Eva Smulders

Alpe d'HuZus 2021

OPGEHAALD TOT 25 SEPTEMBER 2021:

1155.11

OPGEHAALD VANAF 25 SEPTEMBER 2021:

0

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Ik was nog maar net vijftien toen mijn moeder de diagnose galwegkanker kreeg. Ik zat in de vierde klas, mijn leven bestond voornamelijk uit het oplossen van formules en het ontleden van zinnen. Ik was een kind met een lichaam dat net begon te wennen aan hormonen. Mijn grootste angst op dat moment was nog of ik mijn Nederlands proefwerk wel zou halen.
Het is een onschuld waar ik nu vaak naar terug verlang.

Ik herinner me nog goed dat we met zijn viertjes op de bank zaten. Toen kwam het nieuws. Alles zou het veranderen, want vanaf nu ging het niet meer goed. Vanaf nu was mijn mama ziek. Ik snapte er niets van. Wat was er ook van te begrijpen? Ik was er op geen manier klaar voor, misschien ben je dat ook wel nooit.
Ik mocht het dan niet snappen, maar ik zag het wel. Alles veranderde. Van een rustige, onbezorgde familie werden we een familie met zorgen en verdriet. Mama moest stoppen met werken. Toch was ze vaak weg voor afspraken met haar arts of als ze weer opgenomen werd.
De veranderingen bleven niet alleen thuis, ze kwamen ook mee naar school. Toen het in de klas werd verteld, zat ik in het midden. Ze keken allemaal naar mij. Ik staarde recht vooruit. Niemand zei iets. Wat hadden ze ook kunnen zeggen? Niets zou het beter hebben gemaakt.

Ik ga de berg oplopen voor mijn vijftienjarige zelf. Zodat ik dat meisje een plekje kan geven en voor haar stappen kan zetten.

Het eindige van het leven zou nog geen rol moeten spelen in de keuzes die je maakt als je jong bent. Je zou de vrijheid moeten ervaren om te kunnen dromen over een wereld groter en mooier dan de realiteit. En op je ouders zou je moeten kunnen bouwen. Als puber zou je onbezorgd naar een feestje moeten kunnen gaan. Je grandioos kunnen vergissen. Voor de eerste keer verliefd kunnen worden.

De afgelopen jaren waren bij tijden zwaar maar mama bleef positief in het leven staan en probeerde van iedere dag iets goeds te maken. Ondanks het verdriet hebben we samen ook veel mooie dingen beleefd.
Het is nu nog steeds spannend en de toekomst is onzeker, maar het belangrijkste is dat mama er nog steeds is. Voor haar vriendin Ellen geldt dat helaas niet. Ellen is kortgeleden overleden aan de gevolgen van borstkanker. Haar dochters Chantal en Anouk, die even oud zijn als mijn broer Jaap en ik, moeten hun moeder wel missen.

Ik ga de berg oplopen voor elk kind dat met een angst moet leven om een van hun ouders te verliezen. Kanker zou geen rol moeten spelen in het leven van een kind. Jullie donaties dragen bij aan kankeronderzoek, zodat we een einde kunnen maken aan deze nare ziekte. Zo zorgen we er samen voor dat kinderen zo lang mogelijk kind kunnen zijn.

Helpen jullie ook?

Thank you to my Sponsors

75

Godelieve Schrama

Lieve Eva, ik wens je veel succes en bewonder je doorzettingsvermogen! Hartelijke groet van Godelieve (moeder van Geerte)

10

Henry Thomson

Heel veel succes met het bereiken van dit waanzinnig mooie doel en wat dapper dat je zo open je verhaal doet. Met doorzettingsvermogen kan veel bereikt worden, het gaat ongetwijfeld goedkomen.

10

Rian Smulders

Ook jou ga ik steunen Eva. Wat ontzettend mooi heb je je verhaal opgeschreven. Heel veel succes!💪😘

26

trui rietveld

voor mijn stoere Wiener Schnitzelvriendin uit Lesbos

55

Kees en Mars

Lieve Eva, zet um op!!! X Kees en Mars

17

Ant Stremmelaar

Mooi dat je dit doet en dank voor het delen van jouw verhaal

50

Femke en Mark Cox/ vd Zwan

Mooi initiatief! Zet hem op Mark en Femke

10

Het Kroot

Evaaaa je bent een topper!!! I’m so proud of youuuu xxxx Jet

10

Marjolein Paans

You go Eef!!

10

Lasse van Strien

Heel veel liefs en succes!

50

Marian Vd Voort

Heel mooi doel Eva. Respect! Groet Marian

20

Dave Corben

66

JJH Vloet

Lieve Eva, Ik ben trots op je! Heel veel succes met de voorbereidingen. Je kan het! Groetjes Iris

5

Mel Kikkert

Ik wou dat ik je meer kon geven. Veel succes lieve Eva <3

20

José van Kollenburg

Wens je succes en kracht toe

26

Erna de Bruijn

Wat heb je dat duidelijk omschreven; jouw ervaringen vanuit het perspectief van een 15-jarige. Goed dat je dit deelt! Heel veel succes!

5

Anonymous

26

F. van vliet

Veel succes bij je dappere poging mee te doen. Ik zal het graag blijven volgen!

26

Mark Grijsbach

Lieve Eva, wat heb je een prachtige tekst geschreven, recht uit je hart. Ik ben er stil van en pink een traantje weg. Wat fijn dat je meegaat naar de Alpe. Als steun voor je moeder maar ook voor jezelf en alle andere kinderen/jongeren die op veel te jonge leeftijd in het gezin te maken krijgen met kanker. Je bent een kanjer Eva! Groet en liefs, Mark

10

Dianne Baltussen

Je bent een topper!!! Heel veel succes! 😘🍀

56

Marion en Ronald van der Laan

Heel veel succes! Zo knap dat je mee doet!

10

Joyce van Sambeek

Zo mooi dat je dit doet, topper!!

25

Roos en Freek Cox

Succes Eva!

50

Arnold Reichert

Steuntje in de rug

35

Vera

Dat dromen die groter en mooier lijken dan de realiteit, de realiteit mogen worden <3

100

Claessens-Jenniskens Pluimveebedrijven

Hoi Eva, Ook voor jouw een donatie uit onze ei-automaat, helaas volgende week geen AD6 2020 maar we gaan gewoon voor AD6 2021. We hopen dat 4 juni volgende week toch een bijzondere dag voor jouw mag worden met Team Ellen onze Topper! Groetjes Marian & John Claessens uit het Ysselsteynse en tot op de Alp in 2021

26

Mariëtta Nollen

Hup Eva!! ❤️

10

Marie-Cecile

Heel veel succes met lopen. Zorg goed voor je 15 jarige zelf. Jullie verdienen beide een dikke knuffel.

10

Irene Meulensteen

26

Arnaud, Angela, Annebelle en SIebe

Lieve Eva, voor jou een steuntje in de rug en als hart onder de riem voor jou (jonge) zelf. Wat prachtig dat je dit doet! Trots op jou! Heel veel succes! Arnaud,Angela, Siebe en Annebelle

26

Anonymous

10

Jura Maingay

Lieve Eef super mooi verhaaltje, ik steun je heel graag op deze dappere tocht! X juur

15

Rianne Strolenberg

Wat mooi dat je je verhaal deelt en nog mooier dat je er kracht uit kunt halen. Heel veel succes!

16

Anonymous

15

Anonymous

Veel succes Eva! Ik bewonder je!

100

Bert en Godelieve

Top Eva. Fijn dat we dit samen gaan doen! Liefs

10

Suzanne Hendriks

Zo goed Eva!! ❤️❤️

73

Rachael, Dean, Axel, Wilma

Toi toi toi ♥️

15

Anonymous

een steuntje in de rug

Show more