Timbo to the Top

Alpe d'HuZes 2024

AMOUNT RAISED

7035.50

Amount raised by members

2663.00

Waarom wij meedoen aan Alpe d'HuZes

In 2019 deden Menno en Heleen voor de derde keer mee aan Alpe d'HuZes. Dat jaar voor het eerst echt samen en onder de naam Timbo to the Top. Timbo was de MSN naam van Tim, de zoon van Heleen die in 2009 is overleden aan een zeer agressieve vorm van botkanker. Tim was tijdens zijn ziekte proces vooral geïnteresseerd in en bezorgd om anderen. Tijdens zijn ziekte waren Tim en zijn zwarte petje onafscheidelijk.

Heleen heeft Tim beloofd om zich na zijn overlijden in te blijven zetten voor anderen die met deze verschrikkelijke ziekte te maken hebben en krijgen. Vanaf dat jaar zijn wij ons dus in gaan zetten om geld bijeen te brengen voor onderzoek in de strijd tegen kanker. Dit doen wij door deelname aan Alpe d'HuZes en aan andere evenementen voor het KWF, KiKa en De Opkikker. Inmiddels staat de teller al boven de €55.000,- 

Dit jaar gaan we met zoons en schoondochters naar de Alp om het evenement voor het eerst samen te beleven, ieder vanuit zijn/haar eigen verhaal. Je kunt ons hier dus als team of "individueel" sponsoren.

Waar wij bij Alpe d'HuZes 2013 één kaarsje voor Tim hebben gebrand in bocht 7, zijn het inmiddels helaas al 6 kaarsjes. We hebben die op de Alpe d'Huez aangestoken voor de mensen die ons uit onze nabijheid zijn ontvallen en voor degenen die op dit moment aan het vechten zijn tegen deze ziekte.

Lees ons hele verhaal op timbotothetop.nl

Ter nagedachtenis aan Tim, Lars, Tom, Bas, Yolanda en Maryse

Team Updates

Mr Jummy gaat naar Alpe d'HuZes

Vandaag de laatste dag op kantoor voor wij voor de 6e keer naar Frankrijk vertrekken. Misschien heb je inmiddels op Radio10 of SBS6 al iets gehoord of gezien over de aankomende editie, zij besteden hier ook komende week uitgebreid aandacht aan. 

Mr Jummy gaat ook met ons mee, het wordt ook zijn 6e keer, een soort AD6 lustrum dus. Hij is inmiddels onze AD6 mascotte geworden.

We hebben een mooie sponsoring gekregen vanuit Verkade/Team Sultana. Tijdens de AD6 dag op 6 juni zal op de Alpe d'Huez onderweg aan de deelnemers Sultana Fruitbiscuits worden uitgedeeld en de hele AD6 week worden op catering punten de nieuwe Havermoutsticks en Mueslirepen verkocht, de opbrengst gaat natuurlijk allemaal naar kankeronderzoek. Daarom heeft het Sultana logo ook een plekje gekregen op de achterkant van ons koersshirt.

We gaan verslag doen van onze week adhv een blog van Mr Jummy. Dus wil je zijn belevenissen in Frankrijk volgen, neem daar dan af en toe eens een kijkje. Natuurlijk kun je ons en Mr Jummy hier ook steunen met een mooie donatie. Iedere euro is welkom. Wij willen dat niemand meer dood gaat aan kanker, dat wil jij toch ook!

Mr Jummy heeft op kantoor de laatste voorbereidingen getroffen en is helemaal klaar om jullie mee op reis te nemen.!

Reuniewedstrijd 12 mei

Na 15 jaar hadden we een flink aantal voetbalvrienden, coaches en begeleiders van Tim bij elkaar. Sommigen nog steeds actief en voor anderen de voetbalschoenen al jaren in de kast. Een zonnetje en een biertje met bitterballen na, deden oude tijden weer een beetje herleven. Met de verkoop van biertjes en armbandjes ook weer wat geld voor de Alp opgehaald.

Ruwaard wandeling

Op Hemelvaartsdag hebben we met een aantal andere Alpe d'HuZes teams op de Fancy Fair bij de Ruwaard wandeling gestaan. Wat een leuk en gezellig evenement, opgezet door twee teams uit Oss. Er deden wel 300 wandelaars mee. De opbrengst was niet super maar het was wel weer even gezellig Alpe d'HuZes sfeer proeven.

Kickoff Papendal

Vandaag op Papendal de kickoff voor AD6 2024 meegemaakt. Was weer een prachtig en druk evenement met mooie verhalen en indrukken. De koerskleding is opgehaald, het komt nu echt dichtbij. Ondertussen ook nog even lekker verkocht op de deelnemersmarkt.

Sponsorloop Westzaan uitgesteld

De hardloop/wandel sponsorloop van 10km door ons mooie Westzaan is uitgesteld.Start en finish zijn bij De Waterraaf in Nauerna. De start is tussen 11 en 12 uur en je kunt alleen, of in groepjes zelfstandig de route lopen (de route is niet afgesloten). Voor de liefhebbers is er per km een vraag, waarmee een leuke prijs te winnen is. Natuurlijk kun je na de loop lekker even bij De Waterraaf nazitten.

Route: https://www.komoot.com/nl-nl/tour/1472741998 en https://runnermaps.nl/route/297311

Heel Westzaan helpt

Eind april is altijd een aparte periode voor ons. Tim(bo) zijn geboortedag is 27 april, in 2009 overleed hij op 17 april, 10 dagen voor zijn 16e verjaardag, aan de gevolgen van een zeer agressieve vorm van botkanker. We zijn binnen deze 10 dagen een grote Alpe d’HuZes actie in Westzaan opgestart (zie flyer).

Timbo Hoodies

Van Carebo uit Wormerveer hebben we mooie teamhoodies gesponsord gekregen. Mede met Tim zijn herkenbare pet in het groot op de achterkant zijn we ook op de Alp goed herkenbaar.

Zaanse Mayonaise

Supergaaf dat we een mooi Zaans familiebedrijf in contact hebben kunnen brengen met Team Catering. Zaanse zal sauzen gaan sponsoren voor de Alp week. Dus straks in juni een heerlijk patatje Zaanse Mayonaise boven op onze berg.
Wil je meer over ze weten, kijk dan even op www.zaansemayonaise.nl

Tweede versie bierpakket

De tweede versie van ons "Hoop doet leven" bierpakket is klaar.

Naast de etiketten, is nu ook het cadeau-doosje helemaal in AD6 layout. Je kunt op de verpakking in het flesje een persoonlijke boodschap schrijven. 

Het pakket is er in 2 samenstellingen, beide weer voor €12,50:

Versie 1: 3 HOOP biertjes en een Hermannutje (220 gram gezouten pinda's)

Versie 2: 4 HOOP biertjes voor als je niet van pinda’s houdt

De HOOP biertjes en Hermannutjes zijn ook los leverbaar of in doosjes van 12. Beide zijn € 3,- per stuk, maar de 6e is gratis. Het HOOP speciaal biertje is een dry hopped session blond bier van Brouwerij Hoop in Zaandijk.

We hopen dat deze tweede versie net zo'n groot succes gaat worden als de eerste. Voor bestellingen kun je ons op de socials terugvinden onder #timbotothetop

2e Deelnemersdag

Vroeg naar Nijkerk voor de.tweede deelnemersdag, waar we weer een plekje op de deelnemersmarkt hadden. Lekker verkocht en mooie gesprekken gevoerd. Tussendoor ook.nog even 3 workshops donatiewerving gedaan.
Nu op naar Papendal.

Armbandjes

De eerste opbrengst van Heleen haar creatieve werk op de actiepagina kunnen bijschrijven. De kosten zijn er helemaal uit dus nu komt er hopelijk snel meer.
Mede dankzij Kapsalon De Haremakerai in Koog aan de Zaan

Succes Bierpakketten

Wat een succes zijn onze HOOP bierpakkketten. We.hebben op het laatste moment nog flesjes teruggehaald uit de winkel van de brouwerij om nog 50 rode kerstpakketten te kunnen maken. 
Alles is volledig uitverkocht. Zelfs de biertjes die we zelf nog in de koelkast hadden staan hebben we op speciaal verzoek verkocht.

Inmiddels hebben we ook al weer gesproken met Brouwerij Hoop over een vervolg richting het feest op 3 maart en de Paasdagen.
We hebben al pré-orders binnen, dus dat werkt erg lekker.

Kerstmarkt Westzaan

Op 16 december hebben we op de Kerstmarkt van Westzaan gestaan. Van 12 tot 21 uur hebben we al onze AD6 acties vanuit de marktkraam verkocht. Ondanks dat we niet de allerbeste plaats op de markt hadden hebben we toch goed verkocht. Al met al hebben we met het hele team een leuke dag gehad, was er veel aanloop van bekenden en hebben we meermaals ons Alpe d'HuZes verhaal kunnen vertellen.

HOOP bier cadeaupakket

Een paar weken terug hebben we voor de feestdagen een HOOP bierpakket samengesteld; 3 flesjes van ons heerlijke HOOP bier, 2 leuke HOOP bierviltjes en een prachtig HOOP glas.
Het idee was om er richting de feestdagen een aantal van te verkopen, maar misschien nog wel meer om extra aandacht voor de biertjes op zich te krijgen.
Wat schetst onze verbazing, ze lopen als een trein. We hebben eerst twee keer een klein ordertje doosjes en glazen besteld, maar we liepen er heel snel weer uit. De derde keer hebben we een forse order besteld, waarmee we het tot na de feestdagen zouden moeten redden.
Superleuk dus.
Als je ook zo'n leuk bierpakket wilt, neem dan even contact met ons op op info@timbotothetop.nl of via de social #timbotothetop.

PS het is een moutig, lichtfruitig blond biertje met een heerlijke hop-kick voor net dat beetje extra bite.

Sinterklaas intocht

Op zaterdag 18 november heeft Menno samen met Astrid van der Meer met haar Eat&Meet foodtruck patat verkocht bij de intocht van Sinterklaas in Westzaan. Ondanks het slechte weer hebben we een gezellige middag/avond gehad die toch nog €270,- heeft opgebracht.
Op hetzelfde moment leverden Heleen haar armbandjes bij Tennisvereniging Westzijderveld op de gezellige Wild West avond ook nog eens 8 tientjes op.

Alpe d’HuZes deelnemersdag

Op zaterdag 4 november waren we met Team Timbo to the Top aanwezig op de eerste AD6 deelnemersdag van de editie 2024. Er is goed verkocht op de deelnemersmarkt en een paar mooie grotere bestellingen gaan we snel leveren. We hebben gesproken met Team Medisch en Team Donatiewerving waar we deze editie ook als vrijwilliger aan het werk willen gaan. Dat zal weer een andere beleving van het evenement gaan geven naast onze eigen deelname.

Vlak voor zijn optreden hebben we het “officiële” eerste AD6 HOOP biertje aan Maarten Peters kunnen overhandigen. Het biertje dat natuurlijk op zijn AD6 liedje Hoop is gebaseerd en waarvan ook twee mooie regels uit de tekst op het etiket staan.

Het fijnste van de deelnemersdag is misschien wel om AD6 vrienden weer te kunnen spreken en daarnaast ook weer nieuwe interessante deelnemers en vrijwilligers te ontmoeten. In de gesprekken komen dan als vanzelf weer de redenen op tafel waarom we dit met z’n allen doen; te veel mensen krijgen met kanker te maken en erger nog, veel te veel mensen overlijden als gevolg van deze verschrikkelijke zieke.
Aan het eind van de dag gaat iedereen weer naar huis vol positieve energie om ook bij deze editie weer zo veel mogelijk geld bij elkaar te brengen voor onderzoek naar kanker. Iedere euro die door de deelnemers wordt opgehaald gaat via Stichting Alpe d’HuZes naar specifieke KWF projecten die er hopelijk voor gaan zorgen dat in de toekomst niemand meer hoeft dood te gaan aan kanker.
Wil jij dat ook, steun Team Timbo to the Top (of één van onze teamleden) dan met een mooie donatie, zodat wij straks in juni 2024 ondersteund door een heel mooi bedrag de Alpe d’Huez op gaan.

Alvast ontzettend bedankt namens onze teamleden.

Podcast Donatiewerving 24-10-2023

Gisteravond deelgenomen aan de opname van de Alpe d’HuZes Podcast over donatiewerving. Tijdens een “gezellig gesprek aan de zogenaamde keukentafel” heb ik samen met Anoek Duijndam van Team Donatiewerving een hoop tips and tricks kunnen delen over hoe je geld bij elkaar kunt brengen voor Alpe d’HuZes. Ik heb vanuit de ervaring van onze eerdere 5 deelnames voorbeelden kunnen geven en kunnen vertellen hoe je uiteindelijk van een (wild) idee komt tot de daadwerkelijke uitvoering van een actie. Natuurlijk kwamen onze repen, veters en biertjes daarbij langs.

Team donatiewerving hoopt hiermee vooral de nieuwe deelnemers een zetje in de goed richting te geven om hun streefbedrag te kunnen halen, maar vooral ook om bezig te zijn met Alpe d’HuZes en zo toe te werken naar het hoogtepunt op 6 juni 2024. Twee belangrijke kernpunten uit mijn verhaal; “Blijf dicht bij jezelf” en “Durf te vragen”.

Fijn dat we op deze wijze ook weer een mooie bijdrage hebben kunnen leveren.

Acties editie 2024

HOOP (doet leven) bier

“Hoop” is een gevleugeld woord binnen AD6, maar vorige editie viel het ons op dat het nog meer werd gebruikt dan anders. We bedachten eigenlijk in Frankrijk al dat we daar iets mee wilden gaan doen. Laten we in Zaandijk nu ook Brouwerij Hoop hebben; het AD6 Hoop (doet leven) biertje was geboren.

Het is een heerlijk speciaal-biertje geworden; moutig, lichtfruitig, blond, met een heerlijk hop-kick. Op het duidelijk herkenbare AD6 etiket staan twee regels uit het nummer “Hoop” van Maarten Peters en via de Spotify code kun je met je telefoon direct het nummer luisteren. Echt helemaal AD6 dus. Het biertje kost €3,- per stuk en het zesde biertje is gratis. We hebben er ook nog leuke bierviltjes bij.

 

Blossombs

Blossombs zijn kleurrijke zaadbommetjes gemaakt in eigen land, gevuld met biologische, wilde bloemzaadjes en 100% natuurlijke ingrediënten. Niet alleen de bloemen die uit de Blossombs komen zijn kleurig maar ook de kleibolletjes zelf zijn er in diversen tinten. Blossombs zijn goed voor bijen, hommels en vlinders.

We hebben een viertal verpakkingen op voorraad; 1, 2 en 3 Blossombs voor 2, 3 en 4 Euro en een superleuk eierdoosje met 6 Blossombs voor €7,50. Ook kun je andere producten die Blossombs in hun webshop verkopen via ons bestellen zodat ook de opbrengst daarvan naar onze AD6 actiepagina gaat.

 

Armbandjes

Zelf creatief bezig zijn met kralen en daar mooie armbandjes van maken. We hebben meerdere maten, verschillende kleuren, met en zonder bedeltjes, éénvoudige of natuurstenen kralen enzovoort. Neem even contact op als je iets specifieks zoekt en hou in de gaten of we ergens op een braderie (of de AD6 deelnemersdagen) staan. De armbandjes liggen ook bij De Haremakerai en Events with Friends in Zaanstad.


Cornhole

Heb je wel eens cornhole gespeeld? Het is een superleuk spel dat overwaait vanuit de Verenigde Staten. Het heeft iets weg van Jeux des Boules. We hebben een echte AD6 set gekregen van Cornhole Nederland. Als we ergens staan waar voldoende ruimte is kun je het tegen een kleine vergoeding uitproberen. Ook kun je de set lenen, bijvoorbeeld voor op een feestje of voor op de sportvereniging (natuurlijk tegen een mooie donatie)


Ook hebben we nog voorraad van onze "Opgeven is geen optie" veters van veters.nl (€2,50 per paar, 3 paar voor €6,-) en we hebben weer heerlijke melkchocolade repen van De Euforij (€2,- per stuk).

 

Van Midden Creatie en Vormgeving ondersteunt ons al vanaf het begin met gave ontwerpen.

 

Bestellingen in de regio bezorgen we thuis en woon je wat verder weg dan vinden we vast een oplossing. De opbrengst gaat natuurlijk naar onze AD6 actiepagina. 


Op de socials vind je onze acties terug onder #ad6biertje, #ad6blossombs, #ad6armbandjes, #ad6repen, #ad6veters, #timbotothetop en onder TimbototheTop op Facebook en Instagram

Thank you to our Sponsors

10

Macia Hand

Gerl verl succes

26

Anonymous

Succes!

3

Anonymous

26

Anonymous

Jesse en Bianca, to all we love and lost ❤️

250

Timbo To The Top

Opbrengst biertjes, repen, blossombs, veters

10

Daphne Schavemaker-laurenssen

Succes 6 juni!

1

Michael M

ToiToi🚀🚀🚀

10

Roy De Waart

Heel veel succes!

72

Lies Van Schoonhiven

26

Robert Fleumer

1

Anonymous

1

Anonymous

Heel veel succes samen

15

Anonymous

Heel veel succes

50

Anneke Van't Hoff-martens

Heel veel succes met de beklimming!

250

Team Timbo To The Top

Opbrengst armbandjes

15

Anonymous

Heel veel succes, met jullie ,ophaal actie, en hoop dat jullie het bedrag krijgen,wat jullie verdienen. Voor deze week top actie, zet hem op samen

5

N Hauzendorfer

10

Nicole De Wagemaker

20

Esther Dorenbos

26

Anonymous

5

Jelmer Knossen

5

Anonymous

Mooie oproep in De Wessaner! Veel succes.

1

Gaby Louise Eerenberg

Sterkte en succes 🍀 liefs buuf met boef

20

Daphny Gaal

6

Annerieke Andrea

Succes Heleen & team, respect voor jullie! Een goed idee om de Westzaners te vragen te helpen!

26

Elvira

Geïnspireerd door jullie stukje in de Wessaner: Heel Westzaan helpt! Heel veel succes team Timbo bij jullie weg naar de top!

5

Anonymous

6

Lucia

5

Anonymous

10

Anonymous

Good luck

10

Nicole Smit

20

Marein Borgdorff

10

Melchert Leguijt

Mooi bericht in de wessaner, goede actie. Zet em op!

5

Anonymous

10

Nienke Kimsma

Iedere Westzaner 1 euro! Mijn gezin van 4 en mijn 2 ouders die in Westzaan wonen en dat naar boven afgerond. Zet m op naar de top!

10

Peter Haverlag

Never give up !

25

Ingrid Bakkee

Succes

20

Anonymous

Heel veel succes met jullie uitdaging! Super dat je dit elk jaar doet. Volgend jaar ben ik er ook bij😉

6

Anonymous

Succes!

10

Anonymous

10

Marion Rijkhoff

Succes!

10

Anonymous

Succes

5

Anonymous

10

Ilonka Korver

Wat mooi dat jullie dit doen!! Succes toppers Lieve groetjes Fam korver

5

Anonymous

106

Roland Vet

Succes

10

Anonymous

Lieve groet

15

Anonymous

Jullie zijn Toppers

1

Rebecca

5

S Alkema

Zet ‘ m op !!

10

Petra De Jonge

10

Dries En Marion Bessels

26

Gaby Hartman

10

Angelique Van Heemskerk

Succes!!

5

Kim

15

Anonymous

Voor Tim 🧡 samen sterk 😘

5

Sandra De Wit

Goed werk, zet 'm op!

1

Anonymous

Eurotje nav je favebook bericht. Gr mede westzaner

5

Marijke De Lange

5

Anonymous

Veel succes vanaf de Weiver!

10

Anonymous

Succes voor dit mooie doel.

6

Irene Enkt

Ik kan helaas niet meelopen maar ben in gedachte bij jullie!

10

Anonymous

Veel succes! Ik loop niet mee met de AD6-loop, maar loop mee met de Running games

30

Anonymous

AD6 Loop 20 april

10

Annet Hartnack

Heel veel succes Menno met de mooie doel.

20

Anonymous

10

Marjon Moerenburg

Heel veel succes!! 🤞🏻 🙏🏻🫶🏻

26

Jacques Urlus

Wellicht zie ik jullie bij de sponsorloop op 20 april.

20

Berber Dolleman

10

Anonymous

Zie je op de top!! Succes met sponsorloop, kan zelf niet meedoen.

10

Anonymous

10

Isabel Eken

Streefbedrag bijna bij elkaar! Zet 'em op!

26

Anne-wies B

Wat een topper ben je weer, zet em op!

26

Jan Voorberg

250

Timbo To The Top

Donaties adhv annulering benefiet

106

Rob V Van Dijk

ik weet wat het is .KANKER te hebben. Veel succes.

250

Timbo To The Top

Opbrengst acties

250

Timbo To The Top

Opbrengst armbandjes

500

Timbo To The Top

Opbrengst Blossombs

250

Anonymous

Flower bombs, dank namens motards

250

Timbo To The Top

Opbrengst AD6 bierpakketten

500

Timbo To The Top

Opbrengst AD6 bier

500

Timbo To The Top

Opbrengst Kerstmarkt Westzaan

10

Tamara Danser

Wat mooi dat jullie dit samen gaan doen, succes 🧢!

13

J Van Der Zant

Succes!

5

Anonymous

5

Julie Mondolfo

270

Astrid Van Der Meer

Opbrengst Eat&Meet foodtruck bij Sinterklaasintocht Westzaan

66

De Euforij Bv

26

Irene Enkt

Veel succes weer!

250

Lies Van Schoonhoven