Frauke Schouwenaar

Alpe d'HuZus 2024

AMOUNT RAISED

492.00

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZus

Ik heb mijn  grootvader aan kanker zien lijden en overlijden. Ook heb ik mijn (schoon)ouders kanker zien krijgen, ertegen zien vechten en met beperkingen zien overwinnen. Daarnaast, zie ik helaas om mij heen mensen van alle leeftijden kanker krijgen en het ervan verliezen.

Van nature ben ik een doener. Als iets mijn aandacht heeft getrokken, kan ik moeilijk stilzitten en niets doen. Ik heb in de loop der jaren de veranderingen in behandelingen, de kansen op genezing en het verliezen van  de strijd zien veranderen. Maar nog te vele vormen van kanker kunnen niet worden genezen. Bij andere vormen gaat genezing ten koste van levenskwaliteit. Waarom krijgt de ene persoon wel kanker en de andere niet? Waarom wordt er bij de ene de ziekte vroeg ontdekt en maakt daardoor een grotere kans op genezing dan een ander?  Om antwoord op die vragen te krijgen moet er wetenschappelijk onderzoek worden gedaan, dat kost geld en dus tijd voor mij om in actie te komen. 

Naast dat ik een doener ben, zorg ik ook graag voor de mensen om me heen.  Bij een eerdere editie heb ik het team van mijn man en zoon als  begeleider ondersteund. Dat voelt voor mij dit keer niet als voldoende. Om er toch op de dag van de Alpe d’HuZes voor de leden van team Strong Together te kunnen zijn, heb ik er bewust voor gekozen om de Alpe d’HuZus te lopen. Een mooie combinatie om er voor anderen te zijn en ook zelf actief de uitdaging aan te gaan.

Door deel te nemen aan de Alpe d’HuZus probeer ik zoveel mogelijk geld voor het wetenschappelijke onderzoek naar kanker en naar de verbetering van kwaliteit van leven van mensen met kanker bij elkaar te lopen. Dit in de hoop dat voor de generatie van onze kinderen elke vorm van kanker een ziekte is die kan worden overwonnen.

My Achievements

Ik heb me ingeschreven

Foto's toegevoegd

Zelf een eerste donatie gedaan

Vijf donaties ontvangen

Pagina gedeeld op social

Donateurs bedankt

My activity tracking

52
kms

Thank you to my supporters

50

Willem De Graaf
4 December 2023

Heel veel succes

66

Alldoors
2 December 2023

Dank voor de mooie mokken actie en steun.

50

Sb Schilderwerk
13 November 2023

200

Tabakspeciaalzaak Van De Bunt
9 November 2023

Betreft mokkenactie. Heel veel succes Frauke

50

Astrid & Ron
22 October 2023

Een steuntje in de rug.

50

Henri Jochems
17 October 2023

Veel toy toy 💪🏻

26

Frauke Schouwenaar
16 October 2023

My Activity: Wandelen