Rob van Amsterdam

Alpe d'HuZes 2020

My Activity Tracking

4,428
kms

My target 0kms

Waarom ik meedoe aan Alpe d'HuZes

In 2020 zal ik voor de 8-ste keer gaan deelnemen aan Alpe d'HuZes. Inmiddels word ik gelukkig ouder en heb ik geleerd om niet meer te zeggen dit is echt mijn laatste jaar... De hele week in Frankrijk rondom de Alp voelt altijd als thuiskomen en heeft iets onbeschrijfelijks. Je moet er zijn geweest om dit te kunnen omschrijven zeg maar. Bocht 7 zal weer voor mama zijn! En ik weet zeker dat zij die week er ook weer is!

 

Daarnaast gaan er nog steeds te veel mensen dood aan kanker, ben ik nog steeds een simpele accountant en geen arts, dus draag ik op deze manier mijn steentje bij om kanker de wereld uit te krijgen! Op 4 juni 2020 hoop ik weer 6 keer boven de komen. Het fietsen zal ik zelf doen, maar qua financien kan ik jullie hulp weer gebruiken! Dus ondanks dat het de 8ste keer is, hoop ik dat ik weer op jullie steun kan rekenen!

My Achievements

Ik heb me ingeschreven

Foto's toegevoegd

Zelf een eerste donatie gedaan

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag gehaald

Streefbedrag hoger dan 3500 ingevuld

Emails verstuurd

Pagina gedeeld op social

Donateurs bedankt

5 keer deelnemer

My Updates

Weekendje fietsen naar en in Friesland

In het jaar dat FC Lisse promoveerde naar de tweede divisie speelde zij de finale van de play-offs tegen Harkemase Boys. Twee weken eerder was ik naar Groningen uit gefietst dus dit leek mij ook wel een mooie uitdaging. Het werd een prachtige zonnige dag met als eindresultaat een promotie van mijn club! Vorig jaar zat Lisse weer bij Harkema in de competitie en één van de laatste wedstrijden van het jaar was weer Harkema uit. Als voorbereiding op AD6 2019 toen met Jorit samen hierheen gefietst. Dit jaar had de KNVB
deze wedstrijd echter geprogrammeerd op 1 februari. Niet echt een lekker tijdstip voor een tocht van ruim 200 km. Maar Toch vroeg Jorit of ik niet weer naar Harkema wilde fietsen. En ja, wie ben ik dan om dit te weigeren. Ik zag dat hetzelfde weekend de winter Elfstedentocht op het programma stond dus voorgesteld om als we er dan toch zijn in Friesland deze gelijk mee te pakken.
 
Wij besloten het weer even af te wachten maar de woensdag voor vertrek leken de weergoden prima. Dus ingeschreven voor de (fiets)tocht der tochten. Hotel in Leeuwarden geboekt dus alles geregeld. Zaterdagochtend ging om 4 uur de wekker. Snel ontbijten en om 5 uur stond ik bij Jorit voor. Het miezerde helaas en de weg was flink nat. Tot Schiphol in de regen gereden, maar de wind stond gelukkig gunstig. Het bleef de eerste drie uur donker dus wij moesten wel een beetje opletten waar wij fietsen. Maar al
snel doemde de brug de Flevopolder in op. Hierna was het vanaf Almere volle bak wind in de rug naar Lelystad en de door de polder uit. Na 140 km 1e stop in Kuinre voor een vroege lunch om 10 uur. Na het ommeletje konden wij weer door. Ruim op tijd arriveerden wij in Harkema. Zelfs net iets eerder dan de spelersbus. De ontvangst in Harkema was zeer gastvrij. Dit was mijn 5 “verre” uitwedstrijd op de fiets en alleen de promotiewedstrijd (Dus de belangrijkste) werd gewonnen. Tot zaterdag dus een percentage van 25%. Maar na zaterdag is dit 40% want de FC speelde een prima pot en won verdiend met 3-0.
 
Na de wedstrijd nog “even” 30 km met windkracht 5 tegen en zware bepakking naar Leeuwarden. Door het latere aanvangstijdstip van de wedstrijd in Harkema was het al donker toen wij vertrokken. De regen keerde ook weer terug. Na ruim 1,5 uur bereikten wij het hotel. Snel eten en onder de wol.
 
Zondag weer vroeg uit de veren en naar de Elfstedenhal. Weggeschoten door Erben Wennemars. Wij hadden in de ochtend al gezien dat de voorspelling waren bijgesteld tot matig en zeer slecht... De benen waren eigenlijk best goed bij de start, maar de regen die na 20 km losbarstte was iets te veel van het goede. Het stopte al snel met zachtjes regen en het begon hard te regenen. De wind maakte het er ook niet beter op en het werd koud tot op het bot. Lang toch nog doorgefietst. Maar toen bij de posten ritsen niet meer open konden om te stempelen en vingers met schakelen ook niet soepel mee werkten, werd het tijd om richting de Leeuwarden terug te gaan. Na 140 km bibberend weer in het hotel. Een ervaringen rijker maar niet helemaal voldaan. Maar goed. Toch bijna 380 km in 2 dagen. En dat in februari.

Drenthe 200

Net als vorig jaar gebruik ik de Drenthe 200 weer als aftrap voor mijn blogs in aanloop naar AD6. In het begin zal het minder frequent zijn, maar zeker gedurende de eerste week van juni mogen jullie weer dagelijks updates van mijn kant verwachten over mijn en onze belevenissen op en rond de Alp. Maar nu dus eerst de Drenthe 200. Vorig jaar voor het eerst gereden met Barry. Helaas wegens materiaalpech van Barry alleen moeten finishen toen. Niels was destijds op vakantie in Ierland en moest helaas passen. En hoewel ik vorig jaar zei" "eens maar nooit meer" (en ja dat zeg ik vaker en komt er ook niet van...) begon het in september toch weer te kriebelen bij het zien van de inschrijvingmogelijkheid. En dus Niels maar even gepeild en die was direct enthousiast. Moest alleen nog even de halve van Amsterdam lopen maar als hij dit goed verteerde was hij van de partij. En zo geschiedde.

 

En dus togen Niels en ik op vrijdag 27 december 2019 naar het mooie en verrassend grote Roden. Dit jaar verbleven wij in een hotel op 800 meter van de start. Dit was niet verkeerd en ook zeker goed bevallen. Na het ophalen van de startbescheiden was het tijd voor een pastamaaltijd in het hotel. Hierna nog even een potje poole gespeeld en daarna genieten van Man City tegen Wolves. Om 2230 dan maar onder de wol want om 4.15 uur ging de wekker. En zoals bij AD6 blijft vroeg ontbijten voor mij een uitdaging. Maar met de tocht die zou komen wel noodzakelijk. Dus tegen heug en meug maar een croissant en een broodje ei naar binnen gewerkt. 

 

Dan omkleden en naar de start. Het weer was prima. Na een paar zeer natte weken was het nu twee dagen redelijk droog. De temperatuur was gedaald tot onder het vriespunt dus werd er bij de start wel gewaarschuwd voor opgevroren weggedeelten en land. Om 6.20 uur werden ons vak weg geschoten en was het in het duister snel rijden naar de eerste bossen. Het was een prachtig gezicht die lange stoet van voor- en achterlichten. Na 1,5 uur begon de zon langzaam op te komen en dit leverde prachtige beelden op. Dus bij de eerste stop na 38 km snel de camera op de fiets gemonteerd voor mooie beelden.

 

Na de eerste stop was het rijden richting Gieten. Het parcours van Gieten ligt helaas wat uit de buurt van Lisse want anders zou ik hier veel vaker te vinden zijn. Werkelijk waar een prachtig parcours met veel verschillende ondergronden. En afgelopen zaterdag was het nog mooier dan voorgaand jaar door de bevroren rijp op de stukje heide. GENIETEN!!!

 

De kilometers trokken gestaag aan Niels en mij voorbij en eigenlijk ging het vrij voorspoedig. Mogelijk door de ervaringen van vorig jaar, maar mentaal ging het dit jaar in ieder geval een heel stuk beter! Vorig jaar had ik het echt zwaar tussen km 60 en 90 maar dat was daar was dit jaar gelukkig geen sprake van! Op schema bereikten wij de 100km grens, waar ook een rustpauze was ingelast. Twee koppen soep achter de kiezen en weer door! Vanaf nu werd het mentaal nog makkelijker want wij gingen de km's aftellen. Wat ik alleen even vergeten was, was dat er nog twee lastige en technische parcours aankwamen. De eerste rondom dwingeloo met name doordat dit parcours heel veel boomwortels op de baan had. En dat is op de crosser zonder vering toch een stuk lastiger op te vangen! De polsen kregen het zwaar te verduren maar ook dit parcours werd weer afgelegd.

 

Na km 140 het bankje van Barry van vorig jaar nog even op de foto en in de app gezet. Advies van Barry vanuit Lisse was hard doorfietsen mannen... Dit deden Niels en ik dan ook maar. Alleen ging het na 2 km bijna mis. Iets te hard een afdaling genomen waardoor ik de bocht ging missen en een boom rap dichterbij kwam. Dus ik stuur het parcours af in de hoop de boom aan de andere kant te kunnen passeren. Echter het zand naast het parcours was mul en dus stond ik gelijk stil of liever gezegd werd ik gelanceerd... Schade viel op een pijnlijke knie gelukkig mee dus wij konden snel weer door. Op naar de warme pannenkoeken in Appelscha. Nog minder dan 40 km te gaan. Over de hei richting het dorp Een. Daar was het inmiddels donker geworden. De lichten konden al weer een tijdje aan. De laatste 15 km waren nog flink modderig maar zonder al te veel oponthoud bereikten Niels en ik gebroederlijk om 18.30 de finish in Roden.

 

Het was weer een dag met een gouden randje. Een super georganiseerde tocht waar het aan niets ontbrak. Daarnaast werkte het weer prima mee en was het vooral in de ochtend met de bevroren velden echt genieten!

Thank you to my Sponsors

40

JWB Rock

Zolang jij die Alp op fietst blijf ik steunen.

10

Anonymous

Succes!

10

Dennis Stevense

Wens je weer veel succes met je voorbereidingen en mooie/memorabele dagen daar in de Alpen!

26

Richard van der Horst

Succes maar neef, respect!

10

Willemieke Van der Ent

Succes weer!

26

Rob Kamp

Succes weer rob voor het mooie en goede doel

15

Pim Overgaauw

Succes Rob!

66

Rob van Amsterdam

Namens de Hoofdpiet ;-)

26

Rob van Rooyen van Rooyen

Zet m op Campos!!

16

Bianca Van der Lans

Succes weer Rob!

25

AMB Financiele Dienstverlening

Hallo Rob, Wens je zoals altijd weer veel succes. Ook dit keer ga je het weer redden. Gr, Mario

50

Leon en Marike

Respect en waardering wat je voor het goede doel doet Rob. Succes, ook in de vele trainingsmethoden!

50

Paul van der Veen

Succes wederom. Volop waardering voor wat je doet.

26

Bart

Hoi Rob Wederom succes toegewenst, en een mooie tocht toegewenst, waar je net zoveel van kan genieten als afgelopen jaar

25

Miriam en Kees Franssen

Heel veel succes en geniet ervan

26

Hans Berbée

Petje af hoor! Geniet ook van je trainingsuren!

50

Teun Van der Vlugt

Succes rob, maar dit kan jij gewoon na 7x

30

Ben.

Zet hem op Rob

Show more