Johan van de Kleut

Alpe d'HuZes 2024

AMOUNT RAISED

14513.00

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Voor velen van jullie is het geen geheim dat ik 2,5 jaar geleden geconfronteerd werd met de harde realiteit van uitgezaaide prostaatkanker. Een onzichtbare vijand, een sluipmoordenaar die ongemerkt toeslaat en je wereld op zijn kop zet. Nu ik nog in redelijke conditie ben, voel ik de drang om iets te doen, om actie te ondernemen tegen deze genadeloze ziekte.


De uitdagende beklimming van de Alpe d'HuZes is een mooi actie daarvoor, een symbolische strijd tegen kanker. Deze berg is niet alleen een fysieke uitdaging, maar ook een spirituele en emotionele reis. Het beklimmen van deze berg is mijn manier om de confrontatie aan te gaan met de onvoorspelbaarheid van mijn gezondheid en om een vuist te maken tegen de ziekte die zoveel levens beïnvloedt.


Het gevecht dat ik lever is niet alleen het mijne, maar ook dat van ontelbare anderen. Daarom wil ik je vandaag vragen om samen met mij de strijd aan te gaan. Door een donatie te doen, kunnen we gezamenlijk een krachtige boodschap sturen dat we niet machteloos staan tegenover deze rotziekte. Samen kunnen we een verschil maken.


Ik beloof je dat ik mijn uiterste best zal doen om deze berg te beklimmen, niet alleen voor mezelf, maar voor iedereen die ooit geconfronteerd is of zal worden met kanker. Je donatie zal niet alleen mij helpen om de top te bereiken, maar ook bijdragen aan de wetenschappelijke vooruitgang en behandelingen die levens kunnen redden.


Elk bedrag, groot of klein, brengt ons dichter bij een wereld zonder kanker. Dank je wel voor je steun, motivatie en liefde.


ps. dit mag gedeeld worden, graag zelfs!

My Achievements

Ik heb me ingeschreven

Foto's toegevoegd

Zelf een eerste donatie gedaan

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag gehaald

Streefbedrag hoger dan 3500 ingevuld

Emails verstuurd

Pagina gedeeld op social

Donateurs bedankt

My Updates

Missie geslaagd!

Bonjour mon ami,

Allereerst mijn oprechte excuses voor het niet sturen van een update gisteren. Ik weet dat je waarschijnlijk meerdere keren op je telefoon hebt gekeken om te zien of er al iets gestuurd was. Door alle emoties en gebeurtenissen is het er gisteren niet van gekomen. Daarnaast sorry voor het niet beantwoorden van je appjes, het waren er gewoonweg te veel. Voor nu moet je het dus doen met deze update. Ga er maar goed voor zitten, het is een heel verhaal geworden.

Na maanden van trainen, voorbereiden, fondsen werven en organiseren van activiteiten was het gisteren, 6 juni, eindelijk de dag waarop alles samen zou komen, de dag waar ik zo naar toe heb geleefd. Het begon in januari toen het alarm in mijn agenda afging voor de inschrijving van Alpe d'HuZes. Omdat deze toen al helemaal vol zat, heb ik me ingeschreven voor Alpe d'HuZus, bedoeld voor vrijwilligers en begeleiders. Uiteindelijk aan de organisatie gevraagd of ik mee mocht doen aan de Zes vanwege een enkelblessure. Zoals je nu weet, is dat gelukt. In januari was 4 km wandelen nog een hele opgave, dus wist wat voor opgave het zou worden. Maar het motto van Alpe d'HuZes luidt: Opgeven is geen optie! Bij Fortius heb ik maanden mogen trainen op de loopband met helling, wat me enorm heeft geholpen. De meeste langeafstandstrainingen die ook nodig waren zijn buiten gedaan. Ik herinner me nog goed de eerste keer dat ik weer 10 km liep; dat voelde als een grote overwinning! Ik kon weer wandelen!! Uiteindelijk werd 18 km "met gemak" vol gehouden. Toen kwam het besef dat het gehaald zou kunnen en kreeg ik er vertrouwen in. Natuurlijk wilde ik jou, donateur/supporter/vriend(in), niet "teleurstellen" door het niet te halen. Mijn laatste training op de loopband bij Fortius was de bevestiging. Die training was de hele berg op de loopband lopen met bijbehorende stijgingspercentages, dat is gelukt! Een superfijn gevoel. Ik was er klaar voor!

De tijd hier samen met zus Dirna is heerlijk en rustig verlopen. Daar is het een en ander al over geschreven.
Dan nu de dag der dagen: donderdag 6 juni! Gelukkig was het een goede nacht, geen stress ofzo. Ook de wekker was niet gezet en heb goed geslapen tot half 9. Aalt en Marco kwamen rond 9 uur en we hebben heerlijk samen ontbeten. Daarna op naar het startplein. Na het afscheid nemen en starten gingen ze met de skiliften naar bocht 5 (info voor insiders) om me aan te moedigen en steunen Het weer was prima, de zon scheen vrolijk en was goed ingesmeerd. Tot dan toe alles rustig en kalm. Nog geen 10 meter na de start kwamen alle emoties van de afgelopen maanden pas echt los, ik heb werkelijk een kilometer lang gehuild. Nadat dat een beetje achter de rug was, kwam ook, misschien eindelijk, het besef en het gevoel dat de overige deelnemers ook voor mij fietsten, wandelden of hardliepen. En hup, daar waren ze weer, de waterlanders... 

De rechte wandelstukken waren rustig, geen toeschouwers of aanmoedigers, in de bochten was het meestal druk met alles en iedereen: muziek, fruit, aanmoedigingen, uitrustende deelnemers. Ook hingen daar veel banners, die af en toe erg confronterend waren. Het lopen ging goed en soepel, van tevoren had ik twee ibuprofen 600mg genomen tegen eventuele pijntjes. Zoals je wellicht op een of andere media hebt kunnen zien, bleef het niet droog... Tussen bocht 8 en 7 barstte het los. Snel mijn poncho aangetrokken en door. Even later in bocht 7 was het helaas vrij rustig, velen waren aan het schuilen. De bocht waar het normaal gesproken erg gezellig is, ook wel de nederlandse bocht genoemd. Het was niet anders, dus ben maar rustig doorgelopen. Ondertussen was Marco me tegemoet gelopen en zijn we samen naar Aalt en Dirna in bocht 5 gegaan. Ondertussen was ik door en door nat, de poncho had niet echt geholpen. Na een korte onderbreking ging ik verder lopen, anders werd het te koud, bang voor onderkoeling. Ze zouden weer met de lift omhoog gaan naar de finish. Maar het noodlot sloeg toe. Vanwege het slechte weer, bliksemgevaar, had de Franse overheid besloten dat alle liften stopgezet moesten worden. Dus ze zaten vast. Ik wandelde rustig verder van bocht naar bocht, in de regen. Onderweg was niet veel meer te beleven helaas. Tegen het einde liep ik samen met een vrouw richting de finish. Zij deed de wandeling voor de tweede keer en zei dat het na de laatste bocht heel gezellig en erg druk zou worden. We kwamen de bocht door en... er was bijna niemand, het was stil. Dat was niet de binnenkomst waarop ik gehoopt had. Ondertussen wist ik ook dat ze het niet zouden redden om me bij de finish op te vangen als ik zou aankomen. De liften stonden nog steeds stil... Heel even dacht ik op ze te gaan wachten, maar doordat ik zo ontzettend doorweekt was, was dat eigenlijk geen optie. Het finishplein was stil en verlaten op een enkeling na. Dat was erg jammer. Degene die er stonden, lieten zich dan wel weer twee keer zo hard horen, dus dat was fijn. Opgelucht, voldaan en blij ben ik de finish over gegaan zoals je op de foto kunt zien. Direct na de finish ben ik naar de AD6 winkel gegaan om droge kleding te kopen. Zelfs het laatste naadje van mijn onderbroek was doorweekt. Een klein uurtje later kwamen ze er ook aan.

Na een korte pauze zijn we de overige deelnemers gaan binnenhalen, ook alweer zo heftig. Je ziet iedereen binnenkomen met alle emoties van dien. Jong en oud, vrolijk en verdrietig, wandelend of fietsend, hand in hand, heel mooi allemaal. Om 19.00 uur zijn Marco en ik naar bocht 1 gegaan omdat daar de zogeheten saamhorigheidsklim zou beginnen. Ik had geen idee wat me te wachten stond en wat dat zou inhouden. Marco heeft me overgehaald om toch te gaan, anders was ik niet gegaan. Het is de bedoeling dat alle deelnemers tegelijkertijd naar de finish gaan. Wat ik door het slechte weer had gemist, werd ruimschoots goedgemaakt door deze klim. Na het opkomen van de laatste bocht zie je alleen maar mensen die je binnenhalen. Ook staan de mensen van de organisatie erbij en heel veel andere vrijwilligers. Dit was een binnenkomst die ik nog nooit had meegemaakt, zeer, zeer, zeer emotioneel. En ja, uiteraard weer niet droog gehouden natuurlijk. Dit was werkelijk prachtig. Zo blij dat Marco me heeft overgehaald en dat hij met mij is meegelopen!! Heel fijn om dit samen gedaan te hebben! Iets dat ik niet zal vergeten. Dit is echt een evenement dat je moet hebben meegemaakt om te begrijpen wat daar allemaal gebeurt, heel bijzonder! 

Wellicht vraag je je af; zal hij het nog een keer doen? Dat is iets waar ik nu al over nadenk. Eén ding is zeker: als ik weer ga, dan ga ik met een team (of als vrijwilliger). Een team van fietsers, lopers en eventueel hardlopers, aangevuld met begeleiders en supporters natuurlijk. Dat zal dan een andere, nieuwe beleving worden. Dus wie weet gaan we samen naar Alpe d'HuZes!

Als laatste wil ik je enorm bedanken voor de steun die ik de afgelopen periode van je heb mogen ontvangen, zowel mentaal als financieel. Het was werkelijk heel veel. Het heeft me laten voelen hoe belangrijk dit allemaal is en heeft me gestimuleerd om het onderste uit de kan te halen. Het is blijkbaar een onderwerp dat erg leeft en dat doet me goed! Nogmaals enorm bedankt en ik hoop je gauw live te spreken!!

Liefdevolle groetjes van een zeer gelukkig en dankbaar mens!

Op naar Frankrijk!

Bonjour!

Dit is, vermoed ik, mijn één na laatste update.

Gisteren heb ik bij Fortius Fysiotherapie de "Alpe" beklommen op de loopband met helling, en dat ging goed! Ik ben ontzettend blij, niet dat ik eraan twijfelde, maar het is toch fijn om bevestigd te krijgen dat ik het kan! Ik heb er ruim 4 uur over gedaan met korte pauzes tussendoor. De echte klim zal meer tijd in beslag nemen omdat ik natuurlijk ook wil genieten van het moment!

Dan heb ik nog een leuk nieuwtje: donderdagochtend werd ik gebeld door Omroep Gelderland met de vraag of ze een item over mij mochten maken... Dat was een onverwachte, maar ontzettend leuke verrassing! Uiteraard kon ik geen nee zeggen. Wat dat betreft ben ik net een dame van lichte zede; ik doe alles voor geld. Hopelijk wordt er mede door dit item extra gedoneerd voor het goede doel. Vrijdagochtend zijn ze bij me thuis geweest voor een interview en daarna zijn we naar Fortius gegaan waar ze ook wat beelden hebben geschoten. Het item zal ongeveer 1 tot 1,2 minuten duren, dus je hoeft je niet lang te vervelen (geïnspireerd door H. Finkers). Zoals het er nu uitziet, wordt het dinsdag 4 juni vanaf 17.00 uur elk uur op Omroep Gelderland uitgezonden. Nu Talpa nog... ;-)

Voor degenen die mij volgen via de app: er zal een melding komen bij de start (rond 10.30 uur), en vervolgens bij bocht 16, bocht 9, bocht 7, bocht 3 en bij de finish (rond ????).

Als laatste wil ik zeggen dat ik er enorm veel zin in heb, ik ben er helemaal klaar voor en ik ga volop genietend de berg op!

Au revoir,
Johan

Blij en gerustgesteld

Met groot enthousiasme en blijdschap kondig ik aan: IK LOOP ALPE D'HUZES OP DONDERDAG!!

Vandaag, zondag 28 april, vond de aftrap van Alpe d'HuZes plaats in Papendal. De wandeluitrusting werd uitgereikt en er werd vooruitgeblikt op het evenement met inspirerende toespraken en filmpjes. Ik ben ontzettend trots en blij dat ik mag wandelen voor dit prachtige doel; het belooft een onvergetelijk spektakel te worden! De onderlinge saamhorigheid en verbondenheid was direct voelbaar en de bijeenkomst was voor mij bijzonder emotioneel. Dat belooft veel goeds tijdens de wandeling...

Maar misschien vraag je je af waarom wij ik nu op donderdag mogen wandelen.
Sinds enkele dagen speelt een oude blessure weer op, mijn enkels. Tijdens een wandeling met veel hoogtemeters met mijn broertje Marco in Berg en Dal, bij Nijmegen, kreeg ik weer veel last van mijn linker enkel. Het parcours liep voornamelijk door het bos; heuvel op, heuvel af, modder, boomstronken, trappen, enzovoort, en dat was niet bevorderlijk voor mijn enkels. In het verleden ben ik zes keer aan beide enkels geopereerd, dus ik wist dat dit mijn zwakke punt zou zijn. Nu is de pijn zo hevig dat ik vreesde dat ik de beklimming niet binnen 5 uur zou kunnen voltooien, wat een voorwaarde is als er op woensdag gelopen wordt. Dit heb ik aan de organisatie gemeld, en daarbij heb ik ook aangegeven dat ik mijn donateurs niet wil teleurstellen. Toen ze zagen dat mijn opgehaalde bedrag de 12.000 euro gepasseerd was, konden ze eigenlijk niet anders dan ons dit gunnen. Kortom, jullie hebben me enorm geholpen. Vanzelfsprekend ben ik daarom dan ook de organisatie zeer dankbaar dat ze dit voor ons hebben mogelijk gemaakt! Nu voel ik me gerustgesteld omdat ik extra tijd heb om de top te bereiken en om te genieten van alles en iedereen om me heen, en om de indrukken in me op te nemen. 
Dus lieve gulle donateur, hartelijk dank!!

Mocht je me willen volgen, kun je de app "Alpe d'HuZes 2024" downloaden uit de Google Play Store of de App Store. Zoek vervolgens op deelnemer, klik op het hartje en je volgt me.

Interview in de krant

De kracht van onverwachte Steun: Mijn reis naar de top

Het is gebeurd... Het onvoorstelbare is werkelijkheid geworden. Jullie hebben me over de grens van 10.000 euro geholpen met donaties!! Dit is bereikt met 200 verschillende donaties! Ik kan nauwelijks onder woorden brengen hoe bijzonder dit voor me is en voelt. Toen ik dit avontuur begon, had ik geen idee waar het me zou brengen, maar ik had zeker niet verwacht dat het hier zou eindigen! En het einde is nog niet in zicht. Dankbaarheid en verwondering zijn de woorden wanneer ik hieraan denk. Wat het nog specialer maakt, is dat ik donaties heb ontvangen van mensen die ik persoonlijk (nog) niet ken. Het maakt me nieuwsgierig naar het verhaal achter jullie steun (je hoeft niet te antwoorden hoor... ;-))

Momenteel ben ik hard aan mijn trainingen om de berg te trotseren. Wekelijks sta ik bij Fortius Fysiotherapie op de loopband om te oefenen met hellingen, en tot nu toe gaat dat verrassend goed. De gemiddelde stijging van 7,9% over een afstand van 14 km is behoorlijk uitdagend, om het zacht uit te drukken. Daarnaast loop ik ook één keer per week een lange afstand buiten om mijn algehele conditie te verbeteren, en ook dat gaat voorspoedig. Vorig jaar kon ik nauwelijks 4 km wandelen, maar onlangs heb ik 15 km afgelegd. Dat is een enorme verbetering en ik ben nog niet uitgewandeld!

Dit alles bevestigt het motto van de actie: Opgeven is geen optie! Ik ben er echt van overtuigd dat ik de finish zal halen, tenzij ik natuurlijk met medische problemen te maken krijg. Maar ik blijf positief en vastberaden, dankzij jullie steun en mijn eigen vastberadenheid om mijn grenzen te verleggen.

Dus hier gaan we, met volle kracht vooruit, vastberaden om de top te bereiken. Ik ben vervuld met dankbaarheid voor degenen die me hebben gesteund en voor degenen die nog steeds aan mijn zijde staan. Samen gaan we dit avontuur aan, wetende dat elke stap voorwaarts een overwinning is. Op naar de top!

Sponsering Fortius Fysiotherapie

Twee weken geleden ben ik gestart met mijn training voor de uitdaging die voor me ligt. Al ruim een jaar ontvang ik behandeling bij Fortius Fysiotherapie, en ik heb hen gevraagd of ik gebruik mocht maken van hun faciliteiten tijdens mijn voorbereiding. Vooral de loopband met de mogelijkheid om met helling te lopen leek me nuttig. Ze reageerden positief en steunen mijn initiatief graag. Ik ben ontzettend blij en dankbaar voor deze sponsoring!

Op dit moment loop ik één keer per week op de loopband met een helling en maak ik ongeveer twee keer per week buiten een gewone, steeds langer wordende wandeling. Daarnaast voeg ik extra krachttraining en oefeningen toe om mijn spierkracht te vergroten.

Dit is tot nu toe een korte update.

Durf te dromen: Een reis naar het onverwachte in mijn inzamelingsactie

Dankbaarheid, verbazing en overweldigend zijn de woorden die bij me opkomen wanneer ik kijk naar de ongelofelijke steun die ik heb ontvangen. Het voelt als een klein steentje in een groot geheel, maar zoals het spreekwoord zegt: vele kleintjes maken één grote.

Toen ik mijn inzamelingsactie begon, tastte ik in het duister over het juiste streefbedrag. Natuurlijk hoopte ik op veel, maar exact hoeveel, daar had ik geen idee van. Aanvankelijk twijfelde ik of 1500 euro niet te ambitieus en arrogant was. Toen ik bedacht dat er andere deelnemers zijn die 2500 euro moeten ophalen. Dat werd toen mijn eerste streefbedrag, met het idee dat ik het verschil zelf wel zou aanvullen.

Op de dag dat ik mijn deelname aankondigde, werd het bedrag al overtroffen! Ik wil niet overdreven sentimenteel klinken, maar ik was werkelijk ontroerd. Dat bracht me ertoe mijn streefbedrag te heroverwegen en te verhogen naar het ogenschijnlijk 'absurde' bedrag van 5000 euro. En nu lijkt zelfs dat bedrag al te worden gehaald. Dus heb ik besloten het opnieuw te verhogen. Durf te dromen... Misschien is het zelfs nodig om het streefbedrag nog een paar keer bij te stellen.

Nogmaals hartelijk dank voor alle bijdragen!

P.S. Vergeet alsjeblieft niet om mijn pagina te delen.

Thank you to my supporters

20

Anonymous
8 June 2024

Je bent een topper!

26

Peter De Groot
7 June 2024

Fantastisch prestatie Johan

66

Jan V’t Veld
6 June 2024

50

Anonymous
6 June 2024

100

Jeroen Van Koot
6 June 2024

Succes met lopen johan

106

Anonymous
6 June 2024

Succes!

7.50

Louise De Haan L De Haan
6 June 2024

Kanjer 😘

26

Anonymous
6 June 2024

26

Jose Van Nunen
5 June 2024

Zet em op Johan. Geschrokken van je verhaal maar hoe krachtig van je 💪

26

Anonymous
5 June 2024

10

Anonymous
5 June 2024

50

Jerome Jansen
5 June 2024

Zag je op Omroep Gelderland, (zie je insta), dus op de valreep nog een extra steuntje in je rug. Je allerbeste vriend van de Belastingdienst in 2001

745

Alice En Aart
5 June 2024

Kanjer! Een mooi mens en bijzondere missie! Je loopt niet alleen. Suc6 Alice en Aart

50

Anonymous
5 June 2024

26

Anonymous
5 June 2024

Ik ken je geweldige nichtje Jacobine & wens je veel sterkte en succes!

50

Jacobine Van Van Roemburg
5 June 2024

Opgeven is geen optie. Ik ben trots op jou , trotser dan trots op jou en ik hou van jou

10

Anonymous
5 June 2024

26

Anonymous
5 June 2024

Succes Johan

26

M Holtman
4 June 2024

26

Oma Hollebeek
4 June 2024

Succes Johan, moeders Hollebeek (Desiree)

15

Ineke Van Valkengoed
3 June 2024

26

Anonymous
1 June 2024

72

Rik Bronkhorst
31 May 2024

Succes!

106

Leon Bakker
31 May 2024

Heel veel succes Johan.

20

Rick Holtman
30 May 2024

26

Adwin & Dorien Van Den Bor
30 May 2024

Hi Johan, wat fantastisch dat je meedoet, respect! Heel veel succes met de beklimming, de hele beleving op de berg en wie weet treffen we elkaar deze week nog!

26

Debbie En Ronald Malestein
29 May 2024

Wat een avontuur Johan! Ontzettend veel succes gewenst!

50

Charles Brouwer
25 May 2024

58

Gerda Donkervoort
18 May 2024

Geweldig dat je dit gaat doen Johan, heel veel succes! En vergeet onderweg naar de top niet om te genieten van dit mooie evenement!

50

Raemon Tijsseling
14 May 2024

Johan, succes met lopen. Je kan het!

26

Mike Van De Kleut
9 May 2024

My Activity: Wandelen