Jaap Sterken

Alpe d'HuZes 2020

My Activity Tracking

490
kms

My target 0kms

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Er zijn veel te veel mensen die kanker krijgen, of er in de directe omgeving mee te maken krijgen. Zelf heb ik een neefje van 3 die deze verschrikkelijke ziekte heeft en heb ik in het verleden een collega door deze ziekte verloren. Dit maakt veel indruk op me. Om het in de toekomst beter te kunnen bestrijden, is er nog veel geld voor onderzoeken nodig. 

Daarom doe ik mee aan Alpe d’HuZes omdat ik geloof dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker, wil jij mij steunen?

My Achievements

Ik heb me ingeschreven

Foto's toegevoegd

Zelf een eerste donatie gedaan

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag gehaald

Streefbedrag hoger dan 3500 ingevuld

Emails verstuurd

Pagina gedeeld op social

Donateurs bedankt

My Updates

Ren voor levens

Beste lezer,

Hierbij mijn eerste blogbericht over de alpe-d'huzes. Helaas heb ik de laatste jaren in mijn directe omgeving, meerdere mensen gehad die met de ziekte kanker te maken kregen.

Een collega van me (op mijn vorige werk) is 2 jaar geleden overleden hierdoor, dit maakte behoorlijk wat indruk op me, omdat hij een jaar jonger was dan ik & behoorlijk wat overeenkomsten met me had. Het werk was in Amersfoort, hij woonde in Zwolle, dus we zaten regelmatig bij elkaar in de trein. Daarnaast had hij ook veelal dezelfde interesses, hij hield van voetbal en deed aan hardlopen. Nu ik heb besloten om mee te gaan doen aan de Alpe d'Huzes gaan mijn gedachten ook regelmatig terug naar de tijd dat ik samen met hem werkte. Hoe zou het zijn als hij er nog was? Zou ik hem dan nog regelmatig bij hardloopwedstrijden & in Zwolle tegenkomen? Vaak denk ik ook aan de bedrijfsfeesten die we daar hadden. Op de terugweg zaten we altijd bij elkaar in de trein, maar ook tijdens de feestjes en op het werk zelf spraken we elkaar veel. Omdat hij zo jong was en we veel overenkomsten hadden heeft het een enorme indruk op me gemaakt en moet ik er nu zeker weer vaak aan denken.

Bij mijn neefje Pim is dit jaar kanker geconstateerd, hij is nog maar 3, dus dit was een enorme dreun voor ons. Hij is altijd zo vrolijk, snel en slim, hoe kan het dat zo'n intelligent en mooi kind met deze vreselijke ziekte te maken krijgt? Het is voor ons onbegrijpelijk. Eind deze maand krijgt hij een operatie waarbij een tumor wordt weggehaald. Hierna heeft hij nog een lange weg te gaan, hopelijk kan hij genezen worden van de kanker.

Besluit om mee te doen

Toen mijn broer Rik een paar weken geleden aangaf dat hij mee gaat doen met de Alpe d'Huzes en vroeg of ik ook mee wou doen, hoefde ik niet lang na te denken. Door de bovenstaande gevallen die ik van dichtbij mee maak en gemaakt heb wou ik direct mee doen. Ik wil er graag alles aan doen om zo veel mogelijk geld binnen te halen voor nieuwe onderzoeken, die hierdoor gedaan kunnen worden, zodat er in de toekomst hopelijk een moment komt dat kanker goed te behandelen wordt en ook niet meer dodelijk hoeft te zijn & in het beste geval zelfs helemaal voorkomen kan worden.

Hardlopen i.p.v. fietsen

De meeste mensen die meedoen aan de Alpe d'Huzes doen dit fietsend, dit lijkt me best mooi, maar de mensen die mij kennen, weten dat ik veel meer met lopen heb. Inmiddels heb ik 5 keer een officiele marathon uitgelopen, het aantal halve marathons ligt (schat ik) in de buurt van de 50 stuks. Het is dus wel duidelijk dat lopen meer dan een sport voor me is, af en toe begint het op een uit de hand gelopen hobby te lijken ;) 
Hoe ik de Alpe d'Huzes ga doen, hoefde ik niet over na te denken, het lijkt me enorm gaaf om dit hardlopend te gaan doen. Ik heb gelezen dat het hardlopend overeenkomt met een halve marathon, alleen is dit een berg van 14 km met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,9% (mijn eerste indruk hiervan is dat 1x een makkie moet zijn, 2x te doen moet zijn en 3x een enorme uitdaging is.) Ik wil dus voor 2 of 3 keer gaan. Het belangrijkste blijft wel dat het voor het goede doel is en dat ik op deze dag ook alles erg bewust wil meemaken. Ik zal dus niet voor 3x gaan als ik er geen zin meer in heb.

Hoe ga ik dit aanpakken?

Om op de dag van het evenement redelijk fit aan de start te verschijnen heb ik zelf al een redelijk trainingsprogramma opgesteld, meestal doe ik dit door hardloopwedstrijden van te voren te plannen. Ik merk dan dat mijn motivatie dan het beste is omdat je dan blijft trainen voor aankomende wedstrijdjes. Omdat de Alpe d'Huzes een mooie klim is ga ik me de aankomende tijd vooral richten op trailrun wedstrijden, deze zijn voornamelijk onverhard, in het bos en ook met hoogteverschillen.

Vandaag heb ik mijn eerste wedstijd voor deze voorbereiding gehad, dit was de Oldemeijercross in Hardenberg, hier heb ik 9 kilometer door het zand gehuppeld. Het was een zwaar parcours, maar het was genieten voornamelijk door de mooie omgeving. Ook waren mijn lieve supporters aan het kijken (Carola, Ella en Nina) en deed mijn zwager Kevin mee, genoeg ingredienten dus voor een mooie middag, dat was het ook. De 9 kilometer heb ik net binnen de 46 minuten gelopen, waar ik tevreden mee ben. De aankomende tijd ga ik meer van dit soort wedstrijden doen.

Loopband

naast de gewone trainingen die ik ga doen, heb ik ook onze loopband een onderhoudsbeurt gegeven en weer in gebruik genomen, hierop kan tot 12% stijging worden getraind, ideaal dus voor de Alpe d'Huzes.

 

Nu hebben jullie even een iets uitgebreider verhaal van me, over waarom ik mee wil doen en hoe ik het ga aanpakken. Ik wil iedereen enorm bedanken voor de donaties die ik al heb ontvangen, ik ben er erg blij mee! Hopelijk komt er nog meer, zodat er meer geld beschikbaar komt voor de onderzoeken die gedaan kunnen worden.
voor degenen die nog willen doneren, het kan via https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/jaapsterken/alpe-dhuzes-2020

Groeten Jaap

Thank you to my Sponsors

25

Familie Mijnheer Smitslaan

Succes Jaap!

10

Anonymous

Goed bezig Jaap. Alle respect voor jou en het goede doel.

50

Anonymous

15

Frank en Mandy

Super dat je dit doet Jaap!! Heel veel succes! Groetjes Frank en Mandy!

26

Jordy Ter Welle

26

Hans Voskamp

Goed bezig Jaap! Bewondering!

20

A. en K. Roze

15

Kevin de Bruijn

Succes topper.

26

Monique

Wat goed!Succes👍

26

Cees Roeland

Succes!

20

Sietse en Cindy Jouwsma

Heel veel succes Jaap!

206

dvdl

10

Wilma Okken

Succes topper :)

10

Margriet

👍🏻

66

Jori Koerhuis

Succes Jaap!

10

Esther en Pieter

Goed doel. Zet hem op. Succes met de voorbereidingen en geniet ervan!

15

Imke Boonen

Heel veel succes Jaap!

26

Ella

Goed bezig! 👏🏻

15

Richard Vermeer

Mooi dat jij je hiervoor inzet. Succes vriend.

106

Anonymous

Fijn dat je hieraan meedoet Jaap. Ik wens je graag succes!

15

Brenda Van der vegt

Heel veel succes.

26

Dennis en Marieke Borgmeier

Heel veel succes. Respect!!

15

Martijn

Succes Jaap!

10

Steven Massier

Top Jaap, succes!

20

Ongie

Succes Ap & Rik!

25

Janneke en Joop Boonen

Heel veel succes Jaap

10

David U

Succes Jaap!

15

Sander Kerssies

Succes topper!

20

Thijs en Henny

Heel veel succes Jaap...

10

Iris Holsappel

Donatie voor Jaap en Rik! Heel veel succes! Zet hem op!

20

Arjan

10

Jordy Wink

Succes Jaap!! 👊🏼

10

Chris Busscher

Succes Jaap!

15

Anonymous

Respect!

10

Anonymous

47

verkoop PEC shirts

15

Freek en Alie van der Vegt

VEEL SUCCES JAAP!!! 💪

56

Deb & Jos

Go Jeep!

20

Koen Sterken

25

Kay en Jitzke

Zet hem op Jeep!

20

Niek en Cindy Van Dijk

10

Een van je collega's

Heel veel succes!

30

Ingrid & Mark Van Baren

Succes Jaap! Je kunt het.

26

Anonymous

25

Annemarie en Thomas

Zet m op Jaap! 👍🏻

10

Rowan Van der Veen

15

Carola

Je bent een kanjer!

26

Jeroen & Esther

Zet hem op Jaap!

5

Nathalie Schiphorst

26

Rolf Visser

Respect Jaap!! heel veel succes met de voorbereiding en geniet van deze bijzondere uitdaging.

Show more