Harriët Jacobs

Alpe d'HuZes 2021

My Activity Tracking

14,776
kms

My target 0kms

Raised until 1st October 2020

5654.01

Raised from 1st October 2020

5690.01

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Ik doe mee aan Alpe d’HuZes omdat ik geloof dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker, wil jij mij steunen?

 

In maart 2018 krijgt mijn zus Helma te horen dat ze ongeneeslijk ziek is. Ze zal de strijd verliezen maar heeft dat niet zomaar gedaan. Ze heeft nog n prachtige zomer gehad waarin ze met alle mensen die haar dierbaar waren nog zoveel mooie herinneringen heeft gemaakt. In september 2018 hebben we afscheid van haar genomen, n afscheid waarbij ze zelf de regie had, alles  in detail geregeld.

Hoe zij zich staande heeft gehouden in dit proces, daar hebben wij als familie en vrienden zoveel bewondering en respect voor.

Ik doe mee aan Alpe d’HuZes in herinnering aan mijn zus Helma en daarmee voor al die anderen om de strijd tegen kanker aan tegaan.

Wortels grijpen aarde

Bladeren reiken naar de zon

Groeien, bloeien, genieten

 

My Updates

Koersdag 2021

3 juni 2021
Wie had dat gedacht,   jezelf opgeven om mee te doen met de ad6 en daar vervolgens 3 jaar mee bezig mogen zijn! Op de koersdag n rondje, in de vorm van een hart, gefietst rondom Eindhoven, de stad waar Helma woonde.  Ik had voor de 100 of 150 km kunnen gaan maar ja, t moet natuurlijk wel n uitdaging zijn😀

10000 km

30 december 2020

Ondanks of dankzij covid19 ben ik blijven fietsen met het resultaat dat ik vandaag de 10000 km aangetikt heb. Wie had dat gedacht in januari! Ook na het Diekirch Valkenswaard avontuur ben ik blijven fietsen, de racefiets af en toe ingeruild voor de mtb. En oh, dat bevalt me ook goed!
Dankjewel mensen van TCMierlo voor de mooie ritjes afgelopen jaar en dankjewel Driek, voor de 4000 km die we dit jaar samen gefietst hebben en dat je mij met allerlei andere fietsmaatjes in contact hebt gebracht! We proosten op Helma, die 4 januari 58 jaar zou zijn geworden...

Diekirch-Valkenswaard

28 augustus 2020

Vanaf februari heb ik in een van de vrienden van Helma een fietsmaatje gevonden. Nadat bekend werd dat naast de Alpe D Huzes ook Diekirch-Valkenswaard niet door zou gaan ivm covid19 is het idee ontstaan om op onze eigen wijze een Diekirch-Valkenswaard te gaan fietsen.(Voor de niet-kenners, een fietstocht die de laatste zaterdag in augustus gepland wordt om in een dag van Diekrich naar Valkenswaard te fietsen, een tocht van 262 km) Na verschillende oefentochten van 200 km durfde we het aan. Op 28 augustus zijn we met 5 fietsers vertrokken vanuit Diekirch. Het werd n prachtige tocht met een geweldig clubje mensen. Ieder met zijn/haar eigen motivatie om deze tocht te volbrengen.  Weer een ervaring waar ik met n warm gevoel op terug kijk! Dankjewel Driek, Marita, Bart, Ruud en verzorgers Karin en Annerieke.
Op het eind van de rit heb ik wel stiekem gedacht dat Helma er misschien wel voor gezorgd heeft dat we, ondanks de donkere lucht onderweg, niet nat zijn geworden en nog geen lekke band hebben gehad.

Wij gaan door!

27 maart 2020

Heel begrijpelijk dat de organisatie heeft gekozen om de AD6 uit te stellen met n jaar. Het is even omdenken maar opgeven is geen optie!  Nog een jaar extra tijd om door te gaan met waar we aan begonnen zijn. Ik heb mijn streef bedrag gewijzigd zodat het nu gelijk staat aan mijn inschrijfnummer! Mijn actie pagina blijft open staan. We kunnen de actie die we nog hadden staan voor koningsdag uitstellen naar volgend jaar en hebben  tijd om andere dingen te bedenken!

Hopelijk kunnen we deze onzekere tijd met de situatie rondom corona snel achter ons laten!

Hoe vaak ga jij de berg op?

19 maart 2020

De afgelopen tijd ben ik flink aan 't trainen. De eerste korte klimmetjes in Berg en Dal en Limburg zijn gemaakt. Vaak schiet 't door mijn hoofd...hoe zou Helma dat nou gevonden hebben? Zij was degene die fietste, ik niet! Maar steeds meer geniet ik van de ritjes, van het fietsen, van de omgeving en van het gezelschap waarmee ik fiets. Vaak word me gevraagd hoe vaak ik de berg op wil gaan. Toen ik er mee begon zei ik voor 2 x te gaan en dacht ik stiekem om 3x te gaan. Iemand vertelde dat hij wel dacht dat ik het 4x zou aan kunnen. Maar zoals 't ging met het proces met Helma's ziek zijn, zij wist ook niet wat er kwam,  wat haar te wachten stond, wat ze aan kon. Ik weet niet hoe vaak het me lukt om de berg op te gaan maar ik zal net zoals Helma alles op alles zetten om alles en nog meer te geven....

Samen

5 maart 2020

Ik ben na t zien en horen van verhalen van deelnemers van vorig jaar warm geworden om zelf de berg te gaan beklimmen. Mijn zussen Laura en Maria fietsen of lopen niet mee  de berg op maar zijn wel vanaf het begin betrokken. Samen hebben we voorbereidingen getroffen om verschillende sponsoracties te bedenken en uit te voeren. We hebben kaarsjes geschilderd, zijn naar sponsoren gegaan,  verzamelen spullen voor de markt op koningsdag waar we zullen staan. Samen met Laura, Maria en mijn dochter Rinke gaan we naar de Alpe d Huzes. Zij zullen beneden en boven op de berg staan. Zo fijn om dit samen te doen, zonder hen zou ik dit avontuur niet begonnen zijn.

Lana heeft ondertussen ook nog n mooi bedrag bij haar werkgever SIMAC gesponsord gekregen! Dankjewel!

Lana en Nick beginnen hun vakantie in juni in Frankrijk en zullen op 4 juni er ook bij zijn, net zoals Theo en Maudy! Samen zullen we deze life changing experience beleven!

Bedrag van 5091 euro behaald!!

30 januari  2020

Toen ik me in oktober  2019 inschreef voor de Alpe D Huzes zag ik er toch wel tegen op om een bedrag van 2500 euro bij elkaar te krijgen. Ik was zo blij dat ik de eerste dag al meteen een donatie kreeg! En nu al 5091 euro!! Dat had ik 4 maanden geleden niet gedacht! 

Soontiëns Tuincentrum en Hoveniers

De plek waar Helma werkte, collega's die in januari 2018 tegen Helma zeiden dat ze toch maar eens naar de dokter moest gaan omdat ze zo'n buikpijn bleef houden, collega's die op pad gingen met haar toen ze ziek was, Martijn die met Helma mee ging om een plekje op Schoorsveld uit te zoeken, collega's die tijdens het afscheid van Helma mee gewerkt hebben zodat Helma een bloemetje aan iedereen mee gaf in plaats van andersom. En nu heeft Soontiëns Tuincentrum en Hoveniers ook nog een donatie gedaan!! Met tranen in mijn ogen Dankjewel!!

Hans van de Ven van Hurkmans Groep 

Hurkmans Groep is de nieuwe sponsor van WTC Café Wilhemina. Als twee oud Lieropenaren kwamen Helma en Hans elkaar tegen bij de fietsclub maar ook tijdens Lierop kermis! En dan vandaag een geweldige donatie! Dankjewel!!

GP Equipment BV

Een werkrelatie van Ace Multimedia. GP Equipment BV heeft geen persoonlijke binding met Helma maar zijn wel zo betrokken om via ons een donatie te doen. Hoe bijzonder is dat! Dankjewel!!

Ace Multimedia

Het bedrijf van Marius, partner van Maria had al eerder een donatie gedaan. Daarnaast kunnen we Marius ook inschakelen als er er iets niet lukt of als we vragen hebben over o.a. logo's en foto's aanleveren:) Bedankt!!

De Fietsenmakers op 't Loo

De Fietsenzaak in Bergeijk van Gert en Nick. Nick is partner van Lana, Lana is een nicht van Helma. Ook zij hadden al eerder een donatie gedaan. Daarnaast hebben zij al vanaf december een dienblad met kaarsjes in hun zaak staan waar ze klanten op attenderen en zo ook nog mee werken om nog meer geld te kunnen doneren. Nick en Lana komen 4 juni naar de Alpe d Huzes toe. Zo fijn om deze kenners erbij te hebben. Nu al voor fietsadvies en ondersteuning en op 4 juni op de Alpe. Dankjewel!!

Bovenstaande bedrijven en Toer en Supportersclub SOLO, TWC Café Wilhelmina en Stage Fright krijgen n logo om mijn shirt. Daarnaast zal er ook n afbeelding van lavendel en n Musje op mijn shirt komen. Ik zal het met trots dragen tijdens de beklimming van de Alpe d Huzes!!!

WTC Café Wilhelmina

24 Januari 2020

WTC Cafe Wilhelmina is de club waar Helma bij fietste. De club waarmee Helma veel tochtjes heeft gemaakt, veel mensen van kende en vaak mee op club vakantie is geweest naar Frankrijk om n berg te beklimmen, zo ook de Alpe d Huez. Ze hebben een nieuwe sponsor en daardoor hebben ze hun  oude club kleding verkocht. Afgelopen week is er een geweldig bedrag gedoneerd, het bestuur heeft het bedrag van de verkochte kleding verdubbeld vanuit hun goede doelen pot! Dankjewel!! WTC Cafe Wilhelmina krijgt n logo op mijn shirt dat ik met warme gevoelens naar hen toe zal dragen!

ATB Toertocht Memorial Jo Boerekamp

31 december 2019

Op de laatste dag van 2019 organiseert Toer en Supportersclub SOLO voor de 31e keer de ATB Toertocht Memorial Jo Boerekamp.

Elk jaar schenken zij een gedeelte van het inschrijfgeld aan een goed doel. Naast een dorpsgenoot mocht ik met mijn actie hier ook in delen. Tja en aangezien het een toerrit is en ik meters moet maken heb ik mee gefietst. De route is voor zowel ervaren als minder ervaren renners. Ik weet niet waar ik onder val met n paar maanden fiets ervaring maar onder mom van opgeven is geen optie niet voor de 25 maar voor de 45 km gegaan! Een prachtige route op n mooie dag. Juist dat het n mooie dag was maakte dat er erg veel deelnemers waren. Geweldig want daardoor n prachtige donatie van 380 euro mogen ontvangen!!

Dankjewel Toer en Supportersclub SOLO!! 

streefbedrag behaald maar nog niet klaar...

21 December 2019

Vandaag n dagje bij de Spar in Lierop gestaan. Fijn, Jan en Helmie dat ik vandaag n tafeltje heb neer mogen zetten met kaarsjes, kaarten en potjes met gehaakte poppetjes die Sjan voor ons gemaakt heeft!  'n geweldig resultaat met deze actie want vandaag is het streefbedrag behaald! Mooie gesprekjes gehad, met mensen die ik ken maar ook met mensen die ik niet ken! Wat n verbondenheid brengt het dan toch weer...

Streefbedrag behaald betekend niet dat we klaar zijn! We zijn nu al spulletjes aan het verzamelen voor een volgende actie. Deze gaan we op koningsdag in Eindhoven op de oranjemarkt in het stadswandelpark verkopen. Eindhoven omdat Helma daar thuis was!

Kanjer

22 november 2019

Ik kreeg vandaag een mail vanuit de organisatie van Alpe d Huzes. Dikke duim omhoog omdat ik vandaag al op de helft van mijn streefbedrag zit. 1255,00!! Wat n superprestatie schrijven ze. Ik lees het ook bij de reacties bij mensen die gedoneerd hebben; wat n uitdaging, wat dapper, superknap en stoer. Nou, ik vind dat Helma de dikke duim verdient. Zij ging het aan om alles, uit het half jaar wat ze kreeg, te halen. Zij was zo dapper, zo superknap en zo stoer. Zij was de kanjer....

Blij

10 november 2019

De afgelopen weken hebben Laura, Maria en ik hard gewerkt om kaarsjes te schilderen. Zelfs mijn vader met zijn 88 jaar helpt mee. Ik heb hem verteld dat ik de Alpe 'd Huzes ga fietsen maar vertel maar niet dat ik dit met Helma in gedachten ga doen... Ondertussen hebben we er samen met Zorgboerderij Buiten Enzo 675 geschilderd!! Zij vinden het ook een heerlijke aktiviteit voor hun deelnemers om te doen.

Op 21 december gaan we ze verkopen bij de Spar in Lierop. Ook komen ze nog bij Healthclub one in someren te staan waar ik wekelijks mijn spinning training doe. Het gaat goed!

Ook hebben de eerste sponsors aangegeven mee te willen werken!

ACE Multimedia uit Lierop en Fietsenmakers op 't Loo uit Bergeijk!

Ik word daar zo blij van, ook van de donaties die blijven komen, krijg er elke keer weer n brok van in mijn keel....

Waxine kaarsjes

27 oktober 2019

De afgelopen week heeft zorgboerderij Buiten Enzo uit Lierop mee gewerkt om waxine kaarsjes te schilderen. Deze gaan we verkopen op verschillende plekken. Onze eerste actie om geld in te zamelen. Hobby centrum Leenen heeft mee gewerkt voor de aanschaf van de verf. 

Het reslutaat is prachtig! Zelf zijn we ook enthousiast aan de slag gegaan om het aantal geschilderde waxine kaarsjes te vergroten.

Vandaag hebben we n familie reunie met neven en nichten van mijn moeders kant. Hoe toepasselijk om onze eerste actie te doen op n plek waar allemaal mensen zijn die Helma gekend hebben.

Thank you to my Sponsors

50

Theo en Laura Van Bergen

Vandaag is Helma jarig, daarom juist vandaag onze bijdrage... Harriët je bent nét zo’n powervrouw als Helma was en we hebben dan ook geen enkele twijfel of het je gaat lukken. We gaan met je mee en ‘duwen’ je de berg op, samen met Helma, want Helma kennende trapt ze stiekum met je mee....

50

Yogagroepje Yogaschool Marieja van Bragt

Enthousiast kochten jullie kaarsjes. Dank je wel voor jullie bijdrage.

15

Marco Seelen

Succes en zet hem op!

26

Anonymous

25

Anke van Stiphout

Heel veel succes !

26

Ella Hendriks

50

Anonymous

Succes Harriėt

25

Pettefletters

Lunch met oud collega's van Petteflet, natuurlijk kaarsjes meegenomen;)

15

Marlies

Heel veel succes en wat mooi dat jullie dit met elkaar doen! Zet hem op straks! Warme groet Marlies ( vriendin van Maria

11

Harry Hopstaken

succes, Helma is nu al trots

5

Anke Van den Nieuwenhof

Een financieel duwtje voor broodnodig onderzoek maar ook een mentaal duwtje in jouw rug, Harriet! Succes op d’alpe!

250

Simac Techniek NV

Harriët, namens Simac Techniek NV heel veel succes tijdens het beklimmen van de Alpe d'Huez.

106

mieke en Jozef Looijmans

Veel succes, Wij hopen dat deze bijdrage een beetje ondersteunt sterkte Mieke en Jozef

275

GP Equipment BV

Succes!

5

Anonymous

Geweldig van jou Harriët dat je dit ter nagedachtenis van je lieve zus gaat doen! Super

26

Leopold van Stokkum

Succes Henriette, beetje late reactie, maar toch goed bedoeld.

10

Coby en Wim Welten

Heel veel succes!!

54

Gildebuurt Eindhoven

Gezellig dagje op het kerstmarktje in de Gildebuurt in Eindhoven.

1

Anonymous

500

Hans van de Ven

"Geen berg hoog genoeg"

26

Audrey

Ga ervoor. Heel veel succes.

15

Anonymous

Mooi Harriët om je hier voor in te zetten. Je kent mij niet, maar ik heb Maria op de Camino Santiago ontmoet. Geniet van jouw klim, er is zeker een engeltje op je schouder die zal helpen duwen

120

Collega’s poli oogheelkunde Elkerliek ziekenhuis

250

De fietsenmakers op 't Loo

Veel succes. Grts, Gert en Nick

10

Lianne van Bussel

Lieve collega, Wat een geweldige prestatie! Al het dubbele van je streefbedrag behaald! Helma zou trots op je zijn! Heel veel succes met de klim en een fijne verjaardag vandaag! Liefs, Lianne

26

Mieke Pessers

Veel succes, Harriët!

20

Mandy van Rooij

Lieve Harriët, Superknap dat jij dit gaat doen! Jullie Helma zou trots op jou zijn! ❤️ Dit gaat jou zeker lukken!

250

Soontiëns Tuincentrum & Hoveniers

10

Everlien v/d Einden

Wauw wat een uitdaging. Succes!

100

Scafom Holding bv

Beste Harriet, Heel veel succes met de voorbereidingen naar de top! Wat een geweldig initiatief.

50

Piet Jacobs

As ge boven bent hèdde gewonnen. Zet 'm op. Pap

23

Harriët Jacobs

Dankjewel medewerkers van Savant zorg die bij elke dag weer bij ons pap komen en tijdens n teamvergadering kaarsjes hebben gekocht.

26

Ruud Vullers

Als je de 262 km lange Diekirch-Valkenswaard kan volbrengen, is geen enkele berg te hoog. Succes!

10

Manon Havermans

Wat een mooie zus had je, Harriët!

450

Bestuur WTC Café Wilhelmina

Beste Harriët, hierbij onze donatie voor jouw superdoel!!! Geweldig initiatief!!

10

Jolanda Verschuren

6

Harriët Jacobs

50

Hans en Annemiek Muskens

Lieve Harriët, mooi initiatief! Heel veel succes. xxx

15

Peter van Stiphout

Hoi Harriët, heel veel succes !!

26

B. Verstappen Bedrijfswagens

heel veel suc6

10

Marianne Bontrup

Succes en veel sterkte✨🍀✨

195

Stage Fright

Vanavond waxine kaarsjes verkocht tijdens repetitie van t koor. Dankjewel Stage Fright en andere gebruikers van de Vurherd!!

16

Mon v.d. Nieuwenhof

Succes met je fiets/ klim-training Harriët! Deze kilometers gaan ook hard nodig zijn. Vanaf april ben ik in de weekenden in Zuid-Limburg, op camping Cottesserhoeven, omgeving Vijlnerbos. Daar kun je aardige klimmetjes maken om het juiste gevoel te krijgen. Wil graag met jou / jullie meegaan indien je wat support kunt gebruiken. Gr Mon (Wtc. Wilhelmina)

26

th dijkman

drie keer he

250

Ace Multimedia

Veel succes, Harriët

100

Geert en Wies

Voor Helma, voor Hans

26

Annerieke

Lieve Harriet; Jij kunt bergen verzetten en de wereld n beetje mooier maken ! Jij steunde je zus in haar ziekteproces, ik wil jou steunen bij deze stoere uitdaging. Je bent n topper 👍

10

Monica

26

marian graat

Voor een zus doe ik alles...… xxx Marian Harriet zet m op.... Het gaat lukken !!!!

97

Vrienden van Helma!

Vandaag op Helma's verjaardag met verschillende vrienden van de "waar is Helma"groeps app gaan eten. Vrienden van Helma die in de laatste fase van haar leven er voor haar waren! Natuurlijk weer kaarsjes verkocht. Dankjewel, Driek, Carlo, Ella, Leks en Anja!

27

BuitenEnZo

Dank jullie wel deelnemers en medewerkers van Zorgboerderij BuitenEnZo Voor het schilderen van de kaarsjes en deze verkopen op een markt. Ook bedankt voor het bedenken van de kaart die wij nu weer kunnen verkopen (zie foto).

6

Annemie Vervoordeldonk

Natuurlijk steun ik jou. Zo stoer en dapper dat je dit doet. Je zus Helma helpt je de berg op te klimmen, daar ben ik van overtuigd !!

10

Anonymous

Zet uhm op Groetjes Erica en Andre

26

Emie en Roel ?

Een duwtje in de rug. Zet hem op! 😊

50

Sjan Muskens

Wat een mooi idee om mee te doen aan Alpe d'Huzes in 2020 Helaas heeft Helma en Mirjam hun strijd niet kunnen winnen van deze vreselijke ziekte Hopelijk kan door kostbare onderzoeken ooit vele mensen worden genezen ! Dat is mijn wens voor al mijn dierbaren en voor de gehele mensheid ! Succes met je deelname !!

26

Ellen Van den Boogaart

Zet hem op!!!

10

Lisette Loomans

Zet m op! Ik geloof in je! Groetjes lisette

104

Fietsenmaker op t Loo en werk Lana

Lana heeft kaarsjes op haar werk verkocht! Bij Fietsenmaker op t Loo staat dienblad met kaarsjes op de toonbank waarbij er ook steeds weer mensen doneren. Dankjewel!

65

Top Partyverhuur

Zet 'm op!

53

De Boei Hestia

Dankjewel mensen van GGzE De Boei Hestia

50

Anny en Hans De Brouwer

Hoi Harriet, Goed initiatief van je en heel erg bedankt namens heel veel kankerpatienten. Onderzoek geeft hoop.

50

Piet en Angelique Jacobs

Zet hem op KANJER.

25

Frank Borsje

26

Conny van der Wiel

Succes lieverd!!! Je kan het xxx

26

Klanten Blitz Kappers

Dankjewel klanten van Blitz Kappers Someren!

5

Marike Banken

Succes en plezier, en met een side-kick als Maria moet dat zeker lukken.

10

M De Vries

Zet 'm op. Moet lukken

367

Lierop

Dankjewel Jan en Helmie dat we vandaag in de Spar mochten staan en dankjewel aan alle mensen die kaarsjes of kaarten hebben gekocht en n donatie hebben gedaan waarmee ik vandaag aan mijn streefbedrag ben gekomen!!

380

Toer en Supportersclub SOLO

Dankjewel Toer en Supportersclub Solo dat Alpe d Huzes een van de goede doelen mocht zijn van de "ATB toertocht Memorial Jo Boerekamp"!

199

Harriët Jacobs

Opbrengst embalage actie bij jumbo someren

26

Lidy Overmars

94

Harriet Jacobs

Op reünie van familie Manders waxine kaarsjes verkocht. Dankjewel allemaal!

10

Anonymous

1

Anonymous

100

Corne Muskens

Hoop doet leven. Soms is de tijd te kort om nog hoop te hebben . Meer geld voor onderzoek is meer tijd voor leven. Krachtig dat je dit doet en zo passend bij Helma. Je komt er, zeker weten.🚵🏻‍♀️

136

Collega's van Belvilla

Dank je wel collega's van Belvilla, dat jullie zoveel doneerden door kaarsjes en kaarten te kopen.

9

Carnaval

Restant potgeld Carnavalsavond in Café de Willemien

26

Tonny van Lieshout

Heee Henriet, heel veel succes met de verdere voorbereiding en super super veel kracht naar de top! Wat een geweldig initiatief! ❤️

Show more

Select a Christmas decoration