Ilse Huilmand

Alpe d'HuZes 2020

My Activity Tracking

61
kms

My target 250kms

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Ik loop mee voor mijn aller liefste vader die helaas de strijd op heeft moeten geven.  
Ik loop mee omdat ik hoop dat men met het geld wat we massaal op gaan halen, met alle lopers en fietsers, iemand in de toekomst geholpen is tegen deze ziekte en te kunnen genezen.
Ik loop mee voor de mensen die er op dit moment tegen aan het vechten zijn, ik wil ze een hart onder de riem steken.
 

My Achievements

Ik heb me ingeschreven

Foto's toegevoegd

Zelf een eerste donatie gedaan

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag gehaald

Streefbedrag hoger dan 3500 ingevuld

Emails verstuurd

Pagina gedeeld op social

Donateurs bedankt

My Updates

Trainen

Aanstaande donderdag is eigenlijk Alpe d'Huzes dag. Dit keer doen we dat gewoon in ons eigen land en gaan we er hier het beste van maken 💪 we laten deze dag natuurlijk niet aan ons voorbij gaan .
Zoals jullie al wel gelezen of gehoord hebben gaan mam en ik als doel donderdag 4 juni 6 x de van randwijckweg beklimmen. Het trainen hiervoor is voor mij in de afgelopen dagen begonnen. Elke dag een blokje om, heuvel op en gelukkig ook weer heuvel af om thuis te komen ;) het gaat me best goed af ondanks een tijd lang niet getraind te hebben.
Vandaag 2 x het rondje van randwijckweg beklommen, morgen 3 x en je raad het al dinsdag 4x, woensdag 5x zodat we donderdag 6x de berg op kunnen.
Het is echt genieten met dit heerlijke weer en het geeft me energie!

Ondertussen gaat de kaarsen actie ook gewoon nog door en zitten er bijna op 250(!) kaarsen die we donderdagavond gaan laten branden. Er komen zoveel bijzondere en ontroerende berichten voorbij. Heb al menig keer een traantje weg gepinkt❤️ 

2021

Ik heb vakantie, eigenlijk was deze gepland om naar Frankrijk te gaan om de Alpe d'Huzes te gaan beklimmen voor het goede doel....
Helaas maar zoals jullie allemaal weten gaat het dit jaar niet door en is het evenement verplaatst naar 2021. Nu heb ik mijn vakantie lekker laten staan om mezelf even op te laden in deze corona tijden. Zelf ben ik 2 weken behoorlijk ziek geweest en ben nog steeds herstellende, met dit lekkere weer is het dan niet erg dat ik als nog vakantie heb en mezelf even wat rust kan en mag geven. Ik ga dan ook lekker genieten en alleen maar leuke dingen doen deze dagen.
Het mooie is dat we nu 365 dagen extra hebben om te trainen, acties uit te zetten en onszelf nog beter voorbereiden voor wat er komen gaat in 2021 in de Alpe d'Huzes. 
Te beginnen met de actie die volgende week gepland staat. Als alternatief 6 x de van randwijckweg beklimmen en 's avonds een prachtig hart te maken van verlichte kaarsen om iemand te herdenken die er niet meer is, iemand een hart onder de riem te steken of gewoon zo maar. Ik heb hier zo veel zin in, het lijkt en prachtig om alle kaarsen te zien branden! 
Voor nu gaan we weer lekker trainen en er gaan er voor. Op naar 3 juni  2021! 

al bijna 2 jaar zonder

Het is een tijdje geleden dat ik hier wat geschreven heb maar we hebben zeker niet stil gezeten! We hebben veel gedaan om geld in te zamelen voor het goede doel: we hebben op de kertsmarkt gestaan, dippen en stippen avonden georganiseerd, oliebollen actie gehad die de brandweer speciaal voor ons gebakken heeft en er komen nog wat leuke dingen aan; Whisky proeverijen en een Lente feest in de kroeg. 

Daarnaast zijn er speciaal Alpe d'Huzes biertjes voor ons gemaakt, Rode Pimpernel bier en die is lekker joh! Een biertje voor het goede doel waarbij onze teamnaam gebruikt is die verwijst naar waarom wij meelopen: mijn lieve vader. Morgen is het 2 jaar geleden dat hij aan kanker is overleden. Alweer 2 jaar geleden, 2 jaar die aan de ene kant voorbij zijn gevlogen maar aan de andere kant het voelt als de dag van gisteren. Ik mis hem ontzettend. Hoe cliché het ook klinkt, ik mis hem op de gekste momenten en bij de kleinste dingen. Gelukkig kunnen Mam, Bart en ik goed met elkaar praten. We delen de mooie en laatste momenten die we met elkaar gehad hebben. En niet alleen met Bart en Mam maar ook met vrienden, kenissen en goede bekenden is het fijn om mooie herinneringen met elkaar te delen over papa.

Sommige dingen die ik eerst als heel heftig, verdrietig of stom kon ervaren zijn nu in eens ook heel anders. Je krijgt toch een andere kijk op dingen die er met en rond om je heen gebeuren. Hoe erg ik het vond dat we wisten dat we papa zouden gaan verliezen op kort termijn heeft nu in eens meer waarde doordat je bijzondere, moeilijke maar ook hele fijne gesprekken hebt kunnen voeren met elkaar in die tijd. Het geeft, hoe moeilijk het soms ook is om aan terug te denken, wel wat meer rust op sommige vlakken.

4 juni komt steeds dichterbij, ik ben heel erg benieuwd naar wat ons te wachten staat. Fijn dat we dit met z'n drieeën kunnen gaan doen, mam en ik die gaan lopen en Bart die ons komt supporten en toch voelt het ook nog steeds een beetje raar dat pap er niet zal zijn. 

Ik denk dat pap wel trots op ons is...

Eerste Alpe d'HuZes dag

Gisteren hebben we de eerste Alpe d'HuZes dag gehad. We zaten al lekker op tijd in de auto om richting Nijkerk te gaan. Na een rustig ritje op de zondagochtend kwamen we mooi op tijd aan op de gewenste locatie.

De dag begon met een openingswoord van verschillende mensen. Mensen die organiseren en mensen die mee hebben gelopen of gefietst. Dat iedereen die deze hele week, met in het speciaal natuurlijk die ene dag, waar maken en alles vrijwillig doen. De gehele organisatie is op vrijwillige basis om zo veel mogelijk geld op te halen voor dat ene doel wat we allemaal voor ogen hebben. Er kwamen mensen om deels te vertellen wat zo'n koersweek inhoud en wat er aan organisatie aanvooraf gaat. Er gebeurd natuurlijk zo veel dat wij nog niet eens een kwart gehoord hebben om zo'n week mogelijk te maken. Mooi dat er zoveel mensen zijn die meehelpen om dit mogelijk te maken. 

Er kwamen ook mensen vertellen die al eerder mee gedaan hebben, zij probeerde te vertellen hoe het voelt om mee te doen en wat je mee kan gaan maken. Bijzonder om te horen wat er allemaal in zo'n week kan gebeuren. Veelal met een lach en een traan, bijzondere ontmoetingen, verhalen en momenten. Wat ik er van gezien en gehoord heb zijn is het bijna onmogelijk om het in een zin te omschrijven wat zo'n week/dag met je doet. 

We hebben nog een clinic fondsen werving bijgewoond. Daar hebben we nog wat ideeën opgedaan en kwamen we er ook achter dat we eigenlijk al een heel eind op de goede weg zijn met z'n tweeën! Ook leuk om achter te komen natuurlijk! 

Nog kleding gepast voor dé dag. Dan weten we maar vast hoe we er ongeveer uit gaan zien als we de berg op gaan ;) 

 

Mooie verhalen gehoord, goede informatie gehad en weer een stapje dichterbij naar 4juni!

Trainen

Naast het opgeven en donatie's werven is natuurlijk ook het trainen begonnen.

Voor mij vrij nieuw, heb nooit echt een wandelmars gelopen of meegedaan met de 4daagse. Dus echt bij 0 beginnen. We zijn al een aantal keren samen gaan wandelen, elke keer zo'n 6,5/ 7 kilometer. Hier doen we 1,5 uur over. Prima tijd toch?

Van de week dacht ik, ik ga naar de sportschool en dan zet in de loopband op een hoger percentage zodat ik ook mijn kuiten train. De Alpe d'HuZes berg heeft zo'n 10%helling dus handig om dit ook te gaan trainen. Ik had mijn sportkleding aan en ook mijn sportschoenen en niet de wandelschoenen waarmee ik de afgelopen keren heb gelopen en uiteindelijk ook dé berg wil beklimmen. Dit was niet de beste keuze..... Op beide voeten blaren gelopen en ook mijn enkel is kapot :( Joe, weer een leerpunt. Train altijd, dus ook in de sportschool, met de schoenen waarmee je vaker loopt! Dus...... voor de volgende keer lekker met mijn wandeschoenen de sportschool in haha.

Deze is zo belangrijk!

Opgeven is geen optie!

 

Het is officieel, mijn moeder en ik gaan de Alpe d'HuZes lopen. We hebben het er al vaker over gehad en vooral mam heeft de Alpe d'HuZes vaker laten vallen in het afgelopen jaar. Die gaf elke keer aan dat ze toch wel een keertje zou willen lopen, voor papa is het speciaal.

Pap heeft jaren lang moeten knokken, niet alleen toen hij kanker kreeg maar ook de jaren ervoor met de sarcoïdose. De ziekte die ervoor gezorgd heeft dat hij minder kon gaan werken, naar helemaal niet meer kunnen werken, hobby's op moeten geven, mensen uit zijn omgeving die het niet allemaal even goed snapte en ga zo nog maar even door. Beetje bij beetje moest papa steeds meer inleveren en los laten omdat het met zijn gezondheid niet meer ging. De laatste scan veranderde alles, al had pap het wel aangevoeld dat het deze keer niet goed zat kwam het voor mam, bart en mij als donderslag bij heldere hemel. Kanker aan de alvleesklier. Eigenlijk weet je dan al wel genoeg maar wil je het liever niet weten en het zo lang mogelijk uitstellen dat je weet dat je iemand die je heel dierbaar is binnen een korte tijd gaat verliezen. We gingen een heftig maar ook een bijzondere tijd tegemoet, niet wetende hoe lang pap het vol zou houden. Een half jaar mocht het duren. Een half jaar die heel intens is geweest maar die ik niet anders had willen doen zoals we gedaan hebben. Ik hoop dat pap daar zo ook over gedacht heeft ondanks dat hij zich erg alleen moet hebben gevoeld met zijn gevoel en gedachtes.  

Mam vroeg het afgelopen jaar nog eens, Ilse heb je er nog overnagedacht? Over de Alpe d'Huzes? Het heeft een tijdje geduurd voor ik er antwoord op kon geven. Uiteindelijk kwam er een ja. Ik ga voor papa lopen, die ik ontzettend mis maar zó ontzettend sterk is geweest. Wat is zo'n berg dan eigenlijk, een opstakel die ik moet kunnen gaan bewandelen. Het zal niet makkelijk worden, zeker niet, maar wat is een berg vergeleken met ziek zijn? Met pap zijn doorzettingvermogen en positiviteit als voorbeeld moet me dit gaan lukken! Ik loop voor de mensen die dichtbij me staan en ziek zijn, voor de mensen die dicht bij me staan en ziek zijn geweest maar ook voor de mensen die ik niet ken en een moeilijk tijd en strijd tegemoet (moeten) gaan.

Opgeven is geen optie, ik ga ervoor! 

 

Thank you to my Sponsors

15

Pepijn Peters-Contreras

Success!

10

Tamara Hendriks

Succes Ilse en mama van Ilse. Een kleine bijdrage omdat ik het geweldig vind dat jullie dit doen.

15

Han

Ilse en Wilma heel veel succes en wat een mooi doel hebben jullie jezelf gesteld!

26

Ilse Huilmand

10

Sandra Van Bergen

Hier een kleine bijdrage

20

Theo en Manon

Show more