Marion Bussemakers

Alpe d'HuZes 2022

OPGEHAALD TOT 25 SEPTEMBER 2021:

1438.00

OPGEHAALD VANAF 25 SEPTEMBER 2021:

374

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Ook ik heb voldoende mensen in mijn directe omgeving die te maken hebben (gehad) met kanker en heb gezien hoeveel impact kanker heeft op het leven van mensen. Ik weet ook hoe belangrijk een vroege diagnose en een adequate behandeling zijn opdat mensen niet overlijden aan kanker.

Er is nog steeds veel geld nodig voor verder onderzoek om kanker te bestrijden. Vandaar dat ik de uitdaging aan ga om mee te doen aan Alpe d’HuZes om geld in te zamelen voor kankeronderzoek omdat ik geloof dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker. Wil jij mij steunen?

 

 

My Updates

Pi(e) day op 14 maart 2022

Een herhaling van de wafelactie op 14 februari (Valentijnsdag) bleek net iets te vroeg gezien de op dat moment nog geldende corona-maatregelen, maar we hebben besloten dat het 4 weken later wel zou moeten kunnen. 14 maart is het officieel Pi-dag, iets wat past bij een beta-faculteit. Dus heb ik, net als een aantal andere collega's, weer de nodige uren in de keuken gestaan: deze keer iets minder wafels maar wel met een aantal cakes. Nu is het hopen dat er veel mensen langs komen op maandag 14 maart. We hebben in elk geval ons best gedaan om de actie onder de aandacht te brengen.

Hernieuwd enthousiasme

We zijn weer een jaar verder en het dagelijks leven staat nog steeds in het teken gestaan van de corona-pandemie. Echter, we hebben goede hoop dat Alpe d'Huzes in 2022 wel door gaat en dat maakt dat we weer meer na gaan denken over wat er geregeld moet worden maar vooral ook hoe we de fondsenwerving weer op gang kunenn brengen. Uiteraard wandel ik nog steeds. Het aantal stappen dat ik dit jaar heb gezet is zelfs hoger dan vorig jaar. Alles om in conditie te blijven voor 2 juni 2022.

Onze secretaresse is overleden

Het is bijna anderhalf jaar geleden dat onze zeer gewaardeerde secretaresse gediagnosticeerd werd met uitgezaaide kanker. Ze is meteen hoopvol gestart met behandelingen. Deze vielen haar zwaar maar ze was een doorzetter, ze gaf niet op. En uiteindelijk knapte ze ook op, ze voelde zich weer wat beter. Toen door de corona-pandemie de behandelingen werden uitgesteld was dat een spannende tijd voor haar. Gelukkig heeft ze haar 66ste verjaardag kunnen vieren met haar gezin en werden in de zomer van 2020 de behandelingen weer gestart. Het ging goed met haar en ze kon genieten van de tuin, het buiten zijn. In het najaar voelde ze dat de  kanker weer terrein begon te winnen en vlak voor Kerst kreeg ze te  horen dat ze uitbehandeld was. 12 februari 2021 is ze overleden. We missen haar maar we zullen haar herinneren als een zachtaardige persoon die wist wat doorzetten was.

Wereldkankerdag 2021

4 Februari 2021. We zijn alweer een jaar verder. Vorig jaar hadden we nog weinig idee van wat er stond te gebeuren maar de impact van corona voor kankerpatiënten is erg groot. En ook daarom is er aandacht nodig voor kanker, juist nu.
Door corona is de zorg voor kankerpatiënten in eerste instantie vaak stil komen te liggen, operaties en behandelingen werden uitgesteld en die achterstand is nog niet ingehaald. We moeten er voor zorgen dat kankerpatiënten en hun naasten corona-proof zorg en ondersteuning krijgen. 
Kanker is een ziekte waar 1 op de 3 Nederlanders op een zeker moment mee te maken krijgt. Het is belangrijk dat we oog blijven houden voor kanker en geld inzamelen voor kankeronderzoek.

2020 loopt ten einde

De afgelopen 10 maanden hebben in het teken gestaan van de corona-pandemie. Alpe d'Huzes ging niet door dit jaar en ik merk dat alles rondom dit evenement voor mij naar de achtergrond is verdwenen. Uiteraard wandel ik nog steeds maar fondsenwerving is uit beeld geraakt, het is gevoelsmatige ook lastiger om in deze tijd mensen persoonlijk te benaderen of om activiteiten te organiseren. Hopelijk kan de koers in 2021 wel doorgaan. het is goed te weten dat er allerlei scenario's worden uitgewerkt, ook met een optie om een prestatie neer te zetten in Nederland.

Afronden Maarten van Rossumpad

Graag was ik in september nog een weekje naar de bergen in Oostenrijk gegaan maar ik heb uiteindelijk toch maar besloten om nog een paar dagen te wandelen in Nederland. Dat bood de kans om eindelijk het Maarten van Rossumpad, waarmee ik was gestart in april 2017 in Ommen, te voltooien. In mei 2017 kwam ik langs het beeld van de Gelderse veldheer naar wie dit pad genoemd is in Vaessen) om met tussenpozen in weekenden te wandelen waardoor ik in september 2018 bijna de brug bij Zaltbommel had bereikt. Nu moest het laatste stukje nog naar 's Hertogenbosch (zo'n 60 km). Dit heb ik gedaan in drie dagen, met een echt Bossche Bol van Jan de Groot als beloning bij aankomst bij het eindpunt in 's Hertogenbosch. En daarmee had ik de volledige 308 km voltooid.

Vakantie in eigen land

Een bezoek aan de bergen zat er dit jaar niet in maar niet getreurd, Nederland is ook prachtig en er zijn veel mooie, goedgemarkeerde wandelroutes. Ik startte eind juli vanuit Doesburg aan het Hanzenstedenpad om 116 km verderop in Kampen de route te voltooien. Het weer werd steeds warmer  maar gelukkig was ik net voor de echte hittegolf weer thuis. Met overnachtingen bij leuke adresjes in Brummen, Zutphen, Deventer en Zwolle en rustdagen c.q. stadsbezoeken in Deventer en Zwolle, was het een zeer geslaagde en gevarieerde vakantie. En uiteraard de nodige training voor Alpe d'Huzes volgend jaar. En alhoewel de foto misschien anders suggereert, heb ik geen slakkentempo aangehouden maar gewoon doorgelopen, wel tijd nemend om te genieten van de fraaie natuur.

4 juni - de dag van de Alpe d´Huzes die niet doorging

Donderdag 4 juni 2020 had het moeten gebeuren, deelname van de Orbitrappers en de Orbistappers aan de Alpe d´Huzes. Maar in plaats van het beklimmen van de berg, hebben we met een aantal teamleden in de buurt van Nijmegen de nodige kilometers gewandeld en gefietst. Nou zijn er in deze buurt wel wat hoogtemeters te maken, maar het is toch niet hetzelfde als de berg echt beklimmen. Dat gaan we volgend jaar hopelijk wel doen.
Heel aardig was ook dat de alternatieve Alpe d´Huzes het Radboud umc aandeed: zanger Maarten Peters bracht een aantal liedjes ten gehore in het ziekenhuis.

Kleding ophalen - zaterdag 30 mei

Vreemd, om nu al de kleding te kunnen ophalen voor volgend jaar. Maar de spullen zijn klaar en ik ga in Culemborg de kleding ophalen voor zowel de Orbistappers als de Orbitrappers. Het ophalen was goed Corona-proof geregeld, de vrijwilligers waren goedgemutst en de muziek zorgde voor een vrolijke sfeer. Vervolgens thuis even uitzoeken welke broeken en shirtjes voor de 15 personen van onze teams waren en dan nog kijken hoe ik dit in corona-tijd, met veel thuiswerken, verdeeld krijg naar alle collega´s.

Wandelen, wandelen en nog eens wandelen

In april en mei heb ik veel gewandeld in de weekenden. Een prima manier om te ontspannen in deze spannende tijden met grote aantallen COVID-19 patiënten op de IC en het dringende verzoek om contacten met anderen zoveel mogelijk te beperken.
De natuur was prachtig in het voorjaar met veel bloemen langs de sloten en velden en bomen in bloei. Maar ook in de stad Nijmegen waren nieuwe dingen te zien. Vaak liep ik 15 tot 20 km. per wandeldag. Een betere training voor Alpe d´Huzes is bijna niet denkbaar maar we zullen een jaar geduld moeten hebben.

Uitstel naar 2021

Gisterochtend ontving ik nog bericht met het voorbeeld van ons team-shirt met de logo's van onze sponsoren. Gisteravond volgde het bericht dat de 15e editie van Alpe d'HuZes wordt uitgesteld naar juni 2021. Heel jammer maar ook heel begrijpelijk. Het geeft ons wel tijd om nog meer geld in te zamelen voor kankeronderzoek, want dat blijft nodig! De motivatie zal er niet minder om zijn, zowel voor het trainen als voor het organiseren van acties om geld binnen te halen.

Corona virus

De afgelopen weken is de wereld in de greep van het coronavirus. Het is belangrijk dat iedereen de instructies van de overheid volgt en dat we op die manier het virus onder controle krijgen. De lijfspreuk van Alpe d´Huzes ´opgeven is geen optie´ is ook van toepassing op de crisis waar we nu voor staan met het coronavirus. En laten we vooral niet vergeten dat veel kankerpatienten ook extra kwetsbaar zijn in deze tijd.

Andermaal Clervaux

In de eerste helft van maart ben ik voor de tweede keer in korte tijd naar Luxemburg geweest. Deze keer hebben we gewandeld ten zuiden van Clervaux. We begonnen te lopen vanuit Lellingen dat bekend is voor de wilde narcissen die daar in het voorjaar bloeien. We hebben wellicht geluk gehad dat door de zachte winter, de bloemen nu al volop in bloei stonden. Het was een beetje een vreemde gewaarwording, velden narcissen tussen de bomen en langs de paden. Uiteraard hadden we ook oog voor de sneeuwklokjes. En her en der stond het water van de beken en rivieren erg hoog. We hebben zowel op zaterdag als zondag 15 km gelopen. De hoogtemeters hebben we niet bijgehouden maar dat waren er ook ruim 500 per dag. 

Wafelactie Valentijnsdag: een groot succes

Vrijdag 14 februari was het Valentijnsdag. Een zeer geschikt moment om hartjeswafels te verkopen, zo bleek wel. Mijn collega Hannah van de Orbitrappers had ook de nodige wafels gebakken en zo konden we ruim 275 wafels verkopen aan studenten en medewerkers van FNWI. We hadden een mooie plek in de centrale hal van het Huygens-gebouw en collega Siebe trok veel aandacht door ter plekke de Alpe d' Huez op te rijden. Al met al leverde deze actie 570 euro op die we hebben gedoneerd aan onze 2 teams. Op naar de volgende actie!! 

50% van mijn persoonlijke streefbedrag bereikt

Woensdag 12 februari ontvang ik bericht van Alpe d'Huzes dat ik inmiddels meer dan 1250 euro heb opgehaald voor het goede doel. Hartelijk dank aan alle donateurs die hier aan hebben bijgedragen. Hopelijk gaat het de komende maanden lukken om de 2500 euro te bereiken.

Wafels bakken voor het goede doel

Dinsdag 11, woensdag 12 en donderdag 13 februari heb ik 's avonds in totaal zo'n 12 uur in de keuken gestaan om wafels te bakken. Maar liefst 5 kilo bakmeel, 2,5 kilo suiker, 2,5 kilo boter, 3 liter melk, 60 eieren en nog wat alcohol zijn verwerkt tot 200 wafels die we op Valentijnsdag gaan verkopen voor het goede doel. Hopelijk is er een goede opkomst. 

Kanker zet je wereld op zijn kop

Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Deze dag is officieel gemarkeerd om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker - én voor hun naasten of nabestaanden - te onderstrepen.

Want de impact van de diagnose kanker en de daaropvolgende behandeling is enorm. Daarom zet ik me over 4 maanden, te weten op 4 juni, in om de Alpe d´Huez tweemaal te voet te beklimmen en wil ik voor die tijd zoveel mogelijk geld inzamelen voor kankeronderzoek.

Sneeuwwandelen in de Dolomieten

Van 25 januari tot 1 februari ben ik een weekje wezen sneeuwwandelen in de Dolomieten. De langste wandeling die ik maakte was 20 km, met zo´n 500 hoogtemeters. De andere dagen heb ik meestal tussen de 10-15 km gewandeld. Dus lang niet de kilometers gemaakt die me op Alpe d´Huez te wachten staan en ook nooit 2000 hoogtemeters op 1 dag gedaan. Maar wel mijn conditie op peil gehouden en wat klauterwerk gedaan in de bossen waar nogal wat omgevallen bomen de paden versperden.

Mijn outfit gepast

Zaterdag 11 januari heb ik mijn outfit voor 4 juni gepast. Er was volop keuze in modellen en maten. Ik heb gekozen voor een hardloopbroek en T-shirt. Nu nog bestellen via deze website. En vooral doorgaan met fondsenwerving en trainen. Nog 140 dagen te gaan.

Clervaux - trainen in de Ardennen

De 2 laatste dagen van 2019 heb ik gebruikt om mijn wandelconditie te testen: maandag 30 december liep ik 28 km, van Ouren (het drielandenpunt van Luxemburg, Belgie en Duitsland waar ook een Europa-gedenkteken te vinden is) via allerlei kleine dorpjes maar vooral via mooie bospaden naar Clervaux. En dinsdag 31 december liep ik 23 km, van Clervaux via een andere, maar zeker niet minder fraaie route, terug naar Ouren. Beide dagen had het 's nachts gevroren en was het overdag wel fris maar met een zonnetje erbij was het genieten van de meanderende beekjes en rivieren, de stille bossen (waar het relatief zeldzame ijshaar veelvuldig te zien was) en de mooie uitzichten. Met de kilometers lijkt het dus wel goed te zitten maar de hoogtemeters (ik deed er per dag zo'n 400-500), kom ik nog niet in de buurt van wat er straks verwacht wordt tijdens de Alpe d'Huzes.

Leenderbos & Warnsborn

Afgelopen weekend ben ik weer veel op wandelpad geweest. Zaterdag 30 november maakte ik een mooie tocht van zo´n 15 km met een vriend en vriendin in het Leenderbos/Leenderheide (ten zuiden van Eindhoven). ´s Nachts had het stevig gevroren en met een zon die door de nevel heen kwam hebben we genoten van fraaie uitzichten. 's Avonds was het genieten van heerlijke gerechten uit de keuken van de gastheer.

Op zondag 1 december liep ik met 2 vriendinnen de NS-wandeling van Arnhem naar Oosterbeek (Warnsborn route), een etappe van ongeveer 10 km. Wederom had het 's nachts gevroren en deed de zon overdag haar best om door te breken. Lekker geluncht onderweg en een borrel na afloop maakte ook dit tot een mooie dag.

De harde werkelijkheid

Vandaag was ik naar de uitvaart van de vader van een vriendin. De diagnose kanker werd bij hem op 8 november gesteld. Er was hem weinig tijd gegund want hij overleed reeds op 20 november. Hij bereikte een mooie leeftijd in grotendeels goede gezondheid maar desondanks illustreert dit weer dat kanker een verschrikkelijke ziekte is en dat onderzoek om meer kennis te verwerven over het voorkomen, opsporen en behandelen van deze ziekte hard nodig is.

Groene Wissel Posbank en Onzalige Bossen

Ja, een weekje later (zaterdag 16 november) was ik alweer aan de wandel. Deze keer een route die officieel niet meer bestaat (mijn routebeschrijving klopt ook niet meer helemaal, er zijn nieuwe hekken geplaatst en paden verlegd) maar er zijn goede alternatieven om te wandelen in de omgeving van de Posbank. De heide bloeide weliswaar niet meer maar de herfstkleuren in de bossen waren prachtig. Wel heel veel minder paddestoelen gezien dan vorige week (toen je er bijna over struikelde). 17,5 km gelopen deze keer.

Trage Tocht Haastrecht

Alhoewel ik regelmatig de nodige kilometers wandel, zal ik af en toe mooie wandelingen ter inspiratie achterlaten. Zoals de Trage Tocht Haastrecht die ik 9 november liep. Een prachtige wandeling van zo´n 15 km door Zuidhollandse polders en over tiendwegen. Veel witte reigers, 2 ooievaars, 2 fazanten en een hele groep aalscholvers gezien. Her en der was het een beetje modderig maar dat mag geen naam hebben.

Thank you to my Sponsors

26

Gerald Verhaegh

Succes, sterkte, zet 'm op !!!

26

Karen

Heel veel succes! Zo goed dat je dit doet

26

Henri

Succes Marion!

100

Ad

Succes met de tocht!

50

Patricia Groenen

Goed bezig, succes

50

Roeland Makkink

Deze bijdrage doe ik, nadat ik afgelopen weekend te horen kreeg dat een goede vriendin van mij kanker heeft. Het is nog niet bekend welke vorm van kanker het is en wat het behandelplan zal gaan worden.

250

Marion Bussemakers

15

Anonymous

Heel veel succes, en geniet er ook van!

66

van Breukelen, Martin

50

Anonymous

Goed initiatief! Veel succes !

106

Corry Tichelaar

Veel Succes bij het 2x te voet bedwingen van de berg Alpe d'Huzes! Ik bewonder jou initiatief en heb vertrouwen in je inzet en doorzettingsvermogen!

77

Bake sale mei 2022

Zet 'm op!

26

Hannie Kremer

100

Astrid Freriksen

Heel veel succes, Marion!

50

Mariet en Arie

Succes Marion! Hopelijk mogen jullie in 2022 echt aan de bak

10

Francisca Maalcke

Hoi Marion, Wat een goed initiatief! Veel succes! groet, Francisca

25

Kees Jansen

Succes Marion!! toppi

66

josephine

Groeten Josephine

26

Martin van Breukelen

26

Lieuwe en Barbara van Loon

Veel succes en plezier bij de voorbereiding en de uiteindelijke tocht.

200

Paul Wolters

Veel plezier op de Alpe. Fijn om de inspanning te koppelen aan het goede doel!

26

Nicoline Geverink

Succes!

50

Anonymous

Op wereldkankerdag een geweldig familielid verloren aan deze vreselijke ziekte.

30

Anonymous

Mooi initiatief. Zet hem op! groetjes, Mariet en Arie

85

Opbrengst wafelactie

250

Arie Zwart

Succes met deze actie!

Show more