Roland Willems

Alpe d'HuZus 2023

AMOUNT RAISED

852.50

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Ik doe mee aan Alpe d’HuZes omdat ik geloof dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker.

Ik doe mee, omdat we samen van de regendruppel een storm kunnen maken die de goede kant opblaast.

Ik doe mee, als teamleider team Educatie omdat ik geloof dat we onze kinderen op de goede weg kunnen zetten om kanker voor te kunnen zijn. 

Ik doe mee, omdat Alpe d'HuZes vriendschappen voor het leven geeft.

My Achievements

Ik heb me ingeschreven

Foto's toegevoegd

Zelf een eerste donatie gedaan

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag gehaald

Emails verstuurd

Pagina gedeeld op social

Donateurs bedankt

5 keer deelnemer

My Updates

Verwonderlijk

Hoe verwonderlijk is het om te merken dat je van verschillende kanten wordt gesteund? En soms uit een hoek waarvan je het niet verwacht. Zo is daar de vriend die glas in lood maakt en je zomaar doosjes met ‘gebakken glas’ cadeau doet om te verkopen voor mijn actiesite. Of de vriend die via een sms’je vraagt of hij nog iets voor je kan doen. Deze vriend is een zeer bekende Limburgse volkszanger. Ik mag in een van zijn shows met hem op het podium praten over mijn belevenissen bij Alpe d’HuZes. Daarnaast zal er in de pauze ruimte zijn om actie te voeren en wat producten te verkopen. Om uit te leggen wat Alpe d’HuZes is mocht ik van het bestuur van het Elsmuseum in Beek gebruik maken van de locatie om een goed bezocht presentatie te geven. Ook hier in de pauze wat spullen verkocht in mijn ‘winkeltje’. En zie: ook zonder tegenprestatie (nou, ja, ik moet er straks wel die berg voor op lopen) is mijn actiesite goed bezocht en er worden donaties gedaan. Alle genoemde en niet genoemde donateurs: heel, heel hartelijk dank. Ik heb mijn streefbedrag bijna gehaald en dat geeft heel veel voldoening.

 

Eén op de twee mannen en één op de drie vrouwen krijgen met kanker te maken. Tel daarbij al hun partners, kinderen, familieleden en bekenden bij op. Iedereen krijgt vroeg of laat met kanker te maken. Ik kreeg het boek ‘Kanker, verwoesting en geneeskracht’ van Jacques Smeets cadeau bij een van mijn lezingen. Op een zeer indrukwekkende wijze beschrijft hij het proces van borstkanker van zijn vrouw, van het moment van de diagnose en de spanningen, angst en het verdriet die het met zich meebracht. Maar ook de vechtlust, het respect en de liefde die hen door het hele proces heenbracht. Een echte pageturner; aanrader!

Margriet

Margriet
Vorige week was ik uitgenodigd voor de uitvaart van Margriet Eshuijs, bekend van de band Lucifer en de hit: “House for sale’, maar ook fervent bezoeker en vrijwilliger bij Alpe d’HuZes.
Ik leerde Margriet zo’n tien jaar geleden kennen toen ik bezig was met het schrijven van mijn kinderboek ‘Zes keer de Alpe d’Huez’ en ik toestemming van haar en Maarten Peters nodig had om de tekst van het overbekende lied “Dichterbij de hemel’ aldaar af te drukken. Uiteraard kreeg ik toestemming.
In de jaren daarna heb ik menig maal op onze Alpe met Margriet een praatje mogen maken. Ze was heel makkelijk benaderbaar (en dat is ook een kracht van Alpe d’HuZes, waar mensen gelijk zijn). Een ontmoeting, een knuffel, een praatje… En opeens is dat er niet meer.
Vanwege mijn goede contacten met Maarten was ik lange tijd op de hoogte van het onvermijdelijke. Toch hou je hoop en ik begreep uit de verhalen dat de moed niet werd opgegeven, al werd het gaandeweg steeds moelijker. Het enige wat je dan kunt doen is steunen en blijken van medeleven geven: een belletje, een bloemetje, een hartelijke knuffel bij een ontmoeting. Het is er een van ons!
Uiteraard is het altijd een van ons, wie het ook moge zijn. Om mij heen ontvallen mensen aan die vreselijk ziekte. Vaak word ik geconfronteerd met weer een bekende die opeens kanker blijkt te hebben, het proces van onderzoeken en behandeling ingaan. Soms werken die behandelingen wel, soms voor even, maar soms ook niet en moeten we loslaten.
Onderzoek is en blijft belangrijk. Is het niet voor de ander, dan misschien in de toekomst wel voor onszelf. Wie weet? Daarom blijf ik me inzetten voor Alpe d’HuZes in de hoop dat u als lezer mij wilt steunen via https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/RWillems Op 22 maart geef ik een lezing hierover in het Elsmuseum in Beek vanaf 19.30. Wilt u hierbij zijn kunt u mij mailen: info@groeienenbloeien.nl
De uitvaart van Margriet was zeer indrukwekkend en liefdevol. Ze lag in een kist met haar beeltenis op de deksel en bloementooien aan de zijkanten. Uiteraard werd muziek van haar gespeeld en waren er mooie woorden van diverse sprekers. Dankjewel Margriet voor al de mooie dingen die je hebt gedaan en voor het voorbeeld dat je was voor velen.
Tot ooit…

O, zo nodig!

Soms heb je onverwachte ontmoetingen, die een diepe indruk achterlaten. Gisteren had ik zo'n ontmoeting.
Als redacteur van een plaatselijk informatieblad mocht ik Esther interviewen. Verleden jaar was zij  hoofdpersoon in het televisieprogramma 'Het mooiste meisje van de klas'. Ik heb haar vader gekend die na twintig jaar een strijd tegen een hersentumor moest opgeven (zonder er overigens aan overleden te zijn, maar veeleer door andere oorzaken). Hoe kon het zo zijn dat Esther enkele jaren geleden eenzelfde lot moest ondergaan. Ze is veel chemo's verder en de levenslust spat er vanaf. Ze is absoluut niet bij de pakken gaan neerzitten, heeft het heft in eigen hand genomen (daar waar ze in Nederland was opgegegeven, maar net over de grens in België wel een luisterend oor en begeleiding vond). Naar haar verhaal luisterend heb ik ervaren dat we ons kikkerlandje nog een hele weg te gaan en opstakels te doorbreken hebben. Esther toont zich in dezen als een ware powergirl en is er zich ter dege van bewust dat opgeven geen optie is.
Inzichten en onderzoek blijken nog o. zo nodig: de onmacht omzetten in kracht. Ook dat is Alpe d'HuZes. Ik ga mijn steentje bijdragen en mag Esther op 1 juni mee gaan nemen op mijn uitdaging. 

9 en 16

Voor de 9e keer naar de Alpe d'Huez en voor de 16e keer die berg op. Die verdomde, rottige, vervelende, maar o, zo mooie 14 kilometer naar de top en naar de finish. Wandelen is mijn ding, want vanwege heupproblemen is fietsen geen optie.
Wist ik veel, die allereerste keer. Met een beetje kriebel in mijn buik op weg naar het onbekende. Maar wat is het toen meegevallen. Zelf vond ik het helemaal niet zo'n prestatie, wat anderen er ook van vonden. Als zieke mensen dit volbrengen (en zelfs vaker dan ik), wie ben ik dan om te zeuren? De jaren daarna was mijn streven steeds 2x op één dag. Starten om 04.30 en dan in een straf tempo proberen om 07.30, als de zon boven de bergen opkomt voor het eerst door de finish te gaan. Daarna weer snel naar beneden om rond 10.00 aan de tweede klim te beginnen. Nu rustiger, meer genietend en pratend met andere deelnemers, een schat aan ervaringen opdoend.
Alpe d'HuZes zit vanaf die eerste keer in 2012 in mijn hart gesloten zo dat ik zelfs meer in organisatorische dingen ben gaan doen. Maar daarover meer in een volgende blog.

Thank you to my supporters

26

Frances Van Der Waal
31 May 2023

Veel suc6 Roland, je bent een KANJER

50

Marielle En Jack Broekhoven
28 May 2023

Roland, dit jaar zijn wij niet op de berg, maar zeker dragen we ons steentje bij aan dit geweldige doel. Veel succes, zowel met wandelen alsook met Team Educatie.

106

Jack Vinders
5 April 2023

voor roland en marianna en alle goede werk dat ze doen voor een betere wereld

26

B&b Bie Janssen
29 March 2023

Heel veel succes Roland en Marianna

95

Roland Willems
26 March 2023

Concert Jack Vinders

26

Jos De Groot
23 March 2023

Mooie actie en heel veel succes!

66

Jacques Smeets
23 March 2023

Een heel bijzonder goed doel, dat ik met hart en ziel ondersteun.

127.50

Anonymous
23 March 2023

Presentatie Elsmuseum 22 maart 2023

26

Amy Minnaard
22 January 2023

Lieve Roland en Marianna, Uiteraard zoals alle andere jaren ook van mij weer een donatie. Waar ik afgelopen 2 juni de berg hebt gewandeld en er ongelooflijk van heb genoten, gaan jullie het alweer doen. Deze bijdrage draagt een steentje bij, aan al die onderzoeken die nodig zijn. Succes lieve mensen.

15

Patrick Hertogen
20 January 2023

Heel veel kracht bij de volgende rit die ber op. Gr Patrick.

106

Weegels Hoorbeleving
30 December 2022

Lieve Roland, ipv een kerstcadeau deze donatie voor jou. We spreken elkaar snel. Een dag zoals vandaag waar weer een ster aan de hemel straalt. Geniet van elke dag. You've got a friend....

66

Anonymous
19 December 2022

Kerstkaartenactie

15

Sigrid Schoen
5 November 2022

Dank voor je mooie boek.

26

Anonymous
2 November 2022

50

Cel Lemmens Beeldhouwwerken
2 November 2022

Ik wens jullie allen veel succes en plezier

26

Petra Topp
17 October 2022

My Activity: Wandelen