Jaap de Groot

Heeft deelgenomen in 6 vorige edities

My Activity Tracking

445
kms

My target 6kms

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Nog een lange weg met veel onderzoeken te gaan om kanker te kunnen bedwingen en tot chronische ziekte te verbannen. Te veel mensen in mijn zeer directe omgeving zijn geconfronteerd met kanker. Als partner van heb ik ervaren wat de impact is en wat deze ziekte veroorzaakt bij patient en naasten. 

Dus nogmaals een keer meedoen en mij inzetten om genezing een stapje dichterbij te brengen. Steun mij om het KWF te steunen.

My Updates

1/27

 

Poging tot wekelijkse blog. In 2014 een wekelijkse en 2016 een dagelijkse blog geschreven. Wederom een poging om de zin en onzin van afgelopen week alsmede de trainingsvorderingen te verwoorden. Mede op verzoek van mijn eerste en dus grootste donateur.

Gisteren team Lekker Belangrijk 2 ingeschreven en voldoende uitnodigingen gestuurd om team te vullen. Nieuwe website/platvorm werkt prima, maar weinigen weten dat dit door team vrijwilligers in relatief korte tijd van de grond af aan is opgetuigd. Kan menig professionele organisatie een voorbeeld aan nemen. Vandaag is het Black Friday, kan je haast niet gemist hebben. Black is na dagen van zwarte Piet rellen blijkbaar weer volledig geaccepteerd.

Weer deelname aan Ad6, wederom voor de laatste keer 😜

Het is inderdaad een life changing experience. Het heeft mijn leven verandert toen ik in 2012 voor het eerst mee deed.

 

Volgende (trainings)doelen voor komende deelname:

  • Wekelijks blog
  • Na januari mijn suikerverslaving (definitief) onder controle zien te krijgen
  • 2000 km’s fietsen voor 6/6/19
  • De Alpe 6* virtueel beklimmen?
  • Ca 5 kg gewicht verliezen
  • Minimaal €2500, aan donaties
  • Genieten

 

Jaap 23/11/18

2/27

Inmiddels is het al weer December. Het jaar 2018 is tot nu toe omgevlogen. 1 december is het begin van de meteorologische winter, het was vandaag een graad of 11. Verder is vandaag de start voor het stemmen voor de top2000 geopend. Bohemian Rapsody  zal wel weer ergens boven in de lijst staan. Aaliyah met “At your best” is één van mijn persoonlijke voorkeuren op dit moment, maar m.i. redelijk kansloos voor de top 2000. Spotify biedt uitkomst. Toch heeft de top2000 altijd wel iets, onderdeel van het jaar uitluiden. Vraag is wat voor winter we krijgen. Het wordt wel weer eens tijd voor een echte winter. Misschien iets met warme zomers, koude winters? Heb voor het eerst in 5 jaar mijn winterbanden er om laten leggen. Het moet dus wel winter worden. Niet te lang, zeg tot eind februari, dan blijft er voldoende tijd over om te trainen voor de Alpe. Ik zeg dat ik 6 keer naar boven ga, dus er moet wel wat, cq serieus getrained worden. Na de afgelopen Alpe niet veel meer op mijn fiets gezeten. Heb een Tacx, dus bij slecht weer zou er ook gefietst/getrained kunnen worden. Fietsen in de regen is niet echt mijn ding, zeg maar echt niet mijn ding. Afgelopen Alpe kon ik dus mijn lol op. 03:15 afdalen in de stromende regen, en in de regen wachten tot de start om 05:30. Naar boven fietsen in de regen is te doen, echter geef mij maar de warmte. Meteorologische winter dus vandaag begonnen, hoop dat de meteorologische zomer ook lekker warm (en zonnig begint) en dat minimaal een week vol houdt. Dan komt het de koersweek helemaal goed met het weer.

Volgende week meer zin en onzin.

3/27

Vandaag (vrij 7/12) bijna de hele dag geregend. Op de app foto’s van “collega’s in Bourg d’Oisans met blauwe luchten en besneeuwde toppen. Onze tijd komt nog wel, natuurlijk zonder die toppen, maar hopelijk wel met bergen sneeuw. Bohemian Rhapsody is als verrassing weer nr 1 in de top 20. Hotel California is ook niet echt een verrassing. “You can check out any time you like, but you can never leave!”. Waar hebben we dat eerder gehoord op de Alpe., en o zo waar.

Weinig eenerverende week achter de rug, veel achter computer gezeten, en heel veel suiker tot me genomen. Ik weet dat het tussen m’n oren zit, maar ik heb de hele week lopen knagen. Begin januari gaat/moet de knop (definitief) om. Stoppen met dat gesnoep en meer bewegen. Indien slecht weer (waar ik eigenlijk op hoop), serieus op de Tacx klimmen. Heb me voor genomen om de Alpe 6* virtueel te beklimmen voor dat we naar Frankrijk vertrekken. Wat Tacxen vooraf kan zeker geen kwaad na een lange periode van fysieke passiviteit. Wonen momenteel echter in een noodwoning met zeer beperkte ruimte, dus binnen Tacxen is nog wel een dingetje. Zelfde geldt voor een kerstboom, daar is geen plaats voor, maar dat vind ik persoonlijk minder erg.

Deze week heeft Regien accommodatie geboekt op de Alpe. We verblijven dus dit jaar niet in het hotel waar merendeel Team lekker Belangrijk zit. Betekent zeer waarschijnlijk een betere nachtrust dan de afgelopen jaren, toen we met 5-6 man in stapelbedden op een te kleine kamer moesten slapen. Kan geen kwaad gezien mijn uitgesproken ambitie om komend jaar de berg 6* te beklimmen.

Voornemen om er serieus voor te trainen, dus als het weer mee zit en ik blijf blessures bespaart dan zou ik een heel eind moeten komen. Hoe dat met de tellende jaren zit weet ik niet, daar hebben we het maar niet over.

Volgende week meer zin en onzin, en You can check out any time, but you can never leave

4/27

Suiker, cq snoepen, is toch wel een ding. Ik weet dat het tussen m’n oren zit, ik weet dat het lichaam het niet nodig heeft en dat het er zelfs slecht is, maar ik blijf meer dan rijkelijk consumeren. Zit ook onvoldoende rem op. Heb mijzelf voorgenomen om eerste week januari niet meer te snoepen, ik weet dat het me (voor aantal maanden) gaat lukken, maar dit keer wordt het wel echt een dingetje denk ik. Deze tijd van het jaar is ook een waardeloze periode voor suikerverslaafden. Veel te veel verleidingen, waarvan de meesten allemaal lekker. Na jaarwisseling ook meer bewegen, dan komt het allemaal weer goed zullen we maar denken. Volgende week hebben we de kortste dag van het jaar weer achter de rug, de dagen gaan weer lengen, en zodra het tot een uur of 21:00 weer licht blijft kan ik door de week buiten gaan fietsen. Vanwege werk ben ik meestal na 19:00 uur thuis, dus weinig tijd om dan nog te fietsen. Trainen komt dus vooral de weekeinden (mits droog weer) neer en wat op m’n Tacx. Ik tel sinds kort m’n stappen weer, nadat ik jaren met een UP24 om m’n pols gelopen heb, maar aantal jaren gelden mee gestopt. Moeite om de 3000 stappen per dag te halen, ook daar ligt een verbeterpuntje. Meters maken in onze tijdelijke woning gaat niet lukken. Vanuit de luie stoel kan ik bijna overal bij, wel reuze handig. Samenvattend, nog kleine 3 weken te gaan en dan gaat het suikerroer om. Verder pogen om wat extra stappen te zetten en iet smeer te bewegen en mogelijk dit jaar keer op de Tacx klimmen om de Alpe d’Huez virtueel te beklimmen.

Volgende week meer zin en onzin.

5/27

Vanaf vandaag lengen de dagen weer, komen paar minuten meer licht per dag bij. Toch bijna een uur per maand. Discussie zomer-, winter-tijd loopt nog wel even, dus met de zomertijd in 2019 kan er ergens vanaf april ’s avonds een kort rondje gefietst worden. Verschuiving van werktijden is natuurlijk ook een optie. Eerst maar eens afscheid nemen van het Verenigd Koninkrijk. Beetje zorgelijk wat daar aan het gebeuren is en nog onduidelijk hoe het zal aflopen. IK hoop persoonlijk op een zachte Brexit, maar meer en meer signalen gaan richting een harde. Zou een eventuele nieuwe crisis wel kunnen versnellen. Met de Brexit hebben we inmiddels een aardige cocktail om weer richting mindere jaren te gaan. Gele hesjes in Frankrijk, België zonder regering en niet een al te sterke economie. Italië zakt redelijk richting ravijn, Griekenland is wat het is, Economie Duitsland krimpt, staatschuld USA tot recordhoogte met een oplopende inflatie en de grootmachten Rusland en China die hun positie aan het versterken zijn ten koste van de VS. Lijstje is nog veel langer, maar niet al te veel somberman zijn, zo vlak voor de kerstdagen. Feest van hoop en nieuw leven en ook wat zoetigheid. Witte kerst kunnen we ook dit jaar vergeten. Was vanochtend om 06:30 (yep ik sta bijna altijd vroeg op) 9C buiten en met heul veul regen. Komende dagen vrij genomen,afgezien van paar dingetjes die afgerond moeten worden, maar dat kan vanuit huis.

Volgende week meer zin en onzin. Voor nu prettige kerstdagen, maak er wat moois van en geniet van de laatste dagen van het jaar. Niet vergeten, dinsdagochtend begint de top 2000 met Teardrops van Womack & Womack.

6/27

Afgelopen week anders doorgebracht dan geplanned. Koorts, keelontsteking en een vol hoofd. Het is nog steeds niet weg, maar gelukkig is de koorts verdwenen. Jammer maar helaas. Heb m’n vrije dagen wel eens beter besteed. Het is maar een verkoudheidje, niets om over druk te maken. Heb de dagen vooral slapend, op de bank hangend en lezend door gemaakt. Lezen doe ik graag, vooral mystery en horror van schrijvers zoals Stephen King, Kootz, Saul, etc., maar ook Grisham, Clancy en Ludlum. Vooral American bestsellers dus. Van genoemde schrijvers heb ik het meeste wel gelezen, hoewel ik het de laatste jaren wat slecht bijgehouden heb. Moet daar binnenkort maar weer eens naar kijken. Een uitspraak uit Duma Key (Stephen King) is “Do the day and let the day do you.”  Waarbij ik dat tijdje gebruikt heb als “Do the day and don’t let the day do you”.  Afgelopen week had ik weinig invloed op de dag en was het vooral Let the day do you.

Goede voornemen voor 2019. Ik ben eerlijk gezegd niet zo van de goede voornemens en zeker niet op een vaste datum. Alleen minder snoepen vanaf begin volgend jaar is een feit, niet vanwege postuur, maar omdat overdadig suiker zeer slecht voor een mens is. Zijn wel meer stoffen die ik tot mij neem die niet al te gezond zijn, maar ik kan niet alles tegelijk. Eerst maar het snoepen onder controle zien te krijgen. Volgende week (jaar) meer zin en onzin. “Do the day and don’t let the day do you”.

Goede jaarwisseling. Jaap

7/27

Inmiddels 2019, de drie koningen zijn inmiddels hun koffers aan het pakken en gaan plaats maken voor de ijsheiligen. Weet niet precies hoe het zit met die ijsheiligen en wat ze hier komen doen, maar ik begrijp dat ze tot ca 14 mei blijven. Ik neem aan dat ze dat niet vrijwillig doen, ik weet wel betere oorden om tot 15 mei te blijven.

Ik ben lid van roeivereniging Beatrix in Eindhoven. Met team “Harmen acht”, bestaande uit inmiddels een man of 16, proberen we elke zaterdag in een acht met stuurman/vrouw te roeien. Harmen is al lang niet meer, verhuisd naar DenHaag, maar naam is blijven hangen. Afgelopen jaar is het me gelukt om slechts een paar keer te roeien. Geen (priori)tijd, focus op andere zaken en (major) motivatie dip(je). Vandaag dus, na bijna een jaar van stilstand, weer voor het eerst in een acht gezeten. Over twee weken is er iets van een clubwedstrijd, ondanks mijn afwezigheid van een jaar doe ik dan toch mee. Vandaag het standaard stukje van een km of 12 geroeid op het Eindhovens kanaal. Viel me niet tegen, al merk ik wel dat ik na een lange tijd van sportieve passiviteit toch wel wat vermogen en conditie ben kwijt geraakt. Helpt ook niet mee dat ik nog steeds wat aan het kuchen en proesten ben, de naweeën van m’n griepje. M’n handen zijn het ook niet meer gewend, heb inmiddels een blaar of 15 op beide handen. Ga pogen dit jaar het weer frequenter aanwezig te zijn, waarbij ik wel balans moet zien te vinden met het fietsen en trainen voor de Alpe. Morgen sowieso even op de roei, dit vanwege de nieuwjaarsborrel.

Mijn snoepvrije periode begint overmorgen, maandag 7/1. Ervaring leert dat eerste 2-3 weken niet zo’n probleem is, maar daarna wordt het lastiger. Zal wel gelijk zijn met de meeste verslavingen denk ik. Ga niet helemaal cold turkey, zeg maar beetje lauw. Mocht ik nog wat meer grumpy worden, dan weten jullie de oorzaak. Uit “IT” van Stephen King “What can be done when you’re eleven can often never be done again”. Dit geldt voor mij op sportief gebied, waarbij je voor elf ook door 57 mag vervangen. Volgende week meer zin en onzin, met weer iets langere dagen.

8/27

Wordt hard werken om op 6/6 de berg 6 keer te befietsen. Afgelopen week op de Tacx de Alpe “beklommen” en geconstateerd dat ik, met al mijn sportieve passiviteit van het afgelopen half jaar, redelijk wat vermogen kwijt ben geraakt. Mijn FTP waarde (Functional Treshold Power) is maar liefst met 50 watt afgenomen. O.a. het niet roeien heeft hier ongetwijfeld aan bij gedragen. Verder het voortschrijden van leeftijd. Geeft mogelijk aan dat wij oude mensen actief moeten blijven. Nog een week of 19 trainen, dan moet het gebeuren. Heb in eerste stukje (1/27) aantal Ad6 trainings doelstellingen geformuleerd, mogelijk moeten er een paar aangescherpt worden?

Afgelopen maandag gestopt met snoepen. Vandaag dus m’n 5de dag zonder (extra) snoep. Nog geen ontwenningsverschijnselen, komt over een week of 2, dit op basis van eerdere ervaringen. Na einde vierde week wordt het weer makkelijker. Na week of 6 is het snoepen uit mijn systeem, echter daarna snoepen moet ik zekere niet doen, want ben dan zo weer terug weer bij af. Kortom het is echt een verslaving, lang leve de suiker industrie.

Morgen weer roeien, voorbereiden voor een “wedstrijd” op de 20ste. Het is dan maar 3km, dus zou moeten lukken. Onze team staat bekend als niet al te snel (worden altijd laatste), maar wel sociaal en gezellig en dat is ook belangrijk. Wordt voor morgen regen voorspeld en bewegen in de regen is niet mijn favoriet, ik vind het zelfs heel vervelend. Hopelijk valt er niet al te veel, cq valt het pas nadat we uit de boot zijn.

Uit Duma key van Stephen King “...the only way to go on is to go on. To say I can do this even when you know you can't.” Stephen King is één van mijn favoriete schrijvers en Duma Key is o.a. een boek wat ik in één dag uitgelezen heb. Volgende week meer zin en onzin, met weer iets langere dagen.

9/27

Niets over Brexit en de keuze van het Britse Lagerhuis. Lijkt daar nog meer dan in de Nederlandse politiek te gaan om macht en niet om het landsbelang. Ook in Nederland kunnen ze er wat van. Macht (en geld) doet gekke dingen met mensen.

Vanochtend niet de boot in. Vorst en roeien gaan niet zo goed samen. Naast feit dat we bij temperaturen onder nul niet mogen roeien, vindt er op het Eindhovenskanaal vrij snel ijsvorming plaats. Kanaal is niet al te diep en heeft vrijwel stilstaand water. Ideale omstandigheden voor ijsvorming dus.

Gezien verwachte vorst van vanavond ga ik er vanuit dat onze “wedstrijd” van morgen niet door gaat. Komt eigenlijk wel goed uit, want in deze bootsamenstelling zijn we niet in staat om iets van snelheid te ontwikkelen laat staan dat 3 km vol te houden. Veelal door individueel gebrek aan kracht, en/of conditie en/of techniek. Uitzonderingen daar gelaten, maar het is niet veel soeps. We bewegen wel ongeveer tegelijk dezelfde kant op, dus dat is al heel wat. Ik klim wel op m’n Tacx. Momenteel zijn m’n prestaties nog redelijk confronterend, maar het duurt nog even voordat we naar Frankrijk gaan. Afgelopen week een PWC150 (Physical Working Capacity) testje gedaan. Standaard fiets-testje, trappen met 80RPM, beginnen met 50 Watt weerstand en elke 2 minuten er 20 watt bij tot hartslag 150. Stoppen bij hartslag 150 is eigenlijk te hoog voor mijn leeftijd, daar een ieders maximum hartslag afneemt met de voortschrijdende jaren, maar bij lagere hartslag stoppen had ik net zo goed niet kunnen beginnen. Over een maand nog maar eens doen, waarbij ik hoop enige voortgang te zien.

We lijken toch iets van een winter te krijgen. Wat mij betreft kan de winter doorzetten, ook met een lading blijvend liggende sneeuw. Niet ideaal nu we in een “keet” wonen, maar dat komt wel goed. Naast de elec verwarmingen staat er ook een klein houtkacheltje in, dus we houden het wel warm. Laat het dus maar flink koud worden want dat is gezond weer en het is veel te lang geleden.

Lees momenteel wat oude Ludlum’s over “superheld” Jason Bourne. Weinig uitdrukkingen die blijven hangen, cq die ik opsla. Kwam op m’n e:reader er nog wel één tegen uit Duma Key:

“The loss of memory isn’t always the problem; sometimes—maybe even often—it’s the solution.”

Zover is het gelukkig nog niet, alleen wat fysieke achteruitgang, maar daar gaan we aan werken.

Volgende week meer zin en onzin en laten we hopen dat de winter doorzet.

10/27

Winter neemt al weer een pauze, veel langer dan een week moet het natuurlijk ook niet duren, want dan staan de wegen vol en rijden de treinen niet en worden we constant gewaarschuwd voor diverse kleurcodes. Begint wat dat betreft steeds meer op Amerika te lijken, ook daar wordt je dood gegooid met waarschuwingen bij minste of geringste afwijking van het “normale”. Dinsdag 3 cm sneeuw gevallen, leverde ca. 2250 Km file op. Op hoogtepunt van het file-leed reed ik naar huis toe, uiteindelijk ca. 15 minuten langer over gedaan, dus dat viel reuze mee. Het kanaal zit nog dicht, dus morgen wederom niet roeien. Gezien voorspelde temp stijging mogelijk volgende week weer in de boot. Derde week niet snoepen loopt bijna ten einde. Knagen is inmiddels begonnen, fruit want daar zit natuurlijk ook suiker in, noten, etc. Lukt me nog steeds om het echte snoepen te laten, ondanks alle verleidingen. Vandaag de Mt Ventoux op de Tacx gefietst. Ben boven gekomen, maar koste me erg veel moeite. Heb aantal jaren geleden de Mt Ventoux gefietst. Was toen 35C en windstil. Met name stuk in het bos was toen echt afzien. Warm, heel veel vliegen en niet echt een richtpunt waar je naar toe kan fietsen, zoals op de Alpe met de 21 bochten. Laatste stuk van de Ventoux is zoals bekend helemaal kaal, qua steilheid ook best fors, maar je ziet in ieder geval waar je naar toe fietst. Qua warmte was het vandaag waarschijnlijk gelijk, cq ben meer dan een liter vocht kwijt geraakt, maar geen vliegen.  Zal, voordat we naar de Alpe gaan, de Ventoux nog een keer doen, want de tijd vandaag was niet echt je dat. Voldoende ruimte om te verbeteren dus. “Cycling goals are attained not by strength but by perserverance”, hoop meer kracht is bij echter heel welkom, ligt bij normaal gesproken niet aan inzet/volharding.Nog een bekende quote onder fietsers, volgens mij van Armstrong “Don’t limit your challenges, challenge your limits”. Volgende week meer zin en onzin, en doneren mag, heb mijn doel nog lang niet bereikt.

11/27

M’n vierde week van niet snoepen is de week van het grote knagen geworden. Zakken met mandarijnen en kilo’s noten (wel ongezouten) opgegeten. Volgende week moet dit weer minder zijn en dan ben ik van m’n snoepen af. Alleen zorgen dat ik dan niet iets tot mij neem, want de weg naar terug naar af is zeer kort. Ja het is een verslaving. Deze week ook niet bewogen. Motivatie-dipje, zal wel met m’n ontwenningsverschijnselen te maken hebben. Volgende week weer zien op te pakken.

Komt goed, is nog maand of 4 dus voldoende tijd om proberen wat vermogen op te bouwen en de overbodige kg’s achter te laten. Zin in een paar lange buiten ritten, maar wel in lekker weer. Ben een echte mooi weer fietser. Zit tussen m’n oren dat ik niet in de regen kan fietsen. Koude vindt ik niet zo erg, regen des te meer. Ik vind het dus echt niet leuk, zeg maar gewoonweg heel vervelend.

Deze week weer twee maal code geel overleefd. Het zal ongetwijfeld ergens wat glad geweest zijn, maar heb het idee dat we wel heel erg aan het overdrijven zijn. We hebben jaren in Polen gewoond, echte winters gehad met heel veel sneeuw en echte kou. Geloof niet dat we één code geel gehad hebben (m’n Pools was natuurlijk ook niet zo goed), maar het verkeer paste zich gewoon aan. Ik ben niet zo actief op social media. Ik heb een FB account, maar kijk daar max 2*jaar op. Post deze blog wel op FB, maar dat gaat automatisch, dus daar doe ik niets aan. Ik heb de LinkedIn app,en kijk daar zeg eens per week op. Daarnaast ook nog twitter. Geen volgers, maar ik post ook zelden iets. Doe daar dus ook niet zoveel mee. Afgelopen week toch een tweet gestuurd over het TV programma “Wie ben ik”. Bekende Nederlanders moeten raden wie ze zijn (staat op een bordje), maar weten het antwoord al, maar doen als of dat ze het gaan raden. Dus echt een heel dom programma. Dat was ook min of meer de strekking van m’n tweet. Nu ben ik überhaupt geen TV kijker (behalve de Rijdende Rechter en Mr Visser), dus daar zal het wel aan liggen. Momenteel oude Ludlum aan het lezen. Jason Bourne doet weer het onmogelijk en overleefd weer elke aanslag.

“Rainy days should be spent at home with a glas of wine, a bowl of nuts and a good book, not cycling or rowing” Volgende week meer zin en onzin.

12/27

Afgelopen week naar de elfsteden theater tour van Maarten vd Weijden geweest in het Luxor in Rotterdam. Drie verhaallijnen in elkaar geweven, gelardeerd met wat beelden van zijn elf-steden zwemtocht.

-Overwinnen Leukemie, maar ook het verliezen van twee kamergenoten/vrienden aan deze ziekte.

-Voorbereiding en behalen Olympische medaille 10Km zwemmen.

-Elfsteden zwemtocht, 163Km, 55 uur.

Ik zou zeggen echte aanrader, echter volgens mij geeft hij nog maar twee voorstellingen.

6* de Alpe op fietsen als ongetrainde bijna 60-jarige fietser is gekkigheid, maar wat Maarten heeft gedaan is complete waanzin. Die complete waanzin heeft wel meer dan €5Mio opgeleverd voor onderzoek naar kanker en de teller loopt nog verder op.

 De lente zit nog niet in de lucht, lijkt meer op de herfst, maar ik merk wel dat de dagen weer langer worden. Onderweg naar werk begint het wat lichter te worden. Nog te vroeg om de zon te zien opkomen, maar dat zal niet lang meer duren. Indien het dan lukt om de weekeinden droog te houden, kan er weer buiten gefietst worden. Is ook wel nodig, want qua kracht, conditie lig ik (ver) achter op afgelopen jaar om deze tijd. Ik houd in Excel wat data bij, heb dus ook wat data van afgelopen jaren. Qua trainingskm’s op de Tacx lig ik goed op schema, echter qua vermogen wil het niet lukken. Mijn FTP wil niet echt verbeteren en dat valt me tegen. Qua training doe ik ook maar wat, mogelijk had ik dat wat anders moeten aanpakken. Het is saai op m’n Tacx (staat in de “voorraadkast”), je kan er ook niet te lang op zitten. Dus op naar droge weekeinden en lange tochten om wat van de achterstand zien in te kopen.

Week 5 niet snoepen achter de rug. Wordt nu steeds makkelijke, eind volgende week ben ik er van af. Noten knagen blijft wel (in versterkte mate) door gaan, maar er zijn vast websites te vinden waarin dit als gezond wordt bestempeld.

“No winter lasts forever; no spring skips its turn”. Volgende week meer zin en onzin.

13/27

Gisteren de Alpe voor de 6de keer virtueel beklommen. Het was het net niet, maar gelukkig kan er nu buiten gefietst worden. Heb “problemen”met m’n duurvermogen, is nog steeds een stuk minder dan afgelopen jaar. Veel fietsen dan zou het toch goed moeten komen zou je zeggen en ja de jaren tellen inderdaad wel wat mee.

Ik weet niet hoe het kan, maar de dagen lijken ineens een stuk langer. Verder zit de lente nu daadwerkelijk in de lucht. De vogels fluiten ’s ochtends, de luchten zijn blauw en de temperatuur is helemaal prima. Vanochtend vroeg geroeid en ’s middag voor het eerst dit jaar op de fiets buiten gefietst. Heerlijk fietsweer.  Eerste 80 km zit er op, nog 1920km te gaan voor begin juni. Ik moet het vooral van de weekeinden hebben, dus zal waarschijnlijk neerkomen op wat langere ritten. Morgen nog een rondje, dan is de kop er echt af. Komende weken komt er niet veel van fietsen, maar dat komt na februari wel goed.

De tussenstand bij de Alpe is inmiddels €4 mio, een mooi bedrag waar nog veel bij moet. Mijn eigen bedrag is nog ver van het gestelde doel van 2500,= maar ik vertrouw er op dat wel goed komt.

Snoepen ben ik vanaf, afgelopen 6 weken goed volgehouden, vanaf nu is het relatief makkelijk. Uit ervaring weet ik dat 1 keer snoepen direct een forse terugval oplevert, cq back to square one. Eet momenteel  nog wel veel noten, maar dat kan vast minder kwaad.

“Spring is the time of plans and projects.” (Google). PSV net weer punten verspeeld tegen Hereveen. Volgende week meer zin en onzin.

Thank you to my Sponsors

10

Anonymous

Thx voor de bandana. Suc6

250

Anonymous

Beste Jaap, Namens team @Joanknecht ondersteunen wij graag jullie goede initiatief in 2019. Succes met voorbereiden!

500

Casper va Oosterom

Hoi Jaap, Bij deze met alle plezier 500,- gedoneerd. Gaaf we elkaar op deze manier kunnen helpen, zet hem op!

210

Sander de Groot

10 voor de eerste beklimming, 20 voor de tweede, etc.

Show more