Lara de Laleijne

Alpe d'HuZes 2022

OPGEHAALD TOT 25 SEPTEMBER 2021:

OPGEHAALD VANAF 25 SEPTEMBER 2021:

882.16

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Ruim 15 jaar geleden werd bekend dat in mijn familie van vaders kant de BRCA-2 genmutatie voorkomt. Op dat moment streed mijn moeder tegen borstkanker, een vorm die niet genetisch bepaald was. Deze strijd heeft zij helaas in 2010 moeten opgeven. Sinds 2012 weet ik dat ik genetisch belast ben, waardoor voor mij de kans op het ontwikkelen van borstkanker 60-80% en eierstokkanker 5-20% was. Na een aantal jaar van controles middels mammografie en MRI, heb ik in 2018 preventief mijn borsten laten verwijderen. In 2019 heb ik besloten mee te doen met de TUBA studie, waarbij onderzocht wordt of het preventief verwijderen van de eierstokken kan worden uitgesteld voor vrouwen met verhoogd risico ivm met het BRCA gen. Als dit onderzoek aangeeft dat dit kan, komt men later in de overgang en dit komt ten goede aan de kwaliteit van leven. Dit is een voorbeeld van een onderzoek dat bijdraagt aan de verbetering van behandeling van kankerpatiënten of mensen met een genetisch verhoogd risico.

Doordat ik preventief actie heb kunnen nemen, heb ik het risico om borst-of eierstokkanker te krijgen enorm kunnen laten terugdringen. Ik hoop daardoor nog heel lang van mijn gezin, familie en vrienden te kunnen genieten!

Helaas heeft Brigitte die kans niet gekregen en moesten we in 2019 afscheid van haar nemen. Mijn zoon Rens werd gevraagd om in 2020 met Skip samen de berg op te lopen. Ik zou toen ook mee gaan, maar niet als deelnemer. Omdat er nu plekken vrij waren gekomen in het team, heb ik besloten om mij ook voor dit goede doel in te zetten. 

Ik doe mee aan Alpe d’HuZes omdat ik geloof dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker, wil jij mij steunen?

Thank you to my Sponsors

15

Herbert Korsten

Succes!

10

Wim En Agnes

Veel succes en plezier van ome Wim en tante Agnes

26

Nelleke Koopman

25

Tante Gre

Succes

50

Alice Worm

Respect en veel succes!

316

Opbrengst Sponsorwandeling

De sponsorwandeling op 15 mei was een groot succes! Een mooie donatie van familie en vrienden.

25

Jelle Idema

10

Frans En Margreet

20

Familie Ligthart

Veel succes Lara! ★★★★★

20

Daan & Es Gouda

Heel veel suc6!!

10

Melanie

10

Renate Wijn

Lara heel veel succes Gr cornelis en renate

26

Johan

Geweldig dat je hier aan mee doet. Veel succes

50

Tamara Tuls

Super dat jullie dit doen. Toppers

26

Anonymous

66

Anouchka verburg

15

Natasja

Lieve Lara en Rens En alle andere deelnemers aan de Alpe d’HuZes. Zet m op! Heel veel succes Liefs van de Dekkertjes 😘

26

Patricia Hollenberg

50

Jan

Lara, Veel succes met de beklimming donderdag!

20

Josien Prins

67

S.W de Laleijne

Show more