Evelyn Buwalda

Alpe d'HuZus 2020

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Geïnspireerd door een fantastisch lieve, sterke en positieve meid die ik vaak ‘Topwief’ noemde, ben ik dit jaar begonnen met iets dat al heel lang in mijn hoofd zat.

Precies op haar verjaardag –toeval bestaat niet- ben ik gestart als vrijwilliger bij de Alpe d’HuZes.

Om mee te maken wat de deelnemers voelen en dit echt te beleven wil ik zelf graag die berg op!

Ik ga de Alpe op voor iedereen die op welke manier dan ook met deze ziekte te maken heeft, die dagelijks een strijd leveren. Maar ook zeker voor diegenen die het niet konden winnen en voor de naasten die zonder hen verder moeten- want hoe cliché ook: kanker heb je niet alleen.

Toch zijn er twee mensen die ik speciaal ‘mee neem ’naar boven: Mijn schoonvader Meindert en uiteraard het enige echte ‘Topwief’: Hanneke. Beiden verankerd in mijn hart!

Ik geloof dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker, wil jij mij steunen?

My Achievements

Ik heb me ingeschreven

Foto's toegevoegd

Zelf een eerste donatie gedaan

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag gehaald

Emails verstuurd

Pagina gedeeld op social

Donateurs bedankt

My Updates

Collega's in aktie!

Vlak voor de kerstdagen ben ik samen met mijn twee collega's Gerrit Jan en Wypkje een korte, snelle actie gestart om het sponsorbedrag bij elkaar te krijgen.

Wypkje is de afgelopen editie 3(!) x de berg op gelopen en is aangestoken door de sfeer en uiteraard het doel waar we het allemaal voor doen: Niemand meer dood aan kanker.

Collega Gerrit Jan is een echte Alpe d'HuZes nestor, al vele jaren werkt hij als vrijwilliger en fietst daarbij ook nog gewoon die berg op...een echte kanjer en voor zowel Wypkje als ook voor mij een fijne vraagbaak!

Met behulp van de bakkerij waar de dochter van Gerrit Jan werkt konden we een mooie actie organiseren, kerstbroden en banketstaven verkopen om zo weer een stapje dichter bij het doel te komen.

Het was kort dag dus snel een poster en een mail naar alle collega's gestuurd en prompt kwamen de bestellingen binnen druppelen..zo leuk om te zien dat onze MCL collega's ons weer willen steunen!

Een week na de bestelling werden de broden en staven vers afgeleverd door dochter Ruth en konden we in een geïmproviseerd stalletje ( een kleine vergaderruimte) de bestellingen uitleveren.

Op een gegeven moment was zelfs het overzicht even weg en hebben we (ik) de eigen bestellingen ook verkocht-sneu voor het thuisfront maar ach, alles voor het goede doel nietwaar?

Deze 'flits' actie heeft maar wel mooi 350 euro opgeleverd!

Met grote dank aan bakkerij Overzet uit Harlingen (en uiteraard Ruth)!

Wij gaan lekker!

Voor de volledigheid natuurlijk ook de pagina's van mijn collega's:

https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/wypkjepapma-stapert

https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/gjdevos

Hup..in de benen!!

Een flinke berg op lopen, dat vraagt wel om goede (en goed ingelopen) schoenen.

Ik heb een hekel aan bergschoenen en speciale wandelschoenen, ik loop het lekkerst op mijn hardloopschoenen. Nu niet denken dat ik de Alpe hardlopend ga bedwingen- daar kom ik met mijn 3 tot 5 kilometer loopjes echt niet aan toe.

Maar het lopen op goede hardloopschoenen is wel fijn, alleen waren de mijne aan vervanging toe. Op naar de speciaalzaak en na tig keer heen en weer draven voor een camera heb ik nu de schoenen die mij de berg op moeten helpen.

Met alleen goede schoenen ben je er natuurlijk niet, hoe ga je de helling trainen? Dus maar weer een hernieuwde kennismaking met de sportschool die ik al sinds begin dit jaar min of meer sponsor. De trainer die mij gaat begeleiden heeft het schema van Alpe d’HuZes bekeken en aangepast zodat ik nu alvast kan beginnen met ‘ hellinglopen’ . (vorig jaar nl een zware achillespeesblessure gehad dus rustig opbouwen)

De ‘ snelle’ broek en dito schoenen aan en vol goede moed de trainingen aangaan, ik heb er zin in!

En dan...

Ineens komt er vorige week het bericht dat er een mooi mens is overleden, weer een persoon die het niet kon winnen van kanker…ik ben er stil van.

Voor mij zeker de bevestiging dat we met zijn allen ons hard moeten maken en er- middels onderzoek- voor te zorgen dat er in de toekomst niemand meer doodgaat aan kanker.

Ik probeer mijn  bescheiden steentje hier aan bij te dragen… dus ook al hou ik er eigenlijk niet van om ergens om te vragen...bij deze vraag ik jou:

Steun je mij en daarmee het onderzoek?

Kus,

Ebi

The word is out!

Zo....nou daar staat het dan, mijn actiepagina op de site. Na eerst de mensen dicht om mij heen te hebben verteld wat ik nu weer had bedacht, is het dan eindelijk tijd om mijn voornemen de wijde wereld in te gooien.

Dat ik was begonnen als vrijwilliger was al bij meer mensen bekend maar het werkelijk aangaan van de klim naar boven kwam er spontaan bij.

Ik mocht aanwezig zijn bij de Alpe d'HuZes deelnemers dag in Nijkerk, een dag die boven alle verwachtingen was uitverkocht.

Een bijzondere dag waarin de mensen die zich in gaan zetten in het nieuwe koersjaar (ja zo heet dat in het AD6 jargon) samen komen en informatie konden inwinnen.

Ik zou bijna zeggen dat we werden overladen met informatie, maar misschien spreek ik wel echt voor mezelf. Ik  was er uiteraard om kennis te maken met andere vaste vrijwilligers, de handen uit de mouwen te steken, te vergaderen en dan tussendoor ook nog even 'het gevoel' mee te pakken.

Nou dat 'Alpe gevoel' daar kun je niet omheen, de  sfeer is positief en vastberaden tegelijk, de mensen stuk voor stuk vriendelijk en behulpzaam.

 Spontane knuffels, mezelf tig keer voorstellen, vragen stellen, emoties voelen, mezelf in een pas-outfit hijsen....kortom een vermoeiende maar zeer waardevolle dag.

Na zo'n dag is het dus écht tijd om het wereldkundig te maken:

Ebi gaat de berg op!

 

 

Thank you to my Sponsors

25

Hilda

Sterke vrouwen worden niet geboren maar gevormd door wat ze meemaken. You rock en kan dit!

5

M Jorna

Je kab het!!

10

Pascal

Lieve Evelyn Heel veel respect voor jouw dat je gaat lopen voor dit goede doel! Zet m op je kunt dit topper en ik volg je

15

Anonymous

Wat een mooi doel! Zet em op, je kunt het!

15

Jenny Hondema

Ik wens je heel veel succes ❤️

25

Annelies De Boer

Je kan het kanjer xxx

26

Jessica Van der Schuit

Lieve Eef, ook wij hebben nu in onze familie met kanker te maken. En ik vind het ontzettend stoer van je dat je die berg op wil. Heel veel succes powerwoman!!! Dikke tút, Jessica.

10

ANITA Veenema

Evelyn echt echt top. Ennne bij een dip onderweg even bellen voor pep talk he. En ook onderweg genieten van het bijzondere wat je doet!!! Groet Anita

66

Fien Buwalda

Succes!

26

Rijsemusjes

Lieve Buuf😘 Wat een bijzondere beklimming ga jij doen ! Die berg zit al in mijn hart! En Tuurlijk gaan we je steunen, alles voor het goede doel. Succes met de voorbereidingen en wil best wat km met je lopen Om te trainen😉 Liefs Rijsemusjes

10

Tjitske Ypma

Een diepe buiging.

26

Bruid en bubbels

Go fit it lieve Evelyn, zo lief en stoer dat je dit doet ❤️

30

Anonymous

10

Hennie Jillings

Powergirl 💪🏻

5

Bootsma

Succes met alle voorbereidingen.

20

Team ?

Topper!!! Jij kan dit💪🏻💚

26

Anonymous

15

Frank en Eva Zijlstra

Wat een goed initiatief Evelyn, heel veel succes!

Show more