Loes van Impelen

Alpe d'HuZes 2021

Raised until 1st October 2020

341.00

Raised from 1st October 2020

341.00

Op sportieve wijze aandacht genereren voor kankeronderzoek

Jaren geleden ontstond de droom om mee te doen aan Alpe d'Huzes. Toen ik op de middelbare school zat, ging een klasgenoot de berg op samen met één van de docenten. Ik weet nog goed hoe trots ik op hun was. En dat gevoel draag ik nog steeds bij me. Ik weet niet meer zeker of ze de berg op gingen voor mijn beste vriendinnetje uit die tijd. Maar ik weet wel dat zij in diezelfde periode gediagnostiseerd werd met Hodgkin. Veel te jong, veel te gezond en dan dit. Het was intens om dit zo van dichtbij mee te maken. Ik hielp waar ik kon, bijvoorbeeld met huiswerk opschrijven als ze er niet was. Of langsgaan in het ziekenhuis als ze weer langdurig werd opgenomen. Maar de strijd die zij - helaas zelf twee keer - heeft gestreden is geen kattenpis. Ik heb dan ook heel veel respect voor haar en ben blij dat ze nog steeds een gezonde dame is met een mooie toekomst voor de boeg. 

Helaas heb ik veel verdriet en leed meegemaakt rondom kanker en dat is ook één van de redenen dat ik me op sportieve wijze wil inzetten om meer onderzoek naar deze ziekte te kunnen financieren. Voor mijn neefjes en tante, omdat ik hun nog zo veel meer tijd had gegund met hun geliefde man en vader. Een sportman ten top en de beste papa voor zijn kids. En voor iedereen anders die ook in deze strijd zit of heeft gezeten. Opgeven is geen optie, maar soms is het wel verdomde verdrietig en zwaar. Daarom daag ik mezelf uit, om te zorgen dat er over een paar jaar hopelijk niemand meer sterft aan kanker. 

En als laatste reden: ik ga de berg op omdat ik sinds 3 jaar een eigen onderneming heb en het onwijs gaaf vind om mijn persoonlijke gedachtengoed te kunnen uiten bij een breder publiek, via mijn bedrijf. Dat we ons pand en de faciliteiten inzetten om geld in te zamelen en natuurlijk om bij elkaar te  komen voor en na de team-trainingen. Ik kan mijn tijd zelf indelen, maar het is goed om jezelf een doel te stellen op het gebied van sport. Je kan wel altijd alleen maar werken, maar nu MOET je wel die fiets op stappen. En ik leer weer nieuwe mensen kennen. Mensen die me enthousiasmeren en uitdagen en dingen weer vanuit een nieuw perspectief durven te laten zien. En daar ben ik dankbaar voor. Dankbaar dat ik de berg op mag met een aantal van mijn naasten en dat we met z'n alle dit avontuur aan gaan. 

Alpe d'hues: ik kom eraan!! 

My Updates

24 november: Tweede teamtraining

Vandaag was de tweede teamtraining. Elke laatste zondag van de maand trainen we met elkaar. Vooral ook gezellig en een beetje teamboulding. 

Voor vandaag had Johan de route uitgestippeld. Misschien was dat ook waarom we met een klein clubje waren, omdat ze een beetje bang waren voor de route van vandaag? Johan is de meest fanatieke van de club en die trek de rest lekker mee. Vandaar dat ik ook maar braaf een blogje erop zet, ander wordt hij boos (grapje hoor!). We zijn in twee groepen gaan rijden: de harde kern voorop en de Impeltjes achteraan. Wij hadden namelijk soep-dienst: een uitgebreide lunch, zodat de harde werkers lekker konden bijkomen na de fietstocht. 

Het was weer een leuke bijeenkomst, waar we eerst even stil hebben gestaan bij verschillende onderdelen van de fiets en handige gear. Fijn met zo veel ervaring aan boord. Bedankt Johan en Myron voor de uitleg! 

En we hebben het huis besproken: Janneke en ik hebben het geregeld en iedereen was er echt blij mee. Dat belooft een gezellige week te worden in Frankrijk. Nu al zin in! 

 

27 oktober: eerste teamtraining

Zondag 27 oktober was de eerste teamtraining. Toen ik de oproep eruit gooide voor deelname aan ADZ, reageerde Marcel als eerste. Ik denk 1,5 minuut nadat het bericht er uit was. Zo gaaf!! Al snel kwamen er meer reacties. Een paar twijfelaars, die nog even de kat uit de boom keken. Maar binnen een maand hebben we zelfs twee teams kunnen vormen (op papier dan he?! In het echt zijn we gewoon één fijn team). Een leuk clubje enthousiastelingen. Niet iedereen kent elkaar en dat maakt het extra bijzonder. De eerste training stond dus vooral ook in het teken van een voorstelrondje, een plan maken voor de komende tijd, praten over de accommodatie en vervoer. En toen natuurlijk een eerste ronde samen gedaan! Het niveau verschilt aardig, maar dat maakt niet zo veel uit. De kopgroep zijn doorgewinterde fietsers en hebben mooie gear. Maar we hebben ook een aantal beginners bij de groep (waaronder ik zelf).

 

Een leuke eerste route, een beetje aftasten van elkaar qua tempo etc. Maar dit wordt een hele leuke periode met een hele gezellige groep!!

Thank you to my Sponsors

26

Frank

Super bezig allemaal! Enorm veel succes Loes, ik ben trots op je!x

26

Anneke Hageman

Top dat jullie dit doen Super Trots 😘

26

Anonymous

66

Lia van Impelen

Hi lieve Loes, je bent een bijzonder mens! Ik weet zeker dat het je gaat lukken. Veel plezier en succes met je team. Het komt goed. Veel liefs Lia

25

Anonymous

Succes topper met de voorbereiding en training! Enjoy

20

Luuk Schulte

Ik wens jullie veel succes met deze uitdaging. Mijn steun hebben jullie! Hierbij ook een financiële bijdrage. Liefs Luuk

10

Anonymous

15

Myrthe

10

Daaf

Doorzetter! Ik ben echt trots op jou hoe je dingen voor elkaar bokst als je het wilt. Een voorbeeld 💋

26

Michael Verheijen

Lekker bezig pik!

25

Anonymous

Loes, wens jou en je team onwijs veel succes. En ik volg je in juni🚴🏾‍♀️🏃🏽‍♀️👏🏾👍🏽

10

Wander

👍🏼👍🏼😘

56

Saskia Olmer

Mooi initiatief! Wil ik graag een bijdrage aan leveren!

Show more

Select a Christmas decoration