Tieneke Derickx

Alpe d'HuZus 2024

AMOUNT RAISED

197.00

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Elk jaar, elke maand, elke dag worden mensen geconfronteerd met het nieuws dat ze kanker hebben.

Gelukkig geneest tegenwoordig het merendeel van de mensen die voor het eerst hiermee geconfronteerd worden. Maar wat als je de diagnose een tweede of derde keer krijgt. Genees je dan ook weer?

Ik doe mee omdat we meer onderzoek naar kanker kunnen en moeten doen. Zodat we niemand vroegtijdig meer hoeven te missen. 

Zoals een van mijn beste vriendinnen die 2x de diagnose kreeg.

Wil jij mij daarbij steunen? Doneer dan via de link. 

My Achievements

Ik heb me ingeschreven

Foto's toegevoegd

Zelf een eerste donatie gedaan

Vijf donaties ontvangen

Pagina gedeeld op social

Donateurs bedankt

My Updates

Afscheid

Mijn vorige blog ging al over verdrietig nieuws. Inmiddels is onze vriend overleden. Vanmorgen gaf zijn lichaam de strijd op. Een strijd die minder dan een maand geduurd heeft. Zo veel verdriet, onmacht die ik nu voel. En dat staat in het niets wat zijn vrouw en dochters nu voelen en zijn familie. 

Hoe kan het dat dit niet eerder is ondekt zodat hij meer tijd zou hebben gehad. Waarom ....  Allemaal vragen poppen op, waarop ik geen antwoord krijg. 

Daarom moet er onderzoek worden gedaan naar kanker, hoe kunnen we dit zo snel mogelijk opsporen, het beste bestrijden. 

Dit is de reden waarom ik meedoen aan Alpe d'huzes. 

Stil

Afgelopen week kreeg ik een bericht van een vriendin. Triest nieuws schrijft ze, mijn man heeft alvleesklierkanker en het is al uit gezaaid. Zat samen met Norbert in de auto en we vielen beide stil. Even niet weten hoe te reageren, maar dan toch iets terug schrijven. Een blijk dat je aan ze denkt. Er voor ze willen zijn als het nodig mocht zijn. Zo ook vandaag even een bericht gedaan hoe het is gegaan in het ziekenhuis gisteren. Kunnen ze nog iets doen? Ze zijn blij dat er chemo mogelijk is, levensverwachting hiermee een half jaar. Dan ben ik weer stil en komen er tranen. Wat een vreselijke ziekte is het toch. 

Ik neem je mee in mijn rugzak als ik de Alp op loop en ik hoop dat je dit tegen alle verwachtingen in nog mee mag maken. Zo niet dan ben ik even een stukje dichterbij je. ♥️

Waarom ik weer meedoen!

Vorig jaar kreeg ik soms de reactie dat er nog zoveel meer ziektes zijn waarvoor onderzoek benodigd is. Dat klopt, ben ik het helemaal mee eens. 

Maar persoonlijk raakt deze ziekte mij het meest en daarom zet ik mij hiervoor in. De ziekte raakt als ik het goed heb 1 op 5 mensen. Soms zelfs meerdere keren per persoon. 

Dit zorgt voor vragen bij mij, hoe kan dit? Waarom hebben we hier nog geen oplossing voor? Kunnen we dit proces al eerder omkeren? Allemaal vragen die ik zelf niet kan beantwoorden. 

Daar is onderzoek voor nodig door mensen die daarvoor geleerd hebben. Maar ook geld, daarom doe ik mee. Met het ophalen van donaties help ik zelf mee. Dat kan ik beïnvloeden. Help jij mee? Doneer dan via mijn pagina.

Liefs Tieneke

My activity tracking

3
kms

Thank you to my supporters

66

Carmela Tinebra
2 December 2023

Succes topper!!! Super goed dat je weer gaat!!🍀😘

5

Janny Schoemaker
24 October 2023

Tieneke Succes 🍀

100

Mike
21 October 2023

Opdat onderzoek naar kanker never ever mag ophouden, totdat er definitief een baanbrekende oplossing is gevonden om te genezen van deze slopende ziekte! Een ziekte die hele families verscheurd…. Veel suc6 Tieneke!🍀💪🏻

26

Tieneke Derickx
21 October 2023

My Activity: Wandelen