Peter Streefkerk

Alpe d'HuZes 2020

My Achievements

Ik heb me ingeschreven

Foto's toegevoegd

Zelf een eerste donatie gedaan

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag gehaald

Streefbedrag hoger dan 3500 ingevuld

Emails verstuurd

Pagina gedeeld op social

Donateurs bedankt

5 keer deelnemer

My Updates

Ja, ik doe (weer) mee en wel hierom

De laatste maanden zie ik steeds weer billboards langs de weg met de tekst ‘Alpe d’HuZes, A Life Changing Experience’. Hoewel dat best wel kan overkomen als marketing talk, kan ik je uit eigen ervaring vertellen dat dit in veel van de gevallen ook daadwerkelijk gebeurt. Het heeft bij mij privé nogal wat veranderingen te weeg gebracht (eufemisme) en vanuit ons team Alpenkanjers een stel echte vrienden opgeleverd waar ik nog elke dag van op aan kan. Hoe waardevol is zoiets, het is pure rijkdom. Die saamhorigheid die ieder jaar weer groeit als je ‘ja’ hebt gezegd tegen deelname en zijn climax bereikt in de week daar boven op de berg.

Het belangrijkste blijft echter de strijd om van kanker een chronische in plaats van een dodelijke ziekte te maken. Voor onderzoek daarnaar is nog steeds veel geld nodig en de afgelopen 7 jaar heb ik daar meerdere keren met ons team Alpenkanjers een waardevolle bijdrage aan mogen leveren. Natuurlijk, iedereen heeft zijn eigen reden om mee te hebben gedaan of komend jaar weer meer te doen. Kanker is soms dichterbij dan je denkt en laat we wel wezen, dichterbij dan je wenst. Het is echter de realiteit dat kanker af en toe keihard toeslaat, naast het feit dat er ook steeds meer mensen in staat zijn om met kanker (vaak ook op een menswaardige manier) langer door te leven. Dat geeft aan dat er stappen gemaakt worden, maar dat moeten er meer worden.

Begin juni 2020 doe ik daarom weer mee aan Alpe d’HuZes. Waarom vraag je je misschien af? Je had het in 2017 toch afgesloten? De cirkel was rond, na 6 keer de berg op te zijn geweest? Ja, dat klopt maar de afgelopen 2,5 jaar werd ik opnieuw geconfronteerd met de ziekte kanker en de gevolgen daarvan. Twee nichtjes (Jola en Dolly), twee tantes (Tiny en Annie) en mijn zwager (Hans) overleden aan kanker. Daarnaast kreeg een aantal mensen in mijn familie, vriendenkring en zakelijk netwerk in diezelfde periode de diagnose kanker te horen. Nieuws dat je gewoon nooit wilt horen.

Daarom fiets ik op 4 juni 2020 samen met mijn vrienden van ons team Alpenkanjers de Alpe d’Huez weer op, meerdere keren als het me lukt. Niet omdat het moet, maar omdat ik het wil en in de omstandigheid ben dat ik het ook kan doen. Ter herinnering aan mijn lieve en moedige nichtjes, tantes en zwager, als steun voor de mensen uit mijn omgeving die nu kanker hebben en last but not least, om weer een financiële bijdrage leveren voor het mogelijk maken van noodzakelijk onderzoek naar kanker en de verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker.

Ervoor te zorgen dat mijn kinderen en de kinderen van mijn kinderen straks tegen elkaar kunnen zeggen: “Was kanker vroeger een dodelijke ziekte? Ja, maar dat is het nu niet meer en daar zijn we de goede gevers uit het verleden met zijn alle zeer dankbaar voor.”

Heb je belangstelling om een financiële bijdrage te leveren? Dan kan en mag, ook al weet ik dat een groot aantal van jullie dat de afgelopen jaren al heeft gedaan. Daarvoor ben ook ik jullie nog steeds vanuit de grond van mijn hart dankbaar. Geld doneren voor een goed doel beschouw ik namelijk nog steeds niet als iets vanzelfsprekends.

Thank you to my Sponsors

500

Peter Streefkerk

Shirtsponsoring Peter Streefkerk

26

Vebe media

Heel veel plezier en succes, vooral met het trainen👍

50

v Huët

Heel veel succes,Ik heb diep respect voor je,liefs Jennie

30

Delphine

Veel succes Peter!!!

217

Zoet&Zo

Super dat je weer meedoet. Donatie mag zoet&zo

25

Joost & Sabine

Ik wil in juni die afgetrainde peter wel eens zien🤣 en sowieso respect want alleen al over het nadenken hoe zwaar het is breekt het zweet mij al uit

26

Ramon Abbenhuis

Succes Peter, groet Ramon

50

Jennie v Huët

Ik wenst je heel veel succes,heel veel respect voor iedereen🙏

30

Esther Sondaar

Succes kanjer!

271

Zoet en Zo Sneek

Fantastische Chocoladeletteractie

10

Rob Van den Brink

Zet hem op topper

50

Carin Smits

Zet hem op!

Show more