Patricia Waardijk

Alpe d'HuZes 2023

AMOUNT RAISED

3610.00

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Hai,

Bedankt dat je op mijn pagina kijkt.

1 op de 3 mensen krijgt kanker. Dat is veel. Veel te veel. Dat betekent dat uiteindelijk iedereen wel iemand in zijn/haar directe omgeving kent die kanker heeft (gehad) of er aan is overleden.
Zo ook ik.
Een goede vriendin overleed op veel te jonge leeftijd. Het zusje van een andere vriendin overleed veel te jong. Familieleden. En ook wat 'verder weg' zijn er afgelopen jaren mensen overleden in mijn omgeving aan verschillende soorten kanker. Gelukkig zijn er ook een aantal die het wel overleefd hebben. Helaas heb ik in 2020 ook meegemaakt hoe het is om zélf kanker te hebben.

Maar ik leef nog!
Dankzij de nieuwe immuuntherapie die de afgelopen jaren is ontwikkeld. Ontwikkelingen die mogelijk zijn gemaakt doordat er geld was voor onderzoek. Geld dat dus helaas nog heel hard nodig is om nog meer nieuwe manieren te ontdekken om kanker te bestrijden en liever nog: te voorkomen.

Ik heb de hoop dat we er in de toekomst voor kunnen zorgen dat er niemand meer veel te vroeg dood hoeft te gaan aan deze ziekte. Dat er nieuwe ontwikkelingen komen die er voor zorgen dat de behandelingen minder ingrijpend, verwoestend en zwaar zullen zijn. En in de hoop dat er ook samengewerkt gaat worden met de complementaire geneeskunde, die elkaar kunnen ondersteunen.

Daarom doe ik mee met Alpe d'Huzes.
Met die hoop op een betere gezondheid in de toekomst voor iedereen.
Om geld in te zamelen voor onderzoek.
Om mijn overleden vriendinnen en familie te herdenken.
En ook om mijn eigen kanker 'avontuur' nog wat meer te verwerken.

Ik ga daarom mijn uiterste best doen om de berg tweemaal op te wandelen. En hoop dat je mij wilt steunen hierbij met een sponsorbedrag. Elk bedrag is welkom, klein en groot.

Heel hartelijk dank!

Met sportieve groet,

Patricia

My Achievements

Ik heb me ingeschreven

Foto's toegevoegd

Zelf een eerste donatie gedaan

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag gehaald

Streefbedrag hoger dan 3500 ingevuld

Emails verstuurd

Pagina gedeeld op social

Donateurs bedankt

My Updates

YES, de Top behaald, 2 x!!

Jaaaa, 2 x de berg beklommen. Wat een ervaring zeg.
De eerste klim starten in het donker, de kaarsen onderweg. Zoveel kaarsen die staan voor 1 of meerder mensen. Ontzettend indrukwekkend en heel emotioneel. Ook die van mij stonden er tussen. De banners aan de wanden van de berg, ook met foto's van mensen die er niet meer zijn. Dan de supporters die langs de kant van de weg staan aan te moedigen. Met eten en drinken staan. Zo hartverwarmend. Zo emotioneel.
Ik ging langzaam maar gestaag naar boven. Daar kwam de ontlading. Even lekker uithuilen.

Dan met de skiliften weer terug naar beneden en even uitgerust, wat gegeten. En ik dacht: nog maar een keer dan. Ik voelde me wel moe maar mijn benen deden het nog goed.
En dit keer heb ik meer genoten van de muziek en de mensen. De emotie was er vanaf en nu was het genieten. Geweldig.

Wat een ervaring. Dit moet nog even inzinken en een plek krijgen.
Heel blij dat ik mee heb gedaan.
DANK aan iedereen die mij gesteund heeft met een donatie en berichten. Fantastisch.

De Kick off

Vandaag met mijn zus onze koers kleding  opgehaald op Papendal bij de Kick off. Het was de derde bijeenkomst en toch weer kippenvel van de energie en de gesprekken met de mensen daar. En tranen bij de liedjes met zulke rake teksten. En wat heerlijk dat het er allemaal mag zijn daar. 

Nog een maand! Nog flink de heuvels trainen op de loopband en de bruggen hier in Alphen.  Opgeven is geen optie dus nog effe aan de bak :-)

Rondleiding Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis #Ad6

Woensdag 8 maart werd er via Alpe d'Huzes  een rondleiding georganiseerd bij het AvL Ziekenhuis in Amsterdam. 
Ontzettend interessant!

Na een inleidend praatje over Ad6 (2006-2022 al € 191.550.066 opgehaald voor onderzoek!)  en het AvL en wat er met het onderzoeksgeld allemaal gebeurt, werd er een presentatie gegeven over zo'n onderzoek dat bezig is. 

Hierna werden we in groepen verdeeld en ik mocht mee kijken op de afdeling pathologie. Hier komt het weefsel binnen dat is weggenomen bij een operatie om te onderzoeken. Dit weefsel moet geprepareerd worden om uiteindelijk onder een microscoop bekeken te worden om te ontdekken wat voor soort kanker er zit.

De pathologen waren net bezig met een stuk darm te preparen en we konden goed zien hoe de tumor in dit stuk darm zit. De andere patholoog was bezig een grote tumor door te snijden die net daarvoor uit een patiënt was gehaald.  
Het is veel werk om een preparaat te maken uit een stuk weefsel: het wordt o.a. gekleurd, 2 dagen op sterk water gezet om het ontbindingsproces te stoppen, in hele dunne plakjes van 0.3 mm gesneden door een apparaat, bekeken, gecentrifugeerd met andere kleurstoffen. 
En uiteindelijk kunnen ze definiëren wat voor soort kanker er in het weefsel zit. 

Heel bijzonder om op deze afdeling te mogen rondlopen en dit alles te zien en uitleg te krijgen. 

25 februari Alpe d´Huzes dag

Zaterdag 25 februari was ik samen met mijn zus Irene naar de info dag over de Alpe d6 in Nijkerk.

Meteen al bij binnenkomst voel je een krachtige positieve vibe die er hangt. Alle medewerkers, vrijwilligers dus, stralen zulke positiviteit uit, er is zo'n behulpzaamheid en het gevoel van verbondenheid; erg mooi.
 
We volgden de workshop over wandelend de berg op. Waar moet je op letten, hoe gaat dat in zijn werk om vanaf de top weer terug in het dorp te komen, eten en drinken etc. Er komt nog best wat bij kijken.

Zo moet je een combi-ticket kopen voor de skilift-bus. Want eenmaal de top bereikt (2 x hoop ik) wil je ook weer terug naar beneden. Dat gaat met de skilift (eenmaal overstappen) die speciaal voor het evenement die dag open is en heen en weer gaat. Vanaf het liftstation in het dal moet je dan nog een stuk met de bus om weer in het dorp te komen. Al met al moet je hier wel 1,5 uur voor uittrekken. Er zijn ongeveer 1900 lopers die allemaal met de lift terug moeten. De fietsers rijden de berg weer af.

De eerste beklimming die om 04.30 uur start is een 'stilte' beklimming. Daarmee bedoelen ze dat er nog geen muziek etc. onderweg is. Na de eerste beklimming zal er in de bochten onderweg muziek zijn ter ondersteuning en motivering.

Zo vroeg starten, in het donker, zal het indrukwekkend zijn om de kaarsen langs de weg te zien branden. Mensen kunnen een kaars branden voor iemand en deze neer laten zetten langs de route. Dit schijnt zeer emotioneel en indrukwekkend te zijn. Ik heb er 3 besteld: een voor Sophia, een voor Adri en een voor mezelf. Ik mag trots zijn op waar ik nu sta en hoe ver ik ben gekomen. Het was een hell of a trip en het is nog niet af maar 'the only way is up'!

Irene heeft informatie ingewonnen over vrijwilligerswerk doen daar. Ze was al van plan om mij te komen aanmoedigen (superleuk!) en ze  heeft zich uiteindelijk ingeschreven voor de Alpe d'HuZUS: als vrijwilliger meewerken tijdens het evenement. En zij gaat op de fiets naar Frankrijk!! Stoer! Ook haar kun je sponsoren :-)

https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/irenewaardijk/alpe-dhuzus

We hebben ook geluisterd bij de plenaire sessie met algemene info over het evenement. We begonnen met een minuut stilte voor Margriet Eshuijs die in december 2022 overleed aan kanker. Zij heeft heel veel voor Alpe d’Huzes  gedaan qua muziek en filmpjes. Daarna  vertelde een krachtige vrouw haar aangrijpende verhaal dat zij al 15 jaar leeft met uitgezaaide kanker. En ze leeft nog steeds omdat er steeds weer nieuwe medicijnen en behandelingen worden gevonden, die bij haar aanslaan. Dankzij al dat onderzoek wat er gebeurt. Wat een resultaat! Ze kreeg een staande ovatie. Kippenvel.
Er werd afgesloten met het Alpe d’Huzes lied: 

‘De berg wacht, hij strekt zijn armen uit
Vriend of vijand, wat zal het zijn
Je voelt de twijfel die naar binnen sluipt
Ga ik dit halen? Angst voor de pijn

Maar je weet pijn duurt maar even
Als je opgeeft is het voor altijd 
Kom op kies voor het leven 
Kom op kies voor de strijd

Sta op stap op en geef niet op
Klim uit dat dal weer naar de top
Kom op geef niet op
Sta op stap op en wees niet bang 
Want als jij valt pak ik jouw hand
Kom geef niet op 

Deze reis maak jij niet alleen 
In elke bocht zullen wij staan
Als je stil valt, als de onmacht je tot afstappen  dwingt 
Leer jij jezelf pas kennen, je zult zien dat je de kracht weer vindt

En zij die achter zijn gebleven 
We nemen ze mee in ons hart
Sta op stap op en geef niet op
Klim uit dat dal weer naar de top
Kom op geef niet op
Sta op stap op en wees niet bang 
Want als jij valt pak ik jouw hand
Kom geef niet op ‘

Na nog wat spulletjes gekocht te hebben waarmee we ook weer het onderzoeksfonds steunen, gingen we terug naar huis. Met de bevestiging dat ik toch écht serieus aan de training mag beginnen :-) En met een blij hart om zoveel vriendelijkheid en goedheid. 


Wat gebeurt er met mijn donatie?

Ik krijg vaak vragen en opmerkingen over het donatiegeld en de welbekende ‘strijkstok’.

Het opgehaalde geld komt in een fonds waaruit enkel en alleen onderzoek wordt gefinancierd. Het geld wordt dus niet gebruikt om de verwarmingskosten van het KWF gebouw te betalen of het salaris van de directie. 

Het volgende staat op de website:

"KWF Kankerbestrijding is een heel belangrijke partner van Alpe d’HuZes. Alpe d’HuZes heeft bij KWF Kankerbestrijding een Fonds op naam (een fonds voor subsidies). De uitgaven uit dit fonds worden gedaan aan de hand van een jaarlijks bestedingsplan. Dit plan wordt opgezet door een bijeenkomst met wetenschappers, patiënten, vertegenwoordigers van Alpe d’HuZes en KWF Kanker. 

Meer informatie? Mail naar geldbesteding@alpe-dhuzes.nl. "

Het liefst zou ik zien dat er in de wereld een verschuiving plaats vindt naar een gezondere leefomgeving. Want dat speelt in mijn ogen ook erg mee aan het ziek worden. Niet alleen aan kanker, maar veel andere ziektes ook. De luchtvervuiling,  een bodem die uitgeput is zodat er minder voedingsstoffen in ons eten zitten, sowieso wat er tegenwoordig onder de noemer 'voeding' in de supermarkt ligt, de enorme stress die mensen ervaren in deze tijd, waar er steeds maar meer, meer en meer van je verwacht wordt... Het helpt allemaal niet mee om gezond te blijven.

Maar dat systeem is een log systeem wat niet zo maar even te veranderen en te  verbeteren is. Daarom is het belangrijk om toch ook aan de andere kant van het verhaal te werken. In dit geval om te zoeken naar andere manieren om kanker te bestrijden en te voorkomen.Thank you to my supporters

10

Ike Djohan
27 May 2023

Heel veel succes en plezier!

66

Anita & Anthoon
27 May 2023

Lieve Patries, Super trots op je dat je dit 'avontuur' aangaat! We weten zeker dat het je gaat lukken, mentaal, emotioneel en fysiek! XXX Anita & Anthoon

250

Mieke Van Dijke
26 May 2023

Op naar de top Patricia! Super dat je dit doet!

106

Krysia
25 May 2023

20

Mama Vonk
25 May 2023

10

Mariska Kroon
24 May 2023

Heel veel succes lieve Patricia!

10

Anonymous
24 May 2023

ijsjes :)

26

Annemieke Van Rosendaal
23 May 2023

Je bent uit zo,n dal gekomen! Dit gaat je zeker lukken. Heel veel succes volgende week!

15

Hanneke
3 May 2023

The only way is up! Succes!!

10

Anonymous
30 April 2023

Succes!!

10

Paul Tuinenburg
30 April 2023

Veel succes,Patricia en vooral veel plezier . Groeten van Marry en Paul.

26

Anonymous
30 April 2023

Top Patricia. Succes

26

Anonymous
24 March 2023

Lieve Patricia, Wat stoer dat jij de berg tweemaal op gaat lopen. Super prestatie! Dat zal vast een hele bijzondere en emotionele dag en ervaring worden, tezamen met al die andere mensen en je zus. Ik wens je alvast heel veel succes en plezier toe met de voorbereidingen!

27

Linda Brinkman
8 March 2023

Super knap! Ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken. Zet hem op! 🍀

66

Heinz Waardijk
6 March 2023

126

Elly Waardijk
5 March 2023

super trots dat je dit gaat doen en heel veel succes met de voorbereiding en de tocht die je gaat maken

28

Anonymous
19 February 2023

Lekker gedanst. Veel succes

26

Rob Vonk
13 February 2023

Zet ‘m op, Patricia!

206

Nico Bode
10 February 2023

Veel succes Patricia. En geniet van de wandeling! Heel mooi dat je dit doel op deze manier steunt.

26

Yvonne Bakker
9 February 2023

Veel succes Patricia. Fantastisch dat je dit doet!!

30

Anonymous
9 February 2023

Veel succes!

20

Lenie Bosman
22 January 2023

Heel veel succes tijdens de rit naar boven.

20

Piet Waardijk
5 January 2023

veel succes met op de Alpe d'huzes

14

Anja Kramer
5 January 2023

Je bent er bijna. Gaat vast lukken.

10

Jeanne
4 December 2022

106

Anne En Bernard Waardijk
18 November 2022

2 Keer naar boven is niet niks!!! Veel succes gewenst.

15

Martin Emmy
17 November 2022

10

Anonymous
14 November 2022

Wat een goed idee! Heel veel succes, hoop dat het je allemaal gaat lukken

10

Anonymous
14 November 2022

Ha Patricia, Heel veel succes en plezier met deze actie! Mooi initiatief. Groetjes, Jacq.

250

Wil - Waardijk
12 November 2022

sterkte met het wandelen

26

Cornelis Lucas
12 November 2022

66

Frits Miltenburg
10 November 2022

Ga ervoor. We duimen mee. Veel succes Patricia. De aanhouder wint altijd.

106

Richard Waardijk
4 November 2022

Alvast heel veel succes, een mooie uitdaging. Aan je doorzettingsvermogen zal het niet liggen dus alle vertrouwen dat je dit doel gaat halen.

15

Monica
28 October 2022

Patricia heel veel succes !

26

Miranda Waardijk
27 October 2022

Succes topper 💋

26

Joke Van Rijn
24 October 2022

Veel plezier met trainen en dan komt het helemaal goed als je de afstand daar gaat lopen. Je doet het voor een doel waar je helemaal achter staat. Succes!!

20

Tony Waardijk En Guido Pietersen
23 October 2022

Wij wensen jou heel veel succes t.z.t En heel dapper weer van je, maar ja, zo ben je hé

23

Pieter J
20 October 2022

26

Marjo Waardijk
19 October 2022

Heel veel succes met de voorbereidingen!! Dapper hoor.

10

Anonymous
18 October 2022

Zet hem op!

26

Han Nielen
17 October 2022

Geweldig van je. Succes

26

Anonymous
17 October 2022

Succes, alle bewondering voor je doel!

26

Anonymous
17 October 2022

25

Esther Scherrenburg
17 October 2022

Kippenvel en je bent een topper. Heel veel sterkte en kracht bij het beklimmen van de top. Zowel letterlijk als figuurlijk. Ik denk aan je

26

Peter En Gaby Jansen
17 October 2022

Go Patricia! Goed bezig voor een goed doel!

26

Truus Waardijk
17 October 2022

Goed idee succes

66

Noor Waardijk
17 October 2022

Veel succes, Patricia! 💪

66

Bert Waardijk
17 October 2022

Hallo Patricia, Veel succes met je wandeltocht, we steunen je van harte!

50

Marlene Van Der Sijs
16 October 2022

Wat een mooie uitdaging Patricia! Heel veel succes met de voorbereidingen🫶💪

10

Wim Debets
16 October 2022

106

Irene Waardijk
16 October 2022

Kanker heb je niet helemaal alleen. Je vrienden en familie lijden op afstand met je mee. Super trots op jouw toenmalige 'survivalprestaties' en deze berg beklimmen valt daar natuurlijk bij in het niet ;-) Dus je gaat die 2x zeker halen! Een mooie afsluiter van die verschrikkelijke tijd.

106

Astrid Van Dijk
16 October 2022

Wat ontzettend stoer van je!!! Heel veel sterkte en je kunt dit, weet ik zeker Astrid en Wim

250

Anonymous
16 October 2022

26

Joke En Gerard Waardijk
15 October 2022

Heel veel succes met lopen Patricia!

26

Marie-thérèse
15 October 2022

Wat een prachtig voornemen. Jij bent van harte welkom om bij ons in de buurt te trainen.

15

Gerard Korte
15 October 2022

Heel veel succes !!!

10

Joost Kuijer
15 October 2022

Succes met 2x de Alp!

25

Corrie Hartog
15 October 2022

Ik wens je veel kracht toe dat je de top haalt en dat je maar veel donaties mag ophalen. Groetjes t. Corrie

26

Audrey Nijp
15 October 2022

Wat een mooi initiatief en supertof dat je dit gaat doen! Op weg naar de top, of dat nu 1, 2 of 3 keer is, denk aan jezelf wat je nu al bereikt heb en blijf genieten! Heel veel succes en vooral veel plezier!

50

Yvonne Waardijk
15 October 2022

Wat een mooi initiatief Patricia! Heel veel sterkte en succes.

26

Jan Van Den Berg
15 October 2022

Wat knap dat je dat doet Patricia. Kanker geeft veel verdriet, maar een glimlach breng je door er iets tegen te doen.

30

Marian Kop
15 October 2022

Lieve Patries, Wouw! Wat goed van jou en ja, ik wil je hier graag in steunen. Heel erg veel succes met trainen en t behalen van jouw doel.

26

Rina Van Egmond
15 October 2022

Denk op weg naar de top ook een beetje aan jezelf. Geniet van elke stap en ook als je het niet haalt ben je een kanjer!!!

15

Saskia
15 October 2022

Heel veel succes met het behalen van je doel🍀💞😘

15

Judith Mooy
15 October 2022

Heel stoer van je om deze uitdaging aan te gaan Patricia. Het gaat je vast iets moois brengen. Veel succes Groetjes Judith

15

Diana Waardijk
15 October 2022

Veel succes!!!

26

Els Egberts
15 October 2022

Succes Patricia!

26

Anja Kramer
15 October 2022

Superstoer dat je dit doet. Succes met trainen.

100

Elles Hartog
15 October 2022

Lieve Patricia, Wat een een mooie uitdaging. Alvast heel veel succes toegewenst. Groetjes Elles

26

Sharon Vermond
15 October 2022

Succes! Knap dat je dit doet.

20

Jaqueline Wierenga
15 October 2022

Wat een toffe uitdaging! En natuurlijk wil ik jou steunen.

26

Rosan Van Der Werf
15 October 2022

Lieve Patricia, Nu al trots!

100

Jan Koekoek
15 October 2022

Heel veel sterkte en succes, je kunt het .

26

Anonymous
15 October 2022

Wat een mooi initiatief!

26

Lennert
15 October 2022

25

Laura Knol
15 October 2022

Super goed plan en heel gaaf dat je dit gaat doen! Groetjes Laura

40

Hanneke Kuiper
15 October 2022

10

Anonymous
15 October 2022

Veel succes met de training en wat een goed initiatief van je. You can’t beat the person who won’t give up!

26

Leo Straver
15 October 2022

Heel veel succes en je kan het.

100

Patricia Waardijk
15 October 2022

My Activity: Wandelen