Noor Kieboom

Alpe d'HuZes 2023

AMOUNT RAISED

5323.00

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Hoi, welkom op mijn actiepagina!

Mijn naam is Noor, 26 jaar oud, en woonachtig in het mooie Groningen. Sport is altijd een belangrijk onderdeel geweest van m’n leven. Als klein meisje was gym mijn favoriete vak, las ik alle voetbalboeken uit de bieb, en deed ik fanatiek mee met allerlei schooltoernooien. Ook in de jaren die volgden was ik het liefst op of langs een sportveld te vinden. En ’s zondags Studio Sport kijken met bord op schoot blijft voor ons een goede weekafsluiting.

Mijn vader (Huub) deelde deze liefde voor sport. Ook voor hem was het een uitlaatklep, een manier van opladen, een plek van verbinding. Het enige verschil is dat ik meer van de teamsport ben, terwijl hij juist de voorkeur gaf aan meer individuele sporten; hardlopen, wielrennen, schaatsen, squash, tennis, golf, windsurfen, bergbeklimmen. Hij hield van avontuur en zocht op sportgebied ook vaak nieuwe uitdagingen op.

Ik schrijf in de verleden tijd, want twintig jaar geleden hebben wij veel te vroeg afscheid van hem moeten nemen – papa overleed thuis op 40-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Hij was nog lang niet klaar met leven, maar hij vond berusting in het feit dat hij een mooi leven had gehad. Deze dankbaarheid was voor ons een grote krachtbron om het gemis te dragen. Zoals hij zelf schreef: ‘Leef bewust, en doe er allemaal gemiddeld 40 jaar bij’.

Voor mij is deelname aan de Alpe d’HuZes een manier om degenen die we aan deze ziekte verloren hebben te eren, maar ook om degenen die nog bij ons zijn te vieren en anderen die ermee te maken hebben te steunen. Daarnaast wil ik met het beklimmen van deze berg alle ervaringen van de afgelopen twintig jaar in iets positiefs gieten. Namelijk: zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker.

Daar gaan we pap, van de Groningse weilanden naar de Franse Alpen. Laat het avontuur maar beginnen!

My Achievements

Ik heb me ingeschreven

Foto's toegevoegd

Zelf een eerste donatie gedaan

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag gehaald

Streefbedrag hoger dan 3500 ingevuld

Emails verstuurd

Pagina gedeeld op social

Donateurs bedankt

My Updates

Blog 3 – Alpe d’HuZes komt nu echt in zicht

21 januari 2023 –---- Nog 130 dagen tot Alpe d’HuZes

New year, same goal: zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar kanker en de verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. En we zijn mooi op weg! Mijn tweede streefbedrag van 3750 euro is inmiddels behaald, ongelofelijk. Het blijft heel fijn om te ervaren dat zoveel mensen achter je staan. Ik weet zeker dat ik dat gevoel ook mee zal nemen naar Frankrijk, en dat dat me een extra boost zal geven als we in juni onderaan de berg staan te wachten op het startschot.

Weinig bijzonderheden te melden qua training. Ik heb nog steeds plezier in de spinninglessen bij de ACLO (het sportcentrum in Groningen). Vooral als het grote licht wordt verruild voor sfeerverlichting van een lichtsnoer dat door de zaal ligt. En als er een playlist opstaat met classics van bands als Fleetwood Mac en ABBA dan is een uurtje zweten op de fiets helemaal niet erg. Wat betreft het trainingsschema; volgende week is de laatste week van Fase 1 – Voorbereiding, daarna volgt een ‘rustweek’ met een FTP test. FTP staat voor Functional Threshold Power: het vermogen wat je maximaal een uur lang vol kan houden. Een testmoment om te kijken hoe de conditie er na deze trainingsweken voor staat. Ik ben benieuwd.

Volgend weekend ga ik richting Castricum. Daar bevindt zich één van de Bike Totaal fietswinkels waar je de koerskleding kan passen. Hoewel ik dat tijdens de informatiedag in Gorinchem ook al heb gedaan, wil ik toch voor de zekerheid de fietsbroek en het shirt even opnieuw passen. Dan kan ik met een gerust hart binnenkort mijn koerskleding gaan bestellen. Check check dubbel check :)

Motto van de maand januari: ‘Leer van guster, dreum over mörn, leef vandoag.’ (Groninger spreukenkalender)

 

-----------------   Shirtsponsoren ----------------

In de afgelopen weken heb ik vier nieuwe shirtsponsoren mogen verwelkomen: La Marzocco, WFO Netwerk Notarissen, BWorkz, en JasjeDasje.nl. Fantastisch om via deze weg hun steun te mogen ontvangen! Inmiddels staat de teller op 8 shirtsponsoren – met hun logo achterop mijn wielershirt zullen we op 1 juni symbolisch samen omhoog fietsen richting de top van de Alpe d’Huez.

Blog 2 – Bedankt voor alle support!

16 december 2022 –---- Nog 166 dagen tot Alpe d’HuZes

Een nieuwe maand, een nieuwe blog :) Waar zal ik beginnen? Toen ik vier weken geleden mijn actiepagina online zette had ik niet durven dromen dat mijn streefbedrag (2500 euro) binnen een maand behaald zou worden. Echt fantastisch. Aan iedereen die, in welke vorm dan ook, heeft bijgedragen: ontzettend bedankt! Het is hartverwarmend om zoveel steun te mogen ontvangen. Van familie en vrienden, maar ook oud-studiegenoten, kennissen, en zelfs mijn tandarts.

Tijd om achterover te leunen? Zeker niet! Mijn missie duurt voort: zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar kanker en de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Daarom heb ik mijn streefbedrag naar boven bijgesteld. Om maar in sporttermen te blijven: erop en erover! Ik ben dankbaar dat zovelen mij hierin steunen.

Inmiddels is het vervoer en verblijf ook geboekt. We gaan met een touringcar mee naar Frankrijk en verblijven daar boven op de berg. Na alle organisatie bleef er nog één puzzelstukje over – en dat was geen onbelangrijke: training! Het bleef me bezighouden hoe je nou voor een degelijke voorbereiding zorgt voor de beklimming van Alpe d’Huez. Wat voor soort training werkt het best, op welke intensiteit train je, en hoe ziet de ideale opbouw richting het evenement eruit? Ik weet wel wat van voetbalconditie, maar duursport is toch echt andere koek. Gelukkig kon ik de hulp inschakelen van Berber – vriendin uit Groningen én triatleet.

Op maandag 28 november troffen we elkaar op Schiphol om alles door te spreken. Met uitzicht op de oliebollenkraam klapten we de laptop open en begonnen we aan een persoonlijk trainingsschema. Eerst werd de trainingsperiode ingedeeld in drie fases, elk met een eigen focus. Daarna volgde per week een specifiekere invulling van de fietstrainingen. Al gauw vulden de blokjes zich met allerlei termen en kleurtjes. Leuk om zo meer te leren over duurtraining. Tot slot planden we een aantal testmomenten en trainingsweekenden in. En zo toverde Berber binnen anderhalf uur een leeg Excel sheet om tot een kleurrijk en duidelijk overzicht waarin het pad naar de koersdag is uitgestippeld. Voor de nieuwsgierigen: voorlopig zitten we in Fase 1 - Voorbereiding, met de focus op techniek, belastbaarheid, en zitvlees kweken :)

Dat was het weer voor deze maand. Ik wens jullie hele fijne feestdagen en alvast een gelukkig, gezond, en sportief 2023. Tot in januari!

Motto van de maand december: ‘Het gaat niet om de makkelijke dagen, maar wat je kan opbrengen op de moeilijke.’ (Marit Bouwmeester, 2022)


-----------------   Shirtsponsoren ----------------

Een speciale vermelding voor de eerste twee bedrijven die shirtsponsor zijn geworden: IT4People en Espresso Service West. Zij zeiden volmondig ‘ja’ op de vraag of zij mij wilden sponsoren, waarvoor grote dank! Daarnaast heb ik veel steun ontvangen vanuit mijn club SV Hoofddorp, waar ik 13 jaar heb gevoetbald en nu als vrijwilliger actief ben. Daar ben ik erg dankbaar voor. Met hun bijdrage zullen ook zij op de achterkant van mijn shirt komen te staan. Tot slot werd ik verrast door de vrouwenteams van de club (VR1 en VR18+1). Op eigen initiatief hebben zij een geweldig bedrag ingezameld, waarmee zij mijn vierde shirtsponsor zijn. Een bijzonder gebaar dat veel voor mij betekent.

Blog 1 – De voorbereiding is in volle gang

15 november 2022 ---- Nog 197 dagen tot Alpe d’HuZes

Deelname aan Alpe d’HuZes zat al een aantal jaar in m’n hoofd en ik ben blij dat ik eindelijk de stap heb gezet om het avontuur aan te gaan. Natuurlijk vind ik het ook wel een beetje spannend. Een berg beklimmen is heel wat anders dan op een swapfiets door de stad crossen. Maar zoals de Groningers zeggen: ‘Komt goud mien jung’. Gek genoeg voel ik die rust ook. Dat is fijn :)

Sinds m’n inschrijving vier weken geleden is de voorbereiding in volle gang. Degenen die me kennen zullen niet verbaasd zijn dat alles wordt vastgelegd in Excel sheets. Jaarplanning, organisatie, sponsorwerving, training. Houden we van. De eerste informatiedag op 5 november gaf nog een extra zetje in de goede richting. Daar in Gorinchem konden we koerskleding passen, workshops bijwonen, en een heleboel vragen stellen. Een goede kickoff.

Verder heb ik vanmorgen een sportmedisch onderzoek ondergaan in het Omnium hier in Groningen. Dit wordt vanuit de organisatie aangeraden om er zeker van te zijn dat je gezond en wel de berg op kan. Hartritme, bloeddruk, zicht, longfunctie, bloedwaardes, gewrichten. Alles is prima in orde, altijd fijn zo’n bevestiging. Daarnaast heb ik op de fiets een inspanningstest gedaan met ademgasanalyse. Hieruit kunnen ze veel informatie halen over hoe je lichaam reageert op inspanning. Vond ik tof om te weten én geeft input voor een trainingsschema op maat. Dat is de volgende stap.

Tot slot: dank aan Esther en Sanne voor hun hulp bij de voorbereiding voor de werving van (shirt)sponsoren. Alles staat klaar voor de aftrap - jep, het voetbal zit nog wel in me. Wordt vervolgd...

Dit was wel even genoeg leesvoer voor deze maand. De volgende update volgt in december. Tot dan!

Motto van de maand november: Remember your why.

My activity tracking

194
kms

Thank you to my supporters

26

Michael En Marjolein Doezie

Zet hem op Noor je kan het.

10

Julius Op De Weegh

Zet hem op Noor!

10

Michael&marjolein

Lieve Noor, Heel veel succes! You got this! Trots op jou!

10

Veerle

Heel veel succes, Noor!

66

Raymond & Esther Verhagen

Top Noor! Heel veel succes!

26

Anonymous

Veel succes!

106

Anonymous

26

Margriete

Lieve Noor veel plezier met dit mooie project. Je vader zou trots op je zijn!

26

Laura

Succes Noor!

66

Francien Eppens

Zet m op lieve Noor! Een ode aan je lieve papa.

10

Anonymous

Heel veel succes Noor!!

26

Anonymous

Succes Noor!

5

Anonymous

Wat mooi en bijzonder om dit ter ere van jouw vader en van anderen te doen, zet em op!

26

Anonymous

Lieve Noorie, hoe vet dat je dit gaat doen! Ik ben super trots op je en heb alle vertrouwen in je. Jij kan dit! Heeeel veel succes.

26

Laura Mayrhuber

So proud of you for doing this 🥰

206

Jaap Van Der Horst

Zet hem op Noor! Een fantastische ervaring voor een bijzonder goed doel! Niet vergeten te genieten als je de Alp bedwingt! Liefs oom Jaap

56

Brigitta

Succes met de training en de uiteindelijke beklimming. Top dat je dit gaat doen!

100

...

26

Fam Te Riele

Heel veel succes Noor! Groetjes uit Zwolle

106

Eline Teuling

Lieve Noor, You got this! Ik heb er alle vertrouwen in dat je het hartstikke succesvol gaat doen en ik ben nu al super trots op je!

10

Anonymous

Fantastische actie Noor! Zet hem op!

10

Anonymous

25

Rita En Jan Vonk

Zet ‘m op lieve Noor 😘

300

Sv Hoofddorp Vrouwen 1 En Vr18+ 1

Lieve Noor, namens de SV Hoofddorp VR1 en VR18+1 wensen we jou heel veel succes met deze uitdaging! You go girl, you can do this! Girlpower!

250

Anonymous

100

Lieke Eppens

Mooi en ontroerend verhaal Noor. Geweldig je inzet hiervoor.

54

Luuc Kieboom

Ik, mam, pap en iedereen in je omgeving zijn super trots op je dat je dit gaat doen 💪 Zal je op mijn eigen manier zo goed mogelijk (blijven) ondersteunen❤️

26

Anonymous

Succes! You can do it!

25

A Heere

50

Mardit

Heel veel succes met dit avontuur! Het gaat je lukken❤️

20

Noor Kieboom

Een duwtje in je eigen rug :)

10

Sterre Nijburg

Wat een topactie!

20

Marit De Romijn

Wat een goed doel Noorie💪 heel veel succes met de voorbereidingen. Ik weet dat jij dit kan

350

Esther Kieboom En Tony Felton

Lieve Noor Super dat je dit doet. We zijn trots op je.

26

Wilma Weehuizen

Je bent een kanjer Noor. Ik ga je zeker volgen.

50

Anonymous

Ubercool Noor dat jij dit voor je papa doet.Ik weet zeker dat hij trots is!!!!!!!!

26

Resi Baan

Wat een topper ben je toch Noor!!! Zet 'em op!

250

Sv Hoofddorp

Wat een geweldig initiatief Noor, daar dragen we graag aan bij namens jouw cluppie sv Hoofddorp. Prachtig om dit uit naam van je vader te doen. Deze nare ziekte heeft ook onlangs één van onze zeer gewaardeerde trainers uit het leven gerukt. In gedachten zijn we bij je als je die berg beklimt. Sterkte en veel plezier gewenst met de voorbereidingen. We gaan onze Business Club benaderen voor je om ook een bijdrage te leveren.

10

Erik Everts

Geweldig Noor, zet 'm op!!

40

Riet Van Leeuwen-onderwater

Succes Noor, we denken aan je vader Huub, broer van Esther.

50

Anonymous

Hee Noor, Wat een avontuur om aan te gaan met een prachtig doel! Hierbij ook een bijdrage van mij <3. Op naar de top van die berg! Liefs, Heleen

106

Wim

Hoi Noor, dit gaat jou lukken. Ik wens je heel veel succes en plezier met dit avontuur!

10

Floor Knook

Succes!!

14

Yvonne Richters

Heel veel succes Noor. Zet m op!!

50

Nita

Lieve Noor, Het heeft even geduurd, maar vanaf nu ga ik je blog volgen. Heel veel succes met alles. Nita

25

Jantina Van Rossum

Lieve Noor, Wat vind ik dit dapper van jou. Je hebt een mooi motiverend verhaal geschreven. Je vader zou trots op je geweest zijn. Ik wens je volgend jaar heel veel succes op weg naar de top van de ‘L Alpe D’ Huez. Lieve groetjes Jantina van Rossum

25

Anonymous

250

Arnold Namens Espresso Service West B.v.

Natuurlijk steunen wij jou om de top te bereiken voor dit prachtige doel!

100

Anonymous

Zet hem op Noor! Het gaat je zeker lukken! Zet je tanden er in 😉

26

Muriëlle Kieboom

Go for it, Noor! 👍

10

Naomo Jongerius

10

Maike Eppens

Noor ontzettend mooi geschreven tekst Veel succes met de beklimming.

16

Anonymous

Heel veel succes gewenst Noor!

250

Arnold Van Den Kommer Holding Bv

10

Anouk Van Wolde

Zet hem op Noorie! There is no greater medal than to be acclaimed for your style 🏅

50

Wim De Groof

Goed initiatief en een mooie ode aan je vader!

125

Anonymous

400

Agaath & Peter

Wij zijn erg onder de indruk om op deze door jouw gekozen sportieve manier een steentje bij te dragen aan het kankeronderzoek.

20

Anonymous

Lieve Noor, Ik was ontroerd door je mooie woorden! Wens je heel veel succes en weet zeker dat het een prachtige tocht zal worden.... Grt Christel Blokker ( moeder van Eefje van Twickel)

15

Lilette Van Zijl

Succes!🚵‍♀️

50

Anonymous

Veel succes!!

26

Lotte Tjin

Goed bezig Noor! ❤

106

Peter En Pauline De Groof-van Daal

Heel veel succes Noor, mooie tielichting heb je geschreven, ook over Huub.

10

Thomas Van Der Horst

Hoi Noor, hier een tip van mij: heel simpel, gewoon blijven trappen en niet achterom kijken! Heel veel succes💪

16

Anonymous

SUCCES!

15

Ineke

Kop d’r veur Noor! Liefs

100

Janneke Wegman

wat een geweldig intiatief. Knap dat je dit gaat ondernemen. heel verl succes alvast bij de voorbereidende trainingen. liefs Janneke Wegman

250

Wfo Notarissen

Zet hem op Noor, geweldig dat je dit doet, we zijn allemaal heel trots op je!

30

Hinke

Veel succes Noor. Echt super cool dat je dit doet. Ik blijf graag op de hoogte.

250

Jasjedasje.nl

Zet hem op Noor. Voor Papa en het KWF. Denk aan De Steen der Wijzen.

15

Anonymous

You got this!!💪🏼

256

It4people

We zijn met IT4People trots op het zijn van de eerste bedrijfssponsor van Noor! Prachtig initiatief en veel succes! Hopelijk is dit een startschot voor ook andere organisaties om je te helpen met het vol krijgen van je shirt! Jeroen Veltenaar IT4People

26

Birgit Knipmeijer-laméris

Lieve Noor, wat geweldig dat je dit gaat doen. Heel veel succes! Birgit Knipmeijer

My Activity: Fietsen