Dorien Beyens

Alpe d'HuZus 2020

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Dit jaar zal ik voor de derde keer naar de berg gaan. Iedere keer stond ik vol ongeloof iedereen toe te juichen die, elk voor zich, een fantastische prestatie had geleverd en de top had gehaald, het eindpunt van zijn/haar fantastische rit. Deze was niet enkel het (meermaals) bereiken van de top van de berg, maar veel belangrijker nog waren al die maanden die eraan voorafgaan: trainen, afzien tijdens het trainen en het belangrijkste, het geld inzamelen voor KWF Kankerbestrijding.

Sinds vorig jaar besef ik meer dan ooit wat voor een fantastisch initiatief Alpe d’HuZes is en hoe hard dergelijke evenementen nodig zijn om de wetenschap een handje te helpen. Ik stond er nooit echt bij stil wat voor een impact de ziekte kanker wel niet heeft op iemand en zijn hele omgeving. Tot vorig jaar, maart 2019... Ik kan het me nog perfect herinneren. Mijn vriend en ik waren net onze zoon van toen drie maanden oud klaar aan het maken om in bed te leggen toen hij een telefoontje kreeg van zijn moeder. Mijn schoonvader was eerder die dag naar het ziekenhuis gegaan voor een scan waarvan wij allemaal hadden verwacht dat de diagnose een hernia zou zijn. Hij moest diezelfde avond meteen terug en werd opgenomen. Ze hadden ‘wat’ gevonden. Dat ‘wat’ bleek tumorweefsel te zijn, verder geen info maar wel 1000 vragen en voornamelijk ongeloof. Na een uitgebreid onderzoek bleek het te gaan om uitgezaaide longkanker. Toen kwam het nieuws helemaal binnen als een mokerslag, want dit is niet te genezen…

De maanden die er op volgden, waren bijzondere maanden. Mijn schoonvader kreeg zijn behandeling: bestraling voor de uitzaaiingen en immuuntherapie in combinatie met chemotherapie. Iedereen in zijn omgeving deed er alles aan om mijn schoonouders hun (recent gekochte) huis en leven nog aangenamer en gemakkelijker te maken zodat ze er samen zo lang mogelijk van zouden kunnen genieten. Iedereen wilde een steentje bijdragen, maakte tijd vrij en deed wat hij/zij kon doen. Gewoon maar iets doen om zich niet machteloos te voelen, want zo voelden we ons allemaal...

De enige persoon die deze hele periode, van diagnose tot de dag van vandaag, het meest strijdvaardig was en dit nog steeds blijft, is mijn schoonvader zelf. Zelfs toen het even niet goed ging, heeft hij de moed nooit opgegeven. Hij heeft zelf nooit laten zien hoe hard hij er van af zag/ziet en wat het met hem deed/doet. Wat heb ik bewondering voor deze man. Wat ben ik trots dat deze bijzondere man, de vader van mijn vriend, de opa van onze zoon is.

Dankzij de wetenschap heeft mijn schoonvader een behandeling gekregen en is hij nog steeds de heerlijke opa die onze zoon steeds aan het lachen brengt. Als ik de dag van vandaag, bijna een jaar later, even een momentje neem en erbij stil sta dat dit mogelijk is door al het onderzoek dat wordt gedaan, dan kan ik het niet maken om zelf niets te doen.

Daarom zullen wij er dit jaar ook weer bij zijn. En net zoals mijn vriend wil ik iets doen tijdens dit evenement. Tijdens de grote dag, Alpe D’huZes, zal ik voor iedereen juichen, maar in het bijzonder toch net iets meer voor mijn vriend, Joost van Eil, en zijn oom, Jos Verheijen. Deze twee bikkels gaan die berg meermaals al fietsend trotseren. Wat ben ik nu al trots op hen! Maar ik heb ook besloten om dit jaar zelf, voor de eerste keer, een dag eerder deel te nemen aan het evenement Alpe d’HuZus. Ik wil op woensdag 3 juni 2020 die berg op rennen. Het zal pijn doen en ik zal de komende maanden afzien tijdens het trainen, maar ik zal de top van die berg hoe dan ook halen.

Ook ik zal proberen om mijn steentje bij te dragen en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor dit evenement, want ik hoop op een wereld waarin kanker niet de reden kan zijn dat een grootouder zijn/haar kleinkind niet kan leren kennen, waarin een ouder zijn/haar kind niet kan zien opgroeien, waarin een kind zijn ouder(s) niet heeft wanneer het nodig is,… Kanker mag niet de reden dat mensen afscheid moeten nemen van elkaar.

My Achievements

Ik heb me ingeschreven

Foto's toegevoegd

Zelf een eerste donatie gedaan

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag gehaald

Emails verstuurd

Pagina gedeeld op social

Donateurs bedankt

Thank you to my Sponsors

106

Anonymous

Zet 'm op kanjer!

66

Sprdlux events

20

J Kouijzer

Succes!!💪

Show more