Marc Dijkerman

Alpe d'HuZes 2023

AMOUNT RAISED

3612.17

Ik ga de strijd aan

Ik doe mee aan Alpe d’HuZes omdat ik het leven van mijn beste vriend Mathijs wil vieren. Ook geloof ik dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker, wil jij mij steunen?

My Achievements

Ik heb me ingeschreven

Foto's toegevoegd

Zelf een eerste donatie gedaan

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag gehaald

Streefbedrag hoger dan 3500 ingevuld

Emails verstuurd

Pagina gedeeld op social

Donateurs bedankt

My Updates

Tegenslag

Ik heb vannacht nauwelijks geslapen door een zere bovenarm. Gistermiddag pompte ik de banden van mijn  fiets op, toen die wat weggleed op het wegdek. Ik voelde iets in mij  linkerarm, maar heb er weinig aandacht aan besteed. Maar gisteravond speelde het toch op. Vannacht alleen maar gewoeld om de arm te ontlasten. Slechts een paar uur slaap gehad. Ik wil  vandaag proberen op een vlak stuk weg (vind dat hier maar eens) te fietsen.

Verlies van nog een (oude) vriend

Ik wist dat hij was opgenomen en ik wist ook dat het slecht met hem ging, maar toch schrok ik bij het nieuws dat mijn oude schoolvriend Wouter is overleden. Samen met hem heb ik de lagere school en de MAVO doorlopen. Samen met hem en Mathijs op vakantie naar Emmen, Valkenburg, Oostende en Echternach geweest. Wouter was een intelligente jongen, die veel pech in zijn leven kende. Door omstandigheden zijn we uit elkaar gegroeid. Soms gaan dingen zo. 
Nadat ik het bericht hoorde, kwam mijn jeugd in flarden voorbij. Ik neem Wouter in mijn gedachten met me mee naar boven. Ik denk dat Mathijs daar geen moeite mee zou hebben.  

De laatste weken voor de beklimming

De reis naar Alpe d'Huez komt met rasse schreden dichterbij. Afgelopen zaterdag goed en slecht nieuws gehad over de fiets die mij naar boven brengt: er kan nog een groter tandwiel achter worden geplaatst. Maar er moet ook wel het een en ander gebeuren om de rit veilig te kunnen doen. En dat kost meer dan ik hoopte. Maar goed. Veiligheid voor alles. Ik was eigenlijk alleen maar blij. Emoties komen al vaker naar boven dan me lief is. We blijven er voor gaan, ook vanavond weer een rondje fietsen. Het is nog mooi weer. 

Het komt dichterbij

Gisteren hebben we een overlegje gehad met twee teams die de berg op fietsen/lopen. Goede afspraken zijn er gemaakt en iedereen heeft zin om af te reizen naar Frankrijk. Ook heb ik nog weer veel donaties gekregen. We vonden het als team best spannend om geld bij elkaar te krijgen. Om mensen in deze dure tijd te vragen naar een donatie aan een goed doel voelt ongemakkelijk. Maar het is ook voor een heel goed initiatief. En wij merken dat veel mensen ons een warm hart toedragen. Inmiddels hebben we al meer dan € 25.000 bij elkaar gesprokkeld en dat is om stil van te worden. Op mijn eigen pagina is bijna € 3.000 binnengekomen en dat ontstijgt ver van wat ik had gehoopt. Nu al dank voor al die donaties. 
We zijn er nog niet! Wat donaties kan er nog zeker wat bij, maar ook wat training betreft (hier spreek ik echt voor mezelf). 1 juni gaat het gebeuren!  

P&P

Het lijkt de naam van een bedrijf, maar dat is het niet. Het staat voor Papendal en Posbank. Op zondagmorgen stonden we als team een beetje verloren te kijken toen we Papendal binnenkwamen. Zóveel mensen! Maar al snel waren we op weg naar onze kleding. Wat een gave tenues zeg! Het is even slikken voor me toen ik de naam van mijn beste vriend op het shirt zag staan. Op zulke momenten knalt het ff binnen dat je dit doet door een droevige gebeurtenis. Maar dat heeft niemand gemerkt. We zijn nog op de plenaire sessie geweest, maar we waren het al snel met elkaar eens dat we naar de volgende P wilden: de Posbank. Wij met de auto en Arjan met de fiets. Omkleden in het nieuwe fietspak en gaan. Tot stilstand gekomen op het stuk met 9% stijging en ik word ik al ingehaald door Arjan. Even op adem komen en dan samen naar beneden. In de Steeg draaien en de route andersom afgelegd. Maar gebrand om het steile stuk zonder afstappen te volbrengen nóg een keer hetzelfde stuk gedaan. Nu met succes en met de heldere ingeving dat een rustiger tempo en een kleiner verzet me wel naar boven helpt. 

Motieweg

Deze week 5x de Motieweg 'beklommen'. In totaal iets van 192 hoogtemeters. En dat viel me niet mee. Maar goed: het zijn weer meters die in de benen zitten. Zondag gaan we eerst naar Papendal kleding ophalen en daarna een rondje over de Posbank. 
Volgend jaar ga ik waarschijnlijk weer naar de Alpe, maar dan als helper van mijn zoon die ook heel graag de Alpe wil beklimmen.

Binnen/buiten

Nog een keer heb ik een wedstrijd binnen van de volleybal. Inmiddels wel alweer buiten gefietst. Met de fiets van Mathijs. Dat gaat prima. Ik heb het zadel nog iets hoger gezet om de volledige pedaalslag te kunnen benutten. Morgen begin ik bij een fietsclub. Kilometers maken. Dat vind ik best eng, want ik heb eigenlijk altijd alleen gefietst. Maar dat komt goed. Gisteren heb ik al mijn appcontacten benaderd met mijn verhaal. Dat leverde zowaar 1.100 euro op. Ik hoop dat ik de 2500 nog haal voor Mathijs. Dat xou mooi zijn. We gaan het zien. Tot de volgende keer

Slechte weken

De voorbereiding gaat niet naar wens. Ik kreeg halverwege januari longontsteking, die nu nog niet volledig lijkt hersteld. Ook zijn wij (mijn familie en ik) onze dappere en lieve oma Jo verloren. Afgelopen donderdag hebben we met heel veel mensen een mooi afscheid kunnen nemen van haar. Als ze het mee had kunnen maken, was ze trots op ons allemaal geweest. Deze week ga ik weer proberen wat kilometers op de fiets te maken. Dat doe ik nog wel binnen. Hopelijk is de voorbereidingstijd nog voldoende om de berg te beklimmen. 

Nog steeds binnen fietsen

Met de fiets op de tacx en de laptop op de diepvries heb ik gisteren de VAM-berg beklommen. Het is mooi om te zien dat iemand dit tijdens zijn of haar rit gefilmd heeft en dat ik met dat in beeld de kilometers in de benen krijg. Maar niks is mooier dan buiten fietsen. Nu ben ik geen slecht-weer-fietser. In tegenstelling tot mijn teamgenoot Arjan, die gisteren 205 kilometer rondom de Friese Elfstedentocht heeft gefietst. Wat een klasbak. Nu moet ik wel even vertellen dat Arjan al een paar jaar fietst, terwijl ik net 90 km weg heb getrapt. Het is dan ook duidelijk dat onze doelen uit elkaar liggen. Arjan wil de berg maar liefst 6 keer beklimmen. Ik ben wat voorzichtiger en ga het eenmaal doen. Maar ik weet dat het niet uitmaakt. Het gaat om het doen. Het gaat erom dat opgeven geen optie is. En dat houd ik me telkens voor ogen.  

Binnen fietsen

In het verleden heb ik wel eens in de garage gefietst op een tacx. Ik vond en vind het nog steeds vreselijk. Maar met het weer van de afgelopen dagen is nu niet zo dat ik graag voor een rondje buiten de fiets pak. Dankzij goede vrienden mag ik op hun binnentrainer fietsen. Na wat opstartproblemen lijkt het nu goed te werken. En met een app kun je routes fietsen, zoals Wattopia. Het is allemaal mooi gemaakt en ik word er fanatiek door. Want je word ingehaald, of je kunt zelf mensen inhalen. En toch is buiten fietsen 10 x mooier. 

Kerstmarkt

De kerstmarkt in Diepenheim was een uitgelezen manier om nog meer exposure te krijgen. Wat me verbaasde dat toch veel mensen niet wisten dat een team vanuit Diepenheim de Franse berg opgaat. Het was een koude dag, maar alle aandacht die we kregen was hartverwarmend. Houd de sociale media in de gaten! We staan nog wel vaker met ons team, waar u uw steentje bij kan dragen!

De eerste klimmeters

Samen met het team hadden we besloten om de Holterberg op te gaan. Een aantal lopers en twee fietsers. Arjan ging met zijn fiets vanuit Diepenheim. Ik had de fiets voor de zekerheid maar op de fietsendrager gezet. Nog nauwelijks getraind en net ziek geweest, leek me dat het verstandigst. Met mijn eigen fiets lukte het me twee keer de motieweg op te fietsen, de derde keer moest ik afstappen. Een ding is wel duidelijk: er is nog veel nodig om de berg op te fietsen. Maar het gevoel is goed! Tot de volgende keer!

My activity tracking

2,040
kms

Thank you to my supporters

26

Arjan Van De Haar
1 June 2023

Marc, mooi bedrag voor een mooi doel! Succes!!! Arjan

50

Anonymous
1 June 2023

Top!

10.17

Jelle
1 June 2023

10 euro en 17 cent laatste op de bank rekening zet 'm op trots op je papa

26

Anonymous
31 May 2023

Ha Marc, wij hebben er alle vertrouwen in dat je toch minimaal twee keer de berg op fietst. Vandaar al dit bedrag, maar ik zie je zeker zes keer de berg opgaan. Gesteund door iedereen gaat je het lukken en denk je niet aan de pijn!! Succes allemaal!!!

58

Je Nichtje
31 May 2023

Je kunt het topper! Hierbij je streefbedrag gehaald! Nu is alles aan jou morgen 😘

50

Lm Seidel
31 May 2023

En in de zomer de Ventoux!! Zet hem op 💪🍀😘

26

Renate
31 May 2023

Succes 🍀 💪

50

Feike
31 May 2023

Marc, topper! Alle succes van de wereld toegewenst. Echt mooi dit te zien.

26

Floor Koop
31 May 2023

Succes jongen! En dan van het zomer de Mont Ventoux!!!

66

Rianne Oonk
30 May 2023

Zet 'm op!! Toppers zijn jullie

26

Anonymous
29 May 2023

Succes! Zet 'm op!

26

Ellen Tt
28 May 2023

Heel veel succes en sterkte!

10

Anonymous
28 May 2023

Stoer dat je meedoet. Succes !

26

Wouter Hiddink
28 May 2023

26

Theo Brummelaar
26 May 2023

Succes daar!

26

Gerard Kuijpers
25 May 2023

Heel veel succes Marc je kan het doe je best voor dit goede doel.

26

Ester En John Huurnink
17 May 2023

Marc, heel veel succes en we komen je aanmoedigen 💪🚲🏔

15

Anonymous
17 May 2023

25

Volleybalvereniging Time Out '75
15 May 2023

Heel veel succes Marc!

50

Anonymous
14 May 2023

Hoi Marc, Wat mooi dat je dit doet! Hierbij een bijdrage, ook van mijn moeder. Succes en zet hem op 💪🏼! Groetjes, Hanneke, Simon en Hetty

26

Anonymous
10 May 2023

50

Riet Tilleman
8 May 2023

10

Anonymous
8 May 2023

Marc en team, heel veel succes maar ook plezier met fietsen gewenst voor het goede doel!

66

Ronald En Renate
8 May 2023

Zet ‘m op Marc!! Maak er een onvergetelijke belevenis van. TOPPER 💪🏻

50

Annemarie Braakman-jansen
5 May 2023

Zet hem op Marc. Mathijs fietst met je mee!

26

Renske Bouwmeester
4 May 2023

Heel veel succes Marc (en uiteraard de rest ook).

10

Carina?
1 May 2023

Succes man!! Je kunt het!! Groetjes Carina

10

Anonymous
25 April 2023

SUCCES

40

G Boonk
22 April 2023

Heel veel succes namens ons! En door het initiatief is het al geslaagd, dus maak er ook een bijzondere ervaring van.

26

Anonymous
21 April 2023

Heel veel succes straks! Zet 'm op!

26

René Onijs
19 April 2023

Veel succes!

15

Anonymous
18 April 2023

15

Richard En Herman
18 April 2023

50

Anonymous
18 April 2023

20

Hans Roessink
18 April 2023

20

Anonymous
18 April 2023

Veel succes!

15

Petra Vos
12 April 2023

Lekker bezig Marc! Je kan het!

26

Anonymous
11 April 2023

100

Anonymous
11 April 2023

Succes en zet hem op!

26

Anonymous
9 April 2023

Heel veel succes

50

Erwin Van Vliet
8 April 2023

26

Stephen En Marleen
6 April 2023

Veel suc6💪🏻met de voorbereidingen Marc & alvast een mooie rit 🚵🏻‍♂️

20

Evert Wezinkhof
5 April 2023

Succes Marc en jullie team natuurlijk ook

25

Johan
5 April 2023

15

Alieke Hilhorst
5 April 2023

Heel veel succes!

26

Bouwbedrijf Gebr. Ten Heggeler B.v.
4 April 2023

Succes Marc!

26

Marije Dulon Barre
3 April 2023

Marc, zet hem op voor Mathijs en alle anderen, you've got this!

20

Robbie Boomkamp
3 April 2023

106

Duynie Feed
3 April 2023

Heel veel succes!

15

Marije Joling
2 April 2023

Heel erg veel succes met deze bijzondere ervaring. Ga ervan genieten en strijd zo vaak als je kunt die berg omhoog. Je kunt het💪🏼

66

Sas En Ina Haan
2 April 2023

Succes Marc!

140

Anonymous
2 April 2023

We wensen je onwijs veel succes met de voorbereidingen voor dit mooie evenement! En dan op naar die berg! Zet ‘m op Marc, je kunt het!!

26

Gerdien Schreurs
2 April 2023

Heel veel succes Marc.

30

Jacco Keuper
1 April 2023

Zet hem op Marc! Veel succes.

50

Hugo En Marieke De Wit
1 April 2023

Hallo Marc, turn your scars into stars… Heel veel succes! Groeten uit Someren van Hugo en Marieke de Wit

15

Richard Oonk
1 April 2023

Succes Mark en de rest van je team!

25

Linda
1 April 2023

35

Frank Wagemans
1 April 2023

Heel mooi dat jullie dit doen. We wensen je heel veel succes met je team. Het zal vast heel indrukwekkend maar ook onvergetelijk worden.

26

Anonymous
1 April 2023

66

Anonymous
31 March 2023

Heel veel Succes!!!

10

Anonymous
31 March 2023

Heel veel succes Mark en knap dat je mee doet!!

10

Marleen
31 March 2023

wel naar boven fietsen he!!

15

Conny En Gertie Klein Kranenbarg
31 March 2023

Succes Marc💪

10

René Jorritsma
31 March 2023

Succes Marc!

26

René Lammertink
31 March 2023

26

Rob Ten Heggeler
31 March 2023

Veel succes Marc

26

Niels Somsen
31 March 2023

10

Jan Oonk
31 March 2023

Succes Marc.

66

Jan Baan
31 March 2023

66

Sonja Vos-stegeman
31 March 2023

Heel veel succes met elkaar je kunt het Marc. Wij duimen voor jullie allen.

26

Marjolein Veltkamp
31 March 2023

Succes Neef!

15

Marjolein De Kreij
31 March 2023

Mooie actie. Heel veel succes en geniet!

20

Anonymous
31 March 2023

Heel veel succes gewenst alvast Marc! En top dat je dit doet!

10

Anonymous
31 March 2023

Zet 'm op Marc, geen berg te hoog voor jou!

15

Michiel Balvert
31 March 2023

Hartstikke mooi en goed dat je dit doet Marc, veel succes met deze uitdaging !

26

Anonymous
31 March 2023

10

Tess Wolff-kosterbok
31 March 2023

Succes Mark en de rest!

10

Anonymous
31 March 2023

Veel succes !

26

Anonymous
31 March 2023

5

Nico Van Den Einde
31 March 2023

Succes Marc

66

Marijke Everts
31 March 2023

15

L. Groters
31 March 2023

Zet hem op Marc (en de rest oet Deep’n natuurlijk ook)

106

Henrice En René Oplaat
31 March 2023

Veel succes Marc!

50

Dinand Koes
31 March 2023

26

Emil Veneman
31 March 2023

Succes!!! Wat mooi dat jullie dit doen

26

Anonymous
31 March 2023

Zet hem op Marc!

26

Gerard Vos
31 March 2023

Kom op Marc. Goed bezig. Succes en deurtrappen!

26

Anonymous
31 March 2023

Je bent een topper! Maak er een onvergetelijke belevenis van!

26

Danielle
31 March 2023

Zet hem op Marc 💪🏻 Veel te veel mensen hebben kanker. Super initiatief om geld in te zamelen voor onderzoek ! 👊🏻

5

Anonymous
31 March 2023

15

Edwin Veldkamp
31 March 2023

Sterkte en vooral genieten

10

Anonymous
31 March 2023

66

Hermien Klarenbeek
25 March 2023

50

Frits Weernink
21 March 2023

Succes

25

Hans Bijleveld
21 March 2023

Sterkte met (de voorbereiding op) jullie reis. Hopelijk halen jullie jullie streefbedrag en kan dat bijdragen aan onderzoek tegen kanker.

50

Carolien
20 March 2023

10

Anonymous
20 March 2023

Alle succes gewenst!

26

Bart Van Gils
19 March 2023

Succes Marc. Go for it. Vooral genieten 👍🏼🍀

15

Marieke Bosman
17 March 2023

Heel veel succes met de voorbereidingen en de training. En alvast een onvergetelijke ervaring op de berg.

10

Anonymous
10 March 2023

Toitoitoi!

26

Eric Harms
30 January 2023

Succes Mark!

50

Christian Meuleman
27 January 2023

Top Marc! Wat ik al op de app had gezegd, respect en super dat je dit doet!

26

Anonymous
20 January 2023

Heel veel succes Marc! Vind het nu al een top prestatie! En een heel mooi gebaar richting Mathijs en zijn familie. Zet 'm op!

35

Saskia Wolbers
16 January 2023

Marc, wat super dat je dit doet! Veel sterkte met het gemis, dat is erg moeilijk 😥. En succes met de voorbereiding! Super knap dat je verdriet omzet in zo’n mooi doel, zet hem op 💪🏻💪🏻

26

Moniek Rouwhorst-theissen
16 January 2023

Zet hem op Marc!! Wat goed dat je je hiervoor inzet! Succes!

26

Esther Sipma
26 December 2022

Voor mijn broer door mijn bonusbroer! Succes!!

26

Anonymous
26 December 2022

Succes Marc!

50

Michel, Karin, Rian En Jurre Schoneveld
24 December 2022

Marc, heel veel succes!

10

Anonymous
19 December 2022

30

Marc
16 December 2022

Opbrengste van kerststollen die op op mijn werk had verkocht.

50

Anonymous
13 December 2022

50

René Stevens
9 December 2022

Super goede actie, heel veel succes Marc!!

26

Kristel
20 October 2022

Wat een prachtige uitdaging. Veel succes met trainen en geniet van de beklimming uiteindelijk.

25

Annet S.
19 October 2022

You can do this... zet hem op Marc!

My Activity: Fietsen