Arie Versteeg

Alpe d'HuZes 2021

Raised until 1st October 2020

2345.09

Raised from 1st October 2020

2381.64

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

 

5.000 kanjers, die die ene berg bestormen.

5.000 kanjers, met elk hun eigen verhaal.

5.000 kanjers, die samen een front vormen.

5.000 kanjers, tegen die kankerkwaal.

Als vrijwilliger heb ik diep respect voor al die kanjers die komend uit dat diepe dal toch die top weten te bereiken, waar vreugde en verdriet heel dicht bij elkaar liggen.

Op weg naar een wereld waar kanker overwonnen is. Dat wordt de reis van mijn leven. Daarom wil ik mij als Motard inzetten bij Alpe d'HuZes! 

Steun mij en daarmee het onderzoek naar kanker!

 

My Updates

Donatieboxen bij Motoport Rockanje

Vanaf vandaag staat er bij Motoport Rockanje een donatiebox voor Alpe d'HuZes in de kledingshop en bij de werkplaats. 100% van de donaties zal besteed worden aan kankeronderzoek. Want ondanks dat de wereld in de greep van corona is, heeft kanker geen pauze genomen!

Als alles goed gaat zal dit jaar de Alpe d'HuZes op 16 september gehouden worden. Ik hoop dat er dan weer een fantastisch totaalbedrag bekend gemaakt wordt waarmee kankeronderzoek uitgevoerd kan worden.

Elke donatie, van klein tot groot, heeft dit dan mogelijk gemaakt.
Bedankt daarvoor!

Een lichtpunt in donkere tijden!

Wat ik al verwacht had is nu definitief. De 15e editie van Alpe d'HuZes zal niet in 2020 gaan plaatsvinden.
Het coronavirus zet de hele wereld op z'n kop en heeft er nu ook voor gezorgd dat we dit jaar de Alpe d'HuZes moeten missen.

Al wordt dit jaar de Alpe d'Huez niet door 5.000 kanjers bedwongen, de herinnering aan hen voor wie we dit allemaal doen, houden we wel levend.

Op donderdag 4 juni vindt een special edition plaats van Alpe d’HuZes 2020: duizenden kaarsen branden op een mooie plek in Nederland
Elke kaars brandt voor een dierbare die is geraakt door kanker.
Wil jij ook een kaars branden? Dat kan!
Ga daarvoor naar opgevenisgeenoptie.nl

Team MotoPort Rockanje steunt Alpe d'HuZes

Het Corona-virus houdt de gemoederen flink bezig. Ook Alpe d'HuZes ontkomt niet aan de maatregelen die dit virus tot gevolg heeft. Het doorgaan van de 15e editie is onzeker en in de aanloop naar dit jubileum zijn al diverse voorbereidende activiteiten geannuleerd.

Persoonlijk heb ik te maken met een EHBO/BHV-training en een rijvaardigheidstraining die voor alle 120 vrijwillige motards geen doorgang vindt.

Veel erger is het echter voor die 5.000 kanjers die de Alpe op 4 juni willen gaan bedwingen. Met hun sportieve bijdrage willen zij allemaal ook financieel hun bijdrage leveren aan het grote doel van ad6. Niemand meer dood aan kanker!

Inzamelingsacties lijken krakend tot stilstand te komen, terwijl al die Euro's zo belangrijk zijn om onderzoek naar kanker te kunnen blijven doen.

Juist in deze tijd, waarin kankerpatiënten met hun verminderde weerstand extra gevoelig zijn voor de gevolgen van Corona, moet er ook aandacht zijn voor deze groep patiënten. Ziekenhuizen doen er alles aan om oncologie-afdelingen Corona-vrij te houden en daarbij hebben ze ieders hulp nodig.

Hulp op de korte termijn geef je door je te houden aan de door de RIVM geadviseerde maatregelen.

Hulp op de lange termijn hebben alle medewerkers van MotoPort Rockanje gegeven! Naast de bijdrage die alle MotoPort-vestigingen doen voor de algemene sponsoring voor de Motard-vrijwilligers van Alpe d'HuZes is door al het personeel van MotoPort Rockanje een extra € 250,00 bijeengebracht.

Mannen en vrouwen van MotoPort Rockanje, bedankt!

 

p.s.

De geplaatste foto is van voor het Corona-tijdperk. 

Plus Versteeg-Meerkerk start acties voor Alpe d'HuZes

07-03-2020

Na mijn bezoek aan de tweede Alpe d'HuZes-dag in Gorinchem gelijk maar even doorgereden naar Meerkerk.

Bij Plus Versteeg-Meerkerk kunnen ondertussen de flessenbonnen aan ad6 gedoneerd worden en vanaf volgende week zal van diverse artikelen € 0,25 aan ad6 gedoneerd worden! Een mooie manier voor de bewoners van Meerkerk en omstreken om een steentje bij te dragen aan "Niemand meer dood aan kanker", dat wil jij toch ook?

PLUS Versteeg-Meerkerk steunt Alpe d'HuZes

Wat zou Alpe d'HuZes zijn zonder de deelnemers, de honderden vrijwilligers en duizenden donateurs?

Waarschijnlijk een nietszeggende woordspeling dat bij niemand een belletje zou doen rinkelen.

Gelukkig is Alpe d'HuZes een begrip in Nederland waardoor ieder jaar, door inzet van velen, miljoenen Euro's worden ingezameld voor onderzoek naar kanker.

Ik ben dan ook erg blij met de medewerking van PLUS Versteeg-Meerkerk om samen met de bewoners van Meerkerk en omgeving een mooi bedrag in te zamelen.

 

 

Collega's van Volker Stevin Materieel bedankt!

31-01-2020

Goed om te weten dat ook mijn collega's Alpe d'HuZes een warm hart toedragen.

Samen hebben ze € 218,36 gedoneerd. Een bedrag waar ik heel blij mee ben en dat weer voor 100% ten goede komt aan onderzoek naar kanker.

Collega's bedankt!

Radiotherapie/oncologie: Een kijkje achter de schermen.

22-01-2020.

Op uitnodiging van KWF Kankerbestrijding was ik een van de geïnteresseerden die een kijkje achter de schermen mocht nemen op de afdeling Radiologie/Oncologie van het Utrechts Medisch Centrum.

Na een warm welkom van Prof. dr. Elsken van der Wall, medisch oncoloog en voorzitter van Strategic Program Cancer, gaf Brigitte Dubbelaar een korte presentatie over KWF Kankerbestrijding.

Vervolgens was het woord aan Dr. Patrick Derksen, moleculair bioloog, en gespecialiseerd in borstkanker. Zijn grootste uitdaging is het begrijpen waarom sommige cellen zich als kankercel ontwikkelen. Ondertussen is hiervan al veel duidelijk geworden, maar we zijn er nog lang niet. Patrick heeft met meerdere internationale specialisten de handen ineengeslagen, en doet hiernaar nu ook in Europees verband onderzoek.

Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=yf7XJPVsRbw

Dr. Joost Verhoeff, radiotherapeut/oncoloog, zorgde voor een letterlijk kijkje achter de schermen op de afdeling radiologie waar vol trots het prototype en de allernieuwste MRI-deeltjesversneller getoond werd. Een combinatie van een MRI-scanner en deeltjesversneller die protonen en ionen in een kankergezwel ‘blaast’ om alleen dat gezwel te vernietigen en het weefsel eromheen intact te laten. Een dergelijk werkend gecombineerd apparaat werd door bijna niemand voor mogelijk gehouden, maar het lukte het UMC in samenwerking met Philips toch dit te ontwikkelen. 

Al dit soort onderzoeken kosten veel tijd en geld. Het verkrijgen van de verplichte CE-markering voor de MRI-deeltjesversneller kostte alleen al 5 jaar!

Goed om te zien dat ook dankzij Alpe d'HuZes-gelden dit soort onderzoek mogelijk wordt gemaakt!

Elk Eurootje maakt me blij!

14-01-2020

In 2019 hebben alle deelnemers en vrijwilligers van Alpe d'HuZes bijna 12 miljoen Euro ingezameld voor onderzoek naar kanker.

Een geweldig resultaat! Maar als we het per inwoner van Nederland bekijken, dan lijkt die € 0,69 waar we dan op uitkomen niet eens zo heel veel.

Voor 2020 heb ik mij daarom ten doel gesteld om voor Alpe d'HuZes in mijn omgeving minimaal € 1,00 per persoon in te zamelen. Uiteraard horen daar ook al mijn collega's bij.

De eerste collega's hebben ondertussen al een bijdrage in het donatiepotje gedaan en ik hoop eind januari ruim € 200,00 namens al mijn collega's aan mijn totaalbedrag toe te kunnen voegen.

Binnenkort neem ik een kijkje achter de schermen in het het UMC Utrecht. Toponcologen zullen daar over hun werk vertellen en een rondleiding brengt mij naar plekken waar kankeronderzoek daadwerkelijk plaatsvindt. Een unieke kans om met eigen ogen te zien wat voor onderzoek er met de opbrengst van Alpe d'HuZes wordt verricht.

Hierover later meer. Nu eerst maar eens dat donatiepotje gevuld zien te krijgen!

Dickens Night in Oud Rijswijk - deel 2

20-12-2019

Met hoge hoed, slipjas en een lantaarn, stond ik op waardige wijze, waarbij ik even mijn hoed afnam, de bezoekers van Dickens Night in het donkere Oud Rijswijk de weg te wijzen naar de boekenmarkt van Rotaryclub Rijswijk West. De opbrengst van deze boekenmarkt gaat altijd naar een goed doel en deze avond was de opbrengst voor Alpe d'HuZes.

Dat Alpe d'HuZes ondertussen een begrip is bleek wel uit het feit dat nagenoeg iedereen op de hoogte was van het doel van Ad6. Zo onstonden regelmatig openhartige gesprekken met mensen die zelf of waarvan familie of vrienden door kanker getroffen waren.

Het gesprek met een echtpaar maakte de meeste indruk op mij. De vrouw vertelde mij met tranen in haar ogen dat zij kort geleden hun 32-jarige zoon aan kanker verloren hadden. Juist daarom sta ik hier mevrouw, was mijn antwoord. Ik kan helaas uw zoon niet meer terugbrengen, maar ik hoop dat door onderzoeken die mogelijk gemaakt worden door alle donaties, uw verdriet een andere moeder bespaart kan blijven. Het waren woorden die haar op dat moment weinig troost konden geven. Met gebogen hoofd liep ze weg en zag ik haar met haar man in het donker verdwijnen...

Ondertussen was het in de boekenmarkt een drukte van jewelste en werd er voor jong en oud flink wat boeken gekocht.

Wanneer de mensen geen belangstelling voor een boek hadden wees ik hen op het potje bij de kassa dat dol op kleingeld was. Vaak liep men dan toch nog even de winkel in om wat munten in het potje te doneren.

Om de hoek in de Herenstraat stond een kraampje waar je heerlijke warme chocolademelk of glühwein kon kopen. De opbrengst hiervan bleek ook voor Alpe d'HuZes te zijn en daarom voor mij dus the place to be om wat warme drank te kopen. Zo steunen we elkaar een beetje!

Na het ontsteken van de lichtjes van de grote kerstboom door de burgermeester en de laatste klanken van een groot swingend koor iets verderop in de straat was er een einde aan Dickens Night gekomen. Maar liefst € 92,00 zat er in het donatiepotje. Daar kwam de opbrengst van de boekenverkoop nog bij!

Vandaag kreeg ik het bericht dat er door Rotaryclub Rijswijk West € 568,73 aan Alpe d'HuZes overgemaakt gaat worden. Met het geld van het donatiepotje erbij komt de totale opbrengst op € 660,73.

Een fantastisch resultaat waarvoor ik alle bezoekers aan de Dickens Night wil bedanken en natuurlijk ook alle leden van Rotarycub Rijswijk West die dit mogelijk gemaakt hebben!

 

 

Dickens Night in Oud Rijswijk

Vrijdagavond 20 december is het Dickens Night in Oud Rijswijk.

Rotaryclub Rijswijk West doneert die avond de opbrengst van de boekenmarkt aan Alpe d'HuZes.

Uiteraard zal ik deze avond in Dickens-stijl ook een steentje bijdragen. De collecte-lantaarn staat reeds klaar!

Deelnemersdag 17-11-2019 Nijkerk

's Morgensvroeg bij een temperatuur van 3°C met vrouwlief achter op de motor naar Nijkerk vertrokken voor de eerste Alpe d'HuZes deelnemersdag.

In Hart van Holland werden we bij aankomst direct warm verwelkomd waarna we bij Team Motards de nodige informatie kregen over wat we als vrijwilliger in Frankrijk konden verwachten.

Ondertussen was de grote zaal tjokvol gelopen waardoor we voor de presentaties achterin staand een plekje moesten zoeken. De verhalen die we daar te horen kregen raakten ons allebei.

In onze directe omgeving hebben we te veel met kanker te maken. Een vriendin die herstellende is van haar operatie tegen borstkanker, Dionne's computermannetje waarbij de kanker telkens terugkomt, een nicht die leeft alsof het haar laatste dag is en een neef die al in zijn overtijd zit. Mocht hij dit oud en nieuw nog meemaken dan zal dat zeer waarschijnlijk zijn allerlaatste zijn. Tegen beter weten in blijf je hopen.

Dit alles motiveert ons alleen maar om ons voor Alpe d'HuZes in te zetten. Hoe meer geld we met z'n allen weten in te zamelen, des te meer onderzoek er gedaan kan worden. Samen kunnen we het!

Opgeven is geen optie!

 

Thank you to my Sponsors

250

gert-jan

hallo Arie, je weet dat wij met de organisatie MotoPort het doel al landelijk steunen. maar hierbij nog een extra donatie namens de medewerkers van de vestiging waar jij het liefst komt. groetjes MotoPort Rockanje

66

Anonymous

Veel succes met Alp du Huez

56

Enexia

Succes, mooi dat je dit doet!

106

Hoogenraad NVM Makelaars

Goed bezig Arie !

29

Gery Heesemans

Natuurlijk steun ik je. Met een symbolisch bedrag van 29 euro. De leeftijd van Mijn zoon.

5

Alexander Beks

25

Ton Van Ekeren

8

Gert de Hoop

Succes met voorbereiding en de dag

20

Maurine

Succes!

20

Frans Engelen

Zet 'm op!

16

Vincent

10

Marcia Mijnders

50

Astrid

Top dat je hier als vrijwilliger werkt Arie!!!

3

Anonymous

50

Jaap Baars

Ik heb Arie Dickens gemist, maar hierbij mijn aanmoediging.

10

Abe Versteeg

Succes pap! :)

56

Anonymous

3

een collega

250

VolkerWessels

VolkerWessels doet graag een bijdrage van 250 euro voor dit goede doel.

106

Mario

Alle beetjes helpen bij de bestrijding, suk6 met je ondersteuning op alpdu6

106

Corien Glaudemans

Ook namens Jan, heel veel succes!!!

10

Anonymous

37

Plus Versteeg Meerkerk

Statiegeld-donatie van de bewoners van Meerkerk en omgeving.

5

EST

10

Saskia en jeanjacques Sassenus

5

klaas versteeg

Kleinigheidje, maar weer een stapje dichterbij het streefbedrag!

106

Frans Versteeg

Top initiatief! Ik steun je can harte.

10

Patrick Stigters

Hoi Arie, Ik hoop dat je met deze top actie heel veel geld op mag halen. Heel veel suc6.

10

Dennis Jonkman

106

Anonymous

15

Jannie Diemers

Heel veel succes.

5

Dionne Glaudemans

26

Jolanda Westerveld

Hoi Arie, super dat je dit doet. Heel veel succes met deze geweldige actie!!!

569

Rotary Club Rijswijk West

Met veel plezier gestort voor dit goede doel

26

Anonymous

succes ook de ondersteuning is zeer belangrijk

10

B.Bos

Veel succes Arie.

5

Chantal Sassenus

92

Bezoekers Dickens Night Oud Rijswijk

We kochten tijdens de Dickens Night geen boek op de boekenmarkt van Rotary Rijswijk West, waarvan de opbrengst ten goede kwam voor Alpe d'HuZes, maar hadden voor dit goede doel graag wat kleingeld over!

90

Personeel Volker Stevin Materieel

Naast de directe donaties van onze collega's op deze site hebben we dit bedrag ook nog bij elkaar verzameld! Ook Volker Stevin Materieel steunt Alpe d'HuZes!

Show more

Select a Christmas decoration