Sophie Prinsen

Alpe d'HuZes 2021

Raised until 1st October 2020

1980.00

Raised from 1st October 2020

1980.00

Mijn motivatie!!!

376132

Wanneer ik een getal zie met 6 cijfers vind ik dat een hoog getal.

Wanneer ik de betekenis achter deze 376132 weet, verandert mijn mening.

376132 uren

Gelijk aan 15672 dagen

Of 2238,86 weken

Maar 514,9 maanden

En de niet eens 43 jaar die mijn lieve zusje mocht leven

 

Alles is relatief. Wat is veel of weinig? Een referentiekader bepaalt; of de berg hoog of laag is, het ligt eraan hoe je er tegen aankijkt of met wat je vergelijkt of je ergens als een berg tegenop ziet of zo de top bereikt.

Misschien is hoe je omgaat met situaties die op je pad komen wel het meest bepalend. Voelt het daarom licht of zwaar. Bepaalt de innerlijke kracht en niet de spierkracht hoeveel je kunt dragen of welke bergen je kunt verzetten!

 

Mijn zusje was een kei in het relativeren en verleggen van grenzen. Omgaan met situaties waar ze zomaar gewoon ineens voor kwam te staan. Keer op keer incasseren, even stilstaan maar vooral; zeg maar wat en hoe en dan gaan we door! Super aanpassingsvermogen en met een schijnbaar onuitputtelijke positieve energie nieuwe strategie bepalen.

 

Iedereen kende haar verhaal in het dorp waar we wonen. Haar bijzondere, unieke verhaal. Op 28e jarige leeftijd de donderslag bij heldere hemel; borstkanker met uitzaaiingen, groot in aantal, in haar botten en lever. Daarom brak haar sleutelbeen midden in de nacht spontaan. Een zeer sombere prognose echode in onze hoofden nog lang na die dag. Woorden de aarde onder onze voeten vandaan schoffelde. Mijn jongere zus gaat dood flitste er door mijn gedachten. Men hoopten op maanden maar jaren durfde geen arts haar te beloven. Aan het begin van mooie levensplannen niet weten of je een volgende verjaardag haalt, hoe leef je dan door? Chemo’s volgden, operaties om een port a cath te plaatsen en eierstokken te verwijderen. Zo snel mogelijk in de overgang; de tumoren de weg naar Oestrogenen belemmeren. Maar tumorcellen zijn slimme rotzakken, telkens vonden ze een manier om zich zo te veranderen dat ze konden groeien en nieuwe uitzaaiingen konden kweken, achterbaks op plekken waar ze ineens gesetteld leken. Maar Cornelien zou ons Lien niet zijn wanneer ze zich daar langer dan een moment door uit het veld liet slaan. “Ik ben pas ziek als ik me ziek voel!”. En ze ging door elke keer weer. Ontelbare hormoontherapiepillen. Weet ik hoeveel bestralingen tegen pijn of dreigende botbreuken. Chemo na chemokuur waar ze kaal, ziek, slap of uitgeput van raakte. Pijnmedicatie, prednison, fysiotherapie, hydrotherapie, fitness, psychotherapie; want hoe leef je met een zwaard boven je hoofd in ‘bonustijd’? En altijd met een blik op de toekomst, een twinkel in haar ogen en brede stralende glimlach. Hoe kreeg ze het voor elkaar! 14 jaar lang.

 

Ze zei altijd laat kanker slechts een hoofdstuk zijn en niet het hele boek. 1/3e van haar leven, 1/3e van haar boek had ze kanker. Of wist ze dat ze kanker had.

Haar referentiekader was ruim, flexibel en grensverleggend. Zij kon kei zware lasten dragen alsof ze licht als veertjes waren. Zag licht waar het schemerde. Zij maakte van weinig veel en nog veel meer! Zette tegenslag om in opties; of in een progressgebakje.

 

Wanneer men een boek zou schrijven over ons Lien en elke bladzijde zou benutten om te vullen met haar avonturen, gedachten en dromen, zou het een dik boek worden. Meer dan 2 meter dik heb ik uitgerekend!!

Wanneer ik de schrijver zou zijn, zou het echter niet vol geschreven worden met feiten en weetjes. Geen mix van fictie en realiteiten. Ook al is haar leven spannend genoeg geweest voor een thriller. Absurd genoeg voor een goed sciencefiction verhaal en heeft het gelukkig ook genoeg liefde gekend om een roman te vullen.

 

Ons Lien haar boek zou, wanneer ik een auteur was, niet vol geschreven staan met het leven dat ze beleefde maar over haar en hoe ze leefde. Hoe inspirerend ze was en is; anderen hoop gaf door haar bijzondere verhaal maar nog veel meer door haar enorm warme innemende karakter. Een oprecht en echt voorbeeld. Gewoon what you see is what you get!

Bij mij zijn de hoofdstuktitels te talrijk om allemaal te noemen. Maar haar altijd voortdurende positieve doorzettingsvermogen vind ik bewonderenswaardig. Haar hartelijkheid, gezellige warmte en liefdevolle zorg; voor iedereen om haar heen maar voor mij het allerbelangrijkst naar mijn twee meiden. Ze hadden niet alleen de liefste tante maar meer een tweede mama, daarom lopen beide meiden mee. Bloem van 9 jaar loopt met mij op 3 juni de alpe d’huZUS en Roos dan 15 rent aan mijn zij samen naar de top op de Alpe d’huZES dag 4 juni. Altijd gastvrij en met open armen waren we welkom. Wat een mooi mens!

Creatief in ‘knutselen’; haar beschermengeltjes waarvoor de opbrengst naar Alpe d’huZES ging. En vele andere mooie dingen die ze maakte. Maar nog creatiever in het leven van het leven. Er alles uit halen waardoor wij nu zoveel herinneringen mogen bewaren diep in ons hart!

Al die herinnering kwamen de afgelopen weken voorbij en zullen dat nog vele dagen, weken, maanden en aren gaan doen. Vaak met een grote lach en met een dankbaar trots op haar gevoel. En ik weet nu al dat er ook herinneringen ineens in mijn hoofd op poppen waar ik van zal moeten huilen. Gewoon omdat het zo jammer is dat ze er niet meer is. Zo jammer is dat haar boek op 18 november jl. al dicht ging. Er zoveel meer blanco pagina’s waren die vol geschreven hadden moeten worden.

 

Elkaar niet meer zien, niet meer spreken en lachen met elkaar. Gisteren (21/12) jouw verjaardag maar zonder jarige. Geen 43 kaarsjes, geen langzalzeleven en geen cadeautjes. Geen stralende lach en gezelligheid of jouw zelfgebakken taart!

Het voelt nu allemaal nog heel ‘zo zonder jou’ maar ik weet dat je altijd bij me zult zijn, ik voel je vast nog vaak op allerlei momenten. Dat wil ik geloven. En ik neem je mee de berg op, of misschien jij ons wel. Want je was de beste in anderen steunen.

Je bent de zachte fluisterstemmen die je hoorde gevolgd naar de andere kant. Nog even werd je wakker om me midden in de nacht te zeggen dat je zo heerlijk rustig sliep en er zo klaar voor was. En dat heeft me rust gebracht. Het missen zal er niet minder door worden. Mijn liefde voor jou nooit. Je bent altijd onze kleinste geweest maar lieve Lien je bleek in zo heel veel dingen groots!

Ik leef nog even door. Je hebt gelijk; het leven is te leuk. Maar wanneer het mijn tijd is hoop dat ik jou hoor fluisteren en dat je mij de weg wijst. En me met open armen gastvrij zal opwachten. Zusjesliefde is voor altijd.

 

Vanzelfsprekend ren ik op 4 juni de Alpe op met ons Lien in mijn hart! Om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek met mijn team BIG challenge Bike2fight 1&2. 5000 euro is het streven per persoon. Veel geld? Dat klopt! maar in 2020 kan iedereen 364 dagen de Alpe d’HUEZ op hoe men maar wil maar op 3 en 4 juni is het voor het KWF en rennen wij de longen uit ons lijf. Want opgeven is nooit een optie!

Thank you to my Sponsors

50

Anonymous

'Opgeven' is voor jou nooit een optie. Ik wil je geven wat je nodig hebt om die berg te beklimmen. Laat je me weten wat?

50

Tom/Marfa Molenschot Wawoe

Veel succes Sophie en sterkte ❤❤

1.000

Anonymous

Valentijns Benefietdiner bijdrage Roos

26

Annemarie Haagh

Jij kunt bergen verzetten, dus je komt die berg vast op! Zet hem op Soof.

5

Elly Rijswijk

Succes Sophie. Je bent een topper!!

130

Anonymous

Loterij

150

Arrianne van den Hout

Donatie namens Stuiterbal 2020

15

Anonymous

15

Anonymous

50

Anonymous

100

Anonymous

26

Dennis

Hé schone zus doe je best ik ben trots op je. En ons Lien ook weet ik zeker. Dikke kus

50

Olaf van de Klundert

Veel succes met die dochters van ons op de berg. Laat Cornelien trots zijn op jullie.

100

Cees Dhr. Prinsen

Corneliens beschermengeltjes

26

Fam. Copal

Veel succes voor jullie! X

100

Cees Dhr. Prinsen

Cornelien's beschermengeltjes

10

Maaike

Hé Sophie, Roos en Bloem, Heel veel succes gewenst met trainen en straks op de grote dag! Powervrouwen zijn jullie! Liefs, Oscar, Maaike, Sam en Luc

10

Anonymous

26

Yvonne en Henri

Heel veel succes allemaal!

26

Angelique Laureijssen

Zet hem op Sophie, Roos en natuurlijk ook Bloem! (Tante) Cornelien is trots op jullie❤️

Show more

Select a Christmas decoration