Christina van der Schaaf

Alpe d'HuZus 2022

OPGEHAALD TOT 25 SEPTEMBER 2021:

373.00

OPGEHAALD VANAF 25 SEPTEMBER 2021:

398

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

In mijn omgeving zijn er op dit moment teveel bekenden die moeten strijden tegen deze vreselijke ziekte. Voor hen ga ik de strijd aan met "de Berg"

 “HLS (Hogere Landbouw School) mannen enzo (vrouwen)” is een oude vriendenploeg die stamt uit de landbouwschoolperiode rond 1983. “HLS mannen enzo” is door de jaren heen een hechte groep geworden waarin lief en leed wordt gedeeld. In voor en tegenspoed. Ellen is één van de “enzo”. Ellen is getrouwd met Arnold en moeder van 2 mooie meiden. Van Ellen hebben we vorig jaar verdrietig genoeg afscheid moeten nemen. In 2011 werd borstkanker bij haar geconstateerd.  Samen met haar gezin en dierbaren heeft zij een strijd gestreden. Strijd met verdriet, onzekerheid, pijn, onmacht en vele dierbare momenten.  Momenten waaraan je vooraf liever niet denkt en ook niet bedenken kan. Pas als je ermee in aanraking komt, door zelf ziek te worden of iemand uit je omgeving, merk je de impact op het leven.

In 2017 wordt bij een dierbare vriendin darmkanker geconstateerd. Ze is getrouwd en in het rijke bezit van 3 kinderen. Een vriendin door dik en dun. Wat hebben we elkaar dik en dun aangevuld. De onderzoeken, de kuren, de slechte dagen maar ook de goede. Feest want ze is schoon. Onzekerheid blijft want je weet dat het feest zo kan omslaan in een kater. Het besef, de zin in het leven is groot maar de naïviteit en het  idee van oneindigheid is verdwenen.

Het besef, dat er mensen zijn die onderzoek doen naar kanker. Onderzoek naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker.Het besef, dat jij zelf daarin een steentje kan bijdragen. Dat jij dat ene steentje bent maar samen die berg. Die berg, die we beklimmen op de fiets of te voet.

Een ieder gaat die berg op voor zijn of haar ervaring van rouw, of pijn, of leef het leven, of met elkaar, of kracht, of kwaliteit van het leven, of kwetsbaar, of puur, of blijdschap, of door alles en samen voor elkaar.  Ik ga samen met de “enzo’s” die berg op, om samen te werken en met dat ene steentje bij te dragen in onderzoek naar kanker. Wie weet kennen jij en ik, in de toekomst, in deze ziekte geen katerdagen meer…

Wil je mij steunen?

 

Thank you to my Sponsors

26

Jolien Koole

Wat een uitdaging zeg! Succes met trainen. Goed van je!!

5

Anonymous

26

Simone Koole

Mijn moeder verloren aan kanker dus JA, ik steun jou in je missie! Top!

50

Jessica Corbee

Heel veel succes met de loop mama. Je kan het, ik zal aan je denken

26

Anonymous

Succes Christina, heel goed bezig!

26

Helga Mensen

Lief vriendinnetje, Ben nu al super trots op jou ❤️ Je bent een mooi mens! Liefs, Helga

66

Boudewijn

Geweldig dat je dit doet schat. Trots op je. ❤️

15

Gerrit

10

Anonymous

Fantastisch wat jij allemaal doet voor de mensen om je heen.

50

Martin en Marjan Jonker

Heel veel succes

26

Peter de Vries

Geen probleem voor deze, Topper

25

Anonymous

15

Mariska Harmens

26

Bea Algra

Top dat je dit doet. Zo belangrijk dat er onderzoek plaatsvindt zodat we feest kunnen blijven vieren en dat de kater door de wijn komt i.p.v door die rotziekte.

15

Jan Verhulst

Christina ik vind het top dat je dit werk steunt te meer omdat op jonge leeftijd geconfronteerd ben geweest met kanker . ik heb in 1963 mijn broertje Mark verloren aan leukemie

106

Anonymous

Van Walter en Claudia

40

Martijn Van der Boom

26

Corrie Pietersma

Zet hem op, veel succes je kunt het.

106

bert stuive

Succes met en voor het goede doel.

10

Daphne Corbée

Hey mama, you can doooo this!! love you <3 je bent een topper

66

ANNEMARIE De Jong

Supertrots op je

10

Anonymous

Show more