Renée van Garderen

Alpe d'HuZes 2024

AMOUNT RAISED

1933.00

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

Zeven jaar geleden zat ik nog volop in de behandelingen voor borstkanker en durfde ik niet vooruit te kijken. Geen idee of ik het zou overleven. Nooit gedacht dat ik aan Alpe d'HuZes 2023 mee zou kunnen doen. Dat heb ik te danken aan de voor mijn soort kanker op maat gesneden behandelingen. En dat weer dankzij onderzoek in de jaren daarvoor. Ik ben eeuwig dankbaar. 

Ik doe in 2024 ook weer mee. Mijn gedachten gaan, nu ik dit schrijf en telkens als ik aan Alpe d'HuZes denk, speciaal uit naar Anja, onze vrolijke, onbaatzuchtige, praatgrage, maar vooral zeer toegewijde teamcaptain tijdens Alpe d'HuZes 2023. Zij heeft de rotziekte niet mogen overleven. Ik neem haar op donderdag 6 juni 2024 in mijn hart mee de Alpe op. 

Mijn grote doel voor Alpe d'HuZes 2024 is uiteraard om samen met mijn teamgenoten weer zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker, zodat meer mensen kunnen overleven. En daar is onderzoek hard voor nodig, want veel te veel mensen redden het niet. Mijn streefbedrag is vooralsnog € 2500, maar ik hoop echt dat ik in de loop van het jaar het streefbedrag al kan verhogen.

Steun je mij  door een bedrag naar keuze te doneren?

My Achievements

Ik heb me ingeschreven

Foto's toegevoegd

Zelf een eerste donatie gedaan

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag gehaald

Streefbedrag hoger dan 3500 ingevuld

Emails verstuurd

Pagina gedeeld op social

Donateurs bedankt

My Updates

Zaterdag 18 mei - nog twee weken!

Over twee weken komen we als het goed is  in Le Bourg d'Oisans aan. 

Wij, dat  zijn Joke en ik en teamgenoot Anke, die met ons meereist. Hernán blijft thuis om op Bente te passen.

Als het goed is... Verleden jaar verloren we bijna mijn fiets onderweg, die was niet meer te zien, maar bleek gelukkig nog plat op de fietsendrager te klapperen. Niet gemerkt, we waren te druk met chansons zingen. We hadden wel weer om kunnen keren als hij echt weg was geweest.  Dit  jaar maar beter vastzetten. Zeker ook omdat ik nu een nog mooiere fiets heb :-)

De week kan dan gaan beginnen. Genoeg te doen. Gezelligheid met het team, veel mensen op straat ontmoeten, tripjes met de auto maken, stuurbordjes ophalen, de shirts ophalen (ze waren de  logo's van de donateurs vergeten dus we krijgen nieuwe). En de banner van kanker.nl  ophangen, stilstaan bij de overleden teamgenoten hoort er zeker ook bij, dat doen we geregeld gedurende de week.

Ook nog trainen om aan het klimmen te wennen. Twee keer denk ik. Het is dan mijn "taper" week :-) En in mijn geval vooral ook het dalen, want dat vind ik nog steeds doodeng. 

En, niet te vergeten, koolhydraten stapelen. Niet zo mijn ding meer, maar stiekem wel lekker. Het is volop aankomen daar. Verleden jaar ben ik twee kilo zwaarder thuis gekomen en die zitten er nog steeds aan. Dat wordt iets harder trappen naar boven...

De laatste loodjes met trainen ook. Ik doe wat kalmer aan want ik merk dat ik een beetje meer moe begin te worden. Dus extra rustdagen... Die krijg ik eigenlijk vanzelf toebedeeld van mijn Join App. Ik word er wel wat onrustig van...  vooral als het erg mooi weer is op mijn rustdag, wat wel steeds zo lijkt te zijn. Vandaag weer...

En, niet te vergeten, de laatste loodjes met fondsen werven. Want daar gaat het uiteindelijk allemaal om. Ik heb foldertjes laten drukken, die ga ik straks ronddelen. Voor het huis staat een bankje met plantjes (tomaten en peulen) om mee te nemen en een foldertje erbij. Ik vind het nog steeds wel lastig. Ik heb de neiging er bij te zeggen: niet verplicht hoor en elke bedrag hoe klein dan ook is welkom. Maar ik hou me maar zoveel mogelijk in. Voor het goede doel :-).

En dan heb ik natuurlijk nog mijn troef dat ik de dag voor de klim jarig ben. Ik weet al wat ik vraag :-)

Tot later! Fijne pinksterdagen!


Vrijdag 10 mei - over de helft!

Lieve mensen, na mijn vorige oproep heb ik weer nieuwe donaties ontvangen en ik heb nu 1394 euro op mijn donatiepagina staan. Het streven is 2500 euro. Dus ik ben over de helft. 

Ik ben daar erg blij mee! Bedankt donateurs!

Maar ik zet nog door tot minimaal de 2500. Liefst nog meer, want des te meer donaties des te meer mensen deze akelige ziekte in de toekomst kunnen overleven. Of steeds beter ondersteund en behandeld kunnen worden als ze niet meer helemaal van de kanker af kunnen komen, zodat ze langer op een goede manier kunnen blijven leven. 

Opgeven is geen optie!

Met dat motto in mijn achterhoofd en op mijn stuur geplakt ben ik ondertussen druk aan het trainen.  Sinds de start van mijn trainingsprogramma voor de Alpe op 16 oktober 2023 heb ik ongeveer 3000 kilometer gefietst. En ook aardig wat hoogte meters.

Dat trainen is nodig wil ik het ook dit jaar weer 2x de Alpe op kunnen fietsen.  De eerste keer voor iedereen die door kanker is getroffen en de tweede keer voor de mensen met kanker die weer gaan re-integreren in hun werk. Die hebben ook steun en goede adviezen nodig.

En dat is gelukkig mijn vak. Ook erg blij mee.

Heb je daarover zelf vragen of wil je re-integratie ervaringen van anderen lezen? Kijk op kanker.nl in de gespreksgroep kanker, werk en werkgerelateerde vragen. Of vraag het me gewoon rechtstreeks :-)

Vandaag is het 16 april 2024

Vandaag zou mijn vader jarig geweest zijn. Hij is in 1927 geboren en mijn moeder  in 1930. Beiden zijn in het laatste decennium van de 20ste eeuw door kanker overleden, mijn moeder eerst en 7 jaar later mijn vader. Ze staan op de foto die gemaakt is tijdens een vakantie in hun geliefde Oostenrijk. Mijn vader speelde zither, vandaar denk ik. Ik heb ze overigens nooit live wijn zien drinken. Ik denk aan hen als ik de Alpe op fiets en nog veel vaker als ik niet fiets.

Ik denk ook aan Ria, vriendin en collega, die gisteren jarig zou zijn geweest en bijna 20 jaar geleden veel te jong is overleden. Dat was echt een klap, mijn eerste buiten mijn familie om. En ik denk aan Monique, de "tweede moeder" en vaste oppas van mijn hond Bente, die ik als pup kreeg na mijn laatste chemo. Monique is in 2019 overleden. Zij was ook mijn fotomaatje, we hebben elkaar leren kennen via Instagram. We gingen samen op pad en ook foto's bewerken voor haar fotoboeken. Ik heb na haar overlijden mijn fototoestellen niet meer aangeraakt.

Ook denk ik speciaal aan Linda die ik ken van het uitlaten van Bente, die binnenkort aan haar behandeling gaat beginnen. Zal een zware periode voor haar worden. Zij krijgt dankzij onderzoek naar kanker de nieuwste behandeling. 

Daar doen we het voor: geld voor onderzoek. Zodat steeds meer mensen deze rotziekte kunnen overleden. Help je mee? Alle kleine beetjes helpen. 

26 januari 2024 - Steun krijgen is zó belangrijk


Vandaag mijn trainingsprogramma voor de Alpe gestart. Aangemoedigd door nieuwe donaties van lieve collega's... Steun krijgen is zó belangrijk voor mijn doorzettingsvermogen om op de fiets te klimmen, omdat ik het zonder training nu, straks  op 6 juni niet ga redden! 

Steun krijgen tijdens de klim is overigens ook fijn. Ik heb dat in 2023 gemerkt tijdens mijn tweede klim. De aanmoedigingen van mensen langs de kant en van thuis en de donaties die ik zelfs tijdens de rit nog kreeg, hebben mij er toen doorheen gesleept. 

Maar dat steun van anderen belangrijk is, geldt natuurlijk allereerst op het moment dat je kanker krijgt. Slecht nieuws krijgen, het vervolgens aan je kinderen, familie en vrienden moeten vertellen, de spannende onderzoeken, uitslagen, de behandelingen... 

Maar ook daarna,  als je weer kunt gaan re-integreren in je werk. Het maakt uit of je collega's en leidinggevende snappen wat je doormaakt. Juist op die momenten dat het niet aan de buitenkant te zien dat je nog weinig energie of weinig veerkracht hebt of bijvoorbeeld onzeker bent door je wattenhoofd dat de hele tijd dingen vergeet.. En dat het de ene dag misschien goed gaat, maar dan ineens zomaar weer niet. Het maakt uit als je dan op je werk steun krijgt. En...  als je er zelf om durft te vragen als dat nodig is... Steun krijgen tijdens je re-integratie  is zó belangrijk, het maakt echt het verschil!

Ik zet me op 6 juni 2024 weer in met het doel zoveel mogelijk geld te werven voor onderzoek naar behandelingen van kanker en kwaliteit van leven met kanker.

Steunt u  ook door te doneren? Elke bedrag is welkom! 

22 december 2023 - Verhaal voor mijn tweede klim

Ik moet steeds terugdenken aan het gesprek dat ik eerder deze week had met een werkneemster, die zich bijna een jaar geleden bij haar werkgever ziek had moeten melden. Ze had een aangrijpend verhaal. Jong gezin, volop bezig met de opbouw van hun toekomst. En dan volkomen onverwacht krijgt haar partner de diagnose kanker, uitgezaaid ook nog. Scans, behandeling, weer een scan, onverwachte zeer ernstige bijwerkingen. Het werd meer dan een jaar lang klap op klap.

Werkneemster houdt zich flink, maar de enorme stress en tegenvallers maken dat ze zich toch op het werk moet afmelden. Past helemaal niet bij haar, vertelt ze me, ze voelde zich eerst schuldig. Niet doen, je lichaam haakt af, legde de bedrijfsarts haar gelukkig uit.

Zorgen voor haar partner geeft haar geen stress, maar juist rust. Het is fijn bij hem te zijn, vertelt ze me ook. Hij is zo sterk en positief!  Ze bespreken nieuwe waarden in het leven, die door de ziekte ineens zo belangrijk voor hen geworden zijn. Ik vind haar ook sterk en positief.

Nu, ruim 15 maanden na de diagnose is er goede hoop op genezing na opnieuw een behandeling. Werkneemster is weer aan het re-integreren. Haar werkgever geeft alle medewerking, zodat ze de tijd kan nemen die nodig is om bij haar gezin en man te zijn, op momenten dat dat nodig is. Ze vertelt me dat ze daarvoor zo dankbaar is, dat ze nooit meer ergens anders wil werken. 

Ik moet als arbeidsdeskundige de richtlijnen voor re-integratie in werk toepassen. Dat betekent adviseren of er, nu ze een jaar ziek is, ook voor haar naar ander werk gezocht moet worden. De bedoeling van de wetgever is dat er dan meer kansen op re-integratie in betaald werk zijn. Meerdere ijzers in het vuur, plan B… 

Ik bespreek het met haar. Het zou voor haar een extra klap zijn en haar veel stress opleveren, geeft ze aan. Dat begrijp ik goed. Ik ga alles uit de kast halen om te onderbouwen dat gewoon blijven re-integreren in alleen het eigen werk nu de beste optie is. Ik heb er ook vertrouwen in, ze is zo gedreven om terug te komen in haar werk. En veel seinen staan op groen...

En ik neem haar verhaal mee tijdens mijn tweede klim op 6 juni 2024. De klim voor re-integratie na kanker. De klim die me op 1 juni 2023 zo tegenviel… net als de re-integratie zelf vaak…

Wilt u een bijdrage leveren voor onderzoek? Zodat niet alleen kanker vaker te genezen is, maar dat het leven met kanker betere kwaliteit heeft, voor de patiënt en het gezin van de patiënt? Kies een voorgesteld donatie bedrag of vul zelf een ander bedrag in. Elke bijdrage, hoe klein dan ook, helpt! 

16 oktober 2023 - de start!

De inschrijving voor AD6 2024 is helemaal rond! Vanaf vandaag begint ook de fysieke voorbereiding. Want dat is wel nodig. 

De eerste klimroute op Zwift gedaan: Climbers Gambit. Binnen dus want ik houd niet van regen, wind en kou. Het viel me niet mee. Het was best wel afzien, in totaal 721 hoogtemeters. Ik snap eigenlijk niet hoe ik het vorige keer heb gefixt, zeker de 2e klim niet. Het motto "opgeven is geen optie" heeft me er kennelijk doorheen gesleept.

De eerste donatie is ook al binnen. Helemaal super! Nu nog opnieuw de schroom overwinnen om actief om donaties te gaan vragen :-) Maar ook hiervoor geldt: opgeven is geen optie!

My activity tracking

3,330
kms

Thank you to my supporters

5

Anonymous
27 May 2024

25

Anonymous
25 May 2024

Heel veeel plezier en succes en je kan dit

10

Nico Jongejans
25 May 2024

Heel veel succes

26

Chantal En Ed Korver
25 May 2024

Wat een prachtig verhaal Renée. We steunen jouw en je prachtige doel met alle liefde. Grt Chantal en Ed

50

114
25 May 2024

💪

6

Tino En Laurie
25 May 2024

Heel veel succes buurvrouw

10

Fam Jansen
25 May 2024

Veel succes en plezier Renée.

26

Gerrit Kroeke
25 May 2024

Zet hem op Renee, veel succes!

106

Etske
24 May 2024

Beste Renée, Ik wens jou en jouw team heel veel succes 6 juni! Ik hoop dat de oefeningen die we hebben gedaan bij de klim en daalclinic op de Posbank hier ook bij gaan helpen. Graag sponsor ik je voor dit goede doel.

25

Anonymous
24 May 2024

26

Anonymous
24 May 2024

Succes met de tocht

26

Inge Jonker
22 May 2024

Veel succes en bedankt voor de plantjes!

66

Marianne Valdés Olmos
19 May 2024

Fuerza Renée!!!

40

Anonymous
18 May 2024

Heel veel succes en plezier!

66

Rob Visser
13 May 2024

Heel veel succes en plezier!

26

Anonymous
10 May 2024

Succes Renée, maar vooral ook genieten.

66

Jesus Nunez
8 May 2024

100

Arbeidsdeskundigen In Bedrijf
8 May 2024

Succes Renée van Desiree en Monique

106

Albert Van Dijk
6 May 2024

Allez, allez Renée!

26

Jane De La Fosse
30 April 2024

Het gaat je weer lukken, doorzetter!

26

Haircare At Home
29 April 2024

Hoi Renée, Wat ben je n topper, heel veel succes en ook veel plezier onderweg met je fiets collegae. Goed bezig, lieve groet Renée Gootjes

26

Anonymous
29 April 2024

Fantastisch dat je weer meedoet, Renée!

66

Bram Van Garderen
16 April 2024

106

Joke Hekket
8 March 2024

Go for it girl

66

Act2b Advies, Coaching & Training
21 February 2024

Beste Renee, vol bewondering voor jouw inzet hierbij een zetje in de rug voor die grote prestatie die straks anderen in hun strijd gaat ondersteunen. Toitoitoi! Sabine Alders-du Bosc

10

Anonymous
6 February 2024

Succes Renée!

10

Sabine Wernars
1 February 2024

Heel veel succes Kanjer! En fijn dat door jouw inzet er weer een klein beetje meer onderzoek kan worden gedaan.

50

Marina Fransen
29 January 2024

Heel veel succes Renée

106

Anonymous
25 January 2024

Prachtig initiatief weer!

26

Laura Verhoef
23 January 2024

Renee, heel veel succes met jou intense rit op de Alpe d'HuZes

500

Rvg Re-integratie
21 December 2023

Een duwtje in de rug voor alle cliënten die RVG de afgelopen jaren heeft gesproken in verband met hun re-integratie na kanker en die tijdens de voorgenomen 2e klim in haar hart mee naar boven genomen worden.

26

Bram Van Garderen
17 October 2023

26

Anonymous
17 October 2023

Zet ‘m op, Renée!

26

Anonymous
16 October 2023

aanmoediging van een van je grootste fans. je bent een topper

26

Renée Garderen
13 October 2023

My Activity: Fietsen