Anja de Bruin

Alpe d'HuZus 2020

Nog één keer

 
Toen wij in november onze boot uit het water haalden met het oog op de winter, zeiden we tegen elkaar “dat we dit jaar misschien maar 1 of 2 keer met de boot weg waren geweest."
Elke vrij moment dat het mooi weer was, zaten we op de fiets of trok ik de wandelschoenen aan om ons voor te bereiden op de Alpe d’HuZes-klim in juni.
We beginnen steeds meer kleine lichamelijke ongemakken te krijgen en dus had ik al besloten om dit jaar alleen als vrijwilliger op de berg aanwezig te zijn. Manlief zou de Zus doen, zodat hij ‘maar’ 1x omhoog hoefde. 
Dan kon hij zich donderdag op zijn chauffeursdiensten voor AD6 richten.
 
Tijdens onze kerstvakantie hebben we, onder het genot van een wijntje en biertje, de zaken eens op een rijtje gezet. We kwamen tot de slotsom dat het, geen tijd was voor een pas op de plaats, maar misschien zelfs wel tijd werd om afscheid te nemen. Om te stoppen met AD6 als evenement en ons vrijwilligerswerk voor AD6. Om ons op nieuwe dingen te richten, al is de strijd tegen kanker nog niet gestreden.
 
Maar een afscheid van de berg als vrijwilliger langs de zijlijn?
Een afscheid zonder nog 1x die berg, nog 1x mijn hartjes, nog 1x de finish……..? Nee, dat voelde niet goed. 
 
Zo wil ik niet afsluiten. Dus heb ik mij tóch ingeschreven om als Zus woensdag 3 juni nog 1x die tocht omhoog te gaan maken:

Nog 1x de saamhorigheid voelen op de berg, nog 1x de warmte en kracht voelen op de berg, nog 1x de vriendschap voelen op de berg van al die mensen die zich met elkaar verbonden voelen omdat ieder, op zijn eigen manier, is aangeraakt door de kanker.

My Achievements

Ik heb me ingeschreven

Foto's toegevoegd

Zelf een eerste donatie gedaan

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag gehaald

Emails verstuurd

Pagina gedeeld op social

Donateurs bedankt

5 keer deelnemer

My Updates

Voor de allerlaatste keer de berg op met mijn hartjes

ENKHUIZEN – Nog één keertje dan en daarna is het voorgoed over. Na acht jaar is de koek op nu het lichaam begint tegen te werken. Anja de Bruin gaat de Alpe d’HuZes voor de allerlaatste keer doen en gaat zich daarna met haar man Bert op andere dingen in het leven richten.

“Als ik zeg ik stop, dan stop ik” zegt Anja tegen Enkhuizen Actueel, “ik ben geen Heintje Davids die maar terug blijft komen” maar vrijwel direct vertwijfeld erachteraan “maar je weet het natuurlijk nooit helemaal zeker”! De 63 jarige Anja gaat samen met haar man Bert naar Frankrijk om de Alpe d’HuZes te beklimmen, Anja lopend en Bert op de fiets.

In 2012 werd Anja geheel onverwachts ziek “ik voelde me machteloos” vertelt ze. Een onverwachts ziektebeeld dat grote emotionele en lichamelijke schade achterlaat. Gelukkig kon Anja volkomen genezen worden, ze was hier zo blij mee en besefte zich terdege dat haar genezing mogelijk was door het geld dat anderen ooit bij elkaar hadden gesponsord en gedoneerd voor onderzoek naar Kanker. Dat was voor Anja hét moment om de beslissing te nemen zelf ook een steentje bij te gaan dragen en vanaf dat moment, samen met haar man, jaarlijks de Alpe d’Huzes te beklimmen en zich in te zetten als vrijwilligster voor de stichting.

Dus naast het beklimmen van de Alpe d’Huzes ook vrijwilligster? Vraag ik nog.
Ja inderdaad, ik ben er bijna het hele jaar mee bezig. Veel vanuit huis.  Daar beantwoord zij, als lid van team Deelnemerscoördinatie, allerhande vragen van deelnemers die via mailbox binnenkomen. De vreemdste vragen komen soms voorbij waar antwoorden op gevonden moeten worden: mensen zoeken slaapplekken, hebben vragen over de juiste kleding, hoe lang de klim duurt. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het komt wel voorbij. Een deelnemer van de Alpe ‘dHuZes heeft er vaak geen idee van wat voor een organisatie erachter zit om alles in goede banen te laten lopen.

Dit jaar wordt het de achtste keer, maar de koek raakt op. Naar mate de jaren verstrijken begint het lichaam meer en meer tegen te werken en dus was het idee om dit jaar eigenlijk alleen als vrijwilligster mee te gaan. Maar ja. . . afscheid nemen van die mooie missie als vrijwilligster aan de zijlijn? Na lang nadenken was dat ook niet wat ze wilde. Dus is er besloten om voor de allerlaatste keer mee te doen. Op haar tocht heeft Anja in de afgelopen jaren 266 Hartjes meegenomen op haar rugtas. Namen van mensen die leven met kanker en/of aan kanker zijn gestorven, namen van mensen die gemist worden. De hartjes draagt Anja mee de berg op en als ze weer thuis is, stuurt ze de hartjes terug naar de mensen die ze hebben ingestuurd. Soms laat zij ze op verzoek van nabestaanden achter in Bocht 7, bij het kerkje met het mooiste uitzicht wat jij je maar kunt denken. Dit is gratis, om de nabestaanden een extra hart onder de riem te steken. Echter wordt een donatie uiteraard altijd op prijs gesteld.

Nog één keer de berg op. Nog één keer de dagen ervoor en erna als vrijwilliger van de organisatie aan het werk en dan is het voorgoed over. “Het is tijd om me op andere dingen te gaan richten, alhoewel ik mij goed besef dat de strijd tegen kanker nog lang niet gewonnen is”. Anja en Bert houden ook van het varen met hun boot, maar zijn daar jarenlang praktisch niet meer aan toegekomen. Elke keer maar de wandelschoenen aan om te oefenen en Bert op de fiets om zijn conditie op peil te houden. Op de dagen dat er niet geoefend wordt ,neemt het vrijwilligers werk veel tijd in beslag. “Ik heb het nu acht jaar lang met veel liefde en plezier volbracht, het roer gaat om”.

 

Opbrengst Dineractie

Wat hebben we op donderdag 30 januari een mooie avond voor het KWF/Alpe d'HuZes mogen houden in Hotel Restaurant Het Roode Hert. Veel oude bekenden gezien, maar ook weer nieuwe mensen. Vijf en vijftig gasten zorgden er voor dat wij uiteindelijk 962,50 bij mochten schrijven op onze actiepagina's. Geld dat voor 100% besteedt gaat worden in de strijd tegen kanker. Hartelijk dank daarvoor!!

Wij willen nogmaals het team van het Roode Hert bedanken dat ons 8 jaar lang de gelegenheid heeft geboden om de Dineractie te houden. Johan Kruizinga bedankt voor weer een sfeervolle omlijsting van het diner.
Het was een avond met een gouden randje...........

Thank you to my Sponsors

2

Anonymous

25

lamy eeken-beekhuis

26

Irene Den Drijver

250

Peter Kleijn

Ik ben helaas te laat voor dit jaar, maar ga zeker volgend jaar weer. Heel veel succes met je laatste keer

1

Anja

test

26

Jos

Lieve An. Wat ben je toch een kanjer. Onwijs veel succes en plezier met de voorbereidingen en ik loop graag een stukje mee in die voorbereiding. Zet m op. xxx

10

Gea Brouwer

en heel veel succes samen

10

Miranda Buckens

Gogogo girl! 😘

10

Evelien De Ruiter

Of het nu definitief wel of niet de laatste Ad6 wordt, ik blijf je steunen lieve Anja, 2013 blijft onvergetelijk 💋

25

H de Boer

15

Willy Willemsen

Lieve Anja dit jaar had zo anders moeten zijn voor de allerlaatste keer de berg op. De allerlaatste hartjes die jij ieder jaar mee nam. Van 1 naar inmiddels 3. Virtueel gaan ze met je mee, ook dit jaar. Heel erg bedankt voor deze belangrijke missie en bedankt dat mijn dierbaren met jou mee mochten x x x

10

Astrid Kooijstra

Hartje voor Trudy

5

Chantal Zwaaf

Voor mijn moeder (Marja) die 8 jaar geleden heeft geknokt tegen borstkanker

2

Anonymous

10

Rob en Riek over de Linden van der Molen

10

Aad Peerdeman

50

Michel en Helen van der Horst

Gogogooooo!! Nu alweer supertrots op jou! 😘

26

J. van der Waal

Dikke knuffel voor jouw inzet; je doorzettingsvermogen; en het feit dat ik je toch nog één keer mee mag nemen naar die berg om echt afscheid te nemen van de Alpe ...Liefs Johan en Fraances

100

Anonymous

Op de sterfdag van mijn broertje Theo, die helaas wel moest opgeven, doe ik een donatie voor dit goede doel. Veel geluk gewenst!

10

Marike Eickhout

Lieve groet!

10

Michiel & Ankie Eleveld

Lieve Alpe kanjer, natuurlijk helpen we jou met het versieren van je kerstboom ❤️ Liefs Michiel, Ankie, Selena en Nilan

20

Henny Edelenbosch

Een klein zetje voor jou, met heel veel respect. Toppers zijn jullie❤️

9

Bregje van Kolck

Alvast van harte gefeliciteerd met je verjaardag lieve Anja. Omdat 8 jouw cijfer is doneer ik dit bedrag. Dat het je heel veel geluk mag blijven brengen. Dikke knuffel van mij

26

Jolanda Houtenbos

😘

26

Hans en Margreet Beets

1

Anja

test 2

10

Monique W

Liefs bikkel!

32

Karin Wesselink

Lieve Anja en Bert, Wat een toppers zijn jullie! Aan het afzien tijdens de laatste kilometers! Natuurlijk kan een donatie niet achterblijven, zeker niet als het streefbedrag in zicht is! Lieve groetjes uit IJsselstein

50

André Kok

Met het hartje dat je mee wilt nemen voor mijn collega doe je heel veel goed.

15

Dyfna Stavenuiter

Heel veel succes weer lieve sterke Anja!

25

Lotte

Lieve Anja, Heel veel succes volgende week. Je bent een kanjer. (Jullie zijn kanjers). Liefs Joppe en Lotte

26

Jolanda

Toppers!

26

Linda Baars

Lieve Anja, wat ben je een topper. En... wat ga ik je missen volgend jaar op de berg.

5

Chantal Zwaaf

Voor mijn lotgenoten van de uitgezaaide triple negatief.

7

Astrid van Vessem

Portokosten vlaggen voor sponsorloop.

10

Anonymous

Topper ben je Anja! Nog wel een 0 maar Wel iets ervoor! Loper fietst of vrijwilliger het naakt niet uit allemaal met de zelfde intentie de kanker verslaan! Heel veel succes en ik vermoedt dat jij die berg evengoed in juni beklimt

5

Marja Sterk

Anja ik wens je heel veel succes. Deze donatie is voor mijn dochter Chantal die nu helaas met deze ziekte te maken heeft.

26

Kees Mateijsen

Hoi Anja ik ken je nog niet zolang. Maar wat jij doet en gedaan hebt voor de Alp. Ook voor jou een steuntje in de rug voor komende donderdag, Succes meid.

6

Anonymous

6

Willem Van Leeuwen

Je moet stoppen op je hoogtepunt zeggen ze dan. Nou 1860 meter is best hoog om te stoppen. Dank je wel lieverd alvast voor deze mooie jaren en je tomeloze inzet voor de Alpe. 💚

26

Petra Brune van der veen

Lieve Anja, Diep respect voor wat je doet en hebt gedaan!! Heel veel succes!

26

Anonymous

100

M. M. Slikker

10

debby vermeulen

Succes lieve Anja, liefs van Dibbus.

20

Patricia Vanovermeire

Anja, overwin jezelf nog één keer tijdens deze ultieme beklimming van Alpe d'HuZes ;-) Liefs

6

Anonymous

Lieve Anja, voor het hartje een extra donatie

10

Riek en Rob over de Linden van der Molen

Anja wij vinden je een kanjer. En Bert ook💋💋

10

Hendrien

Een hart onder de riem, voor Karin

8

Marijke Elbers

Succes Anja!!!!

10

Linda Baars

Lieve Anja Alvast Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Ik wens je een geweldig haar toe. Een jaar vol liefde en mooie mensen om je heen.

26

Nelleke Van der Tang-Spaans

Lieve Anja, mijn lieve lotje van het eerste uur! Zo ontzettend veel bewondering voor iedere stap die je op die berg heb gezet voor alle andere lotjes in de strijd tegen kanker! Je bent een Topper

10

Jurgen en Laura Dekker

Berg of geen berg, onze steun hebben jullie! Xxx

26

M. Bakker

Tooi Tooi kanjer! Liefs Mieke

26

margriet eshuijs

dank voor je mooie hartjes

10

Elisa Braas

Lieve Anja! Je bent er bijna op na de top Kom geef niet op jij dan dit je hebt voor hetere vuren gestaan! Donatie omdat ik het top vind dat je het toch weer doet! Donatie omdat het nog nodig! Donatie omdat er zoveel bekende nu strijden tegen deze rot ziekte!

10

Marloes en Marleen Sweelssen-Donckers

Succes en een mooi afscheid straks.

6

Anonymous

50

Wilma Baars en Karin Wesselink

Lieve Anja, Wat knap dat jij je al zoveel jaren inzet voor dit belangrijke doel! We dragen daar graag een steentje aan bij, met onze beide moeders in gedachten. Maar denken ook aan de mensen die nu ziek zijn en voor wie hopelijk de steeds beter aansluitende behandelingen tot genezing gaan leiden! Lieve groetjes, Wilma en Karin

481

Het Roode Hert

Dineractie 2020

1

Astrid Vessem

Restant portokosten

15

Anonymous

26

Triggerpoint Therapie Enkhuizen

Top Anja, ondanks alle ongemakken.

12

Martijn Klijn

Een hermannetje voor jou .... je bent een kanjer, ook deze allerlaatste (kilo)meters

15

Petra Brune

Zo mooi wat jullie elk weer presteren!!

Show more

Select a Christmas decoration