Jaap de Groot

Heeft deelgenomen in 6 vorige edities

My Activity Tracking

2,247
kms

My target 6kms

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Nog een lange weg met veel onderzoeken te gaan om kanker te kunnen bedwingen en tot chronische ziekte te verbannen. Te veel mensen in mijn zeer directe omgeving zijn geconfronteerd met kanker. Als partner van heb ik ervaren wat de impact is en wat deze ziekte veroorzaakt bij patient en naasten. 

Dus nogmaals een keer meedoen en mij inzetten om genezing een stapje dichterbij te brengen. Steun mij om het KWF te steunen.

My Updates

1/27

 

Poging tot wekelijkse blog. In 2014 een wekelijkse en 2016 een dagelijkse blog geschreven. Wederom een poging om de zin en onzin van afgelopen week alsmede de trainingsvorderingen te verwoorden. Mede op verzoek van mijn eerste en dus grootste donateur.

Gisteren team Lekker Belangrijk 2 ingeschreven en voldoende uitnodigingen gestuurd om team te vullen. Nieuwe website/platvorm werkt prima, maar weinigen weten dat dit door team vrijwilligers in relatief korte tijd van de grond af aan is opgetuigd. Kan menig professionele organisatie een voorbeeld aan nemen. Vandaag is het Black Friday, kan je haast niet gemist hebben. Black is na dagen van zwarte Piet rellen blijkbaar weer volledig geaccepteerd.

Weer deelname aan Ad6, wederom voor de laatste keer 😜

Het is inderdaad een life changing experience. Het heeft mijn leven verandert toen ik in 2012 voor het eerst mee deed.

 

Volgende (trainings)doelen voor komende deelname:

  • Wekelijks blog
  • Na januari mijn suikerverslaving (definitief) onder controle zien te krijgen
  • 2000 km’s fietsen voor 6/6/19
  • De Alpe 6* virtueel beklimmen?
  • Ca 5 kg gewicht verliezen
  • Minimaal €2500, aan donaties
  • Genieten

 

Jaap 23/11/18

2/27

Inmiddels is het al weer December. Het jaar 2018 is tot nu toe omgevlogen. 1 december is het begin van de meteorologische winter, het was vandaag een graad of 11. Verder is vandaag de start voor het stemmen voor de top2000 geopend. Bohemian Rapsody  zal wel weer ergens boven in de lijst staan. Aaliyah met “At your best” is één van mijn persoonlijke voorkeuren op dit moment, maar m.i. redelijk kansloos voor de top 2000. Spotify biedt uitkomst. Toch heeft de top2000 altijd wel iets, onderdeel van het jaar uitluiden. Vraag is wat voor winter we krijgen. Het wordt wel weer eens tijd voor een echte winter. Misschien iets met warme zomers, koude winters? Heb voor het eerst in 5 jaar mijn winterbanden er om laten leggen. Het moet dus wel winter worden. Niet te lang, zeg tot eind februari, dan blijft er voldoende tijd over om te trainen voor de Alpe. Ik zeg dat ik 6 keer naar boven ga, dus er moet wel wat, cq serieus getrained worden. Na de afgelopen Alpe niet veel meer op mijn fiets gezeten. Heb een Tacx, dus bij slecht weer zou er ook gefietst/getrained kunnen worden. Fietsen in de regen is niet echt mijn ding, zeg maar echt niet mijn ding. Afgelopen Alpe kon ik dus mijn lol op. 03:15 afdalen in de stromende regen, en in de regen wachten tot de start om 05:30. Naar boven fietsen in de regen is te doen, echter geef mij maar de warmte. Meteorologische winter dus vandaag begonnen, hoop dat de meteorologische zomer ook lekker warm (en zonnig begint) en dat minimaal een week vol houdt. Dan komt het de koersweek helemaal goed met het weer.

Volgende week meer zin en onzin.

3/27

Vandaag (vrij 7/12) bijna de hele dag geregend. Op de app foto’s van “collega’s in Bourg d’Oisans met blauwe luchten en besneeuwde toppen. Onze tijd komt nog wel, natuurlijk zonder die toppen, maar hopelijk wel met bergen sneeuw. Bohemian Rhapsody is als verrassing weer nr 1 in de top 20. Hotel California is ook niet echt een verrassing. “You can check out any time you like, but you can never leave!”. Waar hebben we dat eerder gehoord op de Alpe., en o zo waar.

Weinig eenerverende week achter de rug, veel achter computer gezeten, en heel veel suiker tot me genomen. Ik weet dat het tussen m’n oren zit, maar ik heb de hele week lopen knagen. Begin januari gaat/moet de knop (definitief) om. Stoppen met dat gesnoep en meer bewegen. Indien slecht weer (waar ik eigenlijk op hoop), serieus op de Tacx klimmen. Heb me voor genomen om de Alpe 6* virtueel te beklimmen voor dat we naar Frankrijk vertrekken. Wat Tacxen vooraf kan zeker geen kwaad na een lange periode van fysieke passiviteit. Wonen momenteel echter in een noodwoning met zeer beperkte ruimte, dus binnen Tacxen is nog wel een dingetje. Zelfde geldt voor een kerstboom, daar is geen plaats voor, maar dat vind ik persoonlijk minder erg.

Deze week heeft Regien accommodatie geboekt op de Alpe. We verblijven dus dit jaar niet in het hotel waar merendeel Team lekker Belangrijk zit. Betekent zeer waarschijnlijk een betere nachtrust dan de afgelopen jaren, toen we met 5-6 man in stapelbedden op een te kleine kamer moesten slapen. Kan geen kwaad gezien mijn uitgesproken ambitie om komend jaar de berg 6* te beklimmen.

Voornemen om er serieus voor te trainen, dus als het weer mee zit en ik blijf blessures bespaart dan zou ik een heel eind moeten komen. Hoe dat met de tellende jaren zit weet ik niet, daar hebben we het maar niet over.

Volgende week meer zin en onzin, en You can check out any time, but you can never leave

4/27

Suiker, cq snoepen, is toch wel een ding. Ik weet dat het tussen m’n oren zit, ik weet dat het lichaam het niet nodig heeft en dat het er zelfs slecht is, maar ik blijf meer dan rijkelijk consumeren. Zit ook onvoldoende rem op. Heb mijzelf voorgenomen om eerste week januari niet meer te snoepen, ik weet dat het me (voor aantal maanden) gaat lukken, maar dit keer wordt het wel echt een dingetje denk ik. Deze tijd van het jaar is ook een waardeloze periode voor suikerverslaafden. Veel te veel verleidingen, waarvan de meesten allemaal lekker. Na jaarwisseling ook meer bewegen, dan komt het allemaal weer goed zullen we maar denken. Volgende week hebben we de kortste dag van het jaar weer achter de rug, de dagen gaan weer lengen, en zodra het tot een uur of 21:00 weer licht blijft kan ik door de week buiten gaan fietsen. Vanwege werk ben ik meestal na 19:00 uur thuis, dus weinig tijd om dan nog te fietsen. Trainen komt dus vooral de weekeinden (mits droog weer) neer en wat op m’n Tacx. Ik tel sinds kort m’n stappen weer, nadat ik jaren met een UP24 om m’n pols gelopen heb, maar aantal jaren gelden mee gestopt. Moeite om de 3000 stappen per dag te halen, ook daar ligt een verbeterpuntje. Meters maken in onze tijdelijke woning gaat niet lukken. Vanuit de luie stoel kan ik bijna overal bij, wel reuze handig. Samenvattend, nog kleine 3 weken te gaan en dan gaat het suikerroer om. Verder pogen om wat extra stappen te zetten en iet smeer te bewegen en mogelijk dit jaar keer op de Tacx klimmen om de Alpe d’Huez virtueel te beklimmen.

Volgende week meer zin en onzin.

5/27

Vanaf vandaag lengen de dagen weer, komen paar minuten meer licht per dag bij. Toch bijna een uur per maand. Discussie zomer-, winter-tijd loopt nog wel even, dus met de zomertijd in 2019 kan er ergens vanaf april ’s avonds een kort rondje gefietst worden. Verschuiving van werktijden is natuurlijk ook een optie. Eerst maar eens afscheid nemen van het Verenigd Koninkrijk. Beetje zorgelijk wat daar aan het gebeuren is en nog onduidelijk hoe het zal aflopen. IK hoop persoonlijk op een zachte Brexit, maar meer en meer signalen gaan richting een harde. Zou een eventuele nieuwe crisis wel kunnen versnellen. Met de Brexit hebben we inmiddels een aardige cocktail om weer richting mindere jaren te gaan. Gele hesjes in Frankrijk, België zonder regering en niet een al te sterke economie. Italië zakt redelijk richting ravijn, Griekenland is wat het is, Economie Duitsland krimpt, staatschuld USA tot recordhoogte met een oplopende inflatie en de grootmachten Rusland en China die hun positie aan het versterken zijn ten koste van de VS. Lijstje is nog veel langer, maar niet al te veel somberman zijn, zo vlak voor de kerstdagen. Feest van hoop en nieuw leven en ook wat zoetigheid. Witte kerst kunnen we ook dit jaar vergeten. Was vanochtend om 06:30 (yep ik sta bijna altijd vroeg op) 9C buiten en met heul veul regen. Komende dagen vrij genomen,afgezien van paar dingetjes die afgerond moeten worden, maar dat kan vanuit huis.

Volgende week meer zin en onzin. Voor nu prettige kerstdagen, maak er wat moois van en geniet van de laatste dagen van het jaar. Niet vergeten, dinsdagochtend begint de top 2000 met Teardrops van Womack & Womack.

6/27

Afgelopen week anders doorgebracht dan geplanned. Koorts, keelontsteking en een vol hoofd. Het is nog steeds niet weg, maar gelukkig is de koorts verdwenen. Jammer maar helaas. Heb m’n vrije dagen wel eens beter besteed. Het is maar een verkoudheidje, niets om over druk te maken. Heb de dagen vooral slapend, op de bank hangend en lezend door gemaakt. Lezen doe ik graag, vooral mystery en horror van schrijvers zoals Stephen King, Kootz, Saul, etc., maar ook Grisham, Clancy en Ludlum. Vooral American bestsellers dus. Van genoemde schrijvers heb ik het meeste wel gelezen, hoewel ik het de laatste jaren wat slecht bijgehouden heb. Moet daar binnenkort maar weer eens naar kijken. Een uitspraak uit Duma Key (Stephen King) is “Do the day and let the day do you.”  Waarbij ik dat tijdje gebruikt heb als “Do the day and don’t let the day do you”.  Afgelopen week had ik weinig invloed op de dag en was het vooral Let the day do you.

Goede voornemen voor 2019. Ik ben eerlijk gezegd niet zo van de goede voornemens en zeker niet op een vaste datum. Alleen minder snoepen vanaf begin volgend jaar is een feit, niet vanwege postuur, maar omdat overdadig suiker zeer slecht voor een mens is. Zijn wel meer stoffen die ik tot mij neem die niet al te gezond zijn, maar ik kan niet alles tegelijk. Eerst maar het snoepen onder controle zien te krijgen. Volgende week (jaar) meer zin en onzin. “Do the day and don’t let the day do you”.

Goede jaarwisseling. Jaap

7/27

Inmiddels 2019, de drie koningen zijn inmiddels hun koffers aan het pakken en gaan plaats maken voor de ijsheiligen. Weet niet precies hoe het zit met die ijsheiligen en wat ze hier komen doen, maar ik begrijp dat ze tot ca 14 mei blijven. Ik neem aan dat ze dat niet vrijwillig doen, ik weet wel betere oorden om tot 15 mei te blijven.

Ik ben lid van roeivereniging Beatrix in Eindhoven. Met team “Harmen acht”, bestaande uit inmiddels een man of 16, proberen we elke zaterdag in een acht met stuurman/vrouw te roeien. Harmen is al lang niet meer, verhuisd naar DenHaag, maar naam is blijven hangen. Afgelopen jaar is het me gelukt om slechts een paar keer te roeien. Geen (priori)tijd, focus op andere zaken en (major) motivatie dip(je). Vandaag dus, na bijna een jaar van stilstand, weer voor het eerst in een acht gezeten. Over twee weken is er iets van een clubwedstrijd, ondanks mijn afwezigheid van een jaar doe ik dan toch mee. Vandaag het standaard stukje van een km of 12 geroeid op het Eindhovens kanaal. Viel me niet tegen, al merk ik wel dat ik na een lange tijd van sportieve passiviteit toch wel wat vermogen en conditie ben kwijt geraakt. Helpt ook niet mee dat ik nog steeds wat aan het kuchen en proesten ben, de naweeën van m’n griepje. M’n handen zijn het ook niet meer gewend, heb inmiddels een blaar of 15 op beide handen. Ga pogen dit jaar het weer frequenter aanwezig te zijn, waarbij ik wel balans moet zien te vinden met het fietsen en trainen voor de Alpe. Morgen sowieso even op de roei, dit vanwege de nieuwjaarsborrel.

Mijn snoepvrije periode begint overmorgen, maandag 7/1. Ervaring leert dat eerste 2-3 weken niet zo’n probleem is, maar daarna wordt het lastiger. Zal wel gelijk zijn met de meeste verslavingen denk ik. Ga niet helemaal cold turkey, zeg maar beetje lauw. Mocht ik nog wat meer grumpy worden, dan weten jullie de oorzaak. Uit “IT” van Stephen King “What can be done when you’re eleven can often never be done again”. Dit geldt voor mij op sportief gebied, waarbij je voor elf ook door 57 mag vervangen. Volgende week meer zin en onzin, met weer iets langere dagen.

8/27

Wordt hard werken om op 6/6 de berg 6 keer te befietsen. Afgelopen week op de Tacx de Alpe “beklommen” en geconstateerd dat ik, met al mijn sportieve passiviteit van het afgelopen half jaar, redelijk wat vermogen kwijt ben geraakt. Mijn FTP waarde (Functional Treshold Power) is maar liefst met 50 watt afgenomen. O.a. het niet roeien heeft hier ongetwijfeld aan bij gedragen. Verder het voortschrijden van leeftijd. Geeft mogelijk aan dat wij oude mensen actief moeten blijven. Nog een week of 19 trainen, dan moet het gebeuren. Heb in eerste stukje (1/27) aantal Ad6 trainings doelstellingen geformuleerd, mogelijk moeten er een paar aangescherpt worden?

Afgelopen maandag gestopt met snoepen. Vandaag dus m’n 5de dag zonder (extra) snoep. Nog geen ontwenningsverschijnselen, komt over een week of 2, dit op basis van eerdere ervaringen. Na einde vierde week wordt het weer makkelijker. Na week of 6 is het snoepen uit mijn systeem, echter daarna snoepen moet ik zekere niet doen, want ben dan zo weer terug weer bij af. Kortom het is echt een verslaving, lang leve de suiker industrie.

Morgen weer roeien, voorbereiden voor een “wedstrijd” op de 20ste. Het is dan maar 3km, dus zou moeten lukken. Onze team staat bekend als niet al te snel (worden altijd laatste), maar wel sociaal en gezellig en dat is ook belangrijk. Wordt voor morgen regen voorspeld en bewegen in de regen is niet mijn favoriet, ik vind het zelfs heel vervelend. Hopelijk valt er niet al te veel, cq valt het pas nadat we uit de boot zijn.

Uit Duma key van Stephen King “...the only way to go on is to go on. To say I can do this even when you know you can't.” Stephen King is één van mijn favoriete schrijvers en Duma Key is o.a. een boek wat ik in één dag uitgelezen heb. Volgende week meer zin en onzin, met weer iets langere dagen.

9/27

Niets over Brexit en de keuze van het Britse Lagerhuis. Lijkt daar nog meer dan in de Nederlandse politiek te gaan om macht en niet om het landsbelang. Ook in Nederland kunnen ze er wat van. Macht (en geld) doet gekke dingen met mensen.

Vanochtend niet de boot in. Vorst en roeien gaan niet zo goed samen. Naast feit dat we bij temperaturen onder nul niet mogen roeien, vindt er op het Eindhovenskanaal vrij snel ijsvorming plaats. Kanaal is niet al te diep en heeft vrijwel stilstaand water. Ideale omstandigheden voor ijsvorming dus.

Gezien verwachte vorst van vanavond ga ik er vanuit dat onze “wedstrijd” van morgen niet door gaat. Komt eigenlijk wel goed uit, want in deze bootsamenstelling zijn we niet in staat om iets van snelheid te ontwikkelen laat staan dat 3 km vol te houden. Veelal door individueel gebrek aan kracht, en/of conditie en/of techniek. Uitzonderingen daar gelaten, maar het is niet veel soeps. We bewegen wel ongeveer tegelijk dezelfde kant op, dus dat is al heel wat. Ik klim wel op m’n Tacx. Momenteel zijn m’n prestaties nog redelijk confronterend, maar het duurt nog even voordat we naar Frankrijk gaan. Afgelopen week een PWC150 (Physical Working Capacity) testje gedaan. Standaard fiets-testje, trappen met 80RPM, beginnen met 50 Watt weerstand en elke 2 minuten er 20 watt bij tot hartslag 150. Stoppen bij hartslag 150 is eigenlijk te hoog voor mijn leeftijd, daar een ieders maximum hartslag afneemt met de voortschrijdende jaren, maar bij lagere hartslag stoppen had ik net zo goed niet kunnen beginnen. Over een maand nog maar eens doen, waarbij ik hoop enige voortgang te zien.

We lijken toch iets van een winter te krijgen. Wat mij betreft kan de winter doorzetten, ook met een lading blijvend liggende sneeuw. Niet ideaal nu we in een “keet” wonen, maar dat komt wel goed. Naast de elec verwarmingen staat er ook een klein houtkacheltje in, dus we houden het wel warm. Laat het dus maar flink koud worden want dat is gezond weer en het is veel te lang geleden.

Lees momenteel wat oude Ludlum’s over “superheld” Jason Bourne. Weinig uitdrukkingen die blijven hangen, cq die ik opsla. Kwam op m’n e:reader er nog wel één tegen uit Duma Key:

“The loss of memory isn’t always the problem; sometimes—maybe even often—it’s the solution.”

Zover is het gelukkig nog niet, alleen wat fysieke achteruitgang, maar daar gaan we aan werken.

Volgende week meer zin en onzin en laten we hopen dat de winter doorzet.

10/27

Winter neemt al weer een pauze, veel langer dan een week moet het natuurlijk ook niet duren, want dan staan de wegen vol en rijden de treinen niet en worden we constant gewaarschuwd voor diverse kleurcodes. Begint wat dat betreft steeds meer op Amerika te lijken, ook daar wordt je dood gegooid met waarschuwingen bij minste of geringste afwijking van het “normale”. Dinsdag 3 cm sneeuw gevallen, leverde ca. 2250 Km file op. Op hoogtepunt van het file-leed reed ik naar huis toe, uiteindelijk ca. 15 minuten langer over gedaan, dus dat viel reuze mee. Het kanaal zit nog dicht, dus morgen wederom niet roeien. Gezien voorspelde temp stijging mogelijk volgende week weer in de boot. Derde week niet snoepen loopt bijna ten einde. Knagen is inmiddels begonnen, fruit want daar zit natuurlijk ook suiker in, noten, etc. Lukt me nog steeds om het echte snoepen te laten, ondanks alle verleidingen. Vandaag de Mt Ventoux op de Tacx gefietst. Ben boven gekomen, maar koste me erg veel moeite. Heb aantal jaren geleden de Mt Ventoux gefietst. Was toen 35C en windstil. Met name stuk in het bos was toen echt afzien. Warm, heel veel vliegen en niet echt een richtpunt waar je naar toe kan fietsen, zoals op de Alpe met de 21 bochten. Laatste stuk van de Ventoux is zoals bekend helemaal kaal, qua steilheid ook best fors, maar je ziet in ieder geval waar je naar toe fietst. Qua warmte was het vandaag waarschijnlijk gelijk, cq ben meer dan een liter vocht kwijt geraakt, maar geen vliegen.  Zal, voordat we naar de Alpe gaan, de Ventoux nog een keer doen, want de tijd vandaag was niet echt je dat. Voldoende ruimte om te verbeteren dus. “Cycling goals are attained not by strength but by perserverance”, hoop meer kracht is bij echter heel welkom, ligt bij normaal gesproken niet aan inzet/volharding.Nog een bekende quote onder fietsers, volgens mij van Armstrong “Don’t limit your challenges, challenge your limits”. Volgende week meer zin en onzin, en doneren mag, heb mijn doel nog lang niet bereikt.

11/27

M’n vierde week van niet snoepen is de week van het grote knagen geworden. Zakken met mandarijnen en kilo’s noten (wel ongezouten) opgegeten. Volgende week moet dit weer minder zijn en dan ben ik van m’n snoepen af. Alleen zorgen dat ik dan niet iets tot mij neem, want de weg naar terug naar af is zeer kort. Ja het is een verslaving. Deze week ook niet bewogen. Motivatie-dipje, zal wel met m’n ontwenningsverschijnselen te maken hebben. Volgende week weer zien op te pakken.

Komt goed, is nog maand of 4 dus voldoende tijd om proberen wat vermogen op te bouwen en de overbodige kg’s achter te laten. Zin in een paar lange buiten ritten, maar wel in lekker weer. Ben een echte mooi weer fietser. Zit tussen m’n oren dat ik niet in de regen kan fietsen. Koude vindt ik niet zo erg, regen des te meer. Ik vind het dus echt niet leuk, zeg maar gewoonweg heel vervelend.

Deze week weer twee maal code geel overleefd. Het zal ongetwijfeld ergens wat glad geweest zijn, maar heb het idee dat we wel heel erg aan het overdrijven zijn. We hebben jaren in Polen gewoond, echte winters gehad met heel veel sneeuw en echte kou. Geloof niet dat we één code geel gehad hebben (m’n Pools was natuurlijk ook niet zo goed), maar het verkeer paste zich gewoon aan. Ik ben niet zo actief op social media. Ik heb een FB account, maar kijk daar max 2*jaar op. Post deze blog wel op FB, maar dat gaat automatisch, dus daar doe ik niets aan. Ik heb de LinkedIn app,en kijk daar zeg eens per week op. Daarnaast ook nog twitter. Geen volgers, maar ik post ook zelden iets. Doe daar dus ook niet zoveel mee. Afgelopen week toch een tweet gestuurd over het TV programma “Wie ben ik”. Bekende Nederlanders moeten raden wie ze zijn (staat op een bordje), maar weten het antwoord al, maar doen als of dat ze het gaan raden. Dus echt een heel dom programma. Dat was ook min of meer de strekking van m’n tweet. Nu ben ik überhaupt geen TV kijker (behalve de Rijdende Rechter en Mr Visser), dus daar zal het wel aan liggen. Momenteel oude Ludlum aan het lezen. Jason Bourne doet weer het onmogelijk en overleefd weer elke aanslag.

“Rainy days should be spent at home with a glas of wine, a bowl of nuts and a good book, not cycling or rowing” Volgende week meer zin en onzin.

12/27

Afgelopen week naar de elfsteden theater tour van Maarten vd Weijden geweest in het Luxor in Rotterdam. Drie verhaallijnen in elkaar geweven, gelardeerd met wat beelden van zijn elf-steden zwemtocht.

-Overwinnen Leukemie, maar ook het verliezen van twee kamergenoten/vrienden aan deze ziekte.

-Voorbereiding en behalen Olympische medaille 10Km zwemmen.

-Elfsteden zwemtocht, 163Km, 55 uur.

Ik zou zeggen echte aanrader, echter volgens mij geeft hij nog maar twee voorstellingen.

6* de Alpe op fietsen als ongetrainde bijna 60-jarige fietser is gekkigheid, maar wat Maarten heeft gedaan is complete waanzin. Die complete waanzin heeft wel meer dan €5Mio opgeleverd voor onderzoek naar kanker en de teller loopt nog verder op.

 De lente zit nog niet in de lucht, lijkt meer op de herfst, maar ik merk wel dat de dagen weer langer worden. Onderweg naar werk begint het wat lichter te worden. Nog te vroeg om de zon te zien opkomen, maar dat zal niet lang meer duren. Indien het dan lukt om de weekeinden droog te houden, kan er weer buiten gefietst worden. Is ook wel nodig, want qua kracht, conditie lig ik (ver) achter op afgelopen jaar om deze tijd. Ik houd in Excel wat data bij, heb dus ook wat data van afgelopen jaren. Qua trainingskm’s op de Tacx lig ik goed op schema, echter qua vermogen wil het niet lukken. Mijn FTP wil niet echt verbeteren en dat valt me tegen. Qua training doe ik ook maar wat, mogelijk had ik dat wat anders moeten aanpakken. Het is saai op m’n Tacx (staat in de “voorraadkast”), je kan er ook niet te lang op zitten. Dus op naar droge weekeinden en lange tochten om wat van de achterstand zien in te kopen.

Week 5 niet snoepen achter de rug. Wordt nu steeds makkelijke, eind volgende week ben ik er van af. Noten knagen blijft wel (in versterkte mate) door gaan, maar er zijn vast websites te vinden waarin dit als gezond wordt bestempeld.

“No winter lasts forever; no spring skips its turn”. Volgende week meer zin en onzin.

13/27

Gisteren de Alpe voor de 6de keer virtueel beklommen. Het was het net niet, maar gelukkig kan er nu buiten gefietst worden. Heb “problemen”met m’n duurvermogen, is nog steeds een stuk minder dan afgelopen jaar. Veel fietsen dan zou het toch goed moeten komen zou je zeggen en ja de jaren tellen inderdaad wel wat mee.

Ik weet niet hoe het kan, maar de dagen lijken ineens een stuk langer. Verder zit de lente nu daadwerkelijk in de lucht. De vogels fluiten ’s ochtends, de luchten zijn blauw en de temperatuur is helemaal prima. Vanochtend vroeg geroeid en ’s middag voor het eerst dit jaar op de fiets buiten gefietst. Heerlijk fietsweer.  Eerste 80 km zit er op, nog 1920km te gaan voor begin juni. Ik moet het vooral van de weekeinden hebben, dus zal waarschijnlijk neerkomen op wat langere ritten. Morgen nog een rondje, dan is de kop er echt af. Komende weken komt er niet veel van fietsen, maar dat komt na februari wel goed.

De tussenstand bij de Alpe is inmiddels €4 mio, een mooi bedrag waar nog veel bij moet. Mijn eigen bedrag is nog ver van het gestelde doel van 2500,= maar ik vertrouw er op dat wel goed komt.

Snoepen ben ik vanaf, afgelopen 6 weken goed volgehouden, vanaf nu is het relatief makkelijk. Uit ervaring weet ik dat 1 keer snoepen direct een forse terugval oplevert, cq back to square one. Eet momenteel  nog wel veel noten, maar dat kan vast minder kwaad.

“Spring is the time of plans and projects.” (Google). PSV net weer punten verspeeld tegen Heerenveen. Volgende week meer zin en onzin.

14/27

Over de helft met aantal “blogs”. Doel is om op vrijdagavond te schrijven, gisteren echter niet gelukt. Iets met laat eten bij vrienden, wijn, etc. Dus dan maar zaterdagochtend vroeg (07:00). Houtkacheltje brand inmiddels, even de kou uit onze hut, koppie thee gezet en verder nog stilte, afgezien van wat vogelgefluit. Beloofd een mooie winterdag te worden, geloof een graad of 15. Ben gisteren van werk naar huis gefietst. Net iets te laat vertrokken, moest laatste half uur in het schemer/donker fietsen. Had wel iets van verlichting bij me, meer voor dat ze mij zien dan dat ik echt  zelf wat zie. Vandaag dus ritje terug om de auto weer op te halen. Gisteren licht tegenwindje, met beetje geluk vandaag wat wind mee. Ben nog niet helemaal klaar voor lange ritten, maar dat komt vanzelf weer. We hebben nog 13 weken, dus komt goed. Hopen dat het weer zo blijft en dat wij net zo’n voorjaar/zomer krijgen als afgelopen jaar. Zeg maar het doortrekken van de winter en dan een graad of 10-15 erbij. Naast auto ophalen ook koffer pakken voor korte vakantie. Weekje er uit en even heel wat anders. Fiets gaat niet mee, wel de wandelschoenen. Kijken of we de lekkernijen kunnen laten staan. Verder moet ik me vandaag nog scheren. M’n scheerapparaat heeft het maandag begeven. Blijkt nog garantie te zijn, dus moest opgestuurd worden. Ik loop volgens Regien er als een zwerver bij dankzij mijn  “baard” van 5 dagen. Sinds afgelopen woensdag een krabbertje en bus schuim in huis, maar het is er nog niet van gekomen. Wil voorkomen dat ik met bebloed gezicht op werk kom. Denk dat ik vanaf m’n 25ste elektrisch scheer, en heel incidenteel eens met een krabbertje. Gaat vast goed, kwestie van vel strak trekken,  en anders met een hoofd vol pleisters op vakantie. Uit 11/22/63 van Stephen King: “Lisbon Taxi,' a woman said, 'where the mileage is always smileage. How may we help you today?” 
Boek gaat over aanslag op John F. Kennedy. Volgens mij heb ik het vrijwel in 1 dag uitgelezen. We gaan trouwens niet naar Portugal. Volgende week meer zin en onzin.

15/27

Zijn momenteel op vakantie. Hebben een airb&b, bijna drie maal zo groot als onze huidige verblijf. Verder van alle luxe voorzien, behalve een vaatwasser. Nu wordt er niet al teveel gekookt tijdens de vakantie, maar toch. Verder een zwembad. Begrijp van Regien dat het water erg koud is. Ikzelf ben niet zo’n zwemmer, maar Regien trekt, ondanks het koude water, trouw haar dagelijkse baantjes.

Vakantie bestaat vooral uit luieren, wining&dining, lezen, wandelen en wat van de omgeving zien. Tuffen wat rond en google wijst ons de weg. Hebben mooie wandelingen gemaakt en genieten van natuur en omgeving. Ben inmiddels aan m’n 4de boek bezig. Lees vooral Amerikaanse bestsellers, cq heb aantal favouriete schrijves waar ik meestal van lees, Stephen King, Dean R. Koonts, John Saul, James Patterson, Grisham, Ludlum, Clancy, etc.  Soms bewaar ik wat quotes, ideaal met zo’n e:reader. In “Worst case” van James Patterson kwam ik “memento homo, qua pulvis es, et in pulverum reverteris” tegen. Best toepasselijk voor de katholieken met het carnaval voor de deur. Maarten van de Weijden gebruikte in zijn 11 steden theater tour ook een aantal uitspraken. Één van de uitspraken was: “Als je het niet halen van dromen niet als falen ziet kun je groter dromen”.

“Als je bang bent maak je angst dan af” is ook van zijn hand.

Vakantie dus, nog een paar dagen en dan weer terug. Heb hier een hoop wielrenners gezien, echter ook hellingen met stijgingspercentages die de hellingen van de Alpe lachwekkend maken. Onze huurauto had moeite om in z’n tweede versnelling boven te komen. Zegt iets over de helling, maar natuurlijk ook over de auto. Iets met koppel geloof ik, maar hoe dat exact zit weet ik niet.  Nog paar dagen vakantie dus, nog paar dagen van toch wel wat snoepen en snacken, maar weet zeker dat terug in Nederland de rem er weer op gaat. Zoals Stephen King in Duma Key schreef: “Do the day and let the day do you” Ook dat is vakantie.  

In een restaurant kwam ik volgende tegeltjeswijsheid tegen: “Mi suegra cree que soy dios sabe que existo pero no me puede ver”.

Volgende week meer zin en onzin.                                                        

16/27

Van de mooie lente/zomer op een Vulkaan Eiland naar de herfst in Nederland. Met regen op Schiphol aangekomen en voor mijn gevoel is het nauwelijks meer droog geweest. Verder aantal November stormen. Klimaat change of meerjarig patroon? De politieke kopmannen en partijen verschillen nogal van mening, maar het klimaat is anders dan vroeger. Papa je begint oud te worden. Yep klopt en soms voelt het ook zo. Gaat soms allemaal wat minder soepel dan zeg 20 jaar geleden, maar dat is ook logisch. In het hoofd lukt het nog allemaal, maar het lijf protesteert. Soms niet tijdens (de fysieke inspanning), maar zeker achteraf. Vandaag naar 2de Ad6 deelnemersdag geweest. Was weer helemaal prima maar ook gezellig. Sfeer zat er goed in, was meer dan gezellig druk en deelnemers bleven lang aanwezig en napraten. Workshops zaten vol en werden enthousiast ontvangen. Tijdens de plenaire sessie een verhaal van Wilbert Zwart (die ons team in 2014 bezocht heeft toen hij van Ad6 een fors bedrag voor zijn onderzoek kreeg). Mooi om te zien/horen hoeveel progressie er geboekt is de afgelopen 20 jaar, maar ook duidelijk te zien wat voor een lange weg er nog nodig is om kanker chronisch te krijgen. Aansluitend nog wat overleg. Zit een grote hoeveelheid energie en positiviteit in deze vrijwilligers organisatie, echt prachtig. Nog een dag of 85 dan weten hoeveel geld er bij elkaar gefietst, gewandeld, ge-ad6’ed is. Teller staat vandaag boven de €4,7Mio. Het zou mooi zijn indien we dit jaar boven de €12Mio kunnen eindigen. Zou een groei van meer dan 5% betekenen t.o.v. koersjaar 2018. Zelf loop ik nogal wat achter met mijn streefbedrag. Moet daar komende tijd wat meer aandacht aan gaan besteden. Mocht er iemand zijn die mijn wekelijkse zin en onzin leest, doneren mag altijd. Niet voor mij, maar om kankeronderzoek mogelijk te maken. Zelf 1 keer in het AVL geweest in kader van een rondleiding. In de hal staat een grote display. “Ieder mens is uniek, elke tumor ook”. Dat liet Wilbert vandaag ook zien, maar stappen worden gemaakt en soms sprongen genomen. Volgende week meer zin en onzin.

17/27

Gaat allemaal ff wat minder dan geplanned. Fiets al 3 weken niet aangeraakt. Gedeeltelijk vanwege korte vakantie, vooral vanwege het heerlijke na-winter weer. Met nog een weekeinde of 9 te gaan, waarvan een aantal al bezet, wordt het toch een stuk lastiger om mijn trainingsdoelstelling van 2000Km te realiseren. Verder is mijn sponsor actie in schoonheid gestorven. Verzonnen om mijn hele Nederlandse adressenbestand een tikkie van €2,50 te sturen. Tegenrekening was de rekening van de Alpe, dus geheel transparant. 10 minuten werk en de tikkie was naar ca 300 contacten verzonden. Binnen relatief korte tijd stroomden de eerste betalingen binnen alsmede vele whatsapp berichten. Niets dan positieve reacties, op één uitzondering na, iets over niet mee willen doen vanwege vissen in eigen vijver. Redelijk snel kwamen de eerste berichten binnen dat er niet meer betaald kon worden. Wat blijkt, er kunnen niet meer dan 30 betalingen op 1 tikkie binnen komen. Tweede tikkie gestuurd, ook daar ging het redelijk vlot, echter een 3de tikkie sturen leek me geen optie.  Jammer, want het idee was aardig en de reacties positief. Afgelopen maandag reed ik, vanwege werk,  om een uur of 20:30 naar huis. Luister eigenlijk meestal naar radio 2. Op dat tijdstip is de staat van Stassen, met Stefan Stassen. Een regelmatig terugkerend onderwerp is: “wie nu belt, mag het zeggen”. Ik bellen, wat blijkt wordt direct in de uitzending geplugged. Ik mijn frustratie verteld over mijn tikkie actie en luisteraars gevraagd om te doneren. Niet heel veel, maar toch een paar donaties na mijn radio debuut. Nog ca €1000,= te gaan om het beoogde doel te realiseren. Wie helpt? Doneer om de k..-ziekte geneesbaar te maken.

Over het weer van afgelopen week zullen we het maar niet hebben. Denk dat het grondwaterpeil wel genoeg gestegen is, het is inmiddels zichtbaar. Nog net geen eenden in de plas.

 It is more rewarding to watch money change the world than to watch it accumulate.

The greatest use of a life is to spend it on something that will outlast it.

Volgende week meer zin en onzin en hopelijk ook een stuk gefietst.

18/27

The day after the day after the day of the elections. Uitslag bekend, bediscussieerd, bekritiseerd, geanalyseerd en gevierd. Verder blijven we polderen, denken we niet aan het landsbelang en alleen aan macht en partijbelang. Gisteren is de lente begonnen en vandaag was het fantastisch weer. Toch mooi hoe dat werkt. Er is nog wel iets als “April doet wat het wil” en iets met ijsheiligen die pas 14 mei vertrekken. Maar vandaag was het fantastisch, al heb ik er weinig aan gehad. Weer een week dat ik m’n fiets niet aangeraakt hebt. Vandaag had het gekund, was schitterend weer, ik was vandaag vrij, echter andere verplichtingen. Volgens Marco is het weer dit weekeinde wat twijfelachtig, ik ga toch pogen om wat km’s te maken. Doel blijft om ca 2000Km gefietst te hebben voor juni. Wordt lastig, om dat te realiseren, te weinig vrije tijd wanneer het licht is zullen we maar zeggen. Volgende week gaat de zomertijd weer in, mogelijk biedt dat wat uitkomst. Hebben ook nog een weekeindje Ardennen geplanned, dit om wat hoogte meters te kunnen maken. Voor diegenen die niet kunnen onthouden of de klok voor- of achter-uit gaat het volgende ezeltjesbruggetje “Spring ahead, fall back”.  Nu vergeet je het nooit meer. Morgen afgemeld voor het roeien, gelukkig waren er voldoende aanmeldingen om een 8 te vullen. Afgelopen week nog hoop positieve reacties gehad op m’n tikkie verzoek, maar ook de vraag waarom het niet meer werkte en waarom de betalingen niet op mijn pagina bijgeschreven zijn. Het werkte niet meer daar er niet meer dan 30 betalingen op één tikkie verzoek kunnen bijgeboekt worden. Besloten om niet meer dan twee verzoeken te sturen, dus na €150,= aan bijboekingen gestopt. Het is niet op mijn actie-pagina bijgeschreven daar ik het algemene Ad6 bankrekening gebruikt had, dus bedragen werden direct op rekening van de stichting bijgeboekt. Er is per vandaag al bijna 5,25 Mio aan donaties opgehaald. Een fantastisch resultaat, wat nog minimaal verdubbelt moet worden in de komende maanden.

Het is vandaag precies 44 jaar geleden dat Nederland het songfestival won in Zweden. Toen echt met een super text. Denk dat Groenlinks het er niet mee eens is, maar dat zijn ze ook niet met de standpunten van FvD.

“When you're feeling all right everything is up-tight
Try to sing a song that goes ding-ding-a-dong
There will be no sorrow when you sing tomorrow
And you walk along with your ding-ding-dong

Dinge-dong every hour, when you pick a flower
Even when your lover is gone, gone, gone
Dinge-dong, listen to it, maybe it's a big hit
Even when your lover is gone, gone, gone
Sing ding-ding-dong

When you're feeling all right everything is up-tight
Listen to a song that goes ding-ding-a-dong
And the world looks sunny everyone is funny
When they sing a song that goes ding-ding-dong

Dinge-dong every hour, when you pick a flower
Even when your lover is gone, gone, gone
Dinge-dong, listen to it, maybe it's a big hit
Even when your lover is gone, gone, gone
Sing ding-ding-dong…”

 

19/27 "The noes have it"

Zowel 23 en 24 maart een stukje buiten gefietst. Laatste keer dat ik op m’n fiets gezeten had was 23 februari, dus precies een maand trainings sabatical. Eerste ritjes vielen me zwaar. Iets met weinig vermogen en te hoge hartslag. Beide ritjes voortijdig afgebroken omdat het niet lekker ging. Dit weekeinde nieuwe poging. Zondag rondje in omgeving Barneveld met aantal teamleden van Team Lekker Belangrijk. Weer lijkt redelijk te worden, dus komt vast goed, beetje rijden achter de brede ruggen van de temgenoten. Houdt me voorlopig vast aan de in blog 1/17 opgesomde trainingsdoelen. Hoop de meeste doelen te realiseren. Gewichtsverlies en donaties lijken de lastigste. Snoepen is onder controle, heb geen enkele moeite om het te laten staan. Zelfs de gevulde koeken raak ik niet aan. Als ik gefietst heb dan mag/moet er natuurlijk wel gesnoept worden, dit om te zorgen dat er voldoende glucogeen voorraad aanwezig is. De drie stukken taart van afgelopen zondag heeft dus niets met m’n ex-suikerverslaving te maken. Morgen gaat de zomertijd weer in. Weer een uur langer licht, helemaal prima. We zijn het uur wel een tijdje kwijt, maar Brussel bemoeit zich er mee, dus mogelijk komt het ooit goed. Uiteindelijk heeft Brussel er ook voor gezorgt dat we rechter komkommers in de supermarkten hebben liggen. Temperatuur nog een graad of 10 hoger en het is weer helemaal super. De Brexit klucht is vandaag weer een volgende fase ingegaan. Respect hoe May het vol houdt, maar je zou zeggen dat het paard waar ze aan trekt toch echt overleden is. Persoonlijk belang en macht prevaleert boven het landsbelang. Boris Johnson als voorbeeld. Zakelijk doen wij redelijk veel met de UK. We denken dat we alles op orde hebben en voorzien niet al te veel problemen, afgezien van de EUR/GPB  fluctuaties, waar eerlijk gezegd geen peil op te trekken is. Transportkosten zullen wel wat stijgen, maar veel spannender zal het toch niet worden. Zal voor 14 april nog wel iets uit een hoge hoed getoverd worden, hopelijk een mooi einde van een idote klucht die veel te lang geduurd heeft. “The noes have it”. Afgelopen week toch een keer of 10 gehoord. Zondag eerst fietsen, volgende week meer zin en onzin. Nog 8 stukkies te gaan.

20/27 Shit Happens

Afgelopen zondag abrupt een einde gekomen aan m’n fietstraining, door een flinke val partij. Bijna op einde van een mooie rit met aantal leden van Team Lekker Belangrijk ben ik hard ten val gekomen. Via consult in een ambulance, huisartsenpost, huisarts en uiteindelijk spoed eisende hulp tot de conclusie gekomen dat groot gedeelte van de banden tussen sleutelbeen en rechter schouderblad zijn afgescheurd, alsmede stuk van het bot beschadigd. Ik had al een volledige AC Luxatie aan de linkerkant, nu dus bijna hetzelfde rechts. Vooral veel pijn en zeer beperkte mobiliteit in de rechter schouder. Nu 5 dagen verder is het iets beter geworden, maar nog steeds niet veel soeps. Moet met mijn arm in een sling lopen, maar dat is wel erg onhandig, zeker omdat ik ook rechts ben. Volgens de arts zou ik het fietsen voorlopig moeten vergeten en de Alpe is een groot vraagteken. Donderdag naar de orthopeed, mogelijk kan hij schouder intapen, zodat ik weer kan fietsen. Beetje pijn overleef ik wel. Hebben met groepje een trainingsweekeinde in de Ardennen geplanned. Lijkt me niet de bedoeling dat ik daar ga wandelen. Bier/wijn drinken met m’n linkerhand gaat gelukkig goed. Afgelopen woensdag, samen met Regien, een interview gegeven aan de MooiRooi krant. Zeg maar het top weekblad uit de regio, ofwel het lokale sufferdje. Ging over Ad6, KWF, het wat, hoe, waarom, etc. Artikel nog niet gelezen, ben benieuwd. Mogelijk levert het wat donaties op, moet nog ca. €1000,= aan donaties zien binnen te harken om gestelde doel te halen. Het is me nog elk jaar gelukt, dus het zal dit jaar ook wel lukken. Dit weekeinde dus niet fietsen, ga maar pogen om m’n fiets te kuizen. Kan ik gelijk eens naar de schade kijken, want daar heb ik nog niet naar durven kijken. Zoon Daan, die naast mij reed, is ook gevallen. Gelukkig veel minder hard, hij had maandag alleen last van zijn spieren, maar lijkt nu weer volledig hersteld. Is vandaag grootste gedeelte van de dag in de weer geweest om wat plantenbakken te maken, fysiek dus geen problemen. Wordt voor mij afzien dit weekeinde, maar aan de andere kant had het ook veel erger kunnen aflopen, dus ik stop met zeuren. Shit happens. Nog 60 dagen dan is de Ad6. Volgende week meer zin en onzin, dan vanuit de Ardennen.

21/27 Faire du vélo dans la neige

Van de Orthopeed mag ik weer veel  fietsen. Hij zei het wat anders, maar dit is wat ik hoorde. Moet eventueel nog weleen keer terugkomen voor controle, maar wat mij betreft voelt het goed. Gisteren tochtje gemaakt met Dick en Kars (beiden uit team Lekker Belangrijk).  Laatste 50 km begon de schouder wat op te spelen,  maar was goed vol te houden. Had in Maastricht wat Paracetamol in genomen. Vandaag paar heuveltjes rondom TroisPont gefietst. M’n eerste hoogte meters van dit jaar. Ging redelijk, mis wel wat vermogen om echt soepel naar boven te fietsen, maar ik heb nog een aantal weken. Weer viel wat tegen, afdalen in een sneeuwbui is niet echt mijn ding, echt niet dus. Vandaag niet zoveel km’s gemaakt, o.a. vanwege de kou en een lunch die nogal lang op zich liet wachten. Zijn hier met een man of 12, biertje, wijntje en hoop gezelligheid. Morgen ook nog fietsen, hopelijk is het weer wat beter, dat maakt het allemaal net wat prettiger. Komend weekeinde belooft het mooi weer te worden. Ook een lang weekeinde, dus mogelijk voldoende tijd om wat km’s te maken. Moet er nog ca. 1000 om mijn trainingsdoel te realiseren. Ben dus over de helft. Met beetje goede wil moet ik het wel halen. Tijd is wel een dingetje, want rondom “huis” moet er ook nog wat gebeuren. O.a. een kippenhok, hoewel daar in huis nog geen consensus over is. Nu we in het buitengebied wonen moet je groenten uit eigen tuin en ommeletjes uit eigen kip eten. Spek zou ook nog kunnen, maar dat lijkt me niet zo handig. Daan heeft afgelopen weken wat plantenbakken getimmerd. Carlijn heeft diverse zaden “gepoot” en zal tzt de plantjes meenemen. Mannetjes komkommer (of vrouwtjes?), trostomaten, courgettes, etc.  Met de komkommer is het zo dat of het mannetje, of het vrouwtje smaakt bitter. Carlijn heeft de niet  bittere dus. Geen idee hoe je het ziet, maar dit zijn zaden van één geslacht. Volgende week meer zin en onzin, nu naar de bar.

22/27 Potvis zoekt Zeester

Vandaag was het een graad of 27C. Schitterend fietsweer, maar niet gefietst. Wel met Daan iets van een kleine terrasafscheiding gemaakt van (afval)hout. Verder met Carlijn naar de Musical Cats geweest in Breda, daarna terrasje met biertjes hartje Breda. Morgen meer eens proberen om een rondje te fietsen. AmstelGold race sla ik, net zoals alle voorgaande jaren, over. Wordt morgen denk ik op het gemakkie een rondje Eindhoven, beetje afhankelijk van de nachtrust. De Alpe nadert met rasse schreden en ik moet nog ca 1000Km fietsen om mijn trainingsdoel te bereiken. Met een paar weekeinden met mooi weer en wat lange ritten zou het nog net moeten lukken. Schouder is nog niet helemaal je dat, vooral ’s nacht in bed nog redelijk wat last van. Gaat wel steeds beter, dus tijdens de Alpe moet/zal het over zijn. Tijdens bouwen terrasafscheiding zijn ook de plannen voor een kippenhok wat concreter geworden. Ontwerp moeten we nog ff van internet afplukken, cq we beginnen gewoon en kijken wat voor en hoeveel hout we hebben. Moet ook niet te mooi worden, dan past het niet bij de rest van onze opstallen. Zijn inmiddels 4 kippen besteld, echter de eieren moeten nog gelegd en uitgebroed worden. Timing moet ergens na de Alpe worden, geeft voldoende tijd om een hok van de rest van het afvalhout te maken. Carlijn heeft een adresje ergens in Drenthe. Volgend jaar Pasen dus eieren van eigen kip, mits nog levend en niet van de leg. Met m’n suiker is het inmiddels weer helemaal mis. Dacht dat ik, omdat ik wat gefietst had, wel wat chocolade eitjes en koekjes kon eten. Niet dus, weer helemaal fout. Snoep weer ontzettend veel, zakken met eitjes, pakken met koeken/stroopwafels en andere zoete lekkernijen. Denk dat de hoeveelheid bier in de Ardennen ook niet geholpen heeft om mijn suikerverslaving in bedwang te houden. Volgende week meer zin en onzin. Potvis zoekt zeester is iets uit de Ardennen, kan ik verder niet uitleggen. Staat los van 1 paar natte dames wielren schoenen, wat ook niet uit te leggen is.

23/27 Kaarten voor de Toppers in concert

Zaterdagochtend vroeg. Moeite met slapen, zal wel de spanning van Koningsdag zijn en niet last van m’n schouder. Denk dat schouder me toch wel wat parten speelt bij het fietsen, al zeurt het niet constant. Paasmaandag een rondje gefietst, maar compleet total loss van m’n fiets gerold. Net zo iets als Matthieu vd Poel na zijn overwinning in de Amstel gold race, echter m’n gemiddelde snelheid was ongeveer de helft, de afgelegde afstand een derde en ik ben er drie dagen van de leg geweest. Grote verschil tussen ons wordt ongetwijfeld een beetje verklaard door het verschil in leeftijd, materiaal, maar vooral dat ik het hele stuk op kop heb gereden. Verder geen gelletjes voor mij, gewoon water en appelgebak met slagroom. T.a.v. zoetigheid; 2de paasdag voor laatste keer gesnoept, dus bijna zit de eerste week van “afkicken” er weer op. Vol zien te houden tot juni. Vandaag dus Koningsdag. Regen komt hier met bakken uit de hemel, maar het is nog vroeg, dus wie weet wordt het nog wat beter. Echt jammer van het weer, terwijl afgelopen Paasweekeinde schitterend was. April doet wat het wil. April heeft menig gril. April veel regen, grote zegen. Laten we dus het positieve er maar van in zien. Het land kan nog een hoop water gebruiken, dus de buien zijn meer dan welkom. Blijft alleen jammer dat ze in het weekeinde vallen. Weekeinden waren gereserveerd om te gaan fietsen. Ben alleen een droog weer fietser, dus dit wordt hem vandaag niet. Hopelijk morgen droog, dat ik toch een rondje kan maken. Nog 700Km en -5Kg te gaan om m’n vooraf gestelde trainingsdoelen te bereiken. Afvallen wordt wat lastiger dan de 700km, aannemende dat de komende weekeinden droog zijn. Volgend weekeinde Ad6 kick-off in Papendal. Vaak proberen we dan rondje over de Veluwe te fietsen.

Vandaag dus Koningsdag, denk dat deze wel grotendeels aan mij voorbij zal gaan. Mogelijk ergens een zakloopwedstrijd meepikken. Misschien niet handig voor m’n schouder, dan maar met een ei op een lepel een parcours afleggen. Nog geen plannen gemaakt, behalve dat we afspraak hebben in kader toekomstige woning.

Het is de week van de donatie (Ad6). Een ieder die meer dan €106,= doneert maakt kans op twee kaarten van de Toppers 15 jaar. Grijp die kans zou ik zeggen. Ik kom nog €1000,= te kort om het streefbedrag te realiseren. Het is me nog elk jaar gelukt om het te halen, echter dit jaar loop ik erg achter. Hulp van de (trouwe) lezers is meer dan welkom. Jullie doneren en daarmee het maatschappelijk belang steunen, en ik duimen dat jullie de kaarten winnen. Als het regent in mei is april voorbij. Volgende week meer zin en onzin.

24/27 Kick-off

Normaal schrijf ik stukje zin en onzin op vrijdagavond of zaterdagochtend vroeg, vandaag een keer op zondagavond. Vrijdag was er iets, weet alleen niet meer wat. Zaterdagochtend op de fiets naar Papendal vertrokken waar vandaag de kick-off was van Ad6 2019. Gisteren overleg met andere vrijwilligers, iets aan de bar, dodenherdenking, nog wat langer aan de bar en in Papendal geslapen. Heel, heel lang geleden ben ik regelmatig in Papendal geweest. Ik roeide (als jeugd) op een redelijk niveau en ik heb heel wat nachten geslapen en trainingen gedaan in Papendal. Afgebeuld werden we, allemaal ter voor bereiding van o.a. een WK. Door de bossen gerend, krachthonk, etc. Alles onder professionele begeleiding, dit omdat we nog jeugd waren. Prima tijd geweest. Nu daar dus sinds lange tijd weer geslapen. Vandaag Kickoff Ad6-2019. Was druk, prima sfeer, druk in de winkel, prima programma, en weer hoop mensen gesproken. Aanwezigheid Team Lekker Belangrijk was wat magertjes. Na afloop met nog wat teamleden gefietst, rondje Posbank op het gemakkie. Zowel gisteren als vandaag redelijk droog gehouden op de fiets. Gisteren beetje hagel en wat gespetter, vandaag 21 druppen regen. Viel dus allemaal reuze mee met het weer. Moet nog -3 kg en 400km om twee van mijn in blog 1/27 gestelde doelen te realiseren. Niet snoepen is wel een dingetje. 3de paasdag wederom gestopt met snoepen. Tot nu toe is het goed gegaan, ik ga echter pas mijn 3de week in, dus de lastige tijd komt er nog aan. Voor de Alpe moet ik weer helemaal snoepvrij zijn. Komt goed, kwestie van discipline. Donaties ophalen gaat echter wat minder. Naast het bedrag op mijn pagina heb ik nog voor €150,= aan tickies op de algemene Ad6 rekening gezorgd, echter die zijn niet zichtbaar op mijn actie-pagina. Kom dus nog ca €1000,= te kort. Aan beloftes heb ik minimaal dit bedrag al ontvangen, maar beloven en doen is een tweede. Komt uiteindelijk wel goed. Het is nog elk jaar goed gekomen. Volgende week meer zin en onzin, na deze nog 3 en het koersjaar 2019 zit er weer op.

25/27 Fuck, drie maal lek .

Gisteren vrijgenomen om stuk te fietsen, dit in kader dat ik nog aantal Km’s moet afleggen om eerder gestelde trainingsdoel te bereiken. Plan was om van huis naar Kortgene te fietsen, waar we dit weekeinde zitten. Eerste 60 km gingen prima, behalve dat ik door een hond in mijn dijbeen gebeten ben. Na ca. 60 Km een fietscafé op gezocht, want de lucht werd zwart en ik heb een zekere allergie ontwikkeld voor fietsen (sporten in het algemeen) in de regen. Drie koppen koffie, uitsmijter de luxe (met meegebakken spek) en een enorme regenbui later, de rit vervolgd. Na ca. 10 km over natte gladde fietspaden gereden te hebben een lekke (achter)band. Band verwisseld, 2 km later wederom lekke (achter)band. Buitenband goed na gekeken, niets kunnen vinden. 5 km later wederom een lekke (achter)band. Toen was ik er klaar mee, café opgezocht (2,1km lopen), hulptroepen gebeld en koffie besteld. Helaas het had zo mooi kunnen zijn. Nog ca 300Km te gaan om trainingsdoel te realiseren, dus dat moet wel lukken. Qua donaties inmiddels door de grens van €2000, heen. Rekening houdende met de ca €150,= aan ontvangen tikkies op de algemene Ad6 rekening (dus niet bijgeschreven op mijn actie-pagina), nader ik ook mijn streefbedrag. Indien iedereen zijn aan mijn gedane donatie-belofte invult kom ik waarschijnlijk ook over mijn streefbedrag heen, echter diegenen zullen mijn stukjes “zin en vooral onzin” niet lezen. Blijft over 3 kg afvallen. Weet niet of een kilo per week realistisch en verstandig is. Voorgenomen om ’s avonds wat minder te snacken, dat zou toch heel wat grammen moeten schelen. Vandaag de start van de Giro. Dumoulin, Roglic of Yates, wie zal het worden? Ik heb heel weinig van het voorseizoen en de klassiekers mee gekregen. Eens kijken of ik wat meer van de (berg-etapes van de) Giro kan meepikken. Nog 24 dagen en dan is het 6/6 en dus koersdag. Begint, zelfs na 7 eerdere edities, weer te kriebelen en dat is mooi. In 2015 zou ik niet aanwezig zijn, maar door omstandigheden toen toch op dinsdag met Regien naar Frankrijk gereden. Als niet deelnemer op de koersdag naar boven gewandeld. Uiteindelijk is dat een superdag geworden, de Alpe beter beleefd dan in de jaren ervoor. De zon schijnt hier, tijd voor een ontbijtje en iets van een activiteit. Nog 24 dagen, het aftellen is begonnen.

26/26 Motivatie dipje

M’n een na laatste blog voor koersweek 2019. Reeds 25 blogs geschreven die eigenlijk over niets gingen, maar her en der toch reactie opleverden. Zelfs uit onverwachtse hoek. Het is inmiddels zaterdagavond. Vandaag was het schitterend fietsweer, maar ik heb niet gefietst. Vanochtend op kozijnen jacht geweest. Weer een hoop te weten gekomen en weer wat huiswerk er bij. Verder iets van een motivatie dipje, dus fiets laten staan en wat anders gaan doen. Vanmiddag wat aan het kippenhok getimmerd. Wordt volledig vanuit afvalhout opgetrokken, dus de gebruikte schroeven zijn tot nu toe de grootste investering. Er is niet echt een ontwerp. Tijdens het schroeven en zagen vormt zich het idee. Het is niet allemaal recht, wordt ook niet helemaal waterdicht, maar ik neem aan dat kippen niet al te kieskeurig zijn. In principe is het tocht vrij en dat lijkt het belangrijkste. Moet nog wel redelijk wat aan gebeuren, maar dat wordt na de Alpe. Ik geloof niet dat de eieren al gelegd zijn, laat staan uitgebroed. Er is dus nog voldoende tijd. Voor m’n fiets inmiddels twee nieuwe banden besteld en ontvangen. Zien te voorkomen dat ik lekke banden krijg op donderdag 6/6. Gisteren was het bestuur van Ad6 uitgenodigd om de kaasmarkt in Alkmaar te openen. Om precies 10:00 mochten we de bel luiden en werd de kaasmarkt geopend. Daarna uitleg van de markt, o.a. door de wereldkampioen kaasproeven en verder uit eg in het kaasdragerhuis door de huidige kaasvader. Ondanks dat het een grote poppenkast is en toeristisch vermaak, heb ik me enorm geamuseerd. Prima ochtend en leuk dat we dit mochten doen. Vanavond Euro songfestival. Geluid uit en twitter aan, dan is het zeker vermakelijk. Duncan can, vraag is of het inderdaad een losing game wordt. Interesseert me niet echt, maar houdt blijkbaar een groot gedeelte van Nederland bezig. Ik zit in m’n vierde week van niet snoepen. Valt me redelijk mee, normaal gesproken is dit één van de lastiger weken, maar tot nu toe valt het mee. Streef gewicht zal ik niet halen. Ben 3 kg te zwaar en dat gaat me niet meer lukken. Heb ook nog wel wat last van m’n schouder, denk dus dat de 6* naar boven niet echt reëel meer is. Afgelopen woensdag een echo van m’n schouder gehad, as dinsdag uitslag. Naast de bekende schade, ook nog een verdenking van een gescheurde pees/spier, dit gezien de klachten die ik houd. Echo moet uitsluitsel geven. Volgende week dus uitslag en waarschijnlijk laatste blog met wat zin en onzin.

Thank you to my Sponsors

500

Casper va Oosterom

Hoi Jaap, Bij deze met alle plezier 500,- gedoneerd. Gaaf we elkaar op deze manier kunnen helpen, zet hem op!

250

Anonymous

Ha jaap, Succes met wellicht je laatste keer. De lat ligt wel hoog, maar hoe dan ook zijn al je inspanningen voor de stichting al bewonderswaardig en mijn steun volop waard.

3

kbe van Walstijn

Beste Jaap, Ik heb zelf ook 2 * deelgenomen en ik weet hoe lastig het is om sponsoren te vinden. Daarom wil ik graag reageren op je gesprek op radio2. Top actie ! Succes met je dappere poging om 6* te fietsen, ik ben niet verder gekomen als 4, maar wie weet ga ik het ooit nog een keer proberen. maak er een mooie dag van, succes! Niets doen is geen optie.

250

Anonymous

Beste Jaap, Namens team @Joanknecht ondersteunen wij graag jullie goede initiatief in 2019. Succes met voorbereiden!

3

Anonymous

Goed bezig Jaap. Hierbij mijn "tikkie".

10

Anita Enzlin

Lees met veel plezier je blogs.. Veel succes met trainen en op de berg.

26

Kätlin Aare

26

Alain Mannien

Suc6 Jaap

25

Maurice Vd Steen

26

Teun en Tineke Taal

Zet hem op Jaap! 4 keer ?👍👍

3

Naomi de Bruijne

25

Manja en Tijn Te Velde

Via Stefan Stassen, goed dat je elk kanaal benut! Succes!!!! Manja

15

Wendy Aarden

Heel veel succes weer komend jaar! Ik hoop dat er weer flink wat geld opgehaald wordt voor dit goede doel!!

26

Ine Wijnhoven

Jaap, heel veel succes 6 juni!

10

Anonymous

Thx voor de bandana. Suc6

100

Len

Bandana’s

50

Edwin

Suc6

56

Jan-Gerrit Veeneman

succes Jaap

56

Harry Bruintjes

Veel succes!

10

Anonymous

Hi Jaap! Sander teaches me the best words in dutch. Voelt goed man, good luck on the bike!

26

Miranda en Michiel

Heel veel succes!!

26

Ad van Loon

Jaap, veel succes en graag een kaarsje voor Ina opsteken. Ad

3

Jeannetta Visser

Beste Jaap, naar aanleiding van jouw oproep bij Stefan Stasse. Veel succes!

375

Hakwood BV

Namens heel Hakwood veel succes, Jaap!

5

Erna vd Heiden

Mooi gesproken op de radio vanavond ! 2,50 lukt niet ( geen komma ;-) Dus 5 dan 👍🏻 Succes !!

5

Anonymous

20

Anonymous

Suc6

5

Jeanine Boesen

210

Sander de Groot

10 voor de eerste beklimming, 20 voor de tweede, etc.

Show more