Joost Lapidaire

Alpe d'HuZes 2023

AMOUNT RAISED

8094.00

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Ik doe mee aan Alpe d’HuZes omdat ik geloof dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker, wil jij mij steunen?

My Achievements

Ik heb me ingeschreven

Foto's toegevoegd

Zelf een eerste donatie gedaan

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag gehaald

Streefbedrag hoger dan 3500 ingevuld

Emails verstuurd

Pagina gedeeld op social

Donateurs bedankt

My Updates

WOW WOW WOW

WOW WAT EEN UNIEKE ERVARING!

Dit gun ik iedereen, of je nou als toeschouwer, vrijwilliger of deelnemers naar de AD6 komt, het is allemaal enorm indrukwekkend.

Een korte samenvatting van hoe mijn week eruit zag;
Zondag 28 mei begin middag aangekomen bij mijn ouders op de camping. Na een warm onthaal mn spullen uitgepakt, tent opgezet en de fiets op. 90 km met ruim 1550 hoogtemeters door regen en kou. Die avond gezellig in de caravan gegeten en een gezellige avond gehad met mijn ouders.
Maandag 29 mei heb ik uitgeslapen en ben in de middag mijn trainingsrit gaan doen van 55 km met ruim 1900 hoogtemeters, wederom goed nat geregend.
Dinsdag 30 mei op tijd de fiets op gegaan, mooi zonnig ritje van 35 km door het dal met maar 200 hoogtemeters. Daarna met pa en ma in de auto naar de top gereden. Boven kwam er wat rook uit de motorkap... lang verhaal kort; ze zitten nog in Frankrijk... Aangezien ik Marjanne moest halen die met de trein vanuit Nederland naar Grenoble kwam moest ik op tijd beneden staan. Mooi mee mogen liften met een Franse opzichter zodat ik op tijd was. Die avond zijn we met zn vieren uit eten gegaan en wat bleek, we zaten naast de hoofdleiding van de AD6. We raakten leuk in gesprek en ik kreeg van Len een sticker aangeboden om met mijn team in startvak 1 te mogen starten. 
Woensdag 31 mei stond in het teken van rusten, koolhydraten stapelen en alles klaarleggen voor morgen. Dat is gelukt en ik lag er op tijd in, want morgen is de grote dag en dan staat de wekker om 3:00u.

Donderdag 1 juni, de grote dag! Gespannen maar met zin erin uit bed gegaan en mezelf klaargemaakt. Om 4:00u. richting de start in het dorp gegaan en vanwege mijn sticker op mn startnummer reden we naar de startboog, stopten en draaiden ons om... helemaal vooraan! Alleen het team van SBS6 kwam nog voor ons staan maar ach...
Het aftellen begon, 6...5...4...3...2...1...START. In het donker op weg voor die eerste klim. Aangezien de camping op weg was naar de berg stonden er al veel mensen langs de kant. Zelf nog even snel gaan plassen en toen begon mijn eerste klim. Lekker ritme kunnen pakken al voelde ik wel mn maag opspelen... toch iets te vettig gegeten de dag ervoor. In bocht 13 stond ik te spugen. Even rust gepakt, wat gegeten en gedronken en weer door. Gelukkig heeft het geen impact meer gehad op het verloop van de dag. De eerste drie ritten gingen goed, de temperatuur werd aangenamer, ik voelde me goed, pakte genoeg rust en ik dronk en at genoeg. Terwijl ik omhoog ging voor de vierde keer gingen Marjanne en mn ouders ook naar boven met de liften. Mn rug begon ik wel te voelen maar wederom was het tempo goed. Boven even gewacht en toen naar beneden. Op de camping aangekomen om te bevoorraden kwam ik helaas tot de conclusie dat ik de 6 keer niet meer verantwoord kon redden. Balend en een beetje jankend besloten om nog 1 keer naar boven te gaan, het was niet anders. Achteraf een wijze beslissing omdat het toen ook begon te regenen en te snel willen dalen zou risico's met zich meebrengen.

De sfeer op de berg is fantastisch! Alle mensen langs de weg, in de bochten, van jong tot oud, je naam roepend, de muziek, het aanmoedigen, alles was fantastisch. Het duwt je echt van moment tot moment omhoog. Al high-fivend ging ik van bocht naar bocht. 21 bochten, 14 km klimmen om bijna 1100 hoogtemeters per klim af te leggen. De aanwezigheid van mijn ouders en Marjanne plus juist die sfeer op de berg is wat het voor mij onvergetelijk heeft gemaakt. En om dat op de finish ook nog door Robin te worden onthaald maakt het voor mij helemaal af.

Al met al dus een geweldige ervaring, ik laat de AD6 nog op mijn bucketlist staan. Niet komend jaar maar wel binnen 5 jaar doe ik dit opnieuw. Met een eigen team en dan echt 6X.

Al mijn 150 donateurs, onwijs bedankt! Door jullie heb ik ruim € 8.000,- opgehaald voor KWF en met jullie support is dit een evenement geworden om nooit meer te vergeten.

Gr Joost

1 week

Nog 1 week… over precies een week heb ik gister de AD6 gedaan… Hoe ik me ga voelen? Hoe ik erbij lig? Hoe ik het vond? 

🤷

Maar dat ik er zin in heb staat vast!

Afgelopen maand veel gefietst, goed op mn voeding gelet, 2/3 kilo eraf, alles in huis voor een geslaagde week.
Zondag kom ik aan in Huez en dan gaat het écht beginnen… nog drie trainingsritten gepland voor zondag t/m dinsdag. Woensdag rusten en eten, veel eten 😅 (koolhydraten wel te verstaan) en dan donderdag 3:30 richting de start en 4:30 voor de eerste keer omhoog💪. 6 keer in totaal👌

En dit alles voor de persoonlijke uitdaging én KWF! Ook jouw donatie is meer dan welkom en dat kan via de link. Vind je een tikkie makkelijker? Let me know! Ik zorg dan dat het gedoneerd wordt op mijn pagina t.b.v. KWF. 

https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/joostlapidaire

Je kunt mij op de dag zelf live volgen via de app van Alpe d'HuZes, deelnemers en dan op het plusje drukken. En meer over het evenement op de diverse kanalen van Alpe d’HuZes en live op SBS6. 

Dank aan alle donateurs en mensen die met mij meeleven 🙏

Gr Joost

Nog 1 maand...

Ja ja nog 1 maand... en dan is het zover.

6 keer de Alpe d'Huez op

Allemaal voor het goede doel en natuurlijk ook voor de persoonlijke uitdaging.

Zondag 30 april was de officiële Kick-Off van de AD6 en heb ik onze teamkleding met alle sponsoren opgehaald. Team Pink loopt en fietst er straks goed bij, nogmaals dank aan alle teamsponsors!

De laatste maand staat bij mij in het teken van kilometers in de benen krijgen met het liefst zoveel mogelijk hoogtemeters.  Daarnaast let ik enorm op mijn voeding en zou het mooi zijn als ik nog een paar kilo lichter de berg op kan.

Alle laatste praktische voorbereidingen heb ik in beeld en doe ik stap voor stap. 

Ook wil ik langs deze weg nog een oproep doen voor donaties, alvast dank daarvoor.

Tot snel! Gr Joost

Update April; waar ik nu sta

Jeetje wat ben ik positief verrast en trots op het bedrag wat ik inmiddels door jullie bij elkaar heb verzameld. Echt onwijs bedankt allemaal! 

Het verantwoordelijkheidsgevoel wat dat met zich meebrengt is daardoor ook gegroeid. Vandaar mijn update over wat er de laatste tijd allemaal gebeurd is.

De podcast Live Slow Ride Fast met o.a. Laurens ten Dam luister ik graag. Daar komen alle aspecten van het trainen voor een doel aan bod. Ik heb daar al meerdere shortcuts en tips uit gehaald die mij helpen om straks die berg op te kunnen.

Een ander bucketlist dingetje naast de AD6 van mij was om een langere tijd geen alcohol te drinken, nooit een goed moment gevonden want ja, er is altijd wel wat... Nu heb ik sinds mijn wintersport half januari geen alcohol meer gedronken en dat zal ik volhouden tot aan de AD6. Ik kan er nog niet aan wennen... Het enige voordeel is dat ik de dag na een feestje niet verrot ben.

Ook ben ik begin februari aan een liesbreuk geopereerd waardoor ik 6 weken niet zo veel mocht doen. Daar ben ik inmiddels volledig van hersteld.

Nog een kleine twee maanden... en dan is het zover. De kriebels beginnen nu wel te komen en ik heb mijn trainingsschema aangescherpt. Blokken om te fietsen in mijn agenda gezet (minimaal 150 km per week), 1 keer per week naar de sportschool en om de dag oefeningen thuis doen.

Ook heb ik een paar ritten gepland waarin ik hoogtemeters kan maken.

Tot over een paar weken dan plaats ik weer een update.
Joost

Boost 1

BAM! Even wat aandacht op LinkedIn en een eerste verzendlijst via WhatsApp en hoppa, bijna de helft van het eerste streefbedrag is binnen. Dan nog wat toezeggingen (lees €850,-)... als dat is gestort ga ik mijn streefbedrag verhogen naar €3500,-

Thank you to my supporters

26

Bart, Tessa, Max En Lisa

Geen berg te hoog voor jou Joost, veel succes en plezier!

10

Rob Ruijs

Succes!!

40

Anonymous

26

Nelleke Dols

Geweldig initiatief., heel knap dat je het doet. Wij wensen je heel veel succes en zijn trots op ons petekind.

106

Moerkerken Administraties

Succes Joost!

26

Tim Daniels

top Joost, zet hem op!

20

Dimitri Van Rooijen

Succes Joost en team

25

Patrick En Heleen

Mooie actie, Joost. Zet 'm op!

20

Leoniek

Super goed dat je dit doet! Wij zijn heel trots op jou! Zet 'm op! Liefs Ray Lee Nieke en Cas

50

Stefaan Rodts

10

Natasja & Vincent

Zet hem op!

5

Bas Chirivi

26

Bo

Vlammen, Joost!!!

26

Anonymous

Beste Joost, Heel veel succes met de zes keer dat je de berg op fietst. Petje af en voor een heel goed doel. Groetjes.

20

Anonymous

Succes Joost! Groetjes van nr 67

50

Marleen Lapidaire

Omdat ik supertrots op je ben. You've got this!!

66

Guido, Priscil, Sepp & Fedde

Zet um op maestro 💪👌

50

Joost Lapidaire

12

Andy Grundeken

Heel veel succes topper!! Super goed dat je dit doet!!!

26

Joris Backx

Makkie 😜💪

26

Jeroen Van Der Burg

25

Nel Wennekes

Veel succes Joost

10

Anonymous

20

Lisette En Richard

Wat knap, 6x! Zet hem op Joost en maak er iets onvergetelijks van!

10

Janine Nahon

5

Bente Lapidaire

Lieve papa, veel plezier en ik ga je missen XXX Bente

26

Suzanne Van Heerewaarden

15

Richard Erkens

Spreek je er nog over. Maar uiteraard alvast heel veel succes en vooral plezier.

518

Joost Lapidaire

Gekregen tikkies!!

30

Niels Klad

Succes man! Zet hem op

10

Bas En Ilona Bartels

Zet hem op Joost!!

500

Audit & Risk Solutions

Doe je best, ouwe reus, je kan het. Gewoon blijven trappen, niks aan de hand. Succes voor jou en het hele team!

250

Anonymous

Go for it!

10

Jean-paul Teunissen

50

Kim

Mooie uitdaging, mooi doel! Succes!!

26

Bastiaan Wakker

29

Anonymous

Succes met deze tocht. Goed initiatief!

26

Erik Ter Maaten

Succes Joost!

50

Anonymous

Heel veel succes

26

Fortune Regio West Friesland

Zet hem op Joost! Keurig!

26

Henny V D Goes

Succes Joost !!

106

Saskia, Roel, Stan En Tygo?

Lieve Joost, heel veel succes op de Alpes d’Huez!!! Jij kan dit. Nog even flink aan de bak om te trainen, maar ook dat gaat jou lukken. Wordt een mooie ervaring.

26

Rutger Van Den Bosch

Succes tijger!

26

Anonymous

5

Tijn Lapidaire

Je bent de beste vader en heel veel plezier!! XXX Tijn

26

Tom

Heel veel succes en plezier toppers

50

Van Der Meertjes

Je bent een topper! Succes!!

26

Rolf Van Der Hagen

Heel veel succes!

26

Familie Jongma

Succes Joost, wat een vastberadenheid! Bonne chance :) Onno, Mara, Mila en Lize

10

Jurgen De Jong

Mooi initiatief! Succes Joost💪🏻

26

Ekke & Yvonne Wouda

veel succes en op afstand moedigen we je aan!

10

Rigo Rodriguez

50

Robbert Dols

Hi Joost, wij hebben t volste vertrouwen in je. Nu volle bak gas erop!💪🏻💪🏻

10

Mathilde Van Der Wel

Voor mij een symbolisch bedrag. Een 10, omdat ik jou (en je team en al die andere sporters) een topper vind. Met een team van 30 collega's & GLR-studenten en een man die voor de 7e keer naar de Alpe gaat heb ik ook deze editie al heel wat donaties mogen doen;-). Veel succes straks met de grote klim. Ik heb het verleden jaar mogen aanschouwen en ben toen zelf spontaan 1x de berg opgelopen, zodat ik weet dat het een hele prestatie gaat zijn!!

66

Corry Veuger

top van je, heel veel succes

20

Joris Postma

Respect, you can do it!!!💪💪

500

Stellantis &you Nederland

Succes Joost! Het hele team van Stellantis &You staat achter je.

66

Marijke Link

Succes Joost! Op de pendalen!

66

Tim

succes Joost!

26

Eric Ham

Joost, top dat jij en je team dit doen. 👍🏼👍🏼👍🏼

106

Martine, Pascal, Jip & Liz

Maak er wat moois van! Nog genoeg bergen te verzetten🙌

26

Mich, Rian, Juul En Sara Rolff

Heel tof, Joost! Weer een mooie uitdaging gesteld en ook nog eens voor dit goede doel ❤️ Kan jij!

26

Vincent, Anouk, Floor En Eline

Zet em op, Joost! Keihard die berg op knallen straks 💪

50

Marjolijne Bosma

Heel veel succes Joost 😘

100

Tante Jo

Trots op mijn achterneef die dit toch maar doet. Geweldig👍

26

D Moerkerken

50

Marco Meesters

50

Anonymous

50

Bart, Daan, Tess, Jens & Vince

Lieve (ome) Joost, heel veel succes! We zijn trots op je!

26

Sabina Van Dijk

15

Mark Van Der Voorde

20

Ruben

Joost, heel veel succes! Met jouw discipline en doorzettingsvermogen ga je het redden. Zet ‘em op zwager!

26

Tim Daniels

zet hem op!

15

Anonymous

20

Angelina

Heel veel suc6 !

26

Arjan De Vries

Ha Joost, veel succes !

250

Beltza The Original Spirits Collection

Succes met het betalen van je doel.! Groet Stephan

25

Anonymous

Veel succes met de training Joost! En natuurlijk op de berg zelf!

50

Arno Koch

Zet m op kerel!

26

Patrick Verrips

Succes joost

15

Judith En Frank

Heel veel succes!

25

Fharly Ajoeb

Heel gaaf!! You can do this! Zet'm op maat!

26

René, Krista En Aniek

Joost, heel veel succes met de voorbereiding en de beklimmingen. Prachtige uitdaging. Groetjes René, Krista en Aniek

10

Anonymous

Succes Joost.

206

Fortune Coffee Regio Rijnland

26

Lennart

Jij kan dit vriend!! 💪🏻 💪🏻

10

Romkema Bram

Zet hem op maat! Je kan dit

50

Marjolein En Niels

Hee Joost, gaaf dat je dit doet! Succes! Groetjes Marjolein en Niels (ouders van Merle, hockeyteam)

10

Annemarieke Wassink

126

Richard Cederhout

Succes met de klim, held.

26

Corine

106

Zilt-e Ziltzaam Lekker

SucZES Joost, you can do it 💪💪💪 Team Zilt-E Ziltzaam Lekker

500

Pernu

20

Gert-jan Van Riet

15

Anonymous

Ik hoorde vandaag van Bente dat je mee gaat doen. Ik wens je heel veel succes!

26

Linda En Ralph

Mooi doel Joost, zet hem op!

26

Anonymous

Ik vind je een kanjer Joost! Heel veel succes 💪🧡

26

Geert En Ella Van Der Burg

Joost, heel veel succes op die berg.

10

Esje

Je mag enorm trots zijn!!

26

John Van Asma

10

Sanne Van Veen

20

Arjan Blom

150

Pema-afbouw

26

Joost En Ivonne

Knapperd! Zet ‘m op… vind je nu al een held!

500

Anonymous

Zet hem op, goed om je in te zetten voor dit doel!

26

Anja En Arno

Heel veel succes Joost!!

26

Tarik Kaya

Succes topper!

26

Irving De Vries

Succes met 6x naar boven Josie. Opgeven is geen optie

250

Lapidaire Advies

We staan 100% achter jou, Joost, én je team. We komen jullie persoonlijk aanmoedigen om deze onvoorstelbare prestatie te leveren❣️

106

Ben Van Der Burg

Goed bezig Joost!

33

Jacques En Annette

Supergoed dat je dit doet Joost! Go (*6)!

10

Anonymous

Topper!!

10

Dulcey Mulder

Succes

26

Tahiti29

Succes maar!

20

Louis Hak

zo lang geen alcohol en dat inclusief een weekend preston palace, respect. succes man!

26

Nell Damino

Joost, met support van de hele familie: hou vol en kill die 6!! Tante Nell Damino

26

Rob En Nicolien Verhage

Succes, mooi doel

500

Winnende Offertes Schrijven

Mooi doel, mooi middel. Succes!

66

Patrick Barbier

Veel succes maatje 🙌.

500

Hijman Glas

Zet hem op Topper!

My Activity: Fietsen