Cleo Smits

Alpe d'HuZus 2020

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Ik doe mee aan Alpe d’HuZes omdat ik in mijn familie en vriendenkring van dichtbij heb meegemaakt wat de impact van kanker is. En die impact wil ik zou veel mogelijk helpen verkleinen. Ik ga mee als vrijwilliger om de organisatie en de deelnemers zo veel mogelijk te helpen om de grootst mogelijke opbrengst te behalen. En ik ga zelf omhoog: de dag voor de grote koersdag wandel ik mee omhoog in de Alpe d'HuZus. Dus ik heb ook een streefbedrag om te halen. Want elke euro telt:

Zodat er onderzoek kan worden gedaan naar het voorkomen en het genezen van kanker en naar het verbeteren van de levenskwaliteit van (ex-) kankerpatienten.

My Achievements

Ik heb me ingeschreven

Foto's toegevoegd

Zelf een eerste donatie gedaan

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag gehaald

Emails verstuurd

Pagina gedeeld op social

Donateurs bedankt

My Updates

De Alpe week, maar hoe dan?

De komende week ben ik vrij. Want eigenlijk zou ik vandaag, zaterdag 30 mei, vertrekken naar Frankrijk. Om zelf de Alpe d'HuZus te lopen en om als vrijwilliger al die toppers te steunen die de Alpe D'Huzes zouden overwinnen. Maar vooral: om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Gisteren werd ik maar weer eens keihard geconfronteerd met de nare sluipmoordenaar. Een van mijn dierbaren had haar laatste scan van de vijf jaar periode gehad. Vijf jaar gelden was kanker geconstateerd, een succesvol traject met bestraling en chemo volgde en alle seinen stonden op groen. Maar bij de allerlaatste scan blijkt het alsnog mis te zijn. Zoals zij zelf zei: "In het zicht van de haven." Er zijn geen woorden voor wat dat doet met haar en haar dierbaren. Dus de Alpe en alle andere acties om geld in te zamelen voor onderzoek en preventie van kanker zijn zo, zo hard nodig.

Maar het mag niet zo zijn. Alpe d’HuZes gaat dit jaar niet door en wordt verschoven naar volgend jaar. Natuurlijk, dat kan ook niet anders. Maar tegelijkertijd: niet alleen de Alpe wordt afgezegd. Ook alle andere acties die in het hele land plaats zouden vinden worden afgelast. En hoe begrijpelijk dat ook is, dat betekent wel dat er echt ontzettend veel minder geld wordt ingezameld voor al het onderzoek en allerlei soorten van ondersteuning die nodig zijn voor al die mensen die leven met en na kanker

Volgend jaar ga ik alsnog naar Frankrijk: op 3 juni 2021 ga ik knallen, want dat is de nieuwe datum.
Maar gelukkig is er meer: want er zal een Alternatieve Alpe d'Huzes plaatsvinden! Op donderdag 4 juni a.s. is er een special edition, met muziek, zang en duizenden kaarsen ergens in Nederland. Al deze kaarsen worden in de nacht van 3 op 4 juni aangestoken door vrijwilligers van de Alpe d'HuZes. Elke kaars brandt voor een dierbare die is geraakt door kanker. Een teken van liefde, hoop, kracht en troost. 

Vanaf 4.30 uur 's ochtends kun je deze brandende kaarsen en het startschot van Alpe d'HuZes  special edition volgen, onder andere via het liveblog op NU.nl. Natuurlijk op afstand: vanachter je computer, laptop en smartphone.

KAARS KOPEN?

Tot 3 juni zijn er  kaarsen te koop voor 6 euro per stuk. Per kaars kun je een boodschap achterlaten die vrijwilligers met liefde op je kaars zetten. Van elke kaars plus boodschap wordt een foto gemaakt die je later kunt terugzien. Kaarsen kan je bestellen via deze link:

https://www.opgevenisgeenoptie.nl/kaarsen

De opbrengst van de kaarsen gaat naar het  Alpe d'HuZes/KWF-fonds. 100 procent van deze opbrengst wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek naar kanker en naar de verbetering van kwaliteit van leven van mensen met kanker. Zo kunnen we op donderdag 4 juni a.s. toch even stil te staan bij alle mensen die nu leven met kanker, of die er helaas niet meer zijn. Want voor hen doen we het.

Wow, streefbedrag gehaald, maar ik ga door!

Wauw, wat een bedrag al! Vrienden, collega's, bedrijven, geweldig hoe enthousiast er wordt gereageerd op de vraag of iemand wil sponsoren. En zelf zonder te vragen! Maar streefbedrag gehaald betekent niet rusten op de lauweren: ik ga stug door! Want het geld is zo hard nodig. Vorige week was ik nog bij de begrafenis van mijn oudoom, overleden aan uitzaaingen in de hersenen. Iets meer dan een half jaar geleden overleed zijn jongere broer, ook aan kanker. Binnen een half jaar moest mijn opa dus afscheid nemen van twee jongere broers. En afgelopen weekend vertelde mijn vriendin H. dat bij haar moeder longkanker is geconstateerd.

Zo veel mensen die geraakt worden door kanker. Ik voel daar echt een onmacht bij, maar dit kan ik wel: geld inzamelen om te zorgen dat er onderzoek komt naar minder kanker, dat er geinversteerd wordt in een betere kwaliteit van leven met en na kanker. Want daar moet dus nog veel aan verbeteren. Dus ik ga door, op naar de € 1.000!!

De eerst stappen gezet

Mijn inschrijving voor de Alpe d'HuZus is een feit! Dit is het zusje van de Alpe d'HuZes, waarbij je als vrijwilligers ook zelf een keer de berg mag trotseren. Op 3 juni a.s. wandel ik omhoog, met in gedachten mijn vriendinnetje, die na de chemo en na de operatie, nu ook haar bestralingskuur heeft afgerond. Nu de antihormoon en immuun-therapie nog. En als het straks soms wat pittig lijkt die weg omhoog, dan hoef ik maar aan haar weg omhoog te denken. En haar doorzettingsvermogen. En dat zo'n behandeltraject nog beter moet kunnen, nog meer succes moet kunnen halen, (nog) minder bijwerkingen moet hebben, nog, nog nog... En dat daar onderzoek voor nodig is en geld. Veel geld. En dat ik zo daar wat aan bij kan dragen. Dus mijn streefbedrag, dat moet er komen!

We doen het (gelukkig) samen!

Gisteren was ik voor het eerst bij een Alpe d'HuZes dag. Wat een bijzondere dag om mee te maken! Natuurlijk krijg ik via mijn werk al het een en ander mee en zijn collega's van mij meegeweest. Dus ik ken veel verhalen en je zou denken dat ik al wel een idee heb. Maar wat was ik onder de indruk. Wat een enorme organisatie en dat met alleen maar vrijwilligers. Vrijwilligers die zich met zo veel enthousiasme, energie en betrokkenheid inzetten voor 1 gezamenlijk doel. Dat gaf al een heel mooi gevoel van samen doen.

Daarbij hielpen ook zeker de praktische workshops. Bijvoorbeeld over fondsenwerving: fijn om zoveel handige tips te krijgen over hoe je je streefbedrag kunt halen. En om te merken dat je niet de enige bent die dat best wel moeilijk vindt. Ook daar de tip: doe het samen! Samen met je team, je familie, je collega's, je vereniging, je buurt. Want wat in je eentje een onmogelijke opgave lijkt, wordt samen mogelijk. Net zoals de Alpe dHuzes zelf: wie denkt nou dat je zoiets kan organiseren, ergens ver weg in Frankrijk, met alleen maar vrijwilligers? Maar dat kan dus ook!

Al met al dus een bijzondere, hartverwarmende dag, daar in Nijkerk. En dan te bedenken dat de sprekers stuk voor stuk aangeven dat ze maar een klein beetje weer kunnen geven van hoe het daar straks op die berg daadwerkelijk wordt...

Thank you to my Sponsors

26

Sjoukje Bonekamp

Succes Cleo!

10

Anonymous

Goed van je hoor Cleo!

15

Patrick en Anita

Onvoorstelbaar veel succes, hopelijk lukt het je om je streef bedrag op te halen. Hoe eerder we deze vreselijke ziekte de wereld uit krijgen hoe beter.

50

helga brugman

Veel Succes Cleo, groet Helga

26

Ursula Jonker

500

Securex Nederland

Heel veel succes met dit fantastische initiatief! Het blijft een zeer mooi evenement! Wij hopen dat iedereen de "top" zal halen.

20

Femke

Zet ‘m op Cleo!

8

Anonymous

Veel Success!

106

Bart Meijer

Heel veel succes met deze prachtige actie!

26

Bart

Lekker de opbrengst ophogen👊

26

Marit Besseling

Heel veel succes en ook gaan genieten van dit bijzondere evenement!

500

WIAR | Workplace Performance

Veel succes met de beklimming. Zet'm op!

Show more