Niels Beckers

Alpe d'HuZes 2020

soms maak je iets mee in je leven dat je liever niet wil meemaken als je een keuze zou hebben. Maar helaas kunnen we niet altijd zelf onze keuzes maken en gebeuren er dingen die je zo maar overkomen. 

Zo ook in ons gezin. In 2018 werd baarmoederhalskanker geconstateerd bij Aukje, mijn vrouw, en onze wereld stortte in elkaar. Kanker, dat is toch die vreselijke ziekte die zo moeilijk onder controle te krijgen is en als een sluipmoordenaar in je lichaam kruipt en zich pas uit als het misschien al te laat is om goed te herstellen?!? Bij het woord alleen al lopen de rillingen nu over mijn lichaam… Waarom moet ons dat nu overkomen? Waar hebben we dat aan verdiend? 

Twee operaties en een jaar verder het gaat fysiek nu heel goed. Aukje is helemaal hersteld en hardstikke fit/gezond. De kankercellen zijn verdwenen en er zijn regelmatige controles die bevestigen dat alles OK is. Het lijkt er dus op dat het met een flinke sissers af gaat lopen. "Eind goed, al goed!"

En toch voelt het niet helemaal lekker voor mij…. Het gevoel dat je niet alles onder controle kan hebben, de onzekerheid dat toch iets niet helemaal goed is. Hoe ga je daar mee om?

Dat gevoel wil ik een plekje geven. En dat gaat gebeuren op de Alp d'Huez! Sporten zit in mijn hart en is voor mij de ultieme uitlaatklep, ook om mijn gevoelens een plekje te geven. Fietsen overigens niet, daar ben ik nu hard voor aan het trainen… 

Op een regenachtige zondagmiddag heb ik mijn gevoel gedeeld met mijn beste rugbymaatjes en heb ik het idee van Alpe d'Huzes gelanceerd. Het kostte letterlijk nog geen minuut voor we "all in" waren. Samen met Christian, Dennis, Joost en Marc (5th) ga ik de tocht doen in 2020! Nu volle bak trainen en de berg naar boven "dansen". Wat gaaf om dit samen met jullie te doen jongens!

En wat zou het mooi zijn als we ook een flink bedrag kunnen doneren aan het Alp d'Huzes/KWF-fonds. Elke bijdrage wordt gewaardeerd.

5th, let's do this! 

#opgevenisgeenoptie

Thank you to my Sponsors

106

Niels Beckers

Show more