Petra de Jager

Alpe d'HuZes 2021

Raised until 1st October 2020

3464.00

Raised from 1st October 2020

3464.00

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Ik doe mee aan Alpe d’HuZes omdat ik mijn steentje wil bijdragen aan een wereld waarin je niet meer dood hoeft te gaan aan kanker. 25 jaar geleden verloor ik mijn moeder aan kanker, een sluipmoordenaar noemden wij het, mensonterend zoals zij moest lijden, opgevreten door kanker, ze werd maar 51.  Ik had een jong gezin, geen moeder meer, maar je moet door, en dan volgen er meer en meer, je wordt ouder en realiseert je dat je wat wil doen.  Iedereen kent in z'n eigen omgeving mensen met kanker, vreselijk.  Ik ga het uiterste van mezelf vragen door naar boven te lopen en zal velen in gedachten mee naar boven dragen. 4 juni 2020 DE dag dat ik 52 hoop te worden en mijn moeder "voorbij" ben. Ik kan alle steun gebruiken zowel mentaal als financieel. Iedere euro is er 1 !!! Ik hoop dat er ooit een tijd komt dat kanker ofwel te genezen is ofwel te voorkomen. Dat het velen bespaard blijft.  Dat is waar ik voor loop, opgeven is geen optie !! maar voor hen die het strijden moe zijn, is opgeven de enige optie. Doneer daarom indien mogelijk gul. 

My Updates

De draad weer oppakken.

Het is al een tijdje stil op de pagina van de Alpe d'HuZes maar dat betekent niet dat ik stil zit. Nadat ik samen met Laura in juni jl. in Limburg invulling heb gegeven aan de special edition van dit jaar brak de zomer aan. Een zomer vol met allerhanden zaken waardoor het lopen er een beetje bij in schoot, neem daarbij de vreselijke corona toestanden waardoor niks kon en je bent zowat terug bij af. Na de zomer heb ik mezelf dan ook weer bij elkaar geraapt en ben weer flink gaan lopen. Kilometers maken en klimmen, de conditie weer beetje beter op peil krijgen en rekening houden met het feit dat juni 2021 wellicht toch een andere invulling zal krijgen dan we allemaal op voorhand hadden bedacht. Het maakt mij niet zoveel meer uit, tuurlijk mijn doel is om DE Berg te beklimmen daar in Frankrijk, echter denk ik dat gezien de huidige toestanden juni 2021 er, als het al daar plaatsvind, anders zal uitzien dan ik had gehoopt. Desalniettemin ga ik net zoals afgelopen juni, me keihard inzetten om aandacht te vragen voor de Alpe/KWF. Helaas hoor ik nog steeds om me heen dat er teveel kanker is, dat genezing nog steeds niet altijd voor iedereen mogelijk blijkt. En zelfs nog steeds ook jonge kinderen overlijden aan kanker. De donaties blijven staan, het geld is inmiddels door de Alpe al overgedragen aan het KWF voor onderzoek. (het zou immers zonde zijn om dat te reserveren terwijl het zo hard nodig is).  Waar ik hoopte op 2500,00 zit ik nu bijna op 3500,00 ECHT waanzinnig. De vlinders liggen te wachten om meegedragen te worden naar die eindstreep. Symbolisch draag ik vanaf juni bij iedere wandeling standaard een vlinder mee op mijn rug,  zo zijn onze dierbaren er altijd een beetje bij. De wandelingen die ik maak zijn vaak in mooie natuurgebieden waar ik enorm kan genieten van de stilte, de rust en de omgeving. Maar ook een fijne stadswandeling kan ik waarderen. In het voorjaar zou ik heel graag iets organiseren om met een groep in een soort estafette vorm nog wat extra aandacht te vragen.  De sponsorloop in Brabant zit nog in de pen en we moeten de spirit weer een beetje zien te herpakken om echt te gaan trainen. De loopband zal in het voorjaar weer "uit de kast moeten".  Maar wij kunnen dat, met genoeg wilskracht en vertrouwen kom je een heel eind. Pluk de dag, kijk om je heen, snuif vitamine D op en ik zeg altijd; "wees een beetje lief voor elkaar". Dan heb je de helft al gewonnen. 

De dag .... hij komt eraan

Helaas gaat de Alp  2020 niet door. Er is genoeg over gezegd, de corona crisis heeft roet in t eten gegooid maar ook mijn droom. 4 juni Mijn Dag, de dag die uiteraard voor iedereen maar 1x voorbij komt, maar voor mij was ie zo bijzonder. Thuis zitten met visite en koffie met gebak, had ik direct al van tafel geveegd. Ik moest  lopen die dag, mezelf uitdagen, nieuwe herinneringen maken en dierbaren meenemen in gedachten. En toen...  moederdag jl. moesten we ook nog s afscheid nemen van mijn schoonmoeder, weliswaar niet door kanker of corona maar een verdrietige tijd brak aan. Een uitvaart met max 30 man valt niet mee, maar we hebben t gedaan, en hoe..... t was prachtig. Nog meer t besef dat je je leven echt moet leven. Niemand weet hoe een leven verloopt. Dus.....  4 juni loop ik samen met Laura in Limburg, trotseren we de heuvels, genieten we van de omgeving, denken we aan onze dierbaren en zullen we onze fysieke inzet tonen in onze eigen Alp d Huzes kleding. Een peesontsteking in mijn voet gaat mij niet tegenhouden 💪 op naar Limburg, op naar een mooie wandeling ter ere van het KWF ❤🕊

En door.....

Naarmate de weken verstrijken komt steeds meer het besef van mijn deelname. Misschien denk je wat een onzin, je weet toch dat je hebt ingeschreven, donateurs hebt gezocht etc.... klopt! En toch ga je er steeds meer over nadenken. De trainingen worden intensiever,  de mensen om mij heen raken steeds meer betrokken, kortom t gaat een beetje kriebelen. Dat maakt dat pittige trainingen te doen zijn maar tegelijkertijd merk ik ook het besef van waar ik voor ga lopen. De reden is bekend, de lading gaat meewegen. Ik denk dan aan hoe het moet zijn om te leven in de wetenschap dat je je kinderen niet oud zal zien worden, je je kleinkinderen niet zal zien opgroeien, je gewoon het leven los moet laten, puur omdat je de strijd niet gaat winnen. Hoe verschrikkelijk moet dat zijn..... Toen ik daar afgelopen weekend met mijn vader over sprak zei hij; weet je... als je zo ver ziek bent dat je lichaam opgeeft, is loslaten een bevrijding. Ik kon me daar absoluut niks bij voorstellen, totdat hij mij herinnerde aan zijn moment vorig jaar en die zaterdagavond 9 december 1995 ....

Hoe ziek moet je dan wel niet zijn....... 

Op naar nog vele mooie trainingsweken, actie's en een waanzinnige ervaring in juni 2020.

 

 

Vorderingen

Vandaag heb ik mijn 3e trainingsweek afgesloten, en ik moet eerlijk zeggen, het wordt/was pittig !!
Op het moment dat ik besloot te gaan deelnemen aan de Alp wist ik dat ik een aantal uitdagingen aan moest gaan met mezelf. 
Een daarvan was conditie verbeteren, lopen met de hond is toch wel wat anders nl.
Twee stoppen met roken, dat was niet zo moeilijk en is gelukt.
Drie trainen, kilometers maken en hellingen oefenen, wordt aan gewerkt.
Vier kilo's kwijtraken. Nu zou je denken dat gaat vanzelf als je meer beweegt, ja en nee, ik hou nl.ontzettend van lekker eten, neem daarbij het stoppen met roken............... MAAR ook die strijd ben ik aangegaan en de eerste 3 zijn verdwenen. Nog zo'n 10 kg te gaan.
Maar als ik ergens voor ga, dan ga ik er ook voor, ik bijt me vast in wat me te doen staat en ga daar voor 1000% voor. 
Maandag 10 kilometer op de loopband leek me wat veel, dus gelopen naar de sportschool a 3 km, 45 minuten loopband en weer 3 km terug, kortom 10 kilometer in de benen. Daar waar ik normaal echt de auto pak.
Vandaag 60 minuten 4% helling lopen, oeps die voel je, maar hee...... inzet, dus doorgaan en dat was pittig maar ik heb m uitgelopen.
Het fijne van mijn "helling dag" is dat ik altijd een loopmaatje heb, dat breekt een beetje de tijd, EN ondersteuning van de sportschool medewerkers, ook erg fijn. Zij geven tips en tricks waar nodig.
Bedrijven waar wij zaken mee doen hebben mij al een aantal donatie toezeggingen gedaan, sommige hebben al gedoneerd, echt super lief. De vlinders kunnen er echt nog meer worden, al hebben die voor mij echt wel een bijzondere betekenis. Zie mijn eerdere beschrijving daarover. 
Kortom het gaat goed !!! ik ben nog steeds vol vertrouwen bezig, ontzettend gemotiveerd en heel stiekum ergens heel ver in mijn achterhoofd, fluistert een stem zelfs.............. als je al je doelen hebt bereikt................ 1 keer voor jezelf met alle vlinders en 1 keer voor alle andere. We zullen zien.


Vlinderactie

Deze actie heb ik al vrij snel opgezet. Naarmate de inschrijving dichterbij kwam vond ik dat ik iets meer moest doen dan zomaar geld inzamelen. Velen hebben helaas al afscheid moeten nemen van een dierbare, een collega, een buur en ga zomaar door. Voor deze mensen wilde ik ook iets doen. Symbolisch neem ik deze dierbaren nl.mee. ik draag ze mee in de vorm van een prachtige vlinder, hoog naar de top van de berg. Samen met mijn teamleden en alle deelnemers. Boven op de berg zullen wij jullie "vlinders" herdenken en op een passende manier achterlaten. Wij zullen een kaarsje voor ze branden en ze weer even bij ons hebben die dag. Wil je ook een vlinder meegeven, kijk dan even bij mijn foto's. Er zijn er inmiddels al 13 a 25,= verkocht, die ik met liefde meedraag. 

Zakelijk doneren

Update 24 jan. ; Logo's kunnen niet meer gedrukt worden op onze shirts .

Thank you to my Sponsors

500

Advuco Koeltechniek en Airconditioning

Zet m op!

100

Spar Zeldenrust

beter laat dan nooit

50

Hans en Mieke Vogelenzang

Wij vinden het zo mooi dat jij dit doet !

25

Gravekampjes

Succes! Je bent zo goed bezig en we hebben er alle vertrouwen in dat dit je boven komt! We zijn nu al trots op je! Ik weet zeker dat er straks een aantal mensen met je meelopen die berg op die je een extra duwtje in de rug geven ook al zie je ze niet.

115

Dartclinic

Heel veel succes

25

Mieke de Jager

Heel veel succes met de verdere voorbereidingen en ik weet dat het je gaat lukken👍👌💗

26

Tineke en Ria Pattiapon van Beek

Lieve Peet, Namens ons,Ria en Tineke wensen wij je heel veel succes met deze mooie en nodige actie! Wij gaan je volgen en zet m op!!! Xxxx Ria en Tineke

15

Lisa Van der horst

Je kan het!!

26

Anonymous

Succes meid! Ik steun je van harte!❤

100

Afpro Filtertechniek BV

Heel veel succes!

26

H Bavelaar

Het gaat je lukken! Super dat je dit gaat doen

15

Marian Rietkerk

100

Ruud Bosch

Succes.

25

B de Jeu

Dank je wel dat je deze mooie vlinder wilt meedragen. Heel veel succes met de voorbereidingen!💋

50

Jasper De Jager

Lieve mama, Met deze bijdrage willen wij jou steunen met jouw mooie doel. We zijn onwijs trots op jou doorzettingsvermogen en vastberadenheid! Liefs, Jasper en Nutan

5

SE Varkevisser

heel veel geluk

250

Aircovent BV

Succes

16

Anonymous

25

NEL de Jager

Heel veel succes👍💪

30

Jan en Yvette Meuldijk

Goed doel, die wij zeker willen ondersteunen! Wij Jan en ik zijn allebei ook onze vaders kwijt geraakt aan deze rotziekte! De KWF steunen wij al jaren, en omdat wij zo trots zijn op Petra, dat zij de loop en klim wil maken, en we haar een hart onder de riem willen steken!, deze kleine bijdrage! Zet m op kanjer....Je bent zo goed bezig, en geloven in jou.....Dit ga jij redden....Zet m op hoor Peet! Veel liefs, Jan en Yvette xx

5

Anonymous

250

Gafco

Succes namens Gafco met dit mooie initiatief!

250

SD koeltechniek en airconditioning

Zet um op!

250

Cool&Clean koude techniek

💪 .........Succes en sterkte met de zware tocht..... 💪

25

Ilona Jongbloed

Heel veel succes tante! You can do it 💪

500

Aklima BV

Heel veel succes !!

25

Petra Jager

Nog zo'n mooie vlinder draag ik met liefde mee.

188

Liane Buitelaar

Wat een fantastisch initiatief ❤️

10

eleni wijfje

succes Petra

50

Hans Dieker

Op naar de top. Opgeven is geen optie. Veel succes bij de trainingen en voorbereidingen!

325

Anonymous

13 vlinders 🦋

10

Wouter Versteegen

50

Knijnenburg & vd.Klugt Verzekeringen

Alle succes Petra!!!

2

Anonymous

Show more

Select a Christmas decoration