Hans van den Bos

Alpe d'HuZes 2024

AMOUNT RAISED

2801.50

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Ik doe mee aan Alpe d’HuZes omdat ik geloof dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker, wil jij mij steunen?

My Achievements

Ik heb me ingeschreven

Foto's toegevoegd

Zelf een eerste donatie gedaan

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag gehaald

Streefbedrag hoger dan 3500 ingevuld

Emails verstuurd

Pagina gedeeld op social

Donateurs bedankt

My Updates

Laatste training

Vanavond heb ik het laatste rondje gereden voordat we naar de Alpe gaan. Het was een bescheiden 42 kilometer met alleen wat viaducten en een dijk voor de hoogtemeters. Eigenlijk zijn vandaag de hoogtemeters niet zo belangrijk. De training in Nederland zit er dus op. Met bijna 1700 kilometer in de benen ga ik naar Frankrijk. Van die 1700 kilometer heb ik er in mei 600 gereden. Halverwege de maand heb ik met collega's Frenck en Erwin de Ronde van Nijmegen gereden. Inclusief heen en weer rijden van huis naar start/finish en terug kwam ik op ruim 100 kilometer. Dat telt wel lekker aan in het totaal. Het was wel fijn om te constateren dat 100 kilometer op één dag voor mij goed te doen is.

Het is nu tijd om de benen wat rust te gunnen. Morgen en vrijdagochtend nog aan het werk. Vrijdagmiddag de spullen verzamelen, de fiets schoonmaken en inpakken. Zaterdagochtend gaan we vroeg op pad. En dan een paar dagen wat rondhangen, rondkijken en rondrijden rondom de Alpe. Donderdag 6 juni is dan de dag.

Tijd om af te ronden en te gaan rusten. Er komen nog drukke dagen aan

Nieuwe fiets

Ik heb er lang over getwijfeld, maar uiteindelijk toch gedaan. Ik heb een nieuwe fiets gekocht. En waarom dan? Omdat de vorige verouderd is. Van velgremmen, mechanisch schakelen en aluminium wielen ga ik naar, je raadt het al, schijfremmen, electronisch schakelen en carbon wielen. Dat is een flinke vooruitgang. Vandaag heb ik de fiets opgehaald. Er was nog een probleempje, de batterij van het electronisch schakelen was leeg. Kijk, dat is een nadeel van een voordeel. Met een opgeladen batterij vanaovond de eerste dertig kilometer op de nieuwe fiets gereden. Het schakelen is even wennem, dat komt wel goed. Het sturen met de nieuwe wielen is werkelijk een stuk beter. De fiets is op de een of meer stabieler dan de vorige en reageert directer. De eerste ervaring is goed, op naar meer kilometers!

Van schemer naar donker

Al enkele weken fiets ik op woensdagavond in de sportschool op een hometrainer. De fiets is dan ingesteld op een intervalprogramma. Basis - 1 stap zwaarder - basis - 2 stappen zwaarder - basis - 3 stappen zwaarder - basis - 1 stap zwaarder - basis - et cetera. Je begrijpt het wel. Elke stap duurt een minuut. Het schema gaat vijf keer. Dat is dertig minuten intervallen. Met vijf minuten inrijden en vier minuten uitrijden en beetje frummelen aan de fiets en het instellen van het programma duurt het geheel dan 40 minuten. Tijdens het fietsen is het wel aardig om mede sporters in de sportschool te zien. Ze zijn van uiterst fanatiek tot zo af en toe op een toestel een beetje oefenen. Nu het warmer is, kriebelt het weer om 's avonds naar buiten te gaan. Het is nog wel doneker. In de winter vind ik dat nog wel een hindernis. Vandaag niet meer. De hele dag was het lekker weer. Er stond bijna geen wind. DUs ja, waarom dan niet vanavond buiten op de fiets? Lampen monteren, zelf nog een reflecterende band met lampjes aan en fietsen maar! Fijn hoor, ruim dertig kilometer van schemer naar donker in de regio. De mooie maanden komen er weer aan! Nu alleen nog wat vrolijker kijken als ik een foto maak.

2023 uitgereden

Vandaag heb ik het laatste ritje van 2023 gereden. 60 kilometer over de dijk langs de Waal, in Nijmegen de Berg en Dalseweg op, via Wyler in Duitsland en Persingen in Nederland terug naar de Betuwe en daar de laatste kilometers van 2023 volgemaakt. Zo op de een na laatste dag van het jaar is er nog genoeg te doen. Op twee plaatsen waren jagers bezig klein wild op te jagen. Zowel bij Slijk Ewijk als bij Persingen liep een groep jagers (herkenbaar aan hun outfit en geweer) met honden door de akkers. Zo te zien waren ze bezig klein wild in te sluiten. In Duitsland was het druk met vuurwerktoeristen, om ze zo maar te noemen. En als je toch naar Duitsland rijdt, waarom zou je dan niet even tanken? Ook bij het tankstation van Wyler was het druk. Van twee kanten reden de auto's aan. Het zag er chaotisch uit. Voor degenen die daar niet bekend zijn, de weg van Berg en Dal naar Wyler is Nederlands. Direct naast de weg staat het tankstation van Wyler, Duitsland. En vanaf de weg wil iedereen naar de vier (als het er al vier zijn) benzinepompen. De ondernemer heeft een topdag gehad, evenals de vuurwerkverkopers enkele honderden meters verderop. Al met al was het onderweg op diverse plaatsen uitkijken. Was het niet bij het tankstation, dan wel bij mensen die vanuit de auto naar de jacht keken en volstrekt onvoorspelbaar in hun rijgedrag waren (langzaam rijden, stilstaan, plotseling weer optrekken). Nu nog naar de Top 2000 luisteren (Iron Maiden is nu aan de beurt). Voor iedereen een goed uiteinde en een gezond en vreugdevol 2024!

Weer naar buiten

Na een paar weken fietsen en apparaten in de sportschool was het vandaag weer mogelijk om buiten te fietsen. Lekker zonnetje en een fris windje. Fietsen door de Bteuwe, over de dijk, met de zon in de rug en de ondergelopen uiterwaarden werkelijk een zeer mooi uitzicht. Niet te hard gefietst vandaag en na vijftig kilometer weer thuis.

Sportschool wederom

De sportschool is wel een uitkomst. Laagdrempelig, faciliteiten genoeg, je eigen programma volgen. Sporten doe ik het liefst buityen, maar met dit weer is dat best wel een uitdaging. De sportschool is dan een goed alternatief. Na een paar keer proberen heb ik nu een passend intervalprogramma op de fiets in de sportschool gevonden. Basis, één stapje zwaarder, basis, twee stapjes zwaarder, basis, drie stapjes zwaarder, basis, één stapje zwaarder, et cetera. En dat doe je dan een half uur, nadat je vijf minuten hebt ingefietst. En na het half uur nog vier minuten uitfietsen. In totaal 39 minuten bezig zijn. Vervolgens nog aan de apparaten voor verschillende spiergroepen. Dan moet helemaal goedkomen. Als ik eraan denk, maak ik de volgende keer een foto.

Interval

Bereid je goed voor, is het devies. Onder andere met intervaltrainingen. Hoe dan? Ik heb daar het volgend eop bedacht. Bij ons in de buurt ligt tussen twee rotondes een viaduct. En je raadt het al, rotonde over, naar het viaduct, viaduct op, viaduct af, rotonde over, meteen weer het viaduct op, viaduct af en uitrijden naar de eerste rotonde om weer opnieuw te beginnen. Het rondje is drie kilomter. Vandaag heb ik dat voor het eerst gedaan. Zes maal het rondje gemaakt. Wat het nog meer interval maakte dan ik vooraf had gedacht, was de wind. Het langere stuk terug naar de eerste rotonde had ik de wind vol tegen. Zo'n beetje windkracht4 à 5 en tussendoor een flinke regenbui. Saai? Een beetje, door te variëren in het rijden (sneller, langzamer, staand omhoog, zittend omhoog, hogere cadans, lagere cadans), kan jet het voor jezelf wel afwisselend maken. In ieder geval een mooi rondje voor een intervaltraining bedacht.

Weer naar buiten

Vandaag was het lekker weer om buiten te fietsen. Ik heb gekozen voor een rit richting Groesbeek. In Nijmgen de Berg en Dalseweg op, vervolgens over de Zevenheuvelenweg, een rondje door Groesbeek, via de Wylerbaan naar de Kleefsebaan en weer terug naar Nijmgen. Dat waren de heuvels. Na Nijmegen over de dijk met tegenwind naar Herveld en uiteindelijk uitrijden naar huis. Bij elkaar ruim 70 kilomter en 360 hoogtemeters. Jammer dat de Strava-app onderweg haperde. Bijna geen segmenten geregistreerd, ruim 5 kilomter te weinig geregistreerd en veel minder hoogtemeters geregistreerd. Het leverde mij wel een KOM op: 400 meter in 8 seconden! Een gemiddelde van 180 kilometer per uur! Nou ja, wat moet je daar nou mee. In ieder geval, een nuttige training om de conditie op peil te houden.

Sportschool deel 2

Een donkere woensdagavond met regen. Dat betekent gebruikmaken van de sportschool. De fiets op de sportschool heeft een intervalprogramma. Eerst vijf minuten infietsen, dan tien keer één minuut op en twee minuten af en afsluiten met vier minuten uitfietsen. Vervolgens met iemand van de sportschool een rondje langs de apparaten voor de verschillende spiergroepen gemaakt. Armen, benen, buik, rug, borst, schouders, ze komen allemaal aan de beurt. Behalve het bijhouden van de conditie, is er ook de gelegenheid om aan de stabiliteit van het lijf te werken. Alles bij elkaar een mooie trainingsavond.

Naar de sportschool

Twee weken lang had ik niet meer gefietst. Deels door het weer, deels door andere omstandigheden. Vanmorgen werd ik wakker, keek uit het raam, keek op Buienradar en werd niet vrolijk. Ik kan uiteraard wel buiten in de regen gaan fietsen, maar de lol gaat er dan wel een beetje af. Gelukkig is er een alternatief. Op de hoek van de wijk waar wij wonen is een sportschool. En in die sportschool staat een aantal fietsen. Omkleden dan maar en aanmelden bij de sportschool. Na een korte uitleg ben ik op de fiets gaan zitten, vijf minuten inrijden, 60 minuten fietsen, 4 minuten uitrijden. Het eerste halfuur heb ik gebruikkt om de fiets een beetje te leren kennen. Gereden met een toenemende wattage. Het tweede halfuur gebruikt voor interval. Tweeëneenhalve minuut op een voor mij hoog wattage en tweeëneenhalve minuut op een laag wattage. En dat vier keer. De laatste tien minuten nog op een redelijk wattage met een hogere cadans gereden en vervolgens uitgefietst. Al met al zo'n zeventig minuten op de fiets gezeten. De sportschool is een goed alternatief voor regenachtige zondagen en een mooie gelegenheid om doordeweeks aan de conditie te werken. Ik ben er blij mee. Het zou wel leuk zijn als er een intervalmogeloijkheid op de fiets is ingeprogrammeerd. Dat ga ik deze week na.

Eerste Alpe d'HuZes-dag

Zaterdag 4 november was de eerste algemene Alpe d'HuZes-dag voor de editie van 2024. We kregen voorlichting over sponsoring en training voor de dag. Er was gelegenheid om de kleding te passen, erg nuttig. Er waren diverse stands ter inspiratie en de winkel met algemene Alpe d'HuZes-merchandise was ingericht. De ochtend werd afgesloten met een mooie inspiratiesessie. Al met een mooie dag die veel energie gaf.

Het eerste rondje

Vandaag heb ik het eerste rondje gereden na de inschrijving voor Alp[e d'HuZes 2024. Alhoewel het een redelijk standaard rondje was, dijk, op en af bij Arnhem en Oosterbeek, stukje Overbetuwe, voelde het wel anders. Ga ik niet te snel, niet te langzaam, ik hoef pas in juni volgend jaar de Alpe op te fietsen, toch nog een extra heuveltje oprijden? Afijn, 6 juni 2024 zit al aardig in mijn hoofd. Het belangrijkste is toch wel dat je plezier hebt met het fietsen. En het was een fijn rondje om te rijden.

Ingeschreven!

Yes, ingeschreven. Vanmorgen, samen met Ronald, de eerste echte stappen gezet naar Alpe d'HuZes 2024. We hebben onszelf en de teams ingeschreven, de collega's een mail gestuurd, locaties voor het verblijf uitgezocht. Er komt veel energie los. In de loop van de dag hebben een aantal collega's zich ook ingeschreven. De eerste bedragen zijn al gestort. We gaan er iets moois van maken.

My activity tracking

2,741
kms

Thank you to my supporters

26

Anonymous
6 June 2024

Heel veel succes Hans!

26

Suzanne
5 June 2024

Heel veel succes!

26

Daphne Van Den Bos
5 June 2024

Je kan het hansjepansje kevertje

26

Opa En Oma Hermsen
4 June 2024

Veel succes Hans. Mooi dat je opnieuw voor dit goede doel gaat fietsen.

26

Titus
4 June 2024

26

Frank En Ines Jacobse
3 June 2024

Zet m op Hans! Veel aucces

66

Michiel
31 May 2024

20

Anonymous
30 May 2024

Veel succes met je beklimmingen voor dit belangrijke doel Hans! Hartelijke groet, Bob Dankbaar

26

Roy Niehof
23 May 2024

Heel veel succes, mooi dat je dit weer doet!

50

Cosmo Schuurmans
23 May 2024

Zet 'm op Hans

66

(hr.) J.a.visser
23 May 2024

Veel succes toegewenst!

26

Ellen Koenders
23 May 2024

26

Anonymous
21 May 2024

25

Anonymous
21 May 2024

26

Tineke Van Dam
21 May 2024

Top Hans, veel succes👍👍

5

Johan Van Dam
20 May 2024

Heel veel succes gewenst

26

Robbert-jan
20 May 2024

Super tof dat je dit weer gaat doen Hans. Succes met de laatste vooereidingen en het fietsen.

66

Marcel Boonstra
20 May 2024

Succes Hans.

250

Donatie Team Woonstede
17 May 2024

26

Bert Degen
17 May 2024

Succes, je kunt het

10

Anonymous
15 May 2024

20

Anonymous
30 April 2024

Succes en veel plezier. Groet, Menno (Ortec Finance)

26

Erik-jan Van Der Goes
25 April 2024

Succes!

2

Bente Polman
20 April 2024

Go hans

26

Anonymous
11 April 2024

Succes Hans

106

Fully In Control
11 April 2024

Goed initiatief en succes!

26

Anonymous
29 March 2024

26

Anonymous
21 March 2024

respect, zet 'm op

66

Niels Broek
22 February 2024

Heel veel succes, fantastisch initiatief

26

Anonymous
1 February 2024

Top dat je dit doet. En vooral héél veel plezier bij het fietsen!

500

Anonymous
18 January 2024

veel succes Hans

7.50

Anonymous
8 January 2024

19

Anonymous
14 December 2023

245

Weldoener
6 December 2023

25

Pieter Veldt
5 December 2023

Top Hans dat je dit doet! De top ga je zeker bereiken!

50

Lars
19 November 2023

Succes Hans!

26

Sonja Peters-hajee
16 November 2023

Veel succes en fietsplezier!

50

Jefta De Kruijff
9 November 2023

10

Andy
8 November 2023

Heel veel succes samen voor dit mooie doel!

27

Anonymous
4 November 2023

60

Anonymous
29 October 2023

Go get it!

50

Mia & André
29 October 2023

Hup, hup, hup !!!

50

Anonymous
29 October 2023

Succes!

10

Jan-dirk De Goeij
24 October 2023

26

Niels Van Den Aker
21 October 2023

20

Lydia Groeneveld
20 October 2023

Heel veel succes Hans!

26

Roy Niewhoff
19 October 2023

Heel veel succes Hans! Ook met alle voorbereidende trainingskilometers 💪

50

Roelie Van De Lagemaat
17 October 2023

Super dat jij dit doet Hans, ik wens je veel succes!

36

Isabelle Van Den Bos
16 October 2023

Trots op jou!❤️🚵🏻 #opgevenisgeenoptie

26

Jordy Van De Vlag
16 October 2023

Succes met deze uitdaging Hans, mooi en eervol doel!

36

Bert Van Dam
16 October 2023

Succes oom Hans. Tof dat je dit een tweede keer doet

26

Gerd-jan Weiman
16 October 2023

Succes met de voorbereidingen!

206

Hans Bos
15 October 2023

26

Anne-marie Van Den Bos
15 October 2023

Mooi om opnieuw de uitdaging aan te gaan !

My Activity: Fietsen