Suzan de Laat

Alpe d'HuZes 2021

Raised until 1st October 2020

3015.50

Raised from 1st October 2020

3065.50

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

4 Juni 2020 ga ik de berg op om meer onderzoek naar kanker en leven met kanker mogelijk te maken.

Ik kan hier wel 100 redenen opschrijven. Geen een zal precies kunnen omschrijven waarom ik dit doe. Dat zit veel dieper. Dit niet te vatten in woorden. Ik ken TE veel mensen die zijn overleden aan kanker. Mensen die nog strijden tegen de ziekte en leven met de gevolgen ervan. Ik gun hen en hun naasten allemaal een WAARDEVOL MOOI LEVEN!

9 Mei 2017, ik was 36 jaar. Een week na mijn ziekenhuisbezoek, was de uitslag definitief.  “Je hebt borstkanker, 3 tumoren, snelgroeiend.” Dan flitst in 2 seconden alles door je hoofd. 4 jaar eerder verloor ik mijn moeder aan dezelfde ziekte. 

Mijn grootste zorg ging uit naar mijn 3 kleine kids. Zij hadden al zoveel ellende moeten doorstaan. 9 Maanden eerder gingen hun vader en ik uit elkaar en nu werd hun mama ook nog (deels) van hun afgenomen. Zo voelde het een beetje. Familie en vrienden stonden dag en nacht klaar, voor de kids en voor mij. Chemo’s en operaties volgden Een heel heftige en intense periode. Een periode van ellende en van heel fijn samenzijn, intimiteit. Ik probeerde me te focussen op het leven, op alle mooie dingen….De behandelingen sloegen aan en…. ik ben schoon verklaard. 😊

Op naar enkel bofkonten

Ik ben een van de bofkonten die het nog na kan vertellen. Ik hoop echt dat dit in de toekomst voor ALLE kankerpatiënten geldt. Dat de kans op terugkerende kanker ook aanzienlijk wordt verkleind. Zijn mijn kinderen en mijn neefjes en nichtjes erfelijk zijn belast? Ik wil er nog niet over nadenken om eerlijk te zijn. De kans is er zeker! Duimen dat het hen bespaard blijft.

14 November was, als het goed is, mijn laatste operatie. Begin januari mag ik heel voorzichtig beginnen met trainen. Vlak voordat ik de berg op rij ben ik, naar verwachting, klaar met de laatste nabehandelingen. Dan ben ik “af”. Denken aan de berg zorgt al voor een emotioneel gevoel. Het zal dubbel zijn; zo dankbaar dat ik geld op kan halen voor iedereen die met kanker te maken heeft. Tegelijkertijd ook een soort van afsluiting van een turbulente periode.

Mensonterend

Ik neem mijn allerliefste moeder mee de berg op! In januari 2013 is zij overleden aan de gevolgen van uitgezaaide borstkanker. Ik wist oprecht niet dat een ziekbed zo slopend kon zijn, mensonterend en tegelijkertijd ook zo prachtig (achteraf). Tot de laatste dagen heeft mam ons zoveel mooie dingen meegegeven. Daar ben ik haar eeuwig dankbaar voor!

Praten over kanker

Wat me opvalt is dat het voor velen toch lastig blijft om ECHT over kanker te praten, alle emoties die daarbij horen en de veranderingen die je ondergaat. Dat het ook heel eenzaam kan zijn. Er is veel aandacht is in de media voor kanker en praktisch iedereen in zijn omgeving wordt ermee geconfronteerd. Toch blijft er veel onbesproken of moeilijk bespreekbaar. Omdat het confronterend is, pijn doet, men niet weet hoe ermee om te gaan. Onzekerheid en angst spelen een grote rol speelt en ook wordt er veel ingevuld voor de ander.

Het is dan ook mijn missie “Moeilijke zaken makkelijk bespreekbaar te maken.” Als lid van de cliëntenraad van het Verbeeten Instituut probeer ik hier ook mijn steentje aan bij te dragen. Kanker is niet eng, het hoort (helaas) bij het leven.

Kanker de wereld uit!

Net als ieder ander hoop ik vurig dat kanker een chronische ziekte wordt. Dat mensen er niet meer aan hoeven te (over)lijden. En tot die tijd pleit ik ook voor extra zorg bij en na kanker.

Hoe zorgt de zorgprofessional ervoor dat de patiënt betrokken wordt in zijn ziekteproces? Hoe ga je om met de lichamelijke gevolgen van kanker? Hoe kunnen psychische problemen voorkomen en verminderd worden? Hoe ga je om met je nieuwe jij? Hoe praat je met je geliefden over je ziekte? Hoe ga je het gesprek aan met je geliefde over zijn/haar ziekteproces en de gevolgen? Ook voor de zorg tijdens en na kanker halen we geld op, super belangrijk!

Dankjewel dat je mijn verhaal tot het einde hebt gelezen. Ik hoop dat je begrijpt waarom het zo belangrijk is om zoveel mogelijk geld op te halen. Geld dat onderzoek naar kanker en de gevolgen van kanker mogelijk maakt. Geld dat ingezet wordt voor verbetering van de (na)zorg, zodat patienten en hun naasten zich kunnen FOCUSSEN OP HET LEVEN in plaats van enkel op de ziekte en de angst voor dood.

Draag jij je steentje bij, zodat de kinderen van nu niet meer aan deze ziekte hoeven te overlijden?

Liefs Suus

LEEF, VOEL, GENIET en DEEL.

My Updates

Verbinding door een simpele zak worstenbrood

Dit weekend heb ik overheerlijke worstenbroodjes rondgebracht voor de Alpe d'Huzes. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet had verwacht wat dat op zou leveren. En daarmee bedoel ik niet het geld wat we op hebben gehaald....maar de prachtige gesprekken. 

Hoe bijzonder. Door een simpele zak worstenbrood ontstaan prachtige gesprekken.

Mensen die ik niet goed ken, bieden spontaan aan dat ze op hun werk een bestellijst voor worstenbroodjes op willen hangen! Wauw te gek zeg! Wat enorm attent!

Een dame vertelt over een operatie die ze moet ondergaan....En hoe blij ze is dat deze bijna in zicht is. Ze is zichtbaar gelukkig en koppelt haar verhaal aan de behandelingen die kankerpatiënten moeten ondergaan en wil daarom graag steunen.

Een dame verzint ter plekke nog 3 acties die we op kunnen zetten om geld te verzamelen.

Een vrouw die me worstenbrood ziet verkopen besluit direct een donatie te doen. "Ik weet hoe belangrijk het is geld op te halen voor kankeronderzoek." Ze verteld over haar overleden moeder en de ziekte van haar schoonmoeder.

Een neef die ik al jaren niet heb gezien en zo graag wil helpen. "Kom even binnen, hoe gaat het?" 

En dan de dame aan de keukentafel. "Kom zitten." Zegt ze. Ik schuif aan. Fijn om hier te zijn en tegelijk dubbel. Het einde van mijn "kankertraject" is in zicht. Dat van haar en haar partner lijkt net te starten. Volgende week krijgen ze de uitslag. Rete spannend. Het klinkt allemaal niet best. Zo f*cking spannend. Je wilt positief blijven en tegelijk ook realistisch. Je wilt hopen en je tegelijk voorbereiden. Zo herkenbaar. We praten, lachen, huilen en knuffelen. Tranen in haar en mijn ogen. Ik bewonder haar nu al. Ze praat zo open. Dat gaat hen redden hoop ik. Ze staan aan het begin van een misschien wel heel heftig traject. Ik zie de strijdlust, de kracht, de positiviteit en tegelijk de onmacht! Dit zijn van die momenten dat je nog meer beseft hoe belangrijk het is zoveel mogelijk geld op te halen. Dat die klote ziekte de wereld uit wordt geholpen. Ik overhandig de zakken worstenbrood. "Ik duim voor jullie en het kaarsje brandt. Onwijs veel succes komende week." Ik zwaai nog een keer. Dag lieve vrouw. 

 

 

 

 

 

Thank you to my Sponsors

20

Maaike Huisman

Zet ‘m op! Ik weet zeker dat het je lukt, samen met je team. Ik moedig je van harte aan 💪🏼🍀

15

C Langelaan

Succes kanjer !!

50

JTM de Laat

Deze komt zeker op je naam. Suzan , je bent ontzettend goed bezig al is het in de registratie van de sponsor gelden niet terug te vinden omdat deze niet juist registreert op de goede naam.

26

Hanneke en Joris

Super dat je deze uitdaging aan gaat. Veel succes

10

Henriette Craens

Respect dat je dit gaat doen, voor alle mensen die met deze rotziekte te maken hebben of krijgen. Fijn dat het met jou weer beter gaat. Dit gun je niemand!

26

Mariano Wiebers

Succes

25

Yvonne de Hond

Hey Suzan, Wat heb je prachtig omschreven waarom je deelneemt. Heel veel succes!! Liefs Yvonne & Tim

500

Anonymous

Valentijns benefietdiner

100

Sjakie & Engelien Van Pelt

Top i Katie’s! Succes en wacht af en toe op Dries svp ;)

20

Anique

Geraakt door je bericht en motivatie om mee te doen....Succes Suzan!

50

Barbara Duijf

Heel veel succes!!!

252

Vrienden en familie Hanneke

Zet m op Suzan!

138

Pulskens worstenbrood

Topperrrrsssss!

15

Anonymous

360

Vrienden en familie Sabrina

Zet m op Suus!

10

Manon Sanders

26

Bjorn van Vugt

Veel succes Suzan, Jouw enthousiasme en inzet voor dit doel is begrijpelijk en wil graag een steentje bijdragen. Succes gewenst met de voorbereiding en het behalen van jouw doel! Groet

50

Mariëlle de Groot

Hoi Suus, 700% support voor je missie! Goed verhaal. Hug, Mariëlle

26

Mark en Angela

Indrukwekkend verhaal van je Suzan! Veel succes!!

25

Eric van der Laak

Je bent een kanjer met een prachtig doel! Veel succes!

56

Suzan de Laat

Zo nu is er geen weg meer terug! 4 juni 2020 ga ik samen met Dries, de rest van het team en nog vele andere kanjers voor de klim van het leven! Ik ben een van de bofkonten die het na kan vertellen! Het is mijn wens dat alle (ex)kankerpatiënten het leven kunnen en durven vieren! Dat mede door het geld dat wij ophalen weer baanbrekend onderzoek kan plaatsvinden en niemand meer hoeft te sterven aan kanker! De komende tijd gaan we verschillende activiteiten organiseren, lekkernijen verkopen en andere zaken, waarbij we ieders hulp kunnen gebruiken. Wil jij onze deelname delen? Daar zijn we je heel dankbaar voor! Een vrijwillige donatie is ook altijd welkom! Dankjewel alvast voor het vertrouwen en je steun!

26

Anonymous

Zet 'm op!!

26

Brigitte van der Zanden

Het kan er maar vast bij staan.. heel veel succes lieverd!

192

Vrienden en familie Breg

Succes Suus!

10

Marian Roest

Dikke kus en veel succes!

5

Anonymous

Hoi Suzan, ik ken je niet maar zag je bericht op LI, heel veel succes! Heb het zelf in 2017 gedaan na mijn vader verloren te hebben. Kleine donatie maar erg gemeend. Groet Joris

66

Bastiaan Sentjens

Hoi Suzan, Ik las net je verhaal hier. Heftig zeg! Ik ben blij dat je er doorheen bent gekomen en het is inspirerend om te lezen dat je zo positief in het leven staat! Ik wens je heel veel succes met de Alpe dHuezes, en geniet van het leven en de mooie momenten met je kinderen. Groetjes, Bastiaan

106

Karlijn

Lieve Suzan, Wat een indrukwekkend verhaal en wat knap dat jullie de uitdaging aan gaan! Heel veel succes! Liefs, Karlijn

26

Marjan Mullié

Heel veel succes, Suzan! Je bent een topper💕

26

Thijs en Jennie Ewalds

Toppertje ben je!

66

Karin en Arjan Gentenaar

Heel veel succes Suzan en Dries!

50

J Teurlings

veel succes

10

Sandra Braam

Hoi Suzan, Ik bewonder je moed en levenslust! Heel veel plezier tijdens deze mooi tocht. Groetjes Sandra Braam

26

Pepijn Boer

Heel veel succes. Top dat je dit doet. Een donatie er bij voor anderen die helaas ook jouw pad gaan bewandelen. Respect voor jouw inzet en spirit!

48

Anonymous

5

Wendy

Heel gaaf dat je dit gaat doen! Zet hem op! 💪❤ Liefs, Wendy

12

Anke

Go Suus!!!! De worstenbroodjes waren heerlijk ;-)

26

Anouk Paradiso

Lieve Suzan, Wat geweldig dat je dit doet. Heel veel succes! 😘

20

Bregje Raaijmakers

Hé kanjer !!! Topper ben je . Zet m op

10

Rob Franken

Succes Suzan!

30

Marloes ea

Zet m op Suus!

26

Liset De Keijzer

Bon dia Suzan, Vanuit zonnig Bonaire heb ik je verhaal met veel bewondering voor je moed en doorzettingsvermogen gelezen. Super om te lezen dat het goed met jou en je kinderen gaat. Heel veel succes (hopi exito) met deze sportieve en emotionele uitdaging! Groetjes, Liset

26

Dries

Supermooi om dit samen te mogen doen ❤️

15

Daphne Koenen

Wat een reis heb je de afgelopen jaren moeten maken...nu kun je er zelf voor kiezen dit te doen in plaats van de afgelopen jaren dat de keuzes vaak voor je gemaakt moesten worden. Veel succes bij al die uurtjes training op je fiets en ik hoop dat de hele onderneming een super ervaring voor jou en je team gaat worden...

66

BestKees

Succes Susan. Super dat je dit doet. Je bent een kanjer🍀🚴‍♀️

26

Natasja van Asten - Bloem

Super stoer!! Zet ‘m op 💪

10

Bachtar Taraki

Dank je wel heldin

10

Linda van Lankvelt

Lieve Suzan, Dit gaat jou lukken! Heel veel succes, trots op jou!

50

Anonymous

Succes , met dit mooie initiatief.

26

Carol Lo-a-njoe

Go go go Suzan. Wat ontzettend dapper! Veel succes en just do it❤️ Dit kan je.

225

De Rooi Pannen

Ze waren lekkerrrrr de worstenbroodjes. Zet m op! Collega's De Rooi Pannen Toerisme en Evenementen

Show more

Select a Christmas decoration