Angela Schokker

Alpe d'HuZes 2021

Raised until 1st October 2020

4423.10

Raised from 1st October 2020

4599.10

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Onze dochter Katinka gaf zich in november op voor het beklimmen van de Alpe d’HuZes in Frankrijk op 4 juni 2020. Ze doet mee met team BIG Challenge (farmers against cancer) vanuit haar werkgever ForFarmers. “Mam, zou jij niet met me mee willen lopen?”, vroeg ze. Daar moest ik even over nadenken maar het begon wel direct te kriebelen. Van vele voorgangers wist ik dat het een pittige week wordt. De Alpe d’Huzes op wandelen met zijn 21 bochten en een gemiddeld hellingspercentage van 9,2% is een lichamelijke beproeving. Maar de emotionele impact van deze week zal nog vele malen groter zijn. Een week om nooit meer te vergeten. En hoe bijzonder is het om dit samen met Katinka en ons team BIG Challenge 15 ForFarmers 1 te beleven? Mijn eigen ervaringen spelen ook een rol in het besluit mee te doen. Kanker treft 1 op de 3 mensen en in mijn omgeving zag ik dat het leven na de diagnose kanker nooit meer hetzelfde is. Mijn moeder overleed aan de gevolgen van darmkanker en een vriendin met een jong gezin werd getroffen door borstkanker. Gelukkig gaat het nu goed met haar. Ook in mijn werk als diëtist zie ik wat de diagnose kanker doet met de mens en alle dierbaren om hem heen. Zo had ik kort geleden contact met een patiënt die genezen is van alvleesklierkanker en waarbij nu een niertumor verwijderd is. Ze heeft zo’n levenslust dat ik er stil van wordt. De cliënt wordt nu al een medisch wonder genoemd en ik gun haar (en alle anderen na de diagnose) de best mogelijke behandeling. Want hoe fijn zou het zijn als kanker meer en meer een chronische ziekte wordt en niemand meer aan kanker overlijdt? Daarom probeer ik met Katinka deel te nemen, stil te staan bij alle mensen met kanker en sponsorgeld op te halen voor het KWF. Zodat onderzoek kan worden gedaan naar voorkomen en genezen van kanker.

My Updates

Gemengde gevoelens: geen Alpe d'HuZes 2020

* Gemengde gevoelens: Alpe d'HuZes 2020 gaat niet door *
 
Gisteravond werd het duidelijk: Alpe d'HuZes 2020 gaat niet door. Onvermijdelijk, maar toch ook heel teleurstellend. Mijn afgelopen maanden stonden vooral in het teken van de Alpe d'HuZes. Hoe mooi is het om samen met Katinka en het team van Big Challenge naar een hele bijzondere en betekenisvolle week op een mooie berg in Frankrijk toe te leven? Samen plannen bedenken om zoveel mogelijk geld voor KWF op te halen en mede door de verhalen binnen ons team steeds meer besef krijgen van de gedachte achter dit grote evenement. Onverwacht veel steun krijgen van familie, vrienden en kennissen, maar ook van vele bedrijven en winkeliers in Heino niets dan betrokkenheid in de aanloop naar onze boerderijen wandeltocht. Een heel warm gevoel.
 
Maar laten we vooral niet klagen. Kijk om je heen om te zien wat er allemaal gebeurt in deze bijna onwerkelijke wereld nu het Coronavirus rondwaart. Een maand geleden hadden we ons niet voor kunnen stellen wat nu de dagelijkse realiteit is. Wij maken het goed, zijn nog gezond, fit en vooral dankbaar. 
 
Ik verwacht niet dat ik in 2021 met Katinka aan Alpe d'HuZes meedoe. Wel heb ik nog de hoop dat het lukt onze uitgestelde boerderijen wandeltocht als afsluiting van een vooral ook mooie periode te kunnen realiseren. En van harte hoop ik dat jij daar bij bent.
 
Voor iedereen die ons heeft gesteund op welke manier dan ook in onze aanloop naar de Alpe d'HuZes: onze dank is groot!
 
Blijf bewegen en blijf vooral gezond.

* Een Alpe d’HuZes kaarsje voor Anneke *

In gedachten ga ik 30 jaar terug in de tijd, naar maandag 11 februari 1990. Ik werk als gezinsverzorgende in de thuiszorg bij een fijn gezin waar ik me erg thuis voel. Het gezin van Anneke, een lieve vrouw van nog maar 42 jaar die met hart en ziel voor haar man en drie tieners zorgt. Ondanks het feit dat Anneke altijd heel gezond geleefd heeft is ze ziek. Na borstkanker heeft ze ook botkanker en daardoor regelmatig pijn. Ze klaagt niet en is open over haar ziekte. Ik ben al anderhalf jaar onderdeel van haar gezin en ze maakt een onuitwisbare indruk op mij. Zo kan ze goed luisteren en is ze een verstandige, sterke vrouw. Die maandagmorgen vertel ik haar dat ik zwanger ben van mijn eerste kindje. Ze is heel blij voor me.
Het onvermijdelijke gebeurt: drie dagen later overlijdt Anneke in het bijzijn van haar gezin.
De volgende dag en ook de dagen en weken erna blijf ik tot aan mijn zwangerschapsverlof bij het gezin van Anneke werken. Ik ervaar hoe lastig het is om verder te gaan zonder Anneke.

Op 10 augustus 1990 wordt onze dochter Katinka geboren.

Nu, ruim 30 jaar later loop ik samen met Katinka op 4 juni 2020 in het BIG Challenge For Farmers team de Alpe d’HuZes met het doel zo veel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Op die dag brand ik op de berg een kaarsje voor Anneke. Wat zou ze trots zijn op haar man, kinderen en kleinkinderen en wat is het voor haar een onmogelijke opgave geweest om afscheid te nemen van haar gezin. Graag wil ik op 4 juni even stilstaan bij deze fijne vrouw, die toen de kanker niet kon overwinnen. Hoe anders had het in deze tijd kunnen aflopen? En daarom zetten we ons in om meer geld voor onderzoek naar kanker in te zamelen.

Wilt u ook uw steentje bijdragen aan een wereld waarin mensen zoals Anneke niet langer overlijden aan kanker, dan kunt u via mij / Alpe d’HuZes en het KWF steunen door een bijdrage over te maken: https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/angelaschokker/alpe-dhuzes-2020. Elke euro wordt besteed aan onderzoek.

En wilt u na het lezen van dit berichtje ook een kaarsje branden op de berg tijdens Alpe d’HuZes, laat het mij dan weten via een persoonlijk berichtje.

De training voor de Alpe d'Huzes is begonnen!

Een maand geleden op 4 december heb ik me opgegeven voor de Alpe d'HuZes om samen met Katinka deze berg zo vaak mogelijk te beklimmen voor het KWF. 'Hoe bereid je je dan goed voor op deze sportieve uitdaging?', vroeg ik me af. De afgelopen maand ben ik eerst maar eens begonnen met meer wandelen. Zo vaak mogelijk een uur wandelen in een pittig tempo, in elk geval op mijn vrije dagen. Gelukkig doe ik dat graag en onze hond Hugo vindt dit ook heerlijk. We wonen in een prachtig gebied, waar veel wandelmogelijkheden zijn. Wel heb ik even nieuwe wandelschoenen aangeschaft, want mijn 10 jaar oude wandelschoenen bleken echt aan vervanging toe. En wat een geluk dat ik op mijn spreekuurlocatie Vital Centre Heino (en ook bij De Borgh in Dalfsen trouwens) gebruik kan maken van een loopband met een helling. Elke week probeer ik 2 keer een half uur in een redelijk tempo de "berg" op te wandelen. En vandaag heb ik als trainingstocht met een paar fietsvriendinnen van FTCHeikera maar liefst 10 kilometer gewandeld met de Filipinosnertwandeling in Heino. Heel gezellig, een mooie route en prachtig wandelweer!
Ik hoop de Alpe d'HuZes in elk geval 2 keer en wie weet wel 3 keer op te wandelen op 4 juni. Als mijn lijf me in elk geval maar niet in de steek laat, ik ben ook geen twintiger meer (maar dochter Katinka wel...).

Hartverwarmende Kerstmarkt in koud Heino

Het is nu ruim 2 weken geleden dat ik me aanmeldde voor de Alpe d'HuZes met het team Big Challenge (farmers against cancer), ForFarmers. En samen met onze dochter Katinka heb ik mijn eerste echte geldinzamelactie al achter de rug. Afgelopen zondag stonden we namelijk 's middags in Heino op de Kerstmarkt bij het Dorpshuus. De meeste standhouders stonden gezellig en warm binnen, maar op de plek waar wij stonden was het koud en later op de middag ook nat. Wat waren we blij met het groene dekkleed dat achter onze kraam hing en ons beschermde tegen de wind. En geheel boven onze verwachting werd het een bijzondere en hartverwarmende middag. Als echte Heinoërs spraken we met vele bezoekers die over het algemeen in opperbeste stemming waren. We hoorden mooie verhalen van vorige deelnemers en er werd goed verkocht. Zelf de Kerstman raakte enigszins ontroerd toen we onze plannen uit de doeken deden. Hij was goed op de hoogte van het evenement. Velen kochten een mooi T-shirt, een windlichtje of een flesje wijn. Enkelen schreven een etiket voor een kaars die op 4 juni geplaatst wordt op de Alpe d'HuZes. En er waren ook een aantal mensen die doneerden zonder er iets voor te willen ontvangen. Die avond werd ik helemaal warm van binnen. Ik kreeg ik heel voorzichtig het vertrouwen dat ik misschien toch het streefbedrag van € 5000,= voor 4 juni zou kunnen halen. Dankzij alle lieve mensen in Heino hadden we maar liefst ruim € 600,- binnen gehaald. Hartstikke bedankt iedereen!

Thank you to my Sponsors

15

Arjenne Hemrica

Heel veel succes Angela.

100

Overmars Installatie Techniek

10

Annemieke Roelofs

Heel veel succes met de voorbereidingen! Gr. Wim en Annemieke

500

Anonymous

26

Anonymous

Angela, wat jammer dat het niet door kan gaan. Gelukkig gaan de onderzoeken in de strijd tegen kanker wel door. En dat willen graag ondersteunen! Meriam en Franc

26

Anonymous

150

Diëtisten Groep NL

5

Anonymous

15

Leon Leferink

Succes met de aktie!

26

Anonymous

10

R . Nijboer

HEEL VEEL SUCCES

26

Loes

Zet 'em op Angela, veel succes!

120

Angela

Kaarsje Anneke en Nieuwjaarsreceptie Buurtvereniging

100

Hennie en Yvonne Smeenk

15

Jos en Marita

Succes

10

Taco Zwartjens

5

Jeannette Wes

SUCCES!

20

Wilma Herder

Succes!

26

Irma

Succes!

26

Elwin Slotman

245

Statiegeldactie AH

Statiegeldactie Albert Heijn!

60

Angela Schokker

10

Christel Veldman

Angela, zet 'm op.

100

Hilgenkamp Bouwservice B.V.

300

Anonymous

Opgeven is geen optie

38

Boerderijenwandeltocht 4 oktober

150

Anonymous

26

Jan Smith

Hallo Angela, wat een mooi en avontuurlijk initiatief. Ik steun je graag. Veel succes!

30

Ronald Harink

Success samen!

50

Wim Overkamp

Dag Angela en Katinka; wat een mooi initiatief om met deze actie, het bedwingen van de Alpe d'Huzes, geld bij elkaar te krijgen voor onderzoek naar het bedwingen van kanker. Ik wens jullie heel veel succes en inspiratie en misschien kunnen jullie een kaarsje opsteken voor mijn Dinie, die helaas kanker niet heeft kunnen bedwingen.

50

Angela

25

Marc Brinkhof

100

Bosch Car Service Heino

20

Anonymous

308

Katinka en Angela Schokker

Kerstfair Heino

250

Agracom B.V.

Beste Angela, fijn dat u zich inzet voor mensen met kanker en er mede door uw inzet meer onderzoek mogelijk is. Keep up the good spirit!

50

Yvonne en Geert Groot Koerkamp

Doos Merlot

235

Wijnactie

100

Fleurissant

10

Anonymous

We hebben met Nieske een mooie alternatieve boerderijen wandeling gemaakt vandaag. Vandaar deze donatie Groetjes Bertine

15

Anouk Beumer

Super actie! Succes! Groetjes Anouk

40

Wouter Wijnhout

25

Anonymous

66

André Brinkhof

26

Gerda Wellenberg

106

Anonymous

Hoi Angela, een mooi verhaal en goede actie. Veel succes op 4 juni a.s., gesteld dat de tocht door kan gaan. Hartelijke groet, Wies

100

Seine Wonen

100

Barrie Dijkman

30

Anonymous

100

Angela Schokker

50

Varkenshoff

5

Anonymous

10

Jose Boerrigter

Bijdrage op deze wijze ipv de boerderijtocht

15

Anonymous

Angela en Katinka, watt een prestatie gaan jullie leveren voor een ontzettend goed doel!! Met pa in gedachten en alle anderen die of overleden zijn of nu nog strijden steun ik jullie graag! Succes!!

106

Hugo Willemsen

Veel succes!.

10

Jos Spoolder

Heel veel succes Angela en Katinka.

150

Dijkman Energy Systems B.V.

26

Dorien Kouwert

Las je verhaal en ook dat van je dochter en inderdaad een wereld waar niemand meer doodgaat aan kanker, dat willen we allemaal! Veel mooie loopmomenten samen, succes!

25

Anny & Leo

Heel veel succes stoer hoor.

20

Martin Van Ommen

Heel veel succes!

26

Mariska Reudink

Hoi Angela, heel veel succes!

5

Anonymous

Succes Angela en Katinka!

25

Geert en Yvonne Groot Koerkamp

15

Frank en Gerda Olde Hanhof

Mooi initiatief! Heel veel succes.

100

Multimate Heino

10

Gerrie Rechterschot

Succes

6

Anonymous

Zet’m op!!

Show more

Select a Christmas decoration