Niels Verkerk

Alpe d'HuZes 2023

AMOUNT RAISED

8200.00

Waarom doe ik mee aan Alpe d'Huzes?

Waarom doe ik weer mee?

Dat is simpel, zoveel mogelijk geld inzamelen voor het goede werk dat het KWF doet. Het doel om onderzoek mogelijk te maken om kanker te voorkomen, beter te behandelen en (ex) patiënten te begeleiden spreekt iedereen aan. Want wie kent de gevolgen van deze verschrikkelijke ziekte niet.

Vier jaar geleden ben ik samen met Bassies Roeiteam de berg meerdere keren omhoog gefietst en meer dan €24.000 opgehaald met elkaar. Dat is altijd een bijzondere herinnering gebleven. Er is zo’n gevoel van samenhorigheid, zoveel verschillende emoties die je ziet en voelt van deelnemers, vrijwilligers, organisatie en supporters. Dat is lastig te beschrijven. Het is iets dat je echt moet ervaren. 

De vorige keer moest ik na drie beklimmingen helaas afhaken met een voetblessure. Omdat we met het team toen meer dan €24.000 hebben opgehaald was ik vooral trots. En ook voelde het als nog niet helemaal afgesloten zonder de berg zes keer beklommen te hebben Het heet tenslotte Alpe d’Huzes. Ik kreeg vrij snel de wens om het ook te ervaren met mijn gezin dat er toen niet bij was.

Dit jaar vallen er dingen samen waardoor het eindelijk zover is. Ik mag weer aanhaken bij Bassies Roeiteam. Zij hebben de eerste euro’s al binnen dankzij donateurs en een mooie oliebollenactie. En het gezin gaat ook mee dankzij de medewerking van de scholen van de kinderen en Heleen. En ja, de uitdaging staat ook vast. Voor minder dan zes keer de berg ga ik niet afreizen naar Frankrijk.

Wilt u ons en mij helpen om zoveel mogelijk geld in te zamelen en te motiveren? Het geld voor het KWF en de motivering voor de vele trainingsuurtjes die nog gevonden moeten worden naast alle gewone dingen die ook doorgaan. Alvast bedankt!

My Achievements

Ik heb me ingeschreven

Foto's toegevoegd

Zelf een eerste donatie gedaan

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag gehaald

Streefbedrag hoger dan 3500 ingevuld

Emails verstuurd

Pagina gedeeld op social

Donateurs bedankt

My Updates

Alpe d'HuZES

Het is gelukt! Na maanden voorbereiding is donderdag 1 juni een schitterende dag geworden. Samen met het team hebben we de berg meerdere keren bedwongen en maar liefst €28.660 opgehaald voor het KWF. Het totaalbedrag van alle 5.000 deelnemers was zelfs meer dan 17 miljoen euro!

Zelf had ik als sportief doel om de berg zes keer te beklimmen. Maanden trainen, een schema voor de voeding, fietstesten en verschillende tijdschema’s lagen klaar. En toen ging de wekker om 3:00 uur. Warme kleding aan, paar broodjes jam en op naar de start. Om 3:45 uur waren we al niet de eersten, de straten van Le Bourg d’Oisans stonden al vol met fietsers, lopers, vrijwilligers en supporters. Het blijft een bijzonder moment om mee te maken. 

Dat was ook te voelen aan de kriebels in de buik. Zou het gaan lukken, blijft het onweer weg en hoe zijn de benen? Er was maar één manier om daarachter te komen en dat was starten. Om 4:42 mochten wij als 2egroep vertrekken. In de straten stond het al vol met supporters die ons aanmoedigden. Na een kilometer doemde de grote berg op en werd het steeds stiller en al heel snel steiler.  

De eerste klim is heel bijzonder, omdat het grotendeels nog donker is en er nog geen muziek en activiteiten in de bochten. De fietsers van onze groep gaan al snel op eigen tempo omhoog en is het ieder voor zich. Ik voel zelf al snel dat de benen er minder zin in hebben dan normaal. En ook de fietscomputer liegt niet. Een vorm van -8 en voor de liefhebbers 30-40 watt minder dan normaal bij dezelfde hartslag. De snellere klimplannen konden gelijk de prullenbak in. Maar ook daar was ik op voorbereid en pas het tempo aan op de benen. Na precies anderhalf uur ben ik voor het eerst boven. Mentaal voel ik mij goed en de eerste succeswensen stromen al binnen op Whatsapp. 

Even eten, windjack aan voor de afdaling en we gaan weer door. De eerste grote winst is dat ik afdalen helemaal niet meer spannend vind. Met een maximumsnelheid van 45 per uur is het eigenlijk best ontspannend. Voor ik het weet ben ik weer beneden. Dan is het een kwestie van de voorraad eten en drinken aanvullen, een lekkere pannenkoek met stroop eten en weer door naar de 2e start. De benen verbeteren niet, maar mentaal voel ik mij nog steeds fris. In vrijwel hetzelfde tempo klim ik een 2e en 3e keer omhoog.

Bij de 3e start komt de eerste grote mentale boost. Heleen en de kids staan bij de start met twee mooie spandoeken. In 2019 voelde ik soms wat heimwee, maar vandaag voelt het helemaal anders. De eerste pijntjes zijn zo weer vergeten!

Beklimming 4 begint echt pijn te doen in de rug en schouders. Ik laat het tempo wat zakken en pak wat meer rust in de bochten. Er is nog tijd genoeg in het schema als ik voor de 4e keer boven kom. De laatste twee klimmen heb ik een kwartier extra ingepland om boven te komen. Maar gedurende de vijfde klim gaat het eigenlijk weer wat beter en ik verlies maar 5 minuten ten opzichte van de eerdere klimmen. En er is weer een mentale boost, want nu staan Heleen en de kids bij de finish bovenop de berg! Slingerend naar een liftstation, 3 kabelbanen en een wandeling naar de finish staan deze bikkels klaar om aan te moedigen! Petje af voor Heleen met drie kids dat ze het maar weer doet.

Eenmaal beneden weet en voel ik dat het gaat lukken om zes keer boven te komen. Ik neem een kwartiertje extra rust en een extra pannenkoek met veel stroop. Tijd om deze uitdaging af te gaan ronden. En er gebeurt iets bijzonders tijdens het klimmen. In plaats van slechter, voel ik mij beter. De hartslag daalt iets en ik kan juist meer kracht kwijt op de steilere stukken. Stiekem bedenk ik een plannetje om van de laatste klim de snelste klim te maken. In elke bocht staan nog supporters die aanmoedigen. Bocht voor bocht tel ik af en blijf ik mijn eigen tempo fietsen. Bij de laatste bocht zie ik dat het nog kan. Uit het zadel klim ik omhoog en ga ik richting de finish. Alpe d’HuZES zit erop na meer dan 14 uur en met een PR op de allerlaatste klim! Deels ook op adrenaline, want 10 minuten na de finish schiet mijn rug volledig op slot. Zelfs bukken lukt niet meer. Gelukkig kan ik met een auto naar beneden en in het huisje staat er een warm bad met een koud 0.0 biertje klaar. Wat een dag, wat een ervaring!

Terwijl ik dit schrijf zijn we allemaal weer veilig thuis. Best wel trots en ongelofelijk dankbaar voor alle (shirt)sponsors, supporters, Bassie's Roeiclub en mijn gezin. Au revoir!

Klaar voor de start!

Nog 1 dag 14 uur en 31 minuten tot het zover is, Alpe d’Huzes gaat echt bijna beginnen. En hoe gaaf is het dat de teller met donaties sinds vandaag over de €8.000 is gegaan. Ook het teamdoel van €26.000 is al bijna in zicht. Echt heel tof! Iedereen die een steentje heeft bijgedragen, ontzettend bedankt! Dat geeft een enorme boost nu het bijna zover is om de hele dag de berg op te fietsen.

We zijn inmiddels weer 3 dagen in Frankrijk met het gezin. Het is lekker om er eerder te zijn dan de vorige keer. Ik merk toch al wat spanning en focus voor dat ene moment waar je zo naar toe hebt geleefd. Dan is het lekker om even te kunnen acclimatiseren. Op de fiets hebben we de prachtige omgeving al verkend. Mooie beekjes en meertjes liggen op een paar minuutjes fietsen. We gaan nog op zoek naar de waterval die we in de verte hebben gezien. Elke dag een ijsje scoren en even naar het dorpje. Met de auto naar boven voor een paar mooie foto’s voor de spreekbeurt van Joep. Er is genoeg te beleven en te genieten met elkaar. Sinds gisteren is de hele groep compleet en dat hebben we gevierd met een lekker hapje eten aan een lange tafel. Vanavond hebben we een BBQ die door mensen uit het dorp wordt verzorgd. Want het is ineens een stuk levendiger geworden in het normaal rustige skioord. Er verblijven zo’n 15.000 tot 20.000 Nederlanders in het dorp en de omgeving!

Het begint bij iedereen echt te kriebelen. Voor Heleen en de kinderen hebben we liftpassen gekocht zodat zij donderdag ook bovenop de berg kunnen gaan aanmoedigen. Met drie kids ook een serieuze tocht, maar ook een mooi avontuur. Gelukkig merk je al dat iedereen elkaar helpt dus ook dat moet goed gaan komen.

 Vanmorgen een rustig rondje gefietst met Bassie en Lennart door de prachtige omgeving. Hele korte klimmetjes gedaan om niet te veel energie te verspillen die we donderdag nog nodig hebben. Eerder deze week voelden de benen nog moe, maar vandaag was het al een stuk beter. Volgens de fietscomputer zit ik in een piekperiode, dat geeft ook weer vertrouwen. Verder is het de benen omhoog, goed eten en genieten. Want donderdag gaat de wekker om 3:15 uur om op tijd te kunnen starten om 4:30 uur.

Eén ding is duidelijk, we zijn klaar voor de start!

Klaar voor vertrek!

De koffers zijn zo goed als ingepakt, meer dan 4.000 kilometers trainen in de benen en steeds dichter bij het doel van €25.000+ dat we als groep hebben gesteld. Zaterdagmorgen is het zover, samen met het gezin naar Frankrijk!

 

Er staat morgen nog één laatste training op het programma en dan is het tijd om te taperen. Een sjiek woord voor uitrusten om fit aan de start te staan. Lekker met de benen omhoog, potje klaverjassen en niet meer dan een rustig ritje in Frankrijk. En het mooie is dat je dan ook nog wat extra mag eten om ervoor te zorgen dat je zoveel als mogelijk energie in de benen hebt.

 

Wat extra eten en wat minder fietsen is best lekker na een periode vol trainingen en goed op het eten letten. Het is allemaal niet zonder resultaat geweest, want inmiddels weeg ik net zo zwaar als toen ik nog 18 was. En tijdens de laatste inspanningstest kreeg ik terug dat mijn conditie gigantisch vooruit is gegaan. Best leuk voor een ex-voetballer die vooral uitblonk in de 3e helft 

 

Ik heb het goede voornemen om voor de dag zelf nog een bericht te schrijven over de sfeer en belevenissen tijdens de week van het evenement. Hopelijk met goed bericht over gehaalde doelstellingen!


Het aftellen is begonnen

Over twee weken zitten de eerste drie klimmen er (hopelijk) alweer op. Wat een gek idee na al die voorbereidingen dat het nu bijna echt zover is. De gezonde spanning begint al te kriebelen hoor. Het aantal blogberichten is wat minder, maar dat betekent niet dat we stil hebben gezeten.

 Het trainen is de afgelopen weken erg goed gegaan. In april en mei is het met kunst- en vliegwerk (en een flexibel gezin) gelukt om elke week zo’n 10 uur te trainen. De totale teller staat al op bijna 4.000 kilometers op de fiets sinds de start van de trainingen. Het resultaat is dat ik fitter dan ooit ben op de fiets en de weegschaal doet weer denken aan de tijd dat ik nog 18 was ;) Het trainen gaat door tot het vertrek en in Frankrijk zelf mogen de beentjes omhoog om goed te herstellen voor de grootste sportieve prestatie ooit!

 Ook het geld inzamelen gaat heel goed. Met de groep hebben we al bijna €22.000 opgehaald! Mijn ambitieuze doel van €8.000 komt ook steeds dichterbij. Nog ‘maar’ €1.000 te gaan. De teamshirts van de organisatie zijn opgehaald en we hebben op dat vlak nog wat leuks in petto. Komende weken hoop ik met een paar kleinere acties en gulle gevers ook het financiële doel te halen!

 De groep en de supporters arriveren op verschillende momenten in Le Bourg d’Oisans. Volgende week zaterdag vertrek ik met het gezin naar Frankrijk. Ook een belevenis, want we komen met de auto normaal niet verder dan Zeeland. Met een overnachting halverwege en een tas vol leuke dingen moet ook dat goed gaan komen.

 Kortom, het aftellen is begonnen!

Een nieuw doel en meten = weten

Sinds vandaag is de teller al voorbij de €5.000. Daar ben ik al heel trots op en dankbaar richting alle donateurs tot nu toe. Maar daarmee zijn we er nog niet...

Na de vorige blog heb ik een paar leuke suggesties gekregen om het inzamelingsdoel naar boven bij te stellen. Ik heb ervoor gekozen om de uitdaging erin te houden en de hoogste te pakken. Dat betekent een streefbedrag van €8.000!

Daarnaast zitten de eerste 1.000 fietskilometers er weer op, 1.104 om precies te zijn.  Het is daarom tijd om een tandje bij te schakelen in de training. Om dat goed te kunnen doen heb ik een inspanningstest gedaan die heel uitgebreid mijn huidige conditie test. Ziet er professioneel uit op de foto he :) De conclusie is dat de basis op orde is, maar dat ik best wat harder en gestructureerder mag gaan trainen. En er mogen nog wat kilo's af. Nog 90 dagen te gaan dus dat moet gaan lukken!

Doelen bijstellen

Soms moet je het wel doen, je doelen bijstellen. Je goede voornemens blijken na een paar weken toch te ambitieus of een gelijkspel voelt als een overwinning na een lastige wedstrijd. Andersom kan het natuurlijk ook, het gaat beter dan verwacht en je durft het aan om je doelen naar boven bij te stellen... 

 

Net als iedere deelnemer was mijn eerste doelstelling om minimaal €2.500 op te halen. Je kunt als deelnemer ook geen lager bedrag instellen op je pagina. Een mooi en tegelijk uitdagend doel. Dus rond de jaarwisseling ben ik met dat doel begonnen. Dankzij familieleden en een aantal bedrijven die shirtsponsor wilde worden had ik een vliegende start. De €2.500 kwam snel in zicht! Vol goede moed zette ik een nieuw doel op de pagina van €4.000. En de oplettende lezer zal het al gezien hebben, dat bedrag is alweer ruim overtroffen!

 

Wat nu? Met nog 3,5 maand te gaan is het nog te vroeg om al tevreden te zijn. Daarom is het tijd voor een nieuwe doelstelling. Maar op welk bedrag zal ik nu gaan mikken? Iedereen die komende week een donatie doet mag een suggestie doen. Wie weet wint de hoogste suggestie wel 

My activity tracking

4,505
kms

Thank you to my supporters

10

Rina Van Schijndel

Veel succes 🍀

10

Anonymous

Zet 'm op, Niels!

10

Nicole Ten Caat

Je kan het!! Zet m op!!

100

Anonymous

Suczes!

25

Vince De Gans

15

Folmer

De drempel bij Amerongen kwam je goed op Niels, dus de Alpe d’HuZes moet vast ook goedkomen!

25

Simone

Topper dat je er bent! Jij gaat gewoon weer 6x die berg op!

50

Mark Vermeer

42 cent per kilometer

500

Avs Meerkerk Bv

100

Theo Treuren Bv

succes!

44

Anonymous

Toffe prestatie Niels, daarom ronden we het bedrag af💪😘

50

Diny Ten Caat

10

Lois Bek

Heel veel succes Niels!!! 🚵‍♀️💪🏼

25

Fam. Mesker

Veel succes en zet hem op topper!

500

Rechtsom Juristen

10

Arie Strik

Succes!

25

Anonymous

Zet hem op Niels! En hopelijk lukt het jou om de berg meerdere keren te bedwingen. Je bent een topper.

20

Jacqueline Molenaar

Zet ‘m op Niels! Samen met Heleen en de kids! Wat mooi om naartoe te werken! Succes met de training!

26

Dave De Kock

Mooi doel Niels! Go for it!

66

Anonymous

500

Ab Consultancy & Juridisch Advies

206

Anonymous

26

Anonymous

500

Niels Verkerk Juridisch Advies

26

Redmer Wierdsma

Succes! Op naar de 6

20

Arno Van Der Veen

Suc6!💪

50

Hans Trappenburg

Suc6 Niels maak er een mooie week van. Gr. H&M

26

Mariska Van Der Wal

Hoi Niels, Heleen & kids, Ontzettend mooi dat jullie je inzetten voor dit goede doel! Veel succes allemaal

26

Marlies Van Der Wal

5

Dirk Moorees

Veel plezier en sterkte tijdens de Alpe d'Huzes!

10

Lisanne Ten Caat

50

Jan Zijderveld

Super 👍👍👍👍👍👍

30

Henk Lokhorst

Heel veel succes van Henk en Aniki

10

Jens Hollander

Hoi Niels mijn zakgeld is voor jou deze maand! Hoop deze klim ook zelf een keer te mogen doen! Groetjes Jens Hollander, juf Heleen is mijn juf 😊

26

Anonymous

15

Anonymous

106

Anonymous

Veel succes Niels!

500

Kreischberg Vakantiewoningen

500

Anonymous

10

Anonymous

450

Anonymous

Bram en Gijs wensen jouw veel succes lotte en ik ook . Zodra dit klaar is doen we de “bazen” een date laten prikken

127

Anonymous

Succes 🍀

26

Anonymous

Succes Niels

10

John Weijts

Goed bezig, Niels. Zet ‘m op !

10

Anonymous

10

Anonymous

106

Heimen En Ellen Quik

Mooi initiatief weee Niels! Als goed getrainde alcohol vrije sportman moet dat lukken.

10

Anonymous

10

Anonymous

26

Justin Vink

Goed dat je dit doet. Heel erg veel succes volgende week!

250

Hubo Helpt Je De Berg Op

Succes Niels, groeten van het mannelijke deel van de kouwe kant

26

Sylvie Overwater

Knallen!

26

Anonymous

26

Rick De With

26

Anonymous

20

Stephan Van Van Dongen

Succes Niels!!

66

Anonymous

Zet ‘m op Niels! Waanzinnig mooi initiatief!

83

Marcel

;-) ik kan dit natuurlijk alleen maar een warm hart toedragen.

30

Jan En Rita Aten

10

Anonymous

20

Anonymous

Heel veel succes! Goed dat je / jullie dit doen!

500

Anonymous

Heel veel succes Niels!!

20

Anonymous

Nog voor het kopwerk tijdens de AWM

14

Anonymous

Succes.

1

Help Niels Van De € 0 Af.

10

Anonymous

Heel veel succes! 💪🏻

66

Arie-peter Brouwer

Mooi werk maat! 250 watt gem omhoog beuken. Succes!

106

Anonymous

Veel succes gewenst Niels!

66

Anonymous

5

Anonymous

65

Ralf Verkerk

Lieve Noffie, je mag trots zijn op al je voorbereidingen. Veel gegeven en gelaten. Hopelijk knal je 6x omhoog. Blijf fit en blijf gezond. Mtfbwy

66

Albert Van Den Berg

Als het zou helpen, zou ik ook wel 66 potjes WordFeud van je willen verliezen. Ik vind het geweldig dat je dit samen met Heleen en jullie kinderen onderneemt. Alle succes gewenst💪🍀🍀

75

Alf En Eef

Wij zijn heel trots op jou!!!

25

Anonymous

Heel veel succes Niels, super dat je dit doet!

15

Anonymous

50

De Boerties

26

Frank

Heel veel succes Niels! Heel veel respect voor je!

500

L.c. Vonk

20

Koen Vermeer

Je bent al een paar jaartjes grensverleggend bezig op de fiets, Nielsie. Ga daar op de Alpe maar gewoon mee door!

26

Yonas Bereket

Succes Mr Perfect Dark

5

Jordi Pennings

Heel veel succes en maak er wat moois van!

10

Robin De Boer

Hele mooie actie weer gozer! En ik steun je graag nog tijdens 1 van je trainingsritten!

20

Peter Rietveld

Succes!

50

Huib

25

Anonymous

Heel veel succes Niels!

100

Anonymous

Succes, goeie actie

5

Nadine Ten Caat

Voor mn lieve neef😘😘

30

Familie Fijnekam

Heel veel succes Niels, Heleen en de kids

66

Sander J

Goed bezig!

20

Martien & Gonny Bouter

Succes Niels! Top dat je je hiervoor inzet!

10

Esther De Graaf

26

Lex Vonk

Succes Niels

20

Anonymous

Stoer hoor, veel suc6

500

Fabian En Mar Van Aalsburg Van Houwelingen Tweewielers

heel veel succes, maar dat komt helemaal goed daar hebben we alle vertrouwen in,

26

Martijn Van Der Hagen

Succes en ook een beetje voor het kop werk bij de awm

My Activity: Fietsen