Sjoert Ebben

Alpe d'HuZes 2022

OPGEHAALD TOT 25 SEPTEMBER 2021:

955.85

OPGEHAALD VANAF 25 SEPTEMBER 2021:

0

Ik fiets voor genetisch onderzoek

AD6 2020 is voor mij de 5e keer maar omdat de vorige keer in 2012 was, is de uitdaging minstens net zo groot, zo niet groter, dan destijds.

Mijn motivatie om de vorige keren mee te doen, was dat kanker erg dichtbij gekomen was in de familie, helaas ook met een treurige afloop.

Sinds 2012 is er veel gebeurd op gebied van kankeronderzoek en veel meer mensen weten de ziekte te overleven. Maar helaas is het nog steeds niet een chronische ziekte waaraan je niet meer overlijdt en komt de ziekte af en toe toch weer dichtbij in mijn omgeving.  

Een extra motivatie om deze keer mee te doen is vanwege wat er gebeurt op het gebied van genetische manipulatie, met een doorbraak door de ontdekking  van CRSPR-CAS9. Voor mij is dit extra relevant omdat we in 2015 te horen hebben gekregen dat ons jongste kind Ehlers Danlos heeft en wel de meest ongunstige vorm. Deze aandoening is zeldzaam en zal nooit de aandacht krijgen die kanker wel heeft. Ik hoop dat door een grote opbrengst voor onderzoek naar genetische manipulatie voor het bestrijden van kanker, onderzoeken naar andere aandoeningen daarop kunnen meeliften.

De vorige keren haalde ik 3x de berg op, en ik heb een hekel aan bergen op fietsen. Deze keer ben ik extra gemotiveerd om de 4x te halen. Steun je mij?

My Updates

Gecontroleerde omstandigheden

Omdat mijn vorige keer AD6 in 2012 was en ik daarna niet heel fanatiek meer aan cardio heb gedaan, heb ik een check-up laten doen bij SMA in Amersfoort. Het goede nieuws is dat er geen belemmeringen zijn geconstateerd om met AD6 mee te doen, het (te verwachten) andere nieuws is dat er nog wel ruimte voor verbetering zit in mijn conditie...

Sinds begin december ben ik aan het trainen bij Theo Meijer sport in Leusden (2x cardio/gewichten en 1x boks&kickfit per week) en n.a.v. de check-up heb train ik nu op hartslagzones. Cardio doe ik op een hometrainer, meestal interval maar om de paar keer ook continu zwaar (lijkt dit op een beklimming?) en altijd een uur, langer dan dat gaat de klok van de hometrainer niet. Met de hartslagmeter erbij train ik dus super gecontroleerd: geen veranderende weersomstandigheden, binnen mijn zones, droog, veilige ruimte.

Buiten is het koud, nat en waait een gevaarlijk harde wind dus ik 'fiets' binnen. Mijn conditie gaat er op vooruit, maar uit ervaring weet ik dat op deze manier trainen totaal niet lijkt op het echte werk van buiten fietsen. Laat die lente dus maar komen, het wordt tijd voor ongecontroleerde omstandigheden!

Thank you to my Sponsors

26

Angela Jansen

Goed bezig broertje! Ivm een kleine verbouwing zijn we onze wijnvoorraad ah opdrinken, vandaar een gewone sponsoring. Succes met alle voorbereidingen! X

50

De Poli Psychologie

Succes!!!

26

Jitske Schafraad

Zet hem op!

25

Erik Swinkels

Zet hem op

20

Bart-Jan Schoenmakers

Succes!

10

Eric Peters

Heel veel succes Sjoert !!

25

Anonymous

106

Wouter Schotsman

Hé Ebben, je hebt onze steun!

13

Anonymous

45

Soukja Enderink

Heel veel succes en wat een kanjer ben je om voor dit doel te gaan.

20

Anonymous

66

Merlijn Lanting

Respect, Sjoert! Succes en plezier met voorbereiden

2

Bart- Jan

Donatie dagprijs tourpoule

25

Anonymous

50

Theo Ebben

Nog even flink door trainen, ik weet hoe zwaar het is.

310

Wienke Konink

Dit bedrag is de opbrengst van de cursus zhineng Qigong, gegeven door Alles-is-Chi , Wienke Konink. Heel veel succes met je voorbereidingen en vooral veel plezier. Wat een feest dat jij dit kunt doen.

5

Sjoert Ebben

Weer een fles wijn verkocht!

26

Alexandra Linschoten

een klein duwtje in je rug van mij, het gaat je zeker lukken die berg weer op te komen

106

Paul Looijmans

Super knap dat je het weer gaat doen Sjoert. Heel veel succes ik zal aan je denken op de grote dag!

Show more