Jaap de Groot

Heeft deelgenomen in 6 vorige edities

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Nog een lange weg met veel onderzoeken te gaan om kanker te kunnen bedwingen en tot chronische ziekte te verbannen. Te veel mensen in mijn zeer directe omgeving zijn geconfronteerd met kanker. Als partner van heb ik ervaren wat de impact is en wat deze ziekte veroorzaakt bij patient en naasten. 

Dus nogmaals een keer meedoen en mij inzetten om genezing een stapje dichterbij te brengen. Steun mij om het KWF te steunen.

My Updates

1/27

 

Poging tot wekelijkse blog. In 2014 een wekelijkse en 2016 een dagelijkse blog geschreven. Wederom een poging om de zin en onzin van afgelopen week alsmede de trainingsvorderingen te verwoorden. Mede op verzoek van mijn eerste en dus grootste donateur.

Gisteren team Lekker Belangrijk 2 ingeschreven en voldoende uitnodigingen gestuurd om team te vullen. Nieuwe website/platvorm werkt prima, maar weinigen weten dat dit door team vrijwilligers in relatief korte tijd van de grond af aan is opgetuigd. Kan menig professionele organisatie een voorbeeld aan nemen. Vandaag is het Black Friday, kan je haast niet gemist hebben. Black is na dagen van zwarte Piet rellen blijkbaar weer volledig geaccepteerd.

Weer deelname aan Ad6, wederom voor de laatste keer 😜

Het is inderdaad een life changing experience. Het heeft mijn leven verandert toen ik in 2012 voor het eerst mee deed.

 

Volgende (trainings)doelen voor komende deelname:

  • Wekelijks blog
  • Na januari mijn suikerverslaving (definitief) onder controle zien te krijgen
  • 2000 km’s fietsen voor 6/6/19
  • De Alpe 6* virtueel beklimmen?
  • Ca 5 kg gewicht verliezen
  • Minimaal €2500, aan donaties
  • Genieten

 

Jaap 23/11/18

2/27

Inmiddels is het al weer December. Het jaar 2018 is tot nu toe omgevlogen. 1 december is het begin van de meteorologische winter, het was vandaag een graad of 11. Verder is vandaag de start voor het stemmen voor de top2000 geopend. Bohemian Rapsody  zal wel weer ergens boven in de lijst staan. Aaliyah met “At your best” is één van mijn persoonlijke voorkeuren op dit moment, maar m.i. redelijk kansloos voor de top 2000. Spotify biedt uitkomst. Toch heeft de top2000 altijd wel iets, onderdeel van het jaar uitluiden. Vraag is wat voor winter we krijgen. Het wordt wel weer eens tijd voor een echte winter. Misschien iets met warme zomers, koude winters? Heb voor het eerst in 5 jaar mijn winterbanden er om laten leggen. Het moet dus wel winter worden. Niet te lang, zeg tot eind februari, dan blijft er voldoende tijd over om te trainen voor de Alpe. Ik zeg dat ik 6 keer naar boven ga, dus er moet wel wat, cq serieus getrained worden. Na de afgelopen Alpe niet veel meer op mijn fiets gezeten. Heb een Tacx, dus bij slecht weer zou er ook gefietst/getrained kunnen worden. Fietsen in de regen is niet echt mijn ding, zeg maar echt niet mijn ding. Afgelopen Alpe kon ik dus mijn lol op. 03:15 afdalen in de stromende regen, en in de regen wachten tot de start om 05:30. Naar boven fietsen in de regen is te doen, echter geef mij maar de warmte. Meteorologische winter dus vandaag begonnen, hoop dat de meteorologische zomer ook lekker warm (en zonnig begint) en dat minimaal een week vol houdt. Dan komt het de koersweek helemaal goed met het weer.

Volgende week meer zin en onzin.

3/27

Vandaag (vrij 7/12) bijna de hele dag geregend. Op de app foto’s van “collega’s in Bourg d’Oisans met blauwe luchten en besneeuwde toppen. Onze tijd komt nog wel, natuurlijk zonder die toppen, maar hopelijk wel met bergen sneeuw. Bohemian Rhapsody is als verrassing weer nr 1 in de top 20. Hotel California is ook niet echt een verrassing. “You can check out any time you like, but you can never leave!”. Waar hebben we dat eerder gehoord op de Alpe., en o zo waar.

Weinig eenerverende week achter de rug, veel achter computer gezeten, en heel veel suiker tot me genomen. Ik weet dat het tussen m’n oren zit, maar ik heb de hele week lopen knagen. Begin januari gaat/moet de knop (definitief) om. Stoppen met dat gesnoep en meer bewegen. Indien slecht weer (waar ik eigenlijk op hoop), serieus op de Tacx klimmen. Heb me voor genomen om de Alpe 6* virtueel te beklimmen voor dat we naar Frankrijk vertrekken. Wat Tacxen vooraf kan zeker geen kwaad na een lange periode van fysieke passiviteit. Wonen momenteel echter in een noodwoning met zeer beperkte ruimte, dus binnen Tacxen is nog wel een dingetje. Zelfde geldt voor een kerstboom, daar is geen plaats voor, maar dat vind ik persoonlijk minder erg.

Deze week heeft Regien accommodatie geboekt op de Alpe. We verblijven dus dit jaar niet in het hotel waar merendeel Team lekker Belangrijk zit. Betekent zeer waarschijnlijk een betere nachtrust dan de afgelopen jaren, toen we met 5-6 man in stapelbedden op een te kleine kamer moesten slapen. Kan geen kwaad gezien mijn uitgesproken ambitie om komend jaar de berg 6* te beklimmen.

Voornemen om er serieus voor te trainen, dus als het weer mee zit en ik blijf blessures bespaart dan zou ik een heel eind moeten komen. Hoe dat met de tellende jaren zit weet ik niet, daar hebben we het maar niet over.

Volgende week meer zin en onzin, en You can check out any time, but you can never leave

Thank you to my Sponsors

210

Sander De Groot

10 voor de eerste beklimming, 20 voor de tweede, etc.

Show more