Frank Hovenier

Alpe d'HuZes 2020

My Activity Tracking

4,125
kms

My target 5000kms

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Iedereen heeft wel iemand binnen zijn kring die is overleden aan kanker. Ouders, grootouders, overige familieden, collega's, vrienden...

Ik ben zelf een aantal keer geconfronteerd met de gevolgen van deze ziekte. In een volgend blog zal ik hier meer over vertellen en wat mijn verdere motivatie is om in 2020 de Alpe d'Huez zes keer te gaan beklimmen. 

Ik doe mee aan Alpe d’HuZes omdat ik geloof dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker, wil jij mij steunen?

 

My Achievements

Ik heb me ingeschreven

Foto's toegevoegd

Zelf een eerste donatie gedaan

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag gehaald

Streefbedrag hoger dan 3500 ingevuld

Emails verstuurd

Pagina gedeeld op social

Donateurs bedankt

My Updates

Training in de Eifel

Maandag 24 en dinsdag 25 februari ben ik naar de Eifel in Duitsland gereden om het eerste klimwerk te ervaren. De Eifel heeft een schitterend gebied om te fietsen met een paar pittige klimmetjes. 

Dag 1.

Om 10.00 uur in de auto, om rond 12.00 uur aan te komen bij het pension in Heimbach. Ik werd ontvangen door een vriendelijke eigenaresse die mijn kamer al eerder had klaargemaakt. Na het uitladen van mijn spullen snel een route gezocht en op de fiets gestapt. Na 50 km. kwam ik alweer aan in het dorpje dus besloot ik om nog een klein rondje te maken. Aangekomen bij het pension kwam ik op 65 km. met ongeveer 1300 hoogtemeters. Het klimmen viel me niet tegen. 's Avonds naar het kleine centrum gelopen om te eten. Er was niet zo heel veel te beleven dus had ik weinig opties om te kiezen. Na het eten weer terug naar het pension, een route voor dinsdag gezocht en vroeg gaan slapen.

Dag 2. 

Om 08.00 uur aan de ontbijttafel. De eigenaresse van het pension had lekkere broodjes een eitje een verse koffie voor me. Om 09.00 uur ben ik op de fiets gestapt voor mijn grote rondje Eifel. Tijdens de eerste kilometers voelde ik nog wel de klimmetjes van gisteren. De weersvoorspellingen van vandaag waren ook dreigender dan gisteren. Helaas kwam er dan ook rond 11.00 uur een buitje over me heen. Rond 12.30 maar een restaurantje opgezocht om me op te warmen met een lekkere pasta. De ober had zelfs extra kussentjes voor me neergelegd zodat niet alles nat werd. Gelukkig ging in de middag de zon weer schijnen en was ik weer droog bij het pension aangekomen. Een zware dag van 117 km. met een paar pittige klimmetjes tot 15%. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar het begin is gemaakt. 

Mooie sportmaand

De eerste maand van het jaar is inmiddels voorbij. Ik heb nog nooit zoveel kilometers gemaakt in januari...

Deze maand is ook gunstig gezind met het zachte weer. Daardoor ben ik zelfs al een paar keer naar buiten geweest met de fiets. Met name de ritjes van Eindhoven naar Den Bosch zijn gunstig voor de aantal kilometers. :)

Binnen op de Bkool ook voor de tweede keer de Alpe d'Huez beklommen. Tcoh wel grappig dat je zelfs virtueel een berg beter leert kennen. Als het goed is zijn de problemen van de software nu helemaal weg en kan ik de berg vaker gaan beklimmen.

Naast de vele fietskilometers ben ik nog blijven hardlopen en wandelen, waardoor mijn totale afstand van januari boven de 600 kilometer uitkomt.

Op naar februari! 

Eerste kilometers indoor...

Ha!

Inmiddels is de Alpe d'Huez voor het eerst virtueel beklommen. Na een stroeve start op mijn BKool hometrainer, die nogal wat last heeft van verbindingsproblemen, zitten er intussen een aantal trainingsritjes indoor op. De beklimming van de Alpe viel me over het algemeen erg mee. Het heeft natuurlijk niet het gevoel en bravoure van de echte berg, maar qua zwaarte kunnen ze tegenwoordig bijna alles nabootsen. Een goede hoop dus om die berg zes maal achter elkaar te beklimmen.

Op het moment probeer ik de trainingen nog af te wisselen. Drie keer per week een uurtje binnen fietsen, een paar hardloopsessies tussendoor en dan nog tijd zoeken voor het waterpolo en strongfit. wink

 

 

Thank you to my Sponsors

45

Frank Hovenier

Eerste veilingen.

10

Anonymous

Succes!

5

Nicole Ansems-Oomens

Veel succes Frank, zet hem op! 👌🍀👊

20

Tom en Mutinta

Zet m op Frank, dat ga jij halen!!

130

Ricardo van der Steen

Verkoop meubels!

100

Anonymous

Verkoop veilingobject!

26

Teun vL

Vee succes Frank!

26

Jan Schel

Frank heel veel succes met je actie.

10

Jill van Engelen

Heel veel succes namens Justin en Robbin van Engelen.

26

Hanne Van Hees

Succes Frank

10

Anouk Schipper

Frank, top dat jij deze inspanning gaat leveren voor alle zieken en ook geliefden die niet meer bij ons zijn. Trots op jou collega!

20

Sinead and Sjors

Go Frank!!! You can do it!!!! :D

5

Maartje van den Kieboom

15

Debby van Venrooij

Geweldig dat jij dit gaat doen!! Zet hem op!!!

10

Tico Hartman

Zet m op

10

Paul en Loes

Veel succes Frank!! Mooi dat je je inzet voor deze actie!

10

Krijn, Jolien en Duuk

Je bent een topper! Wij zijn nu al trots op je collega! Zet hem op!

15

Léon en Cristel

26

Martina van der Logt

Goed bezig Frank! Je bent een topvent 💪

Show more