anonymous

Hoi Nelly Dat wordt een hele waardevolle tocht. Ook onze zoon Tom vecht tegen de tumoren in zijn lijf. Ik vind het fijn als hij in jouw gedachten mee naar boven mag. Veel succes met jullie team. Ik zal in gedachten bij jullie zijn. Janny

26

Gerard Hendriks

Heel veel succes met je sportieve onderneming. Op 4 juni zal ik aan je denken.

25

Anonymous

26

Marc en Miranda Ermens

Veel suuk 6 Nelly. Geweldig wat je allemaal doet en hebt gedaan voor het goede doel.

26

Tilly Artz

Nelly, we waarderen het enorm dat je deze prestatie gaat leveren. Een mooi doel! We wensen je straks dan ook heel veel succes. Theo en Tilly

50

Marjelle Hendriks

Heel veel succes, Nellie en natuurlijk gaat jou dit lukken! Een mooi eerbetoon aan iedereen die met deze ziekte te maken heeft of heeft gehad.

20

Anonymous

13

Nellie Kuijpers

shirtverkoop

26

Emiel

zet hem op Nellie

15

Nellie Kuijpers

Verkoop boek "21 bochten"

10

Loes Hutten

Succes Nellie

26

Henk Verberk

10

Gré

succes!

50

Kim Verheijen

Heel veel succes Nellie! Liefs uit Maashees

15

Mat en Willeke

heel veel succes met deze uitdaging ten behoeve van de goede zaak! Geniet van de sfeer en het wandelen met je groep!

10

Kees en Ans de Bruijn

Dag Nellie, We steunen je graag om geld bijeen te krijgen voor onderzoek naar en behandeling van die vreselijke ziekte, die zoveel verdriet en onzekerheid bij veel mensen veroorzaakt. Jaap steunen we ook. Heel veel groetjes Kees en Ans.

15

Anonymous

boek 21 bochten

20

Anonymous

10

Pieter

Succes met jouw prachtige initiatief

10

Anonymous

Succes Nellie !!

10

Rianne Veekens

Super dat je dit doet! Heel veel succes!!!

26

De Tekstbrouwerij

Ook De Tekstbrouwerij doet een duit in het zakje. Succes met de actie en train ze voor de sportieve uitdaging.

26

Tiny Hendriks

Goed verhaal Nellie. En veel succes straks op de Alpe d'HuZes samen met Geneviève. Gr. Ploon en Tiny

26

Els Sweep

Wow Nellie ik wens je veel succes en wat goed dat je de mail naar canthonis stuurde anders weet ook niemand zoiets! Xxxxx Els

98

Nellie Kuijpers

shirtverkoop Big Challenge

15

Floor & Robert-Jan

Heel veel succes!

30

Nellie Kuijpers

Nabestelling Natuurfotokaarten

10

Anonymous

Nellie wat een mooi initiatief en wat zal het fijn zijn als KWF dit bedrag kan inzetten om nog meer verbetering en onderzoek te krijgen voor al die zieke mensen. Sterkte als je in herinnering je krachten zult gaan inzetten.

10

Loes Kuijpers

Heel veel succes!

26

Sjoerd Adema

Nellie, veel succes.

26

Mieke Masselink

Topper!

10

Renée Kuijpers

Wat een mooi doel. Heel veel succes en plezier!

10

Lisette

Succes Nellie...een diepe buiging..

20

Annemarie Albers

Heel veel succes. zet hem op.

10

Lisa Vloet

50

Nancy van de Rijdt

Super Nellie, Dit gaat je lukken. Prachtig voornemen en initiatief. Succes!!

10

Tonny Artz

Ontroerend verhaal Nellie. Kanjers! Samen heel veel succes met mooie ontmoetingen op weg naar de Top.

10

Ellen Kuijpers

241

Anonymous

50

Ria Roelofs

Mooi initiatief Nellie en heel veel succes!

106

VAn Dijk Logistics Venray BV

10

Anonymous

20

Bep Verbruggen

26

Gerry Janszen

Wat een prachtig doel heb je gesteld. Ik weet nu al dat jullie trots mogen zijn. Van harte steun ik jullie hiermee.

26

Inge Van de Riet-peeters

Zet hem op Nellie!! Samen sterk tegen kanker

66

Ans Siebers

Heel veel succes

15

Juul Kuijpers

15

Anonymous

10

Peter van der Eijk

veel succes!

50

Rosanne en Roel

Heel veel succes mam met het bedwingen van de Alp!!! Super goed dat je dit doet! Liefs, R&R

25

Anonymous

5

Anonymous

15

Lotte den Dubbelden

veel succes Nellie! Super goed dat je dit doet! Veel liefs van Arjan en Lotte

15

marcia cox

heel veel succes !!! lieve groetjes marcia

230

Kwizzut WOP

Opbrengst Kwizzut WOP

5

Nancy van Heijster

26

Anonymous

Mooi initiatief. Machteloosheid omzetten in iets kunnen doen. Goed dat je ons projectkoor benadert. Veel succes, hopelijk zien we elkaar nog tijdens de repetities in Boxmeer.

66

Huub Meertens

Ha Nellie, ik weet niet of het nu lukt

26

Susan van Wijchen

Succes Nellie!

100

Paul

Lieve Nellie. Veel wandelplezier met al je vriendinnen in de aanloop naar de uiteindelijke beklimming van De Alp op 4 juni. Succes!

15

Mariette Madou

Knap Nellie, heel veel succes.... 👍

26

Jeannette bertels

Succes Nelly met je actie en succes.

50

Hans en Gertie Verberk

Heel mooi Nellie dat je dat doet en we steunen je daarom ook graag hierin. Succes met en voor team Ellen!

10

B. Spoelstra

10

leonie vervoort

mooi iniatief nellie! laat de liefde voor het leven jullie " ondersteunen" op deze bijzondere reis warme groet, leonie

50

Anonymous

Samen een keertje oefenen. Jouw beentjes trainen

26

Liesbeth Kemps

Geweldig dat je samen met Genevieve de uitdaging aangaat. Ik wens jullie veel kracht!!

10

Joris Verberk

10

Anonymous

Succes nellie! Mooi initiatief.

57

Vrijwilligers hospice de Cocon

Donatiebox

10

Anonymous

26

Resi Krupers

Heel veel succes Nellie en Geneviève

10

Inge vd Hoven

Succes!

20

Willeke Kuijpers

Heel veel succes Nellie en de rest, zet 'm op!

10

Luuk Verberk

Hoi Nellie, Heel veel succes naar de top, zodat deze ziekte zo snel mogelijk de wereld uit is. Groet, Luuk en Sophie

10

Anne Martens

Succes!!

10

Elle

Geweldig Nellie! Wat een bijzonder verhaal en een mooi initiatief. Véél plezier en succes.

15

Maria Cornelissen

Wat een mooi doel en wat fijn om hier samen voor te gaan. Heel veel succes!

26

Wilma

Van machteloosheid naar motivatie, heel herkenbaar en goed verwoord verhaal. Veel succes!!

56

Ella

Lieve mama, Wat een mooi initiatief! Ik wens je veel succes met de beklimming. Liefs!

26

José Kempen-Loonen

Nellie Geweldig dat je je voor dit geweldige doel in wilt zetten, ben nu al trots op je! Liefs José

105

Paul Kuijpers

Laatste partij nestkastjes

10

Hans Heuer

Succes verder met je voorbereidingen

10

Anonymous

Geweldig Nellie heel veel succes.

20

Anonymous

Nellie ik wens je veel goeds, wandel plezier en bovenal veel sterkte voor je vriendin. Warme groet Toos

265

Paul Kuijpers

Tweede deel verkoop nestkastjes

26

Liesbeth Kemps

Zet 'm op, Nellie!! Groetjes van Toon en mij

25

Anonymous

26

Trees Nijssen

Super Nellie, veel succes!

10

Peter & Olga

Toi, Toi, Toi Nellie, veel succes!

13

Nellie Kuijpers

shirtverkoop

26

Miep van den Berg

Nellie, veel succes gewenst! Goed van jou dat je ermee doorgaat!!

20

Rosanne Kuijpers

Een laatste duwtje in de rug! Heel veel succes en plezier volgende week! Xxx

26

TON STOELERS

goed bezig nelly!

3.172

Nellie Kuijpers

Opbrengst actie natuurfotokaarten.

50

Natasha

Nog een topper voor de top! Go for it!

26

Henny en Jet Lenkens

20

Nelly Nabbe

Nelly heel veel succes met je prachtige project

56

Frida Janssen

Nelly, wij wensen je heel veel succes! Wat goed dat he dit gaat doen, groetjes Noud en Frida

25

Tijs Kuijpers

Succes met de aktie.

10

Anonymous

Dag Nellie, heel veel succes met de actie!

15

Nellie Kuijpers

boekverkoop '21 bochten'

131

Kerstmusical Oploo

Actie na afloop van de kerstmusical in Oploo. Dank aan alle gulle gevers!

10

Jeannette van Haastert

50

Godelieve

Ansichtkaartenactie Geneviève ❤️🧡💛

5

Inge Schuurmans

Nellie en Paul, We wensen jullie heel veel succes met bereiken van de top. Wat een bijzonder moment zal dat zijn.

15

Anonymous

Een prachtig gebaar naar anderen die het niet altijd gemakkelijk hebben.

133

Hart van Friesland

Beste Nellie, wat goed dat je dit doet. Veel succes toegewenst. "Sinne en wille kinne folle tille."

40

Marian en Ben Eerden

Lieve Nellie Geweldig dat je dit doet Zo speciaal💕 Het gaat je lukken Liefs Ben en Marian Eerden 😘

106

Ans en Cor

Fijn om dit samen te kunnen doen! Veel plezier met de voorbereidingen en heel veel succes 4 juni.

223

gezamenlijke BC-actie Oploo

Worstenbroodverkoop en donaties

10

Mieke Rutten

Nelly succes gewenst

50

jo manders

Geweldig initiatief,Nellie!Moedig. Gedurfd . Als het verdriet zo dichtbij komt, word je moedig. Veel succes met je plannen. Alle goeds Jo

26

stijn

succes

15

Maartje den Dubbelden

Wat een super actie! Liefs Maartje

5

Anonymous

100

Geneviève Verberk

Boekdonaties

35

Anonymous

Lieve actie mam! Veel succes xx

10

Dore-Mieke Verrijt-Verschuren

Wat mooi Nellie, heel veel plezier en succes met de voorbereidingen. Gaat je lukken!

26

Anonymous

Heel goed en stoer dat je hieraan mee doet Nellie! Dat betekent vast veel voor jou en mensen om je heen :)

26

Anonymous

Nellie.... veel succes op de Alp.

26

Anonymous

Mooie actie!

100

Corrie Samders

30

Anonymous

10

Monique van de Ven

Mooi dat je dit doet Nellie!

20

Willeke Cornelissen

Heel veel succes!!!!!

75

Gerard Kuijpers

Heel goed Nellie veel Succes.

26

Michel en Dianne Schroer

Super knap, heel veel succes samen met Geneviève en de rest van het team!!

20

Anonymous

Nellie ik wens je alle goeds veel wandel plezier en bovenal veel sterkte voor je vriendin. Warme groet Toos

66

Gijs Van Oorsouw

Super Nellie. Goed dat je dit doet! Ook wij hebben in de familie met kanker te maken, zoals je weet. Onderzoek blijft hard nodig. Heel veel succes!

25

Anonymous

Heel veel succes, Nellie. Ik vind het super dat je dit doet.

60

Nellie Kuijpers

Nabestelling natuurfotokaarten

25

Jan en Rieky Jacobs

Nellie, wat mooi dat je de Alp'dues gaat beklimmen voor dit goede doel. Uit ervaring weten we hoe bijzonder dit is. Veel succes samen met je team.

26

Juul Van Dinter

Mooi initiatief Nellie Ik wens je, samen met Genevieve een mooie wandeling toe met dit fantastische doel Je oude klasgenootje Juul (Julia)

26

Peggy Verberk

Heel veel succes samen.

30

Nellie Kuijpers

Nabestelling Natuurfotokaarten

Show more