Cees van Oene

Alpe d'HuZes 2020

My Achievements

Ik heb me ingeschreven

Foto's toegevoegd

Zelf een eerste donatie gedaan

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag gehaald

Streefbedrag hoger dan 3500 ingevuld

Emails verstuurd

Pagina gedeeld op social

Donateurs bedankt

My Updates

spinning marathon

Ik weet dat ik de laatste tijd weinig tot niets gedaan heb om jullie op de hoogte te houden van mijn vorderingen. Naast al het trainen voor de Alp ben ik ook nog begonnen aan een totaal andere baan: "Opleider Vervolgopleiding Kinderverpleegkundige". Hiervoor volg ik een opleiding wat veel tijd vraagt. In de uurtjes die ik dan vrij ben van ontdekken en leren houd ik mij bezig met fietsen!!! Wees dus niet bevreest dat ik mij niet aan het voorbereiden ben voor deze uitdaging, integendeel: Ik ben druk bezig en geef niet op.

Gisteren had mijn fietsmaatje samen met anderen een spinning marathon van 6 uur georganiseerd. Als team vond ik dat ik moest proberen de 6 uur vol te maken. Dat is mij wonderbaarlijk genoeg ook nog gelukt. 

Het bijzondere van deze dag was de inzet van iedereen om het tot een geslaagd evenement te maken en om zoveel mogelijk geld op de halen voor het goede doel. Wat een energie krijg je hier van!!! 

Tijdens zo'n marathon is er voldoende tijd om in gedachten het verleden de revue te laten passeren. Na 6 uur spinnen kan het bijna niet anders dat je even overloopt van emoties. Daarbij komt ook nog eens dat we op deze dag gezamenlijk €5.098,80 opgehaald. Ik krijg daar toch behoorlijk wat kippenvel van en kan ik het niet helemaal droog houden. Hier heb ikdan wel wat spierpijn en kapotten billen voor over. 

Het was een inspirerende dag en dat "dankbaar voor het leven" voor mij veel waarde heeft.

Volop aan de gang

Het is weer even geleden dat ik wat op mijn blog geschreven heb. Na het ziek zijn, het starten met een nieuwe baan kwamen de feestdagen er weer tussen door. Hierdoor heb ik mezelf even de tijd niet gegund om wat te schrijven. Misschien denken er mensen dat ik niet met de Alp bezig ben geweest maar niets is minder waar. 

Ik heb gewoon op mijn Tacx kunnen fietsen en mijn trainingen op de sportschool kunnen uitoefenen. Wat wel tegen viel is al dat eten en drinken tijdens de feestdagen. Allemaal heerlijk en zo gezellig maar niet goed voor mijn conditie en gewicht. Daarom in het nieuwe jaar weer volop aan de gang! Dus dat betekent: knallen in de sportschool.

Afgelopen week heb ik samen met mijn teamgenoot het wielertenue voor de Alp gepast. Nagedacht over wat er op het tenue moet komen te staan. Ik merk dat ik bij dit soort momenten weer even stil sta bij de herinneringen aan mijn moeder en besef ik mij wederom dat ik "dankbaar voor het leven" ben.

Fijn dat ik dit kan doen voor het goede doel.

ziek

De "r" zit in de maand en dat betekend in mijn werk als kinderverpleegkundige dat het in deze maanden heel druk kan worden. Kinderen die opgenomen kunnen worden met flinke benauwdheidsklachten, dusdanig dat ze zuurstof nodig hebben en in sommige gevallen aan de beademingsapparatuur kunnen raken. Tot nu toe was het rustig en vielen de opnames mee maar eind novembeR lopen de afdelingen vol met benauwde en flink verkouden kinderen. De kans is groot dat je als kinderverpleegkundige, ondanks beschermende voorzorgsmaatregelen, besmet raakt en zelf ook ziek wordt. uiteraard kan het ook nog zo zijn dat je gewoon iets oppakt dat in de lucht rondzweeft. Ik denk altijd dat het mij niet zal gebeuren maar helaas is dat nu niet het geval. Ik merkte het in mijn prestaties op de fiets. Ik was sneller moe, kon oefeningen niet lang genoeg vol houden. De energie leek uit mijn lijf verdwenen te zijn. En ja, na een paar dagen begon ik te hoesten, had ik hoofdpijn en een rauwe keel.

Ik koos er maar voor om een aantal dagen rust te nemen. Hopelijk herstel ik snel en spring ik zondag weer op de fiets. Een voordeel is dat ik weer eens wat meer muziek kan luisteren, series kan kijken, beetje lezen en mij kan voorbereiden op mijn nieuwe baan die 2 december begint. 

"Dankbaar voor het leven"

 

humor

Misschien zijn er maar weinig die in deze periode buiten gaan fietsen. Normaal gesproken zou ik ook onder deze mensen vallen. in de voorbereiding van de Alp gelden echter andere regels. 

Gisteren dacht ik dat het weer dit weekend heel erg mee zou vallen. Een heerlijk zonnetje, weinig wind en een redelijke temperatuur. Vandaag dus samen met mijn teamgenoot Wim Meijer een heerlijke buitenrit gefietst. Om alles goed te laten verlopen vandaag was een goede vulling van de bidon nodig. 

Geintje!

Toch probeer ik maar wat te genieten van het leven want ook ik ben daar dankbaar voor.

Warmte!

Tijdens het trainen vandaag heb ik met mijn fietsspeeltje een lange route door een vulkanisch gebied gefietst. Waarschijnlijk met de bedoeling om mijn lichaam nog warmer te krijgen van alle inspanningen. Het ging me goed af.

Tijdens deze rit was ik zoals eigenlijk altijd ook bezig de voorgaande dagen te heroverwegen. WAt moet je anders als je bijna twee uur op een luxe hometrainer zit te ploeterensmile.

De laatste dagen heb ik regelmatig met mensen om mij heen gesprekken over de Alp gehad Ik merk dat ik steeds trotser wordt dat ik aan dit evenement mee doe. Dat komt door de warme reacties van de mensen. De mensen die bewondering hebben dat ik deze uitdaging aan ga en het goed vinden dat je belangenloos geld probeert op te halen voor dit doel. Heerlijk al die veren!

Helaas kon ik afgelopen zondag niet op de introduktiedag van de Alp d'Huzes aanwezig zijn maar van mijn teamgenoot heb ik begrepen dat het een mooie dag is geweest met emotionele warme verhalen van mensen maar ook dat hij goede tips heeft ontvangen om de dag goed door te komen.

Ik krijg het gevoel dat er een prachtig evenement neer gezet gaat worden waar ruimte is voor verdriet, herdenking, blijdschap en warmte. 

Het waren wederom van die dagen dat ik denk aan de woorden van mijn moeder: "Dankbaar voor het leven". Want dat was ze.

verslavend

In het verleden gaf ik mijn zoon nog weleens een standje dat hij teveel achter de spelcomputer zat. Het werkt verslavend en daar moet je voor oppassen! Inmiddels is hij bijna 21 jaar en heb ik er in zijn ogen niet al te veel meer over te zeggen. Nu ik een thuis een fietstrainer heb aangeschaft en ik een aantal keren in de week via Zwift een computerspel aan het spelen ben om in mijn ogen te trainen vraag ik mij af of dit spel ook verslavend kan werken. Of is het zo dat sporten verslavend werkt? hoe dan ook moet ik bekennen dat het sporten met een computerspel stimuleert om de volgende dag weer een poging te wagen om een berg virtueel te beklimmen. Ben ik verslaaft? Ik vind het wel fijn om lekker te bewegen en voor dit goede doel al helemaal.

Een videospel om te trainen voor mijn doelstelling is voor mij niet verslavend maar intensief leuk!! 

Wees dankbaar voor het leven!

 

Identiteit

Af en toe zijn er van die dagen dat je denkt nog even te gaan trainen maar dat er iets tussen komt! Dit gebeurde mij gisteren.

Ik nam mij voor om voor de ontspanning een korte wandeling te maken in de Oostvaardersplassen en dan op tijd weer terug te zijn om nog een training op de fiets te volbrengen. Dit moest allemaal wel lukken zodat ik vroeg in de avond op pad kon voor een materclass over "identiteit en het brein". Het liep echter anders. Tijdens mijn wandeling kwam ik via mijn telelens oog in oog te staan met een zeearend. Voor de tweede keer in mijn leven (de eerste keer was in Amerika) maar voor het eerst in Nederland zag ik hem dan eindelijk. Wat een prachtige machtige vogel. Het was mij gisteren nog niet gegund om deze roofvogel in volle vlucht voorbij te zien vliegen. Na lang wachten heb ik het maar opgegeven. Koud en in de schemer weer naar huis maar wel met een mooie foto van een loerende zeearend in mijn bezit. Het lukte niet meer om een korte training op de fiets te volbrengen! Ik neem me voor om de volgende dagen wat extra inspanningen te verrichten. Het was tijd om naar de masterclass te gaan.

De eerste vraag die gesteld werd was: "Wat is identiteit?" Een lastige vraag om te beantwoorden vond de neurowetenschapper die de presentatie gaf. Ik vroeg mij af of fietsen, wandelen en fotograferen een onderdeel is van mijn identiteit. Niet noodzakelijk om te overleven maar wel om iets van mijzelf in terug te zien. Identiteit wordt ook voor een gedeelte doorgegeven door je ouders. Dat doet mij denken aan mijn moeder voor wie ik onder andere deze berg beklim. Zij genoot van wandelen door de natuur. Ze fietste hele afstanden en kon genieten van de mooie dingen in de wereld die om haar heen gebeurde. Dit was absoluut een onderdeel van haar identiteit.

Ze was dankbaar voor het leven

 

donkere dagen

De dagen worden korter. Het is snel donker. De afgelopen dagen zit ik in de nachtdienst. Na het slapen wordt ik nog wel wakker in het licht maar het wordt al snel donker buiten. Het fietsen buiten is dan niet echt aan de orde. Gelukkig kan ik door mijn aanschaf van een Tacx ook binnen trainen. Dan moet ik niet vergeten om het licht op zolder aan te zetten. (Ik heb mijn trainingsapparaat maar verhuist van de woonkamer naar zolder. Daar zijn mijn medebewoners wel blij mee denk ik). Al snel was het in huis net zo donker als buiten op straat.

Vandaag merk ik dat sporten zo vlak na het wakker worden z'n effect heeft op m'n maagdarmstelsel. Het is bekend dat onregelmatig werken van invloed kan zijn op je biologische klok maar ook op je maagdarmstelsel. In aanvang ging het goed maar na een 3/4 uur fietsen kreeg ik last van m'n maag. De virtuele klimmetjes lukte niet echt goed door een opgeblazen gevoel in m'n maag. Na ruim een uur heb ik er maar de brui aan gegeven en tegen mezelf gezegd dat er morgen weer een nieuwe poging gedaan kan worden.

Het zijn donkere dagen het trainen met maagklachten is niet ideaal en ach, morgen is het weer "lichter".

"Wees dankbaar voor het leven!"

uitdaging!

Trainen voor een doel is leuk maar ook een uitdaging!!

Hopelijk kunnen jullie op de foto zien wat dit voor een apparaat is: een Fan-Bike!!

Ik kan jullie vertellen dat ik er geen "fan" van ben echter brengt het me waar ik wil komen. Hoe harder je trapt op dit apparaat hoe zwaarder het wordt. Binnen luttele minuten wordt het een uitdaging om het vol te blijven houden op dit apparaat. Het is een uitdaging om je ademhaling onder controle te blijven houden. Het is een uitdaging om je hartslag binnen de perken te blijven houden en om te blijven gaan met de verzuring in je benen die na verloop van tijd zeker plaats vind. Jullie zullen begrijpen dat het voor mijn personal trainer een uitdaging is om mij dat niet te laten lukken laughing. Mijn personal trainer heeft echter alleen als doel dat ik mijn "uitdaging" ga halen. Na deze training weet ik niet of ik hem dankbaar moet zijn wink. Wat ik wel weet is dat de voortgang voldoening geeft en ik weer kan zeggen:

"Wees dankbaar voor het leven"

Twijfel of zekerheid

Zoals ik gisteren schreef ben ik vandaag naar buiten gegaan om te fietsen op de Utrechtse heuvelrug. De dag begon wat fris. Ik had nog wat twijfels of ik in een korte- of langebroek moest gaan fietsen. Zal ik korte mouwen dragen of toch maar een jas aan? Gelukkig bestaat de mogelijkheid om been- en armstukken te dragen. Bij twijfel kunnen de onderdelen aangepast worden. 

Ik ben benieuwd of mijn inspanningen van de laatste weken hun vruchten zullen afwerpen. In het verleden trapte mijn teamgenoot me nog vrolijk voorbij wanneer we de Amerongseberg beklommen. Zwaar hijgend, een natte nek en zoekend naar wat frisse lucht kwam ik dan aan op de top. Frustrerend en leidend tot grote twijfel voor vandaag laughing. Gedurende de dag sloeg mijn twijfel echter om in zekerheid. Tijdens de klimmetjes die vandaag op ons programma stonden merkte ik dat mijn benen en conditie zeer goed waren. Dit in tegendeel tot mijn teamgenoot!! Getroffen door de hongerklop lukte het hem echter toch om de klimmetjes en de rit van ruim 100 kilometer uit te rijden. Wat een wilskracht! Ik wil natuurlijk niet zeggen dat mijn "goede benen" hier debet aan geweest zijn maar het had wel het effect dat ik mij zeker ging voelen over mijn kunnen. Ik weet "denk" ik zeker dat ik die Alp minimaal 4 keer ga beklimmen!! 

Na vandaag is mijn "mentale kracht" niet te breken! Morgen weer een dagje rust en nagenieten van  een prachtige herfstrit en een musicale avond bij Og3ne. Wat een heerlijke combinatie van stemmen en ik besef me tijdens de momenten van vandaag weer:

"Wees dankbaar voor het leven".

KRACHT!

Morgen ga ik toch met mijn vriend/teamgenoot naar buiten om te fietsen. Het weer is de afgelopen dagen nog zo prachtig. Op het programma staat een tocht over de Utrechtse Heuvelrug. Er is toch niets beters om buiten te fietsen en je benen voldoende kracht te bezorgen om die klim straks aan te kunnen. 

Ik heb me regelmatig verbaasd over de kracht die mijn moeder had tijdens haar leven maar ook gedurende haar palliatieve fase. Hierbij bedoel ik niet de fysieke kracht. Die was ze al wel een tijdje kwijt hoewel ze nog regelmatig wat krachtoefeningen probeerde te doen met een paar waterflesjes. Onuitputtelijk was haar wil om steeds weer opnieuw te proberen wat te lopen. "Ik moet in beweging blijven anders wordt ik stijf". Wat had mijn moeder een ongelovelijke mentale kracht om steeds weer die dagelijkse rituelen aan te gaan. Ik denk dat het haar gymnastiek voor lijf en geest is geweest. Inspirerend om te zien en aan terug te denken!!

Ik heb mij voorgenomen om tijdens de voorbereiding van deze uitdaging te werken aan mijn "kracht". Dit vraagt een flinke dosis zelfdiscipline. Iets wat ik dagelijks merk omdat er iedere dag verleidingen voorbij komen. Er kunnen nog wat kilo's af. Het lichaam dat ik heb moet fysiek sterk genoeg zijn om de berg een aantal malen te beklimmen. Daar heb ik naast een flinke conditie ook de nodige kracht voor nodig en train dat in de vorm van fietsen, tillen, trekken en duwen van gewichten en touwen. Samen met een personal trainer werk ik aan mijn fysieke kracht. Een aantal keer in de week ben ik dus in een krachthonk te vinden. Naast de fysieke kracht heb ik ook een portie mentale kracht nodig om bergen te beklimmen. Die haal ik nu uit de herinnering aan hoe mijn moeder haar bergen heeft beklommen. 

Wat een krachtvrouw en zo dankbaar voor het leven!

trainen, trainen en trainen

Natuurlijk vond ik dat ik dat na het inschrijven voor de Alpe dat ik mijn best moest gaan doen. Daar ben ik mee aan de slag gegaan.

in de herfst is het weer niet optimaal om buiten te gaan trainen. Veel regen, kou en onverwachte gladheid. Om deze reden heb ik toch een thuistrainer aangeschaft. Op deze manier kan ik toch mijn trainingen doen en mij prepareren voor die uitdaging in juni.

Ik moet bekennen dat tijdens het fietsen voor een televisie, mijn gedachten regelmatig uitgaan naar de mensen in mijn omgeving die te maken hebben gehad en hebben met deze ziekte. Ik kom er achter dat ik niet alleen geld aan het ophalen ben maar ook een verdieping vind in mijzelf. De gedachten aan de mensen dicht om mij heen die te maken hebben met deze ziekte maken het een emotionele belevenis. Deze gedachten geven me steeds weer de uitdaging om gedurende de komende herfst en winter virtueel te trainen want opgeven is voor mij geen optie.

"Wees dankbaar voor het leven!"

Mijn reden om mee te rijden

Gisteren heb ik samen met één van mijn beste vrienden ons ingeschreven als team om voor het eerst de Alpe d'HuZes te rijden. We hebben elk onze persoonlijke reden maar ook een gezamenlijke.

Mijn moeder is vorig jaar augustus op 83 jarige leeftijd overleden aan uitgezaaide borstkanker. Zij wilde graag dat een gedeelte van haar erfenis gedoneerd werd aan KWF Kankerbestrijding. Ik kon uiteraard een bedrag overmaken maar doordat ik een bericht van een collega kreeg met de vraag of ik wilde doneren voor deze sportieve uitdaging met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF vond ik dit een mooie manier om zo het geld van mijn moeder bij KWF terecht te laten komen.

In mijn omgeving zijn al veel mensen getroffen door verschillende vormen van kanker. Ikzelf ben werkzaam geweest als kinderoncologieverpleegkundige en heb hierdoor zowel prive als professioneel gezien wat de impact kan zijn van deze ziekte op het leven van de patiënten en de mensen er om heen.

Ik heb met eigen ogen gezien hoe de soms belangeloze inzet van veel mensen is om deze ziekte te overwinnen. 

Ik wil daarom deze uitdaging aangaan: voor m'n moeder, familie, vrienden en zoveel anderen die door deze ziekte getroffen worden en zijn.

Thank you to my Sponsors

10

Lotte Schreurs

26

Anonymous

250

Anonymous

Lieve Cees Mooi dat je dit doet. Wij wensen je heel veel kracht toe. Wij weten zeker met de wilskracht die jij in je heb (mee gekregen van je moeder) deze uitdaging aankan. liefs Esmee Fabienne John en Maria

10

Linda Rem

Lieve Cees, heel veel succes tijdens (de voorbereidingen van) deze bijzondere missie!

26

Cees Bunschoten

Geweldige actie Cees! Ik ben trots op je drijfkracht en toewijding. Mooi !!! Heel veel succes.

10

Verona

Heel veel succes. Toppers!!

26

Vera Bruyn

Cees succes met de beklimming, elke bocht ff een slok water en je ademhaling onder controle houden, dan komt het helemaal goed. Mooi doel, toi toi toi

50

Mieke cann

250

Anneke Van Oene

Heel veel succes!!

20

Anonymous

15

Carla Bouwens

Zet hem op!

26

Marcel De Grijs

Succes Cees!

250

Rita Bos

Succes!

2.500

Wim Meijer

Lieve Cees, We gaan er samen een ongelofelijke mooie tijd van maken om de Alp te beklimmen en alle dierbaren die ons ontvallen zijn aan de vreselijke ziekte te gedenken., maar natuurlijk ook de survivors ! Het zal een periode worden met een lach maar zeker ook een traan! We gaan er voor ! 🍀

Show more