Dennis van Akkeren

Alpe d'HuZes 2021

My Activity Tracking

4,550
kms

My target 0kms

Raised until 1st October 2020

4960.00

Raised from 1st October 2020

5427.00

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Waarom......tja, dat heb ik me al heel wat keren afgevraagd het afgelopen jaar. En ook al in 2001/2002. Is “waarom” wel de juiste vraag als het gaat om kanker? Ik weet het niet. Ze zeggen dat de BERG symbool staat voor het gevecht die patiënten leveren gedurende hun strijd tegen kanker. Dat je telkens maar weer neergeslagen wordt, dat het na elke bocht helaas toch weer zwaarder wordt maar dat je blijft knokken en vooruit kijken, want OPGEVEN IS GEEN OPTIE! 


Vorig jaar kwam de leeuw in haar naar boven. Hoe ga je om met slecht nieuws. Vooruit kijken en weer doorgaan! En het volgende slechte nieuws? Raap je fiets op, stap over de hobbel heen en op naar de volgende bocht. En bij de tiende keer slecht nieuws? Tja, ik val in herhaling. Als ik maar een klein beetje van haar doorzettingsvermogen zou hebben, echt maar een heel klein beetje, dan zou ik de hele wereld aankunnen, dan kan ik die BERG bedwingen. Voor haar, voor hem en voor alle anderen die deze strijd (nog) aan moeten gaan.


Hoe mooi zou het zijn als deze strijd niet meer over verliezen gaat. Dat we met onderzoeken en resultaten niet alleen de BERG gaan bedwingen. Ik denk dat ik daarom meedoe, voor haar, voor hem en voor alle anderen. Samen met Maxim die mij op 13 november 2019 een bericht stuurde met daarin alleen de tekst “Alpe d’Huzes”. Hij heeft het vuur aangewakkerd om dit samen te gaan doen, samen met 4998 anderen.


Want het is nodig, nu nog meer dan andere jaren. Covid-19 heeft er in gehakt. Veel fundraising-evenementen konden niet doorgaan door de Coronacrisis en de kankerpatiënten mogen daar niet onder lijden.


Wij hebben ons financiële doel allang bereikt. Maar er is meer nodig, daarom heb ik de uitdaging iets vergroot. Naast dat ik in ieder geval 1x hardlopend en 1x met de racefiets naar boven ga,  neem ik ook mijn houten fiets mee. Met deze fiets ga ik ook 1x naar boven (zonder versnellingen). Maar als ik de €10.000,- binnenhaal, ga ik nog een keer (en wie weet als ik de €20.000,- haal). 

Met jullie hulp moet dat wel lukken toch? 


Alvast bedankt,

Den

My Updates

Over 206 dagen is het zover.

Dan gaan Maxim en ik de berg bedwingen, hardlopend en op de racefiets. Maar nu wil ik de uitdaging groter maken (om hiermee hopelijk nog meer sponsorgelden binnen te krijgen). Oorspronkelijk had ik het plan om de berg met een houten fiets te bedwingen maar dit werd mij afgeraden omdat dit te zwaar zou zijn. Zonder versnellingen zou het zeker niet makkelijker worden. 

En dat is nu net waar het om gaat. Het leven van een kankerpatiënt is niet makkelijk, en als de 21 bochten symbool staan voor de weg die deze mensen af moeten leggen, moet ik deze uitdaging in ieder geval 1 keer aangaan. Met een fiets waarmee ik aandacht wil vragen voor alle mensen die met kanker in aanraking komen en de knappe koppen die het sponsorgeld gebruiken voor onderzoek om kanker de wereld uit te helpen.

De afgelopen maanden heb ik nagedacht over hoe deze fiets eruit moet komen te zien. Vorig jaar hadden Maxim en ik namen op onze rug van mensen die strijden tegen kanker, mensen die de strijd hebben gewonnen en mensen die helaas hebben verloren. Hiermee hebben we op de tour-dag een 230 km lange tocht gemaakt langs noord-hollandse plaatsen om met de beginletters OPGEVEN IS GEEN OPTIE te spellen. 

Voor de tourdag 2021 worden al deze namen (en inmiddels helaas al meer) in mijn houten fiets gebrand. Aan onze nieuwe donateurs vraag ik ook namen zodat ik deze allemaal mee kan nemen de berg op. 

Daarnaast komt het logo van AD6 op de fiets om in de tussentijd (ik zal toch af en toe moeten trainen) zoveel mogelijk aandacht te vragen voor het evenement en hiermee hopelijk meer mensen over kan halen om een donatie te doen. 

Update 19 januari

Vanmorgen heerlijk 70km getraind met een paar leuke (maar korte) beklimmingen. Vandaag 7 weken geleden zat ik voor het eerst in mijn leven op een racefiets en inmiddels heb ik er 677km opzitten.....ik vind het leuk. 

Gisteren zijn Maxim en ik bij TopSportsWear geweest om onze kleding te passen....weer een vinkje achter een taak. Nu kunnen we de kleding bestellen en zijn we weer een stapje dichter bij de daadwerkelijke beklimming. Het wordt wat, vorige week woensdag zag ik op tv "Down met Johnny" met daarin centraal een item over de Alpe d'HuZes, het wordt ineens heel echt!

Inmiddels heb ik mijn doel (die ik al verruimd had naar € 3506) al ruimschoots bereikt maar het smaakt naar meer. Ik blijf mijn best doen om nog meer donateurs te vinden voor het KWF, misschien stel ik mijn doel nog wel een keertje bij....of 2 keer......

Daar gaan we

Jeeeee! Daar is ie dan, morgen zal ik mijn eerste tochtje maken op deze prachtige fiets. Ben er erg blij mee! 
Vandaag zou mijn vader 73 worden, helaas mocht hij niet ouder worden dan 55. Des te specialer dat ik morgen het eerste ritje maak voor hem, mijn moeder en alle anderen die op wat voor manier dan ook in aanraking komen met kanker.

Een goed begin....

Vandaag ben ik fantastisch geholpen door Laurens en John van www.kaandorpfietsen.nl uit alkmaar. Om me voor te bereiden voor de tocht, als startende wielrenner, hebben ze lekker meegedacht in de aanschaf van een goede 2de hands fiets (de heren van sandwich bikes hebben me geadviseerd om niet met een houten fiets de berg op te gaan) en alles wat ik nodig heb om veilig te trainen. Daarnaast begrijpen ze het nut van de alpe d'HuZes waardoor ik nog blijer ben dat ik bij deze heren naar binnen ben gestapt vorige week! Morgen mag ik mijn fiets ophalen en kan ik starten.....heb er zin in.

En minstens zo gaaf, mijn fysio heeft aangegeven dat ik weer voorzichtig kan starten met hardlopen! Dus ook daar kan ik weer mee beginnen! 

Goeie start

Zo, de kogel is door de kerk. Ik heb "ja" gezegd. 
Samen met Maxim Rojer ga ik de uitdaging aan.

We zijn allebei geen fietsers (yep) dus dat wordt nog een interessant half jaar, en daarnaast is mijn enkel ook nog niet helemaal hersteld van een flinke scheuring maar we gaan het doen. Het liefst wil ik op mijn houten fiets maar dan moet daar wel eerst flink aan gesleuteld worden. Misschien toch maar een ATB of racefiets. Daarnaast wil ik hem ook (hard-) lopend op. Nou ja, plannen genoeg, we gaan het meemaken. 

Thank you to my Sponsors

50

Annewil Huisman

Heel veel succes en sterkte gewenst!

26

Corry van Akkeren

Ik ben trots op je x

26

BoukjeBarbara Rolsma

Heel veel sukses Den!

106

Jack Moras

26

Van Duin Bouwbedrijf

250

Waterman&Schipper

Sterkte voor je moeder! En veel succes met je voorbereidingen, Erik&Leonie Nico&Mirjam

106

NHZwerk

Heel veel succes Dennis! Je bent een kanjer!

10

Antoinette Mostert

Top Dennis dat je dit gaat doen. Nu al mijn complimenten

16

Anonymous

Natuurlijk steun ik je en inderdaad is je moeders motto "opgeven is geen optie" Respect voor haar en voor jou en alle Alpe d'Huez deelnemers. Heel veel succes..

500

mirjam rietveld

heel veel succes en ook geweldig genieten.

150

Pronk Bouw BV

20

Joke Bakkum

Hé Dennis..... héél veel succes!!!

26

Familie Mac Donald

Succes Dennis!

75

Rob G Glas

Respect.

56

Baksfamily Baks

Super dat je dit gaat doen Dennis! Je kunt het! 💪🏼Lieve groet van Rene en Suus

20

Anonymous

Hey Dennis, goed bezig! Mocht je nog namen nodig hebben voor op je fiets dan zou ik (helaas) de drie zussen van mijn moeder willen nomineren. Madelon, Linda en Inge v.d. Burg staan inmiddels op de lange lijst met slachtoffers van deze verschrikkelijke ziekte. Hoe dan ook, mijn sportieve en financiële steun hebben jullie!

25

M. Roos

Succes pik

26

Kim Van der Spek

Hey lieverd heeeeeel veeeel succes!!!! Stoer!!!!

15

Grahame Weighell

Go for it Dennis!

26

Anonymous

66

Carola Roosenburg

Ik wil heel graag de namen Annemieke (mijn beste vriendin) en Andre (broer van Hans) op je fiets. Zij zijn beide overleden helaas... Wat geweldig dat je dit weer gaat doen X

250

Verhoef Woningaanpassing bv

Mooi doel Dennis

106

Monique en Jan bosma

Succes met inzamelen. Mooi initiatief. Steun Dennis!

26

Elisabeth De Vries

50

Anonymous

Hi Dennis, ik zou het prachtig vinden om de naam Tom op je houten frame te zien; m’n broer, die de strijd tegen deze ziekte in 2002 verloor. Cheers, Andre

20

Cynthia Antheunis

Heel veel succes en ik weet zeker dat je deze zware top gaat halen. Trots op je

106

Rob Glas

Klasse Dennis .

26

Erna Verbeek

Dennis, veel succes met de voorbereiding. Ook jij zal vast niet opgeven💪😘

56

Dennis Akkeren

26

Yuri

Topper!

56

Lotte Van Akkeren

Zo trots op jou!!

26

Pim van der Zalm

Dennis heel veel succes en sterkte in juni.

26

Peter Schomaker

Superstoer Dennis! Respect!

106

Anonymous

26

Doris Noordwest

Heel veel Succes. Wat mooi. groetjes Doris Noordwest

50

Anonymous

Veel succes Dennis!!! Groetjes, Theo & Johan

50

Dennis de Wit

Heel veel succes voor dit prachtige doel en mooie uitdaging. Met je doorzettingsvermogen en trainingsuren gaat het vast en zeker lukken.

15

Gerda van Burgsteden Heiloo

Prachtig mooi wat je gaat doen Dennis!! Het gaat jullie heel zeker lukken!!👍👍

50

Anonymous

Succes Dennis

66

Mike D

Zet hem op kerel - snel een keer het kopje van Bloemendaal op :)

26

Claudia

Succes!

26

Lucas Bleij

Wel even trainen he !!! Klasse man

15

Bernadette Eolsma

Heel veel succes

2

Arno Bekker

13

Familie Maes

Gaat je lukken!

28

Ron

Mooi doel, zet hem op man!

300

Rik Broer

Supergaaf dat je hier aan mee doet! Veel succes en laat zien wat je kunt. OPGEVEN IS GEEN OPTIE! Groetjes Rik

106

Hans en Trudy Van Akkeren

Hoi Dennis Zet hem op. Groeten, Trudy en Hans

26

Anonymous

Succes Dennis! 👊🏻

150

Anonymous

Dennis, Lotte, Michael, Molly en de kids. Heel veel sterkte de komende tijd. Potverdikke wat zullen we haar missen zeg. Bij deze een financiële steun voor het onderzoek naar doe stomme rot ziekte.

50

Anonymous

Heel veel succes, we zijn trots op je!

26

Ellen Moorman

Ik ben nu al trots op je. Topper🍀

26

Ria Matthiesen

Zet hem op Dennis. Je bent een Kanjer

250

Gertjan Krapman

250

Ron Glas

Zet hem op KANJER.

66

Anonymous

Topper!

106

Anonymous

De inzet van jou kan het verschil maken voor velen. Afgelopen week is Colet geopereerd voor borst kanker. In 3 weken tijd staat je wereld op z'n kop. Hoe mooi is het dat je geholpen word door specialisten die zoveel kennis en kunde hebben. Zet hem op Dennis

106

Suzanne Witteveen

Stil hier. Kus voor jou.

14

Marloes van der Zeijden

Toppers, wat een super prestatie!! 💪🏼

26

Claudia van den Berg

Heel veel succes en die "BERG" bewingen gaat helemaal lukken denkende aan je lieve en sterke moeder. Claudia van Buurtdiensten.

100

Anonymous

Pain is gain!!!!!

26

Eelco Metselaar

Geweldig Dennis dat jullie dit samen doen. Super goed doel, succes. Groetjes Eelco

250

Ingenieursbureau Dijkstra

106

JACOB en GERDA de HAAN SCHAGEN

HEEL VEEL SUCCES

20

Menno en Linda

50

Job Schrier

Dennis, wat een toppers zijn jullie. Ik wens jullie al het succes van de wereld in jullie voorbereiding en uitvoering van de uitdaging!

26

Louis en Ella van der Zeijden

Dennis heel veel succes met deze prestatie!

26

Mark Broersen

106

Hans van den Berg

Goed initiatief Dennis, veel succes.

106

Claudia & Rein

Veel succes!

106

Michael, Molly, Max & Maddy

Good luck, little brother....

35

Stefanie May

You go man! Tof dat je dit doet!

100

jesse meijer

Dennis, Succes.

Show more

Select a Christmas decoration