Leon van der Ham

Alpe d'HuZes 2022

OPGEHAALD TOT 25 SEPTEMBER 2021:

2900.00

OPGEHAALD VANAF 25 SEPTEMBER 2021:

779

My Activity Tracking

9,436
kms

My target 0kms

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Ik doe mee aan Alpe d’HuZes om aandacht te vragen voor het vele onderzoek dat nog gedaan moet worden naar kanker met name naar de meer zeldzame vormen van kanker en het geld dat hiervoor nodig is.

Voor mij persoonlijk kwam de ziekte heel dicht bij toen mijn moeder halverwege 2017 de diagnose galwegkanker kreeg. Dit bleek een zeldzame vorm van kanker die bij 2 op de 100.000 mensen voorkomt. Gezien het stadium van de ziekte bleek alleen een palliatieve behandeling mogelijk. Een specifieke behandelmethode voor deze kankervorm was er niet. De ‘standaard’ chemotherapie sloeg niet aan waarna ze vier maanden later, in december 2017 overleed.

Als enthousiast fietser biedt Alpe d’HuZes mij de mogelijkheid het sportieve en het goede doel te combineren. Ik geloof dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker, wil jij mij steunen?

My Updates

Donderdag 2 juni - D-day

Alpe d'HuZes zit erop! Wat een geweldige en enerverende belevenis! Uiteindelijk heb ik de Alpe 5x kunnen bedwingen, 147 km en 5500 hoogte meters. Met het Cisco partner team hebben we meer dan 50.000 euro opgehaald voor KWF. Langs deze weg wil ik iedereen bedanken die hier met een of meerdere donaties een bijdrage aan heeft geleverd🙏

3e dag op de Alpe - Fotomoment met het Cisco team

Op de rustdag hebben we ook een foto met hele team gemaakt. Zowel het Cisco als het Cisco Partner team

3e dag op de Alpe - Rustdag

Vandaag stond vooral in het teken van rust. Samen met een aantal mensen richting Col de Sarenne gewandeld, een stukje klimmen vanuit Alpe d'Huez. Een mooie rustige plek gevonden om een kistje met wat as van mijn moeder te begraven. Zou ze zou het hier prachtig gevonden hebben.  Voor haar rijd ik morgen de Alpe d'HuZes. 
Opgeven is geen optie!

2e dag op de Alpe

Vandaag een mindere dag qua weer, veel regen. Op een droog moment in de middag toch besloten met het team te gaan fietsen. Mooie tocht gedaan richting Lac du Verney en via Pas de Confession terug naar de Alpe. Een lange laatste klim waarbij het serieus begon te regenen en het ook behoorlijk koud werd. Terug in het appertement snel onder de warme douche. 

Eerste dag op de Alpe

Gisteren zijn we aangekomen op de Alpe. Vandaag (maandag) een eerste ritje gemaakt in de omgeving met de aanwezige teamleden van het Cisco Partner team: Ad, Dennis en Willem. Vanuit Bourg -d'Oisans richting Lac du Chambon en via de andere kant van het dal terug. De klim naar Alpe d'Huez hebben we nog even links laten liggen. Die doen we op donderdag zelf nog vaak genoeg (hopelijk 6x).

Vertrek naar de Alpe

Zondag 29 mei is het zover: Samen met collega Ad en Kees reizen we af naar Alpe d'Huez om ons te voegen bij het Cisco partner team waar wij deel van uitmaken.
 
Op donderdag 2 juni wacht ons de zware uitdaging om zo vaak mogelijk de Alpe te gaan bedwingen.

Tot die tijd gebruiken we om te acclimatiseren, de omgeving te verkennen en natuurlijk om te genieten van de entourage!

Je kunt me blijven volgen en steunen via https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/leonvanderham

Laatste trainingsstage in de Ardennen!

Klimtraining is nederland nog al lastig. Als voorbereiding op het serieuze werk in de Alpen zelf, ben ik daarom op 16 en 17 mei naar Trois Ponts afgereisd samen met  mijn trainingsmaat Ritzerd voor nog een laatste 'trainingsstage' in de Belgische Ardennen. Hoewel de klimmen niet zo lang zijn als in de Alpen zijn ze niet minder steil. 

In twee dagen tijd hebben we zo'n 240 km gemaakt en meer dan 4200 hoogte meters gemaakt op de bekende klimmen uit de voorjaarsklassieker Luik-Bastenaken-Luik o.a. Col du Rosier, La Redoute, Thier de Coo, Côte de Stockeu. Een goede training voor het echte werk begin juni.

Amstel Gold Race met Conscia

Als onderdeel van de voorbereiding stond dit jaar de Amstel Gold Race op het programma.  Deze heb ik samen met collega's van Conscia gereden. Speciaal voor de gelegenheid in Conscia tenue.

Een mooie gelegenheid om wat hoogte meters te trainen in het Limburgse heuvellandschap: 150 km en bijna 2100 hoogte meters. Een goede training die ik prima heb kunnen verteren.  Met een beetje geluk hebben we het droog kunnen houden tusssen regen en hagelbuien door. 

Alpe dHuZes gaat op 2 juni 2022 definitief door!

De kogel is door de kerk: AD6 gaat in 2022 definitief door. Donderdag 2 juni gaat het gebeuren. Door het uitstel in 2020 en 2021 hebben we extra tijd gehad om te trainen. De teller staat in middels op zo'n 9000 trainingskilometers over de afgelopen 2 jaar. Dit jaar heb ik rond de 3000 km gefiets!
We gaan ervoor! Opgeven is geen optie!

Weer uitstel in 2021

Helaas is het evenement in 2021 weer uitgesteld. We blijven trainen en kilometers maken om hopelijk in 2022 goed voorbereid aan de start te verschijnen.

Alpe d’HuZes wordt verschoven naar volgend jaar

Je hebt het waarschijnlijk wel gehoord of gelezen: Alpe d’HuZes gaat dit jaar niet door en wordt verschoven naar volgend jaar. Heel jammer, maar ook begrijpelijk in deze situatie rond het coronavirus.

Een extra jaar om te trainen dus. Maar op 3 juni 2021 ga ik knallen, want dat is de nieuwe datum.

Nogmaals dank voor je donatie! De teller staat nu al op 7 miljoen aan donaties voor kankeronderzoek. Het donatiebedrag van dit jaar tellen we op bij de donaties van de volgende editie van Alpe d’HuZes. Sowieso gaat het onderzoek naar kanker door, daar maken we afspraken over met KWF Kankerbestrijding. Alle donaties worden een-op-een besteed aan kankeronderzoek, dat garandeert Alpe d’HuZes.

De organisatie van Alpe d’HuZes denkt erover om op donderdag 4 juni a.s. iets speciaals te doen, om toch even stil te staan bij alle mensen die nu leven met kanker, of die er helaas niet meer zijn. Want voor hen doen we het.

Je kunt me blijven volgen en steunen, want mijn actiepagina https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/leonvanderham blijft in de lucht.

Thank you to my Sponsors

100

Papa

Prachtig initiatief Leon!👍

26

Riny van de Witte Nicolai

Heel veel succes Leon!!!!!

66

Wilko Evers

Geweldig gedaan!

26

Geert van Werde

Heel veel succes Leon met het bereiken van dit mooie doel!

26

Francis Jungschlager

Succes Leon!

10

Richard

Mooi initiatief Leon! Zet m op.

66

Gerlach

Lycka till👍

15

Christiaan Nelemans

Leon, prachtig dat je meedoet aan Alpe d'HuZes en je op die manier inzet voor de strijd tegen kanker. Net als jou geloof ik dat er een tijd gaat komen waarin we die vreselijke ziekte gaan overwinnen, maar daar is heel veel onderzoek en dus geld voor nodig! Ik steun jou daar graag in. Zet 'm op en vergeet ook niet te genieten. Je bent sowieso al een held omdat je meedoet!!

50

Ewout

Succes Leon

10

Barry Beljaars

Succes!

15

Brenda van der Sanden

Good luck!

50

Bart Raat

Mooi doel, zet hem op!

20

Simone Wooning

Doe je best Leon!! You can do it 😊

15

Arnoud Franke

Succes!

26

Peter de Vries

Beste Leon, super dat je meedoet. Succes met de verdere voorbereidingen.

50

Wilko Evers

Mooi doel, Leon. Succes!

20

Anonymous

26

Anonymous

Zet hem op Leon! Zeer trots op je dat je dit gaat doen 💪🏻

20

Richard van der Graaf

Super Leon! Heel veel succes en geniet ook van het fietsen, de omgeving en de sfeer. Dat zou je moeder ook gewild hebben.

26

Joanna ?ojszczyk

106

Dennis van der Ham

Goed bezig! Veel succes en plezier voor het hele team bij deze uitdaging! Ter nagedachtenis aan mamma 🙏🏻🍀❤️

10

Anonymous

5

Lennart de Munnik

50

Hans van der Ham

26

Lia Van Bruinesse

Goed van je Leon

10

Sylvia Sigrist

Succes Leon en zet hem op

15

Patrick de Jong

Succes. Je staat nu al scherp!

26

Leon Ham

40

José en Alex Splinter

Hey die Leon!!! Wat ben jij goed bezig!! Heel veel succes met deze mooie TOP prestatie. Trots op jou! Wij denken vanuit Gouda aan je!!

15

Bas Van Kan

Succes toegewenst Leo!

15

Arno Boer

Zet hem op. Wat een mooi gebaar dat je dit gaat doen. Echt een topper. 💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻

26

Jan Jacobs

Hi Leon, Natuurlijk steun ik je in je strijd tegen de berg en tegen kanker. Ik heb er alle vertrouwen dat jij dit klusje gaat klaren en ik hoop dat mijn bijdrage ons weer een stapje dichterbij brengt in een wereld waarin we in staat zijn om kanker in ieder geval te genezen. Succes gozer, en ja we moeten weer eens een keer wat afspreken of gaan fietsen. Groetjes en succes Jan Jacobs

26

Marjolein Van der Ham

Zet ‘m op Leon! Voor jouw moeder en mijn vader💫 Respect dat je deze uitdaging aan gaat voor dit goede doel. Heel veel succes!

35

Alex Splinter

Succes!!

26

Edwin Reijm

💪

100

Richard Advocaat

6x gaat je lukken. Je gaat wat meemaken....

106

Gerard van der Ham

Succes Leon! Ben trots op je!

26

Rinse Dijkstra

Bijzonder mooi doel Leon. Succes met de training daarvoor.

20

Miranda van Reede

Super dat jij dit gaat doen, voor mij ben je nu al een held! Zet hem op he topper!

20

Esther Warnier

Succes alvast!

50

Kees Griffioen

We gaan ervoor Leon

50

Anonymous

Succes Leon

15

Marco Duivestein

Succes Leon,go for it. De Alpe is zoiezo een mooie berg om tegen aan te rijden.Zeker met deze gedachte aan jullie moeder nog mooier. Groet Marco

10

Anonymous

106

Ritzerd

Top dat je meedoet Leon, succes!

16

Nienke Nieuwenhuis

Zet ‘m op Leon, mooi dat je dit doet!

15

Angela Bornebroek

Super Leon!

250

Ivar

Super dat je dit doet, mooie foto met je moeder... moest er wel even een traantje bij laten. Zet m op kanjer!!

26

Edgar

106

Bo van der Ham

Top actie! Zet hem op! Ter nagedachtenis aan mamma 🙏🏻🍀❤️

10

Silvia van Waardenburg

Goed initiatief, zet hem op!

26

Priscilla van de Pol

26

Gijs

Heel veel succes Leon!

26

Anonymous

Dag Leon, heel veel succes! Jan de Vries en Rieneke Zijlstra (nicht van Coen)

26

Francien Hoekstra

Succes, Leon! Mooi dat je dit doet!

106

Pieter Spee

Goeie missie - support ik graag!

10

Giel Hanssen

Succes Leon

50

Paul Brons

26

Tonnie Altenburg

106

Bert jan Sietzema

Goed initiatief Leon! Veel succes!

26

Arjan Stubbe

206

Olger Stoelinga

Veel succes Leon. Hierbij 206 spreekwoordelijke duwtjes naar boven. Zet 'm op!

50

Jeffrey den Oudsten

Zet m op Leon!

10

Sylvia van Egdom

Succes Leon, gaat je zeker lukken

66

Anonymous

Succes!

20

Edwin Reijm

6x je kunt het👍

26

Annemarie Van der Ham

Heel veel succes Leon! Geweldig dat je je hier voor inzet! En wat zouden Tineke en Hans trots op je zijn geweest! Nog elke dag zijn ze in mijn gedachten.

20

Christien Nieuwenhuis-v d Ham

Heel veel succes, Leon! Voor je moeder. Jullie zijn allebei kanjers

10

Marije en René

Veel succes!

20

Naziha Bouakka

Succes Leon!

15

Ron Van Boven

Succes Leon en mede bikkels

15

Annelore De Jong

Succes!!!

10

Ed Osterholt

Topper......succes met de voorbereiding!

26

Tjitske Baars

Succes

100

Aleksandra

Lieve schat! Ik ben heel trots op je dat je dit doet. Ik geloof in je - het gaat je zeker lukken! XXX

26

Rob en Frieda

Heel veel succes. Wat knap dat je dit doet

26

Michiel

Succes Leon, zet hem op! 🚵‍♂️

15

Maarten Werff

Go for it Leon!

15

Jeroen Bos

Hey Kanjer, heel veel succes met dit mooie, uitdagende en emotionele evenement. Ik zie het jou zelfs 7x doen, succes kerel💪.

15

Peter Berger

Zet hem op, Leon! Blijven fietsen totdat je er bij neervalt!

10

L. Blaas

Zet m op kerel!

26

Coen Zijlstra

Op naar de top en naar de €3.500. Good luck!

10

Tom van der Krogt

Heel veel succes Leon! Mooie actie voor een mooi doel!

10

Ronald Jansen

26

Ad Olsthoorn

Zet m op Leon! Samen gaan we de Alp bedwingen, veel zin in! Hierbij alvast een steuntje in de rug. Laat het een mooi startpunt zijn van een mooi bedrag!

50

Caty van der Ham

50

Bo van der Ham

Leon, het zou 2 jr geleden al, maar nu gaat het dan echt gebeuren! Hierbij dus nog een keer een steuntje in de rug. Op naar 6x de top, zet hem op!!

26

Harm Jan

Zet ‘m op Leon!!

20

Gerrit de Gier

Een belangrijk en super gaaf evenement en TOP dat je meedoet Leon. Kippenvel als je boven bent.. Succes!

20

Jeffrey Den Oudsten

Zet m op Leon!!

26

Rianne en Dennis Zuidmulder

Zet hem op!

50

Marcel Cappetti

Hoi Leon, top dat je dit doet. Go tiger!

50

Wim

Top Leon, super om voor dit zo belangrijke doel je optimaal te spannen inclusief de voorbereiding... en enorm veel respect gezien jouw lichamelijke situatie. Super man, enorm gaaf !!

20

Yfke Faber

Go for it💪🏻

15

Annelies

Veel succes Leon en de rest van het team!

15

Pascal De Klein

Succes kerel!!

66

Nynke van der Ham

Lieve Leon, Geweldig dat je dit doet! Heel veel succes. We denken aan jou straks op de fiets en wensen je alle kracht om die berg te bestijgen. Ook koesteren we de warme herinneringen aan je lieve moeder. Zij zou het fantastisch gevonden hebben dat je dit doet! Op naar een wereld waar niemand meer hoeft dood te gaan aan kanker. Liefs Nynke, Rienk, Lotte en Vigo

50

Tristan van den Enden

Gaaf dat je dit doet Leon! Ik ging vorig jaar hardlopend naar boven en weet dat dat biertje op de top heeeerlijk smaakt.... en dan nog 5x 😉 Succes!!!! 💪🏻

Show more