Michael Kops

Alpe d'HuZes 2020

My Activity Tracking

1,783
kms

My target 0kms

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

December 2017: ik krijg een directe rechtse klap. De oncoloog vertelt me namelijk dat ik ongeneeslijke kanker heb. Het is ver uitgezaaide darmkanker. 

Op dat moment wist ik maar weinig van kanker, alleen dat het een k-ziekte is, in een steeds groeiender aantal te genezen, maar helaas ook nog wel eens niet geneesbaar. Ik wist al helemaal niet wat de behandeling zou inhouden. 

Met chemo's en wilskracht ben ik de strijd met de kanker aangegaan. Langzaam aan kwam ik weer op krachten. In 2019 heb ik voor het eerst deelgenomen aan Alpe d'HuZes en al fietsend 2x de berg beklommen. Deze strijd heb ik niet alleen gevoerd, maar met nog 14 andere knokploeg-leden. Voor 2020 ben ik captain van Knokploeg 2.020.

Inmiddels is de situatie dat de kanker redelijk stabiel lijkt, maar weg is het niet en zal het naar alle waarschijnlijkheid ook nooit meer weggaan. Als ik kan, wil ik graag een bijdrage leveren aan verder onderzoek naar mogelijkheden tot genezing van kanker. En misschien heb ik er zelf nog baat bij!! In September 2019 is mijn moeder aan eierstokkanker overleden. Mijn broer en ik hebben haar beloofd om in 2020 nog eens in te zetten voor Alpe d'HuZes. Reden genoeg om mee te doen dus. 

Voor Alpe d'HuZes heb ik mijn motivatie in 4 alinea's samengevat, maar natuurlijk is er in 2 jaar al veel gebeurd. Benieuwd? Kijk dan eens op mijn persoonlijke blog www.michaelversuskanker.wordpress.com.

Of kijk mijn interview voor Alpe d'HuZes 2019 https://www.youtube.com/watch?v=-3ysUCmuTH4

 

My Achievements

Ik heb me ingeschreven

Foto's toegevoegd

Zelf een eerste donatie gedaan

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag gehaald

Streefbedrag hoger dan 3500 ingevuld

Emails verstuurd

Pagina gedeeld op social

Donateurs bedankt

My Updates

Training in Limburg

Zaterdag 12 oktober ben ik in Limburg gaan trainen. Samen met vrienden Gijs en Gerard (beide deelnemers van AD6 2019) ben ik naar Valkenburg gereden. Bij de Amstel Gold Experience was de start van onze route, lus 2 van de Amstel Gold Race. Binnen enkele honderden meters kregen we de Cauberg voor onze kiezen. Zonder ritme en met koude spieren de Cauberg op viel me behoorlijk tegen. 

Na de Cauberg volgden nog vele beklimmingen zoals de Wolfsberg, Loorberg, Schweiberg, Vaalserberg en Camerig. In vergelijking met de Alpe d'Huez zijn deze 'bergen' met een hoogteverschil tussen 33 meter en 124 meter ogenschijlijk een eitje. In praktijk heb ik deze dag meer 'geleden' dan tijdens de beklimming van de Alpe d'Huez. Het op en neer, en af en toe toch echt steile stukken maakten dat ook deze Limburgse heuvels bijzonder zwaar zijn. De omgeving, natuur en sfeer maakten overigens wel dat het een bijzonder leuke dag is geworden. Gijs en Gerard, bedankt voor de gezelligheid (en dat jullie steeds op me wachtten).

Na 90 km fietsen in de Limburgse heuvels was het wel weer genoeg en tijd om ons te verwennen met een heerlijke maaltijd. Kortom, een onvergeetlijke dag, die ik in het voorjaar zeker nog eens over doe. 

 

Thank you to my Sponsors

56

Sarwan Timal

🚵‍♀️ Zet em op Michael !

10

Paul Amstel

Succes

190

Michael Kops

Opbrengst afscheid Ans

50

Inez de Maare

Heel veel voorbereidingsdoorzettingsvermogen en plezier met je hele knokploeg!

10

Rob Huijben

10

Sandra Lavrijsen

Bedankt voor de wijn!!

26

Vugs4finance

Ha Michael, veel succes! Gr, Joris

10

Anonymous

Succes met de zweetdruppels😉Mooi initiatief, top!!

10

Martijn Burgers

26

Sonja Kooremans-Farla

Zó gaaf en goed dat je weer gaat en vergezeld wordt door zoveel naasten!! Zet em op! Groet,Sonja

26

Muriël Mendes

Veel suc6 met je voorbereidingen.

66

Anonymous

Succes buurman!

50

Joris de Jong

Zet 'm op :)

Show more